• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızamık aşısı 2. doz yaptırılmalı mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

dilber1982

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2007
159
1
316
İstanbul
arkadaşlar merhaba oğlum 9. ayını bitirdi.dr.muz geçtiğimiz ay ki kontrolde bir ara salgınlaşacakmış gibi gösterilen kızamık hastalığına karşı önce tel.laşalım sonra karar veririz bakalım hastalık ne durumda olacak demişti.dün aradım evet yapalım aşıyı dedi.internetten araştırdım yaptıran kimse yok,e hastalık yok??şimdi düşünüyorum acaba hastane para kazansın diye ticarete dökmüş olabilirler mi?
aranızda yaptıran konu ile ilgili fikri olan var mı?

arkadaşlar merhaba oğlum 9. ayını bitirdi.dr.muz geçtiğimiz ay ki kontrolde bir ara salgınlaşacakmış gibi gösterilen kızamık hastalığına karşı önce tel.laşalım sonra karar veririz bakalım hastalık ne durumda olacak demişti.dün aradım evet yapalım aşıyı dedi.internetten araştırdım yaptıran kimse yok,e hastalık yok??şimdi düşünüyorum acaba hastane para kazansın diye ticarete dökmüş olabilirler mi?
aranızda yaptıran konu ile ilgili fikri olan var mı?

kızım 9 aylıkken sağlık ocağından arayıp kızamık salgını olduğunu özellikle istanbulda ve trakyadaki çocuk ve bebeklerde görüldüğünü bu yüzden aşı olması gerektiğini söyledi.zaten bu aşı olayı hastanelerin verdiği bir karar değil sağlık bakanlığının başlattı bir kampanyaymış ve daha çok istanbuldaki 1 yaş altı bebekleri kapsıyormuş.doktorumu aradım yaptırmanda bir sakınca olmaz dedi. bende sağlık ocağında yaptırdım.kızım şuan 12 aylık ve geçen hafta sağlık ocağına gidip ikinci kez kızamık aşısı yaptırdım.bir sıkıntı olmadı kızımda çok şükür doktorunuz gerekli diyorsa mutlaka yaptırın önemli olan bebeklerimiizn sağlığı çünkü.zaten aşılar ücretsiz yapılıyor hastaneler de ve sağlık ocaklarında.sizden para mı alıyorlar aşılar için???

Back