• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız ve erkek öğrenci aynı evde olmaz, denetleyeceğiz

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarına dikkat çekerken, "Kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Talimatını verdik, denetimi yapılacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , üniversitelerdeki yurt yetersizliği sorunlarına dikkat çekerken, “ Kız - erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Talimatını verdik, denetimi yapılacak” dedi.

Zaman gazetesinin haberine göre, Başbakan Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam kampının son gününde, partililere yaptığı konuşmada, pek çok konunun yanı sıra üniversite öğrencilerin ‘yurt’ sorunlarına da değinirken ilginç bir ‘denetim’ hazırlığından söz etti.

‘Eğitimle ilgili birçok problem’ bulunduğunu söyleyen Erdoğan, özellikle yurtlarla ilgili aksaklıkların altını çizdi. Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceklerini söyleyen Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek verdi ve şöyle dedi:

“Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

Bahsedilen denetimin, evlere degil de yurtlara yapilacagi söylendi.
Ev kiralayip birlikte kalan insanlara kimsenin karismak gibi bir hakki olamaz.
Ayrica zaten Türkiye de isteyen kisiler ev tutup kalabiliyor, yeni birsey degil bu!
Ama yurtlarda durum varklidir. Kiz yurdu- erkek yurdu olan yerlerde denetleme hakki vardir!

Ayrica zaten Türkiye de isteyen kisiler ev tutup kalabiliyor, yeni birsey degil bu!
Ama yurtlarda durum varklidir. Kiz yurdu- erkek yurdu olan yerlerde denetleme hakki vardir!

Pardon bir şey sorucam neden sürekli iktidarı övüyorsunuz herşeyinin övülecek ya da haklı yanlarını görüyorsunuz bu körü körüne bağlanmak değil midir bence hangi partiden olunursa olunsun evet burada yanlış demiş, burada yanlış yapmış denilebilmedir ama yok Erdoğan olağanüstü bir varlık hiç kötü bir şey der mi, hiç insan özgürlüklerini kısıtlar mı hep halkının iyiliğini düşünür o. O Allah2ın bize bir lütfu. Dikkat ettiyseniz yazıya yurt sorunu olduğu ve bu nedenlere öğrencilerin birleşerek kızlı erkekli evlere çıktığı söyleniyor burada yurt yetersizliğinden hem zaten yurtta kız erkek aynı odada kalamaz herkesin ayrı odası var aynı yurdu binayı paylaşacaklar sadece bunun neresinde sorun var içinde olan kız gider erkek arkadaşıyla dışarıda görüşür evi olan arkadaşının evine giderler yani bu kadar baskı neden. Binalar neden ayrılsın kız yurdu erkek yurdu diye. Ayrıca hatırlatayım 1+1 evlerin yapılmasına da yasak gelecek sırf kız erkek öğrenci tutup beraber kalmasın diye. Buna ne diyeceksiniz bu ön yargı değil mi. Zaten hep bir ön yargı kız öğrenci tek başına yada iki kişi kalıyorsa kesin ev erkekler alır alırsa da kötü niyetle alır. Neyini denetleyecek baskın mı yapacak afedersin fuhuş baskını gibi töbe töbe yaa.

ben iktidarın derdinin tamamen duygusal olduğunu düşünüyorum.......muhafazakar değiller çünkü.........eğitimin içi boşaldığına göre biran önce çoğalın ara eleman olun tabii ki ucuz işçi olarak......sonra da sosyal güvenlik sistemini besleyin......açık habire büyüyor

bu insanlar da açığı kapatmak için gümrük birliğinden çıkmak yerine tamamen içi boşaltılmış eğitimle ucuz insan gücünün peşine düştüler birileri sesini çıkarırsa atarsın ortaya bir mağduriyet türban vesaire olur biter

erkenden evlenin ...en az üç çocuk ...biz odun kömür de veririz......asgari ücret de yüksek onu da düşürelim......çok konuşmayın isyan etmeyin ....en iyisini biz biliriz....biz muhafakarız......dinimizi de yaşamamıza izin vermiyorlar......

marmaray topiğinde bir yorum vardı....herşeyin ucu siyasete gelmemeli diye.....hangi ülkede yaşıyor bilmiyorum......fakir olmamızın cahil bırakılmamızın....şiddetin...yapılması gereken bir hizmeti şova dönüştürmenin......canan karatay diyetini eleştirmenin ucu siyasete dokunuyor.......bütün olmsuzluklarımız.......insanlıktan çıkşımızın sebebi siyasetin uzantısı olarak birileri açgözlü bir şekilde para kazansın diye
muhafazakarmışız.....yersen:44::44::44::44::44::44::44:

Karma yurtlar zaten kaldırılıyor weiss bazı illerde başladı hatta giriş saatleride 23:00 den 21:00 e çekileceği mevsuda vardı. Ve diğer illerde de uygulaması ileri ki zamanlarda olacağı belirtildi o yüzden yurtların denetlenmesine gerek yok ki.

Bu arada konu iki kere açılmış arkadaşlar:26:

Son düzenleme:
Senin eğitimde aksaklıklardan anlayışını yesinler.Yine naptı etti muhafazakarlıkla bağdaştırdı. Hehh bir buna karışmamıştın el attın.Acaba şimdi ne itelenecek bize ??
En son türbanla meclise girme konusuyla kıdem tazmınatları bir güzel itelendi ! Emekliler uykuda. Şimdi gündem bu mu ??
Eğitimde aksaklıklar mı demişler ?? Hani noldu 66 aylıklar ?? Neden gündeme getirmiyorsun elinize yüzünüze bulaştırdıgınızı ?? Eğitimin temelinin atıldıgı en onemlı senesini heba eden binlerce bebenin hakkını nasıl ödeyeceksiniz ?? Ama sus pussunuz.Çünkü kendi hırslarınız ve ideolojiniz adına başlattıgınız 444 eğitim sistemi hakkında zerre bilginiz yok !!Geçen yıl başlayanların neredeyse % 80 i uyum sorunu yaşayıp domino taşı gibi düşmeye devam ediyorlar.
Eğitimde aksaklıklar mı demişler ?? Manisanın göbeğinde merkez okullarda öğretmensizlikten 2 aydır boş geçiyor dersler!! Ne demiştiniz ?? Herkes öğretmen olmak zorunda değil gitsin başka iş bulsun...Atayamadıklarınız hanii...Dün onlardan biri yine intihar etti haberiniz var mı ?? 34 oldu bu.34 tane pırıl pırıl öğretmen..Hepsi nur içinde yatsın.Haberiniz yok değil mi? Nerden olsun?? Ama bu aksaklıklar sarmadı dimi sizi ?? Ağzınızdaki muhafazakarlık sakızını hiç çıkartmayın siz.Burdan vurmaya devam..

Son düzenleme:
Kızlı erkekli aynı evde kalmak evet belki doğru olmayabilir yanlış anlamalara mahal verebilir ve fakatt bundan devlete ne ?? üniversiteli bir gencin neyi nasıl yapacağına karışmamaları mümknün mü?? mümkün değil..dertleri tasaları belden aşağısı çünkü..

Hani her konuda Avrupaya bakiyorlardi, Avrupada kiz yurdu, erkek yurdumu var? Ben yurt disinda yasiyorum ve burda yasayan insanlara kiz yurdu/erkek yurdu diye bir ayrim oldugunu anlatsan insanlar size gülerler, hangi devirde kalma bu diye? Kalmis hükümet denetim denilen seyi açikliyor, yani yurtlara baskin yapilcak burda erkekler varmi diye, gerçekten utanirim anlatmaya.

Hakikaten, ayni binada kalmak ne zarari var? Ilerde insanlar ev tuttuklarinda kadin bina, erkek bina ve aile bina diyede bir ayrim yok. Hersey bana çok saçma geliyor. Insanlar ise giremiyorlar, atanamiyorlar ve bu mu Türkiyenin en büyük problemi?

Ve utanmadan diyor halen biz insanlarin hayat tarzina karismiyoruz diye.

Bu arada ben de denizlide okudum 4 arkadaş bir ev tutmuştuk yemek yapardık iftara çağırırdık sınıfımızdaki erkekleri abur cubur yiyip filmler izlerdik dertleşirdik birbirimize destek olurduk kaldıkları da olurdu ne vardı bunda hiç bir art niyet yoktu..diyelim ki şu zamanda okuyorum böyle arkadaşalrla hep birlikte yemek yiyoruz kızlı erkekli eğlenerek gülerek bir bakmışız kapıda polis aileimnde haberi varken kapımda polis ??? bu nasıl bir fesatlık bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bir aşağılama ?? sanane size ne kime ne ??? noluyoruz nereye gidiyoruz ?? hangi kafalardan neler geçiyor ?? yettiniz artık yettiniz !! karışma hayatıma dokunma !!! çek elelrini artık insanların hayatından git ülke sorunlarıyla ilgilen !! ülkenin sorunu sadece belden aşağısı değil !! özgürlükmüş ileri demokrasiymişşş !! ben ileri bir demokrasi göremiyorum irtica bu resmen irtica !! geri kafalılık !! neden sadece sorun kız erkek ilişkileri kadın bu ülkede !!

Savunmak isteyen, okurken atlaya atlaya mi okudugundan, yoksa öyle anlamak istediginden midir bilmiyorum ama "yurtlardan bahsediyor canim adam, evlere kim karissin?" diye cikisiverir.

Halbuki yazida oldukca acik olan bir sey vardir:

Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek verdi ve şöyle dedi:

“Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

Yani sayin Basbakan diyor ki, kiz erkek ayni "evde" kaliyor, cünkü yurt yok. Devlet denetimi altinda da degil ya, öyle cogalmis bunlar, diyor. Birilerinin denetlemesi lazim, bu muhafazakar yapimiza ters.

Basbakan acik ve dürüst bir sekilde ifade etmisken, neden "yok canim yurtlardan bahsediyor" seklinde bir savunmaya gecilir, orasi da cok barizdir, aciklamama gerek yok.

Ben sahsen AKP`yi kutluyorum. Türban magduruyuz dediler, istediklerini aldilar, simdi sira, Can Dündar`in da yazdigi gibi bugün, öc almakta. Hem planliyorlar, hem uyguluyorlar. Sadece türbanla olsaydi iyiydi, muhafazakar yasamak istemeyene yasama alani birakilmayacaktir, bu konusma bunun müjdesi tüm partililere, destekcilere.

Muhafazakar yasam tarzina göre insanlar diyecekler ki; "Efendim bizim kiz cocugumuz var binamizda, karsida oturan gencleri görüyoruz kizli erkekli nikahsiz yasiyorlar, bu kabul edilebilir bir sey degildir."

Kizli erkekli yasama önceden de vardi evet, bu laflari söyleyenler önceden de vardi evet, ama simdi Basbakan`in cikip bunlari denetleyecegiz demesi, seslerini cikarmayan ya da cikarmak istemeyene de güc verecektir. Devlet özel yasama el atiyor sonucta, olay birkac genc kiz-erkegin birlikteliginden cikip, muhafazakar etiketinin tüm topluma yapistirilmaya calisilmasina dönüsüyor.
Bu aynen, tencere tavaci komsunuzu dava edin demekle ayni kapiya cikiyor. "Ey ahali, yakininda cevrende böyle seyler gelisiyorsa, sen devlete haber ver, biz gerekeni yapalim, muhafazakar yapimizi bozmalarina izin vermeyelim."

AKP, propaganda yöntemini cok iyi kullaniyor.

Fakat ben cok korkmuyorum, muhazafakar anlayis da sonucta kendi icinde bölünmüs bir yapi. Düsünsenize bir muhafazakar türbanli kadin nasil giyinmelidir konusunda bile binbir dala ayriliyorlar. Kimisi modern dikimlerin, sik kiyafetlerin daha cok dikkat cektiginden yakinirken, kimisi islami günün kosullariyla harmanlamak zorunlulugunu ön görüyor. Bir grup sevgilisiyle sahilde, agac altinda öpüsmekten korkmazken, diger grup bu grubu yuhluyor.

Kendi iclerinde yasayacaklari özgürlük catismasi yakinda kulaklarimiza gelir. Sadece kendileri disindakilerin özgürlüklerini yok etmeyecekler, ne zaman ki kim daha muhafazakar yarisi baslayacak, o zaman isler degisecektir.

Denetlesinler bakalim. :)

Son düzenleme:
kızlı erkekli aynı kantini kullanmalarına, hatta kızlı erkekli aynı merdiveni kullanmalarına tahammülü olmayan zihniyetten bu beklenirdi, bir de aynı evde kalmak ha, vay ahlaksızlar...
tecavüze tacize gelince kimse ahlak bekçisi değil ama, ne de olsa mağdur kadın, bir kenara atılabilir, zaten kuyruk sallamıştır, erkeklere zeval gelmesinde
:27::27:

$1460191_580226098693848_353663999_n.jpg

kızlı erkekliyse çok fena çoook:1::1:

Türkiye'de kız ve erkek yurtları ayrıdır zaten. Aynı odada kalmaları mümkün değildir. Böyle birşey yoktur, olmayan bir şeyi de denetlemeye gerek yoktur. Haberde "ev"ler denetlenecek diyor; günahı gazetecilerin başına...

gelişmiş ülkeler, öğrencilerine nasıl daha bilimsel eğitim veririz, araştırmaya yönlendiririz diye çalışmalar yapar, iş olanakları sağlar... bizim hükümetin derdi kızlı erkekli aynı evde kalmasınlarmış :ssz:

Haber kaynaginiz yalan cikti, arastirmadan yazip durmussunuz.Kaynak diye butun konularda bizlere hatirlatma yapanlar, bu haberi gormedi galiba.

Zaman'ın Haberi Yalan Çıktı

Zaman Gazetesi'nin, Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evlerine baskın talimat verdiği haberi yalan çıktı.

'EVLERİ DENETLEME GİBİ BİR TALİMAT YOK'

Zaman'ın haberine Başbakanlık kaynaklarından açıklama geldi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın yurt sıkıntısına vurgu yaparak, öğrencilerin aynı evlerde erkekli kızlı yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ettiği, ancak evlere denetimle ilgili bir konudan bahsetmediği belirtildi. Başbakanlık yetkilileri, Erdoğan'ın valiye talimatının evleri kontrolle ilgili değil, yurt sorunun çözülmesiyle ilgili olduğunu ifade etti.

Son düzenleme:
Hahaha :9: Yok artık o kadar da abartmasınlar. Kimseyi ilgilendirmez o ne demek ya isteyen istediğiyle kalır.Ama eski erkek arkadaşım biriyle görüşmeye başlamış sanırım birbirlerinin evine girip çıkıyorlar onu yasaklasınlar,onu denetlesinler,o hiç uygun bir durum değil benim için :19:

Haber kaynaginiz yalan cikti, arastirmadan yazip durmussunuz.Kaynak diye butun konularda bizlere hatirlatma yapanlar, bu haberi gormedi galiba.

Zaman Gazetesi'nin, Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evlerine baskın talimat verdiği haberi yalan çıktı.

'EVLERİ DENETLEME GİBİ BİR TALİMAT YOK'

Zaman'ın haberine Başbakanlık kaynaklarından açıklama geldi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın yurt sıkıntısına vurgu yaparak, öğrencilerin aynı evlerde erkekli kızlı yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ettiği, ancak evlere denetimle ilgili bir konudan bahsetmediği belirtildi. Başbakanlık yetkilileri, Erdoğan'ın valiye talimatının evleri kontrolle ilgili değil, yurt sorunun çözülmesiyle ilgili olduğunu ifade etti.

Yalan olduğuna çok sevindiniz bakıyorum inanın ben de çok sevindimm..demek ki neymişşşşşş kimsenin özel hayatına karışılmazmışşş hemfikiriz sanırımm ???:40:

hani son günlerde buralarda popülerleşen bir söz var : "dinime küfreden müslüman olsa"
direk savunmaya geçenleri (!) eleştirenler neden direk hücuma geçiyorlar acaba :ssz:

Türkiye'de nikahsız yaşamak suç kapsamındamı ki ? ee bu durumda öğrencilerin tuttuğu evlerin denetleneceğini düşünmek biraz saçma olmazmı ? demekki haberi atlaya atlaya okumamakta yeterli değil,bu konuda "amanıııınn..." moduna girip uzun uzun yazmadan önce biraz araştırmak gerekiyor.haa ama neden araştırmaya gerek duyulmadan direk hücuma geçildiğinide açıklamaya gerek yok,oda bariz belli zira :21:

şimdide "öyle bile olsa..."yada "onuda yapsalar şaşırmam..." gibi cümleler görebiliriz :12:

bunun yalan olduğu haberine hepimiz çok sevindik değilmi ? öyleyse hadi bunu paylaşan arkadaşı hep birlikte beğenelim :23:

bozacının şahidi şıracı! belli bir kavga var ama biz bilmiyoruz hadi bakalım...:51:

Back