• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kız tarafı mı karşılar?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Nişan bozulursa hediyeler ve altınlar iade edilir mi?

Nişanlılık dönemi eğer evlilik harici sonlanırsa birbirlerine verilen alışılmışın dışındaki hediyelerin iadelerini isteyebilirler. Nişan yüzüğü dışındaki tüm hediyeler alışılmışın dışındaki hediyeler olarak sayılır.Ve yüzük harici hepsi istenebilir.Bu tarz davaların en geç 1(bir) yıl içerisinde açılması gerekir. Nişanlıyken hediye edilen eşyalar hakkındaki yapılacak her türlü işlemi merak edenler için Avukat Fuat Volkan Bilgehan Kadınlar Kulübü TV'de yanıtlıyor.

Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri, sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye desteklerinizi bekliyoruz. Sizleri yakından ilgilendiren videolarımızla sizleri sitemize davet ediyoruz. Kadınlar Kulübü olarak sitemize ve sosyal mecralarımızı takipte kalmaya ne dersiniz :)

Bende gecen yil nisanlanmak icin türkiyeye gittim ve ne nisan kiyafetim icin nede kuafor icin kimse teklifte bulunmadi. Hatta nisanlanacağim adam nisandan bir gün once sabah erken kalkip kuafore git elbisenide hallet dedi bana. Haaa ustelik bide annen annemi arasinda nisana davet etsin dedi.

Ne istiyorsan acik acik belirtmelisin bence yoksa büyük hayal kirikligi yasarsin.

Bende gecen yil nisanlanmak icin türkiyeye gittim ve ne nisan kiyafetim icin nede kuafor icin kimse teklifte bulunmadi. Hatta nisanlanacağim adam nisandan bir gün once sabah erken kalkip kuafore git elbisenide hallet dedi bana. Haaa ustelik bide annen annemi arasinda nisana davet etsin dedi.

Ne istiyorsan acik acik belirtmelisin bence yoksa büyük hayal kirikligi yasarsin.
Buna ragmen nisanlandnz mi cok merak ettim

Buna ragmen nisanlandnz mi cok merak ettim

Hayir nisanlanmadim. Aksam nisan olacakti öğlene kadar en azindan nisanin nerde olacağini sormak icin ararlar diye bekledik. En sonunda biz aradik ve nisanin olmayacağini söyledik.

Kiz ailesi olmasina rağmen 3000km uzakliktan ailemle birlikte gittik. Ama ne ilgi ne alaka gördük. Herseyi kendim halletmek zorunda kaldim neyi nerde bulacağimi bilmeden. Ne annesi nede 3 kiz kardesi bir ihtiyacin varmi yardim edelimmi demediler. Üstelik bizde genellikle nisan evde yapilir ama onun annesi kizlarim oynamak ister dediği icin mekan kiralamistik. Ama merak edip oğlumun nisani nerde olacak diye sormadi.

Sonuc olarak bir sürü masraf yapip kiyafet diktirdim ve bi o kadar masrafta mekana ve ikramliklara gitti. Tabi heveslerim ve hayallerimde kursagimda kaldi. Üstelik kiz kardesi arayip satiliksin gibi bir sürüde hakaret etti...

Hayir nisanlanmadim. Aksam nisan olacakti öğlene kadar en azindan nisanin nerde olacağini sormak icin ararlar diye bekledik. En sonunda biz aradik ve nisanin olmayacağini söyledik.

Kiz ailesi olmasina rağmen 3000km uzakliktan ailemle birlikte gittik. Ama ne ilgi ne alaka gördük. Herseyi kendim halletmek zorunda kaldim neyi nerde bulacağimi bilmeden. Ne annesi nede 3 kiz kardesi bir ihtiyacin varmi yardim edelimmi demediler. Üstelik bizde genellikle nisan evde yapilir ama onun annesi kizlarim oynamak ister dediği icin mekan kiralamistik. Ama merak edip oğlumun nisani nerde olacak diye sormadi.

Sonuc olarak bir sürü masraf yapip kiyafet diktirdim ve bi o kadar masrafta mekana ve ikramliklara gitti. Tabi heveslerim ve hayallerimde kursagimda kaldi. Üstelik kiz kardesi arayip satiliksin gibi bir sürüde hakaret etti...
Bacm yolun basinda kurtulmussun sukret vallahi ben bile sevindim Allah kurtarms seni hayrli insanlarla karslastrsn bundan snra insallah

İyi günler arkadaşlar.
Kısmetse yaklaşık 20 gün sonra nişanım var.Aklımda bir kaç soru kaldı sizlerden tecrübeli olanlarınızdan fikir almak istedim.Nişanı kız tarafı yapar derler yani bu neyi içeriyor.Biz evde yapacağız 40 kişilik ortalama.Arada uzun mesafe var 12 saatlik gibi.Onlardan 10 kişi gelecek.2 gün misafirimiz olacaklar.Şimdi biz ikramlıktır pastadır bunları karşılıyoruz.Ben tepsi fincan hediyelik masa süslemeleri falan kendim hallettim.
Merak ettiğim fotoğraftır,kuafördür bunları erkek mi yapar kız tarafı mı?Farklılık gösterebilir sizlerinkini merak ettim.
Bizim burada ikramlıkları misafir ağırlama falan bunları kız yapıyor.Büyük nişan olursada çalgı işini..Foto kuaför takı işi erkek hallediyor.Ben dış çekim için para biriktirmiştim erkek arkadaşımda haberi var.Fakat nakite sıkıştım daha doğrusu eve ihtiyaçlar için yardım ettim durumumuz çok şahane değil normal çünkü.Erkek arkadaşımıda söyledim fotodan vazgeçtim nakit lazım oldu diye sen bilirsin sen nasıl mutlu olacaksan dedi.Ama ben teyzemlerle falan konuşunca zaten bunları erkek tarafı yapıyor ki falan dedi.
Sonra laf arasında erkek arkadaşıma söyledim.Oda yeni düğün yapan arkadaşlarına sorup beni aradı.Kız yapıyormuş nişanda ki herşeyi. Yani bana tuhaf gelen kuaföre gidip kayınvalidem falan orada dururken kalkıp parayı benim ödemem abes kaçmaz mı ?Fikirlerinizi alabilir miyim.
adana da yaşıyorum ben burada tatlıyıda nişanıda kınayıda düğünüde erkek tarafı yapıyor...eğer anlaşırsanız giderleri paylaşırsınız...

Back