- 5 Mart 2018
- 239
- 111
- Konu Sahibi Attonatofoli
kızlar selamlar nişanlıyım ekimde düğün olacak inşallah. şimdi biz akdeniz güneyliyiz. nişanlım iç anadolulu. bizim burda kız genelde sadece çeyizini yapar çıkar durumu ıyı bır aıleye gelın gıdıyorsa da sadece giysilerini alıp cıkar. erkek tarafı mobılyalar beyazesyalar dugun kına bunları yapar. ama malesef iç anadolunun adeti biraz farklıymıs sanırım nısanı kınayı yatak odasını vs kız tarafı yapıyomuş . ama tabı bende de yıne bırcok seyımi erkek tarafı yaptı bızıma detlere bıraz ayak uydurdular nişan, mobılya,beyaz esya bunları hep erkk tarafı yaptı aldı. hatta onun aılesı ve benım benim ailem sağ olsunlar tum ceyız hazırlıklarımıda yapıyolar ben calsıtıgım ıcın hıc ugrasmadım bukdar zaman ama bırıkımımı yapmıstım şimdi çeyize dayandım.neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım.çünkü buralarda öyle herseyı erkek yapıyo.ama nebileyim zaten sağolsun onlar herseyı yaptılar kınayıda ben yapayım dıyorum ama nasıl yapılır bılgım yok bır organızasyon sırketıylemı anlasmam gerek ben evde kız kıza olsun istiyordum ama nısanlım aile buyuklerı ve erkeklerde katılsın dedı mecburen buyuk bır kına organızasyonu olcak malıyetı nedır tam olarak.sizlerde nasıl oldu? birde konuyu acacak yer bulamadım dogru yer neresıyse oraya tasınabılır