kız tarafı mı erkek tarafı mı?

Attonatofoli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
239
111
kızlar selamlar nişanlıyım ekimde düğün olacak inşallah. şimdi biz akdeniz güneyliyiz. nişanlım iç anadolulu. bizim burda kız genelde sadece çeyizini yapar çıkar durumu ıyı bır aıleye gelın gıdıyorsa da sadece giysilerini alıp cıkar. erkek tarafı mobılyalar beyazesyalar dugun kına bunları yapar. ama malesef iç anadolunun adeti biraz farklıymıs sanırım nısanı kınayı yatak odasını vs kız tarafı yapıyomuş . ama tabı bende de yıne bırcok seyımi erkek tarafı yaptı bızıma detlere bıraz ayak uydurdular nişan, mobılya,beyaz esya bunları hep erkk tarafı yaptı aldı. hatta onun aılesı ve benım benim ailem sağ olsunlar tum ceyız hazırlıklarımıda yapıyolar ben calsıtıgım ıcın hıc ugrasmadım bukdar zaman ama bırıkımımı yapmıstım şimdi çeyize dayandım.neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım.çünkü buralarda öyle herseyı erkek yapıyo.ama nebileyim zaten sağolsun onlar herseyı yaptılar kınayıda ben yapayım dıyorum ama nasıl yapılır bılgım yok bır organızasyon sırketıylemı anlasmam gerek ben evde kız kıza olsun istiyordum ama nısanlım aile buyuklerı ve erkeklerde katılsın dedı mecburen buyuk bır kına organızasyonu olcak malıyetı nedır tam olarak.sizlerde nasıl oldu? birde konuyu acacak yer bulamadım dogru yer neresıyse oraya tasınabılır

Yani ev önünde yapılacaksa çalgı olacak ise sadece çalgı maliyeti olur.
Çerezi şuyu buyu.
Ama yok herşey 4*4 lük olsun diyorsanız o ayrı.

Ben şu evlenirken her şeyi erkeğe yükleme mantığını anlamam zaten.

İç Anadoludanım. Kınayı ve nişanı kız tarafı yapar, kına malzemelerini erkek tarafı alır. Yatak odasını ve 1-2 beyaz eşyayı kız tarafı alır. Damatlık ve nişanlık gibi kıyafetler karşılıklı alınır. Nişanda erkeğe saat gibi bir şey takılır, yüzükler de karşılıklı alınır. Bildiklerim bu şekilde.

beraber bir hayat kuruluyorken hangi akla hizmet tüm masraflari sadece bir tarafa yikilabiliyor ve bundan rahatsizlik duyulmiyor ben bunu anlamiyorum, isterse karsi taraf milyarder olsun. Eger nisanliniz kinayida ben yapacagim deseydi buna muhtemelen itiraz etmezdiniz gibi geldi bana. Hayir yani nasil kiyabiliyorsunuz nisanliniza?

Erkek tarafı yaparken havuzlu kır salonunda istiyordunuz kınayı, noldu da “ya ben evde kız kıza istiyorum”a döndü? Biraz vicdanı olan zaten her şeyi tek tarafa yüklemez ya. Dünyanın son harikasını satın alıyor adamlar sanki.

Her şeyi yapmışlar, sizde bi zahmet paraya kıyın güzel bir yer kiralayın. Onlar zaten her şeyi kendileri organize ediyor.

Ben de iç anadoludanim ama artık böyle bir ayrım kalmadı, artık gelin damat takıları bozdurup birçok borç ödüyor eskiden bu yokmuş, takılar da geline ait olduğu için birçok şeyi kız tarafı yapmış gibi oluyor. İş karışıyor yani bunlara takilmayin kim elinden ne kadar geliyorsa yapıyor artık adet kalmadı.
Biz kına salonunun parasını ayarladık, kına malzemeleri, kinada dağıtılan kuruyemiş ve kına organizasyoncu kızların ücretini eşim verdi. Organizasyonu belki ben verebilirdim ama durumumuz buna uygun değildi ve zaten takılarla birçok ödeme yapacaktık babasına bir yük olmadı diye gönül rahatlığıyla sen öde dedim (bir miktar borç almıştı eşim takılarla ödemek üzere)
Düğün kına falan bitti biz çoğu şeyi takılarla ödedik zaten oranın adeti buranin adeti diye bişey yok

Bizde de herşeyi erkek tarafı yapıyor. Eşimin ailesinde yatak odası, nişan vs kız tarafına ait. Aileler birbirine girmesin diye ortak yaptık. Kınayı da apartman bahçesinde yaptık .

Neden bu kadar erkek tarafına sırtınızı yaslıyorsunuz kii? hayat müşretek beraber yapsanız daha iyi değil mi ? bana çok saçma geliyor çeyizi alıp çıkmak. Çeyiz dediğniz ney sandık çeyizi mi eğerki öyleyse onları yapacağınıza siz de bi eşyayı alabilirsiniz

Batı Karadenizliyim bizde de nişan, kına kız tarafına aittir. Eşya konusunda yaptırım yok sonuçta çalışıp aldık ödedik..

Kınayı da yapıverin bence de..
Organizasyonlar yeni moda oldu. Çok gereksiz bence. Biz ufak bir düğün salonu tutmuştuk. Ama çok kalabalık olmaz derseniz cafede falan yapın..

bende akdenizliyim ama öyle bir adet yok. kınayı kız tarafı yapar. ayrıca yatak odası veya oturma odasını kız tarafı alır. ayrıca beyaz eşyalarıda ve çeyizide. eğer durumunuz müsaitse ve istiyorsanız güzel bir kına gecesi yapın. yoksa cok da önemli değil. benim için önemliydi başka sehirden organizasyon getirmiştim ve cok eğlenmiştim. düğünde o kadar eğlenenemiştim.
eşime hala derim bi daha kına düğün yapalım diye:KK54:

taraf turaf bilmem ben. totosuna güvenmeyen hasan dağına oduna çıkmasın. evlenen çiftler ailelerden bir şey beklemesin bence her bütçesini kendi yapsın. aileler de katkı yaparsa ne ala yapmazsa vay o taraf bunu almadı vay bu bu tarafın yapması gerekendi diye ortalığın gerilmesinden ben nefret ediyorum.

kızlar selamlar nişanlıyım ekimde düğün olacak inşallah. şimdi biz akdeniz güneyliyiz. nişanlım iç anadolulu. bizim burda kız genelde sadece çeyizini yapar çıkar durumu ıyı bır aıleye gelın gıdıyorsa da sadece giysilerini alıp cıkar. erkek tarafı mobılyalar beyazesyalar dugun kına bunları yapar. ama malesef iç anadolunun adeti biraz farklıymıs sanırım nısanı kınayı yatak odasını vs kız tarafı yapıyomuş . ama tabı bende de yıne bırcok seyımi erkek tarafı yaptı bızıma detlere bıraz ayak uydurdular nişan, mobılya,beyaz esya bunları hep erkk tarafı yaptı aldı. hatta onun aılesı ve benım benim ailem sağ olsunlar tum ceyız hazırlıklarımıda yapıyolar ben calsıtıgım ıcın hıc ugrasmadım bukdar zaman ama bırıkımımı yapmıstım şimdi çeyize dayandım.neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım.çünkü buralarda öyle herseyı erkek yapıyo.ama nebileyim zaten sağolsun onlar herseyı yaptılar kınayıda ben yapayım dıyorum ama nasıl yapılır bılgım yok bır organızasyon sırketıylemı anlasmam gerek ben evde kız kıza olsun istiyordum ama nısanlım aile buyuklerı ve erkeklerde katılsın dedı mecburen buyuk bır kına organızasyonu olcak malıyetı nedır tam olarak.sizlerde nasıl oldu? birde konuyu acacak yer bulamadım dogru yer neresıyse oraya tasınabılır
Erkek tarafi yapsa havuzlu kir dugunu gibi bir sey istiyordunuz simdi erkek tarafi odemedigi icin evde istiyordum aslinda diyorsunuz cok celiskili. Seninde varmis birikimin iste yap ne ailene ne nisanlinin ailesine guvenmeyin insanlar yapmak zorunda degil.

Herşeyi erkek tarafı yapar adetini uygularsanız, evlendikten sonra kv ye temizliğe de gidersiniz kv nin misafiri olur hizmete de gidersiniz, bayramlarda senin ailene benim aileme gidilecek tartışmasına girmeden ilk hep erkek ailesine gidersiniz... Zararlı siz çıkarsınız çünkü adetler bitmez... Hatta ilk çocuk erkek olursa kp in ismini de koymak isterler.... Büyüğün adını koymak bazılarına göre adettir. Böyle uzar gider...

İyi ki dememişsiniz kınayı da siz yapın diye. Nişanlınızda güzel cevap vermiş.

Salona konusuna gelince sizin tarzınız neye el veriyorsa onu yapabilirsiniz. Şahsi fikrim, kadınlı erkekli çok dıdısının dıdısı olmayan salon kına geceleri.

X