2Aranızda kaç yaş var ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2Aranızda kaç yaş var ?
O da hasta demek ki diyeceksiniz zaten normal insan böyle davranmaz. Kaygı bozukluğu var belki de gerçekten şuan. Başkası yüzünden hasta olursanız kendinize en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Üzmeyin şu andan itibaren kendinizi. Evde küs durmayın ama iletişiminizi de güvenli seviyede tutunal işte.
aynısı bizde de oldu.
pantolonun giyeceksin benimklerle yıkayayım mı dedim hakaret edip sus benimle konuşma dedi.
allah aşkına her ne sebeple olursa olsun bu soruya bu denir mi?
o hasta olsa yine ben üzülürüm.O da hasta demek ki diyeceksiniz zaten normal insan böyle davranmaz. Kaygı bozukluğu var belki de gerçekten şuan. Başkası yüzünden hasta olursanız kendinize en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Üzmeyin şu andan itibaren kendinizi. Evde küs durmayın ama iletişiminizi de güvenli seviyede tutun
Seni çok iyi anliyorum çünkü benim kız kardeşimde aynıydı. Saygısızlık harici. Ben de abla kardeş vakit geçirenlere çok imrenirdim. Bazen öyle olurduki kardeşime yalvarirdim şuraya gidelim buraya gidelim diye gelmek istemezdi hep bir bahanesi olurdu. Ama arkadaşları çağırınca koşa koşa giderdi. Eşyalarini benimle paylaşmak kesinlikle istemezdi. Bazen çok skıntıda olurdum mecbur kalirdm isterdim gene de vermezdiben artık çok yıldım..
bir kız kardeşim var kpss sınavna hazırlanıyor şuan. şimdi ne alaka diceksiniz ama dönemlik mi değil mi anlayın istiyorum. ailem sus sınavı var sinirli olucak diyipte bana yükleniyor sanki benim hiç derdim sınavım sorumluluğum yokmuş gibi.
kendisiyle gerçektena artık anlamıyorum büyüdükçe en iyi arkadışınız olması gerekmez miydi kz kardeş? küçükken bile bana vururdu çocukluk haliyle ben de ona vururdum ama şuan bıraksam sanki gene bunları yapıcak beni hiç büyük yerine saymıyor arkadaşlarını bendn bile önemli tutuyor arakdşalrına hştap şekliyle bana hitap şekli bile farklı . ben bi yere gidersem arkadaşlarımla onu çağırırım ben arkadaşlı kardeşli görüşenlere çok özenirim aile gibi mesela.. hiçbir şeyini benimle paylaşmıyor ve evde sürekli beni dışlıyor. ben lisanstayken şehirdışında yaşıyordum o zamanlar bile hep kavga ederdik onun yüzünden erkenden yurduma dönerdim bana keşke orda yaşasan diyor. nefes alsam suç bir şey söylersem afedrsiniz hemen köpek gibi azarlıyor e öyle saygısız davranınca ben de verip veriştiyriyorum tama hatalıyım be kızınca fevri davransam bile sonra aynı evde yaşıyoruz diye unutup buzları eriip devam ederdim. pişman olup susuyorum hadi sıfırlayayım kafamı tarzı davranıyorum inş atanıp giderim de seni görmem diyor. ben mğkemmelim demiyırum yapm gereği gerçekten duysal ani tepki veren ir şeyim kremlerini ortaya koyuyor ben kullandım diye neler dedi kıyafet değilşimi bile yapmıyor geçen gün hastalandım bir şey sordum ona bile yarım ağız cevap veriyor siz buna sinir olmaz mısınız ya kanınız kardeşiniz sizi takmıyor?
bunlaı yazarken bile ağlıyorum o içerde oohoo arkadaşlarıyla şen şkrak hiç ablam niye ağlıyor demiyor. arkadaşlarının ablarına kadar her şeyi bilip benim sınavıma gelince kaç yaşında insnasın benim hocalarımla aynı yaştasın yetilkinsin banane diyor.
inanın ne yapacağımı bilmiyorum.
not: lütfen mesaj yazarken empati yapın.iyi okumadan da harf bile yazmayın.
bu haytta hep yalnız kalayım yani. hr başıma bir şy geldiğinde üüzüldüğüm de tek başıma ağlamak istemiyorum. br kre de sorsun ne oldu diye. erkek arkdaşıma bile bu sana nasıl baktı tıp okuyor bu sen daha atanamadın bile dedi. böyle uzun uzun yazıyorum ama inanın anlatacak kimsem yok annem sürekli sus sen büyüksün diyor. bana iş arkadaşım gibi davranacak kardeşi ne yapayım ben? misafir gibi gidp gelecek zor zamanımd ayanımda olmayan biri nasıl kardeşin olur her şey elden beklenmez k, bu hayatta. el nerey kadar senin yanında our kiSeni çok iyi anliyorum çünkü benim kız kardeşimde aynıydı. Saygısızlık harici. Ben de abla kardeş vakit geçirenlere çok imrenirdim. Bazen öyle olurduki kardeşime yalvarirdim şuraya gidelim buraya gidelim diye gelmek istemezdi hep bir bahanesi olurdu. Ama arkadaşları çağırınca koşa koşa giderdi. Eşyalarini benimle paylaşmak kesinlikle istemezdi. Bazen çok skıntıda olurdum mecbur kalirdm isterdim gene de vermezdiama olgunlaştıkça onun kişiliğinin böyle olduğunu anladm ve mesafe koydum sonrada evlendim zaten. Şimdi inanki hala aynıyız sadece tek fark ikimizde yetişkin olduk tahammül sınırımz artti. Yine bazen kötü zamanimiza denk gelince eskisi gibi kavga ederiz. Demem o ki sende ondan bir beklenti icine girme. Bırak kendi haline mesafeli ol. İstemediklerini yapma yaptirmaya da çalişma. Belki ozaman aranz düzelecek.
Ooooo, enişte kıskanılmış.bu haytta hep yalnız kalayım yani. hr başıma bir şy geldiğinde üüzüldüğüm de tek başıma ağlamak istemiyorum. br kre de sorsun ne oldu diye. erkek arkdaşıma bile bu sana nasıl baktı tıp okuyor bu sen daha atanamadın bile dedi. böyle uzun uzun yazıyorum ama inanın anlatacak kimsem yok annem sürekli sus sen büyüksün diyor. bana iş arkadaşım gibi davranacak kardeşi ne yapayım ben? misafir gibi gidp gelecek zor zamanımd ayanımda olmayan biri nasıl kardeşin olur her şey elden beklenmez k, bu hayatta. el nerey kadar senin yanında our ki
Ben olsam onu görmezden gelir yokmuş gibi davranırım. Ve hıc bırseyını kullanmayın bence kesin çözüm bu. Sende aynısını yap arkadaşlarının ıcıne sokma dışa belkı hatasını anlar aklını başına toplar.ben artık çok yıldım..
bir kız kardeşim var kpss sınavna hazırlanıyor şuan. şimdi ne alaka diceksiniz ama dönemlik mi değil mi anlayın istiyorum. ailem sus sınavı var sinirli olucak diyipte bana yükleniyor sanki benim hiç derdim sınavım sorumluluğum yokmuş gibi.
kendisiyle gerçektena artık anlamıyorum büyüdükçe en iyi arkadışınız olması gerekmez miydi kz kardeş? küçükken bile bana vururdu çocukluk haliyle ben de ona vururdum ama şuan bıraksam sanki gene bunları yapıcak beni hiç büyük yerine saymıyor arkadaşlarını bendn bile önemli tutuyor arakdşalrına hştap şekliyle bana hitap şekli bile farklı . ben bi yere gidersem arkadaşlarımla onu çağırırım ben arkadaşlı kardeşli görüşenlere çok özenirim aile gibi mesela.. hiçbir şeyini benimle paylaşmıyor ve evde sürekli beni dışlıyor. ben lisanstayken şehirdışında yaşıyordum o zamanlar bile hep kavga ederdik onun yüzünden erkenden yurduma dönerdim bana keşke orda yaşasan diyor. nefes alsam suç bir şey söylersem afedrsiniz hemen köpek gibi azarlıyor e öyle saygısız davranınca ben de verip veriştiyriyorum tama hatalıyım be kızınca fevri davransam bile sonra aynı evde yaşıyoruz diye unutup buzları eriip devam ederdim. pişman olup susuyorum hadi sıfırlayayım kafamı tarzı davranıyorum inş atanıp giderim de seni görmem diyor. ben mğkemmelim demiyırum yapm gereği gerçekten duysal ani tepki veren ir şeyim kremlerini ortaya koyuyor ben kullandım diye neler dedi kıyafet değilşimi bile yapmıyor geçen gün hastalandım bir şey sordum ona bile yarım ağız cevap veriyor siz buna sinir olmaz mısınız ya kanınız kardeşiniz sizi takmıyor?
bunlaı yazarken bile ağlıyorum o içerde oohoo arkadaşlarıyla şen şkrak hiç ablam niye ağlıyor demiyor. arkadaşlarının ablarına kadar her şeyi bilip benim sınavıma gelince kaç yaşında insnasın benim hocalarımla aynı yaştasın yetilkinsin banane diyor.
başkasına ben olsam ben de böyle yazardım ama inanın kendi kardeşi olunca böyle olamıyor. en çok babam artık üzülmesin diye düzeltmeye çalışıyorum aramızı. geçen gün ben ilerde olmazsam kardeşini bırakma dedi sen büyüksün yapıcı ol dedi. boğazım düğümlendi1. Öncelikle şunu kabullenin: Kız kardeşinizin size saygısı yok veya sevgi duymuyor. Sizin hayal ettiğiniz kız kardeş abla ilişkisi gerçek olmayacak. Sizin kız kardeşiniz farklı.
2. Bunu kabullendikten sonra yapmanız gereken şey şu: Boşuna yakınlık kurmaya çalışmayın. Aynı evi paylaşan iki ev arkadaşı gibi davranın.Eşyalarını kullanmayın, işini görmeyin, sohbet etmeye çalışmayın.
3. Üzerinize gelip hakaret ettiğinde agresifleşmek yerine deyin ki bak şurada birbirimize katlanacağımız 1 sene kaldı belki. Ben de burada yaşamaya meraklı değilim. Kendi hayatımızı kurup gidince istemiyorsan görüşmezsin benimle ben de seninle.
Zarar görmek istemiyorsanız bence yapmanız gerekenler bunlar.
Neden ama? Neden babanız küçük piremsesin bir taraflarını toplamakla sizi görevlendiriyor? Tek destek göremeyeceksiniz, hep veren taraf olacaksınız, istemeye hakkınız olmayacak. Bi düşünün, babanız böyle hayatı size neden reva görüyor?başkasına ben olsam ben de böyle yazardım ama inanın kendi kardeşi olunca böyle olamıyor. en çok babam artık üzülmesin diye düzeltmeye çalışıyorum aramızı. geçen gün ben ilerde olmazsam kardeşini bırakma dedi sen büyüksün yapıcı ol dedi. boğazım düğümlendi
Ben bunlar doğrudur veya çözümü budur demedim zaten.başkasına ben olsam ben de böyle yazardım ama inanın kendi kardeşi olunca böyle olamıyor. en çok babam artık üzülmesin diye düzeltmeye çalışıyorum aramızı. geçen gün ben ilerde olmazsam kardeşini bırakma dedi sen büyüksün yapıcı ol dedi. boğazım düğümlendi
İyi okumamız için sizin iyi yazmanız gerekmiyor mu? Bir bakın isterseniz. Bence metni düzenleyin cidden çok bozuk. Ayrıca ortaya koyulan her şey sırf ortada diye sizin kullanım alanınıza girmiyor. Şimdi bahane bulmayın. Ben de kardeşime krem veririm ama sürekli kullansa ben de rahatsız olurum. Git al kendine derim yani. Kıyafet değişimine ben de karşıyım. Aşırı titizim bu konuda. Malım kıymetlidir. Kardeşim kıyafetimi beğendiğinde aynısını alırım ama benimkini hep giysin istemem. Koltuk altı terini falan düşününce rahatsz olurum mesela. Huy bu. Yapacak bir şey yok.ben artık çok yıldım..
Hah, bak mis gibi oldunuz. Şimdi geçin kardeşinizin karşısına, böyle savunun kendinizi.o kadar sey yazmışım hala bana ama sen kremini kullanmışsın dayağı haketmişssin gibi muamele yapıyorsunuz ya...
ALLAH sizi ve evlatlarınızı böyle şeylerle sınarsa mı beni anlayacaksınız?
şuhalimle bile size resmen savunmaveriyormuş g,b, hissetiriyorsunuz.
krem kıyaft değil mi kardeşim o saatten sonra kullanmadım ama yoklukta kardeşinin önlüğüyle derse gelmiş öğrenci gördüm birisi sabahçı biri öğrlenciydi. onlarıni kardeşlik değil mi?
bu bir kanlı bıçaklı kalma sebebi mi? tamam problem olabilir istemedğini ben de anladım ama konuşursun ya da şakayla karışık bir şey dersin ya da aynısından sana da alayım dersin mesela konu kapanır dimi?
kaldı ki paramı izinsiz almış ben farketmedim bile yazmışım. siz hala ben kıyafet vermem kremimi kullandrtmam diyin ben dearkadaşlarımın kıyafterini almam ama sanki allah aşkına hanginiz bir günlük birinin bir şeyi ödünç almak istemediniz? buarada böyle diyip gerçek haytta nasıl davranan insanları da görüyoruz.
tamam sizin başınıza gelince siz profesyonel davranırsınız.Çok üsteliyorsun. Kardeş olmanız sizlerin seçimi değildi. Öyle denk gelmişsiniz. Ahlamak sinir krizi geçirmek falan ne kadar abartılı tepkiler. Bu tavırlar bırak kardeşini, etrafındaki herkesi senden uzaklaştırır. İnsanlara kendilerini suçlu hissettirmek için mağdur durumuna girme. Gerçekten itici bir tavır.
Beklediğin yorum bu değil farkındayım ama madem sordun yorumlara biraz kulak vermelisin.
Ya be kadar doğru yazmışsınız ben abimden kalnlarla büyüdğm kalem alırdı alfıpı harçlıklardan bana harçlık verirdi tabi artık uzağız bence artık yeni bi sayfa açın istemeyin hiç bi şeyo kadar sey yazmışım hala bana ama sen kremini kullanmışsın dayağı haketmişssin gibi muamele yapıyorsunuz ya...
ALLAH sizi ve evlatlarınızı böyle şeylerle sınarsa mı beni anlayacaksınız?
şuhalimle bile size resmen savunmaveriyormuş g,b, hissetiriyorsunuz.
krem kıyaft değil mi kardeşim o saatten sonra kullanmadım ama yoklukta kardeşinin önlüğüyle derse gelmiş öğrenci gördüm birisi sabahçı biri öğrlenciydi. onlarıni kardeşlik değil mi?
bu bir kanlı bıçaklı kalma sebebi mi? tamam problem olabilir istemedğini ben de anladım ama konuşursun ya da şakayla karışık bir şey dersin ya da aynısından sana da alayım dersin mesela konu kapanır dimi?
kaldı ki paramı izinsiz almış ben farketmedim bile yazmışım. siz hala ben kıyafet vermem kremimi kullandrtmam diyin ben dearkadaşlarımın kıyafterini almam ama sanki allah aşkına hanginiz bir günlük birinin bir şeyi ödünç almak istemediniz? buarada böyle diyip gerçek haytta nasıl davranan insanları da görüyoruz.