Kız kardeşimin beni rahatsız eden yönü

Benimde ablam var ve çoğu eşyasıni kullanirim.hep farklı ilgimi çeken şeyler alır.hoşuma gider.bazen kiyafet aldığında benim üzerimde dener oda :)
Bazı zaman olur biseyini aldığımda benim o giyme,sürme,kullanma falan der çocuk gibi.ama gider kendine ne aliyorsa misli misli bizede almaya çalışır.Bende aynı şekilde kendimden çok onun olmasını isterimes. Güzel olmasını görünmesini
Ah insan uzak olunca daha iyi anlıyor valla gözlerim doldu.

Bencede siz aynı cati altından uzaklasinca daha iyi anlayacaksınız bunların önemsiz şeyler olduğunu.şimdi beraberliğin tadını cikarin bence :)

Lütfen oku! Konunun hepsini okumadım fakat sana kendi tecrübemden örnek vermek istiyorum..
Ben de ablamla anlaşamazdım genç kız iken, malım kıymetliydi kendimin giymeye kıyamadığım kıyafetlerimi ablam bazen benden habersiz giyerdi çıldırırdım zaten istese de vermezdim bilirdi.. Aradan yıllar geçti evlendik araya mesafeler girdi uzak şehirlerde oturuyoruz ablamın çocuğu oldu, ikimizde çalışıyoruz yılda ancak bir kaç kez görüşebiliyoruz..keşke bütün kıyafetlerimi, eşyalarımı kullansaydı da çat kapı görülebileceğimiz mesafede olsaydı, keşke hergün gene kavga etseydik barışmak hiç de zor olmazdı nasılsa bizim için, sırlarıma dertlerime ortaktı hala da öyle.. Kardeş candır..

Gözlerim doldu yemin ederim. Bende çok özledim abla:50:mi ailemi

Bu kadar sayfayı tek tek okursam sinir krizi geçirebilirdim .. Benim ablam ya da kız kardeşim yok ama bir erkek kardeşim var .. Ona canım feda belki kıyafetlerimi benden izinsiz alıp giymiyor .. Ya da maşamı fön makinamı kullanmıyor .. Ki kullansaydı da dert etmemzdim . O benim canım cigerim canımı istese canımı veririm maşaymış, pc ymiş amanda aman ne önemli ! Ben ilk 17 yaşında çalışmaya başaladım maaşlarımı biriktirip laptop almııştım kardeşim kullanırdı hatta bozdu ..Üstelik ilk kazancımı birirtirerek almıştım .. Ne yapsaydım sırf laptop için kalbinimi kırsaydım .. Agzımı bile açmadım canın sagolsun yenisini alırız dedim .. Yeri geliyo benim param olmuyo kardeşim ögrenci oldugu halde haftasonları çalışır,bana çıkarır para verir geri alma beklentiside gütmez .. En basiti bunda 1 ay önce bana çıkarıp kredi kartını verdi al abla git saçlarını boyat diye .. Alışverişe çıkarız önce ona bişeyler alırız sonra gider bana bakarız bana kıyafetler denetir , alır elimi cebime attırmaz bile .. Bence siz bi kardeşlik ne demek onu öğrenin önce ve kendinizi sorgulayın ..

Canım aynı gelir ve ayrı odalar varsa , burada suistimal var. Kardeş diye herşeyi bölüşmek zorunda değilsin . Ha Yoksa fakirlikte bölüşür .ama müsade etme . Git al . Bunlar benim git kendine al de. Böyle alışırsa seni kendi malı gibi görür aldıkça hep sen kötü olursun . Paylaşan sen olursun ama o paylaşmaz sonunda kötü sen olursun. Ailende böyle kabul eder. Sakın sakın . Benim başıma geldi . Evlendim kolumdaki künyenin halkasını söküp eşimden gizli satıp verdim . Şimdi bana düşman . Almayı kestiği anda .. Düşman olur . Sakın.

Canım aynı gelir ve ayrı odalar varsa , burada suistimal var. Kardeş diye herşeyi bölüşmek zorunda değilsin . Ha Yoksa fakirlikte bölüşür .ama müsade etme . Git al . Bunlar benim git kendine al de. Böyle alışırsa seni kendi malı gibi görür aldıkça hep sen kötü olursun . Paylaşan sen olursun ama o paylaşmaz sonunda kötü sen olursun. Ailende böyle kabul eder. Sakın sakın . Benim başıma geldi . Evlendim kolumdaki künyenin halkasını söküp eşimden gizli satıp verdim . Şimdi bana düşman . Almayı kestiği anda .. Düşman olur . Sakın.

Bence çok yanlış yönlendiriyorsunuz..sizin kardeşiniz öyle bir kişiliğe sahip olabilir ama herkesin ki aynı olacak diye bir kaide yok kocanızdan gizli künye bozdurup vermeniz sizi bağlar..ama bence insanları böyle doldurursanız kardeşi kardeşe küstüreceksiniz..olur mu hiç öyle şey..iki kız kardeşin anne baba bu dünyadan gittikten sonra başka kimi kalacak...yanlış şeyler düşündürtmeyin..aman sakın verme demeyin..

Bizde de hep kıyafet sorunu olur ablamın dolap tıklım tıklım ki çalışıyo her ay alışveriş yapar ben daha çalışmadığım için biriktirir alırım.Giymeye kıyamam bekletirim tam yarın bunu giycem diye dolabın kapağına çıkarırım bi'bakarım yok ablamın üstünde valla istese canımı verecek kadar çok seviyorum ikiz gibi büyüdük zaten bir yaş var aramızda ama şu huyunu ben de sevmiyorum.

Hele üniversite bitmeden önce gece yatakta şunu giyerim diye ayarlar öyle uyurdum ertesi gün geç kalmayım diye o benden önce kalkar işe giderdi hep de benim ayarladığımı bulur giyerdi her şeyimi kullan ama kıyafetlerimi rahat bırak diyorum iki hafta giymezse 3.hafta kirlide giymeye kıyamadığım, yeni aldığım üstlerim bana göz kırpıyo:37: Herkesin hassas noktası var işte benim de kıyafetlerim öyle bu demek değil ki ablamı az seviyorum zaten giymediklerim otomatikman onun dolabına transfer oluyo:9:

Zaten kıyafet dışında her şeyimiz ortaktır bizim ki kendimizi bildim bileli aynı odayı paylaşıyoruz. Ama senin durumundaki sorun kullanmadığın şeyi dert etmen. Çok canın sıkılıyosa sık kullanıyosun sana da alalım de böyle hep elimin altında durmuyo de ya da kullanınca odama bırak de. Malesef bende de düzen problemi var eşyamın yeri hep aynı olmak zorunda ama beni de evdekiler böyle yaptı bi'şey alır koyarım bi'yere onu ordan biri alır kullanır ve nereye koyduğunu asla hatırlamazlar kaç şeyim gitti öyle sanırım taşınınca çıkacaklar ortaya:9:

kızkardeşi mottosu: bir şeyi üç kere aldıysam o şey artık benimdir =))
bu maşa olur , mont olur hatta südyen bile olabilir :)))
ilkinde şirinlik yapıp izin istenir
ikincide "abla,giyiyorum haberin olsun" denir
üçüncüde artık kendi dolabına koyabilirsinn:38::38:

Bence çok yanlış yönlendiriyorsunuz..sizin kardeşiniz öyle bir kişiliğe sahip olabilir ama herkesin ki aynı olacak diye bir kaide yok kocanızdan gizli künye bozdurup vermeniz sizi bağlar..ama bence insanları böyle doldurursanız kardeşi kardeşe küstüreceksiniz..olur mu hiç öyle şey..iki kız kardeşin anne baba bu dünyadan gittikten sonra başka kimi kalacak...yanlış şeyler düşündürtmeyin..aman sakın verme demeyin..

Alis harikalar diyarı sen bir geç onu. Gerçekleri görmeyip mantıksız mantıksız siz yönlendirmeyin . İnsan insandır . Kardeş olması onu peygamber yapmaz , kardeş kardaşe art niyet yapmaz diye birşeymi var ? aynı güç aynı gelir diğerindede varsa gider alır bu kızın fazlalılığı ne ? Neden vermek zorunda mı ? Kardeşse kardeşliği oda biliyordur merak etme . Kimsenin kimseye , zayıf noktaların bağların arkasına saklanıp söndürmesinede izin mi vereceğiz ?

kızkardeşi mottosu: bir şeyi üç kere aldıysam o şey artık benimdir =))
bu maşa olur , mont olur hatta südyen bile olabilir :)))
ilkinde şirinlik yapıp izin istenir
ikincide "abla,giyiyorum haberin olsun" denir
üçüncüde artık kendi dolabına koyabilirsinn:38::38:

Allah da sizi güldürsün emi :9:

Kardeş bile olsa hakkaniyetli insan , izin ister kullanılır geri verir , paylaşmak ta konu sahibinin tasarrufudur , ama paylaşmak zorunda değil. Hayır demek en tabi hakkıdır . Siz bu manevi bağları maddiyata indirip kardeş donuna kadar alır diyorsunuz . Bu manevi bağlar la maddiyatı karıştırmayın , maddiyat kişinin takdirine kalır . Gücü yeten herkes gider çalışır alır . Aksi sömürüdür , manevi bağları böyle kullanmayın , dayatma yapmayın

Allahım bana birgün böyle bir konu açmayı nasip etmesin inşallah. kardeşim benim canım ya, istiyosa kullansın kırsın döksün hatta, nolur ki. ben yeni evliyim epilasyon aleti bile almadık 15 gün onda duruyo 15 bende, maşamız düzleştiricimizde aynı, onlarıda dönüşümlü kullanıyoruz, ki bunların hepsini ben aldım yani. evlenirken bile yanımda götürmedim.

dahası gelir, kıyafetlerimden beğendiğini alır giyer, o giydikçe ben mutlu olurum, kardeşlik bu ya başka şeye benzer mi, annemden babamda ileridir benim için kardeşlerim. heleki kızkardeşim..

gecen gün kredi kartı borcumdan konu açıldı, maaşından artırıp ödemek için yalvardı resmen. o ağlarsa ben bin ağlarım, yarabbim allahım ya hiç bunların lafı olur mu aramızda.

dahası yıllarca çalışıp okuttum onları eve baktım yarı anneleri oldum hiç kıyamam hala, küçükken çektkleri sıkıntıları düşünür aağlarım kuzularıma. 19 yaşlarına geldiler ama benim için minicikler.

sakın kardeşini küstürme bence sakınnn hem büyükler her zaman daha fedakar değil mi, küçük anneleri olmadık mı onların, bi kere kucağıma almak için annelerimin kapıdan çıkması için dua ederdim ben :)

Takıldığınız şeylere bakın fön makinesiymiş düzleştiriciymiş maşaymış.. siz kardeşinizi kardeş olarak gördüğünüzden eminmisiniz sanki üniversitedeki ev arkadaşınızdan bahseder gibisiniz. Kardeş candır varmı kardeşten ötesi ? Bazı arkadaşlar yok sömürüo yok suistimal ediyo gibi garip garip söylemlerde bulunmuşlar o kişiler bahsettikleri insanın kendi canından kendi kanından olduklarının farkındalarmı acaba ? siz daha sonra çok ararsınız kardeşinizi. keşke alsaydı giyseydi kullansaydı diye düşünürsünüz. çok üzüldüm bu okuduklarıma çok. ne olacakki kullansa ? belki ablam zaten almış kullansam ne olacak sonuçta ablam diye düşünüyordur ? ki muhtemelen öyledirde. siz maşadan düzleştiriciden bahsediyorsunuz benim annem kardeşine kendi böbreğini verdi !! iyiki sizin gibi düşünen ablam abim kardeşim yok. Allahtan biz gerçek kardeşiz aynı evi paylaşan yabancılardan değiliz. yazık.

Kardeş bile olsa hakkaniyetli insan , izin ister kullanılır geri verir , paylaşmak ta konu sahibinin tasarrufudur , ama paylaşmak zorunda değil. Hayır demek en tabi hakkıdır . Siz bu manevi bağları maddiyata indirip kardeş donuna kadar alır diyorsunuz . Bu manevi bağlar la maddiyatı karıştırmayın , maddiyat kişinin takdirine kalır . Gücü yeten herkes gider çalışır alır . Aksi sömürüdür , manevi bağları böyle kullanmayın , dayatma yapmayın

Alis Harikalar diyarı falan diyerek dalga mı geçtiğinizi sanıyosunuz benimle..! siz bence gidin hıncınızı kardeşinizden alın..sizin dengesizliğiniz o ..kardeşimle benim aramda neler yaşadığımı nelere göğüs gerdiğimizi anltasam onada alis harikalar diyarı diye dalga geçersiniz..valla kardeşinizle olan ilişki sizi bağlar ama etraftaki kardeşleriyle ilişkisi gayet iyi olan herkes alis harikalar diyarında diye birşey yok..o sizin safsatanız..kusura bakmayın..kardeş candır..bayan nostradamus....

Bir kızkardeş olarak yazmak istedim :) Ben ablamla her şeyimi ortak kullanırım çok kavga ederiz mesela benim düzleştiricim iyidir o kullandığı zaman cıngar çıkartırdım bozulacak onun yüzünden diye ama şimdi düşünüyorumda bozulda ne olurki kardeşim yani ama bi arkadaşım istese hemen veririm :) Yada ben onun kıyafetini giydiğimde üstelik yeni aldığı bir kıyafet en başta kızar sonra bir şey demezdi ama bende içten içe üzülürdüm yada telefonunu alırdım okula götürmek için zorla verirdi ama okulda aklım hep onda kalırdı ya keşke almasamıydım of hiç içten vermedi diye yani ablam bana kızarak verdiğinde çok üzülürdüm ama şuan üniversitede ayrı kaldığımız için değerimi anladı sanırım :1: :1: ben istemeden kendisi getirip veriyor :1: Bence söylemeyin sizde onunkileri kullanın sonuçta bir arkadaşınız istese ona koşa koşa verirsiniz ama kardeşiniz isteyince binbir kıyamet :) Ablalar hep böyle sanırım :))

Keşke bir kız kardeşim olsaydı da hatta kız kardeslerim herşeyimi kullansaydı varsin makinelerin ömrü kısalsın dua edin sevdiklerinizin ömrü uzun olsun..

bir şey itiraf edicem kimse kusura bakmasın konuyu okurken ' Hay Allahım nasıl insanlar var böyle..' Dedim kendi kendime.

Kardeşi olmayan duygusala bağlamış, olan kendi kardeşiyle ilişkisini baz almış...

Herkesin kardeşiyle paylaşımı bir değil bayanlar bi'de o açıdan düşünmeliyiz bence.
Belki kardeşi kendi malını ablasından sakınıyo ya da her şeyde aman nasılsa ablam alır diyo kendi parasını biriktiriyo.
Hani her kardeş can ciğer değil malesef. İyi niyetin tıkandığı noktalar olabiliyo.
Benim teyzem çalıştığı halde hep yok der mesela en küçük şeye kadar annemden ister ama sadece bi'şeye ihtiyacı olduğunda ablacım moduna girer. Yoksa bağları çok kuvvetli olsa kim der makinenin ömrü bozuluyo diye:44:

Son düzenleme:
Alis Harikalar diyarı falan diyerek dalga mı geçtiğinizi sanıyosunuz benimle..! siz bence gidin hıncınızı kardeşinizden alın..sizin dengesizliğiniz o ..kardeşimle benim aramda neler yaşadığımı nelere göğüs gerdiğimizi anltasam onada alis harikalar diyarı diye dalga geçersiniz..valla kardeşinizle olan ilişki sizi bağlar ama etraftaki kardeşleriyle ilişkisi gayet iyi olan herkes alis harikalar diyarında diye birşey yok..o sizin safsatanız..kusura bakmayın..kardeş candır..bayan nostradamus....

Hınç , kambur , dengesiz,gerilmiş göğüs yazdıklarınız bunlar . Bu yazıyı yazan birininin . Objektif değerlendirmede bulunmasını bekliyemem..saçmalamanızı anlama kabiliyetinin olmayışına veriyorum . Bence alıntı yapmadan evvel yazımı tekrar okuyun .

arkadaşım olsa belki gözüme batar da kardeşim böyle bir tutum içinde olsa hiç rahatsızlık duymam. gelirleriniz de iyiymiş madem, 3 kuruşluk makinalar sonuçta, yıpransa dahi batırmaz insanı.

Back
X