Kız kardeşimin beni rahatsız eden yönü

kardes demek zaten paylaşmak demektir.. ama çok rahatsız olmussunuz belli ki o zmn konuşun . ya canım şu esyalar maşa ,düzlestirici banyoda dursun ,ortak yerimiz orası olsun de .bir de siz onun esyalarını kullanıor musunuz ? yani kardesiniz paylasmayı sever mi ?
Benim onda kullanabilceğim hiçbişey yok,zaten söylediğim gibi benim eşyalarımı kullanıyoruz.Arada 1 kıyafet gibi bişey isterim ya da o benden ister veririz birbirimize.

İnsan kardeşini buraya şikayet eder mi yaaa???
kardeştir bu can dır,can dır,istesin canımı veririm kardeşime....

Ben şikayet etmiyorum ki siz neden şikayet olarak algıladınız? Ya da şöyle mi yaptığımı sandınız,birileri gelsin kardeşimi kötülesin ayıplasın..Konuyu ve diğer yazdıklarımı bütün olarak takip etmemişsiniz heralde benim kardeşime olan sevgimde bir sorun yok,siz sadece olumsuz bir kesit okudunuz,paylaştığımz çok güzel şeyler de var. Şikayetçi olacak kadar rahatsızlık duyduğum bir konu olsaydı çoktan gerekeni yapardım.Benimkisi sadece bir rahatsızlık duymaktı ve dikkatlice okursanız haklımıyım haksızmıyım bu konuda danışmak istedim.Burda kimliğimi veya kardeşimin kimliğini belirtecek bilgi de vermedim hiç bir topikde.İnsan şunu yapar mı bunu yapar mı diye düşünecek olsaydık bu köşe de açılmazdı.Zaten herkesle paylaşılmayan özel şeyler konuşulur burda,kardeştir,evlattır,eştir vs..

Son düzenleme:
ben bir konuya cvp yazarken önceki konuları da okuma gereği duymuyorum,sanırım mecbur da değilim..
ben şikayet olarak algıladım yada bi taraf olunması gerektiğini,ben olsam asla kardeşimle olan problemimi buraya yansıtmazdım mesela
fikrimi belirttim sanırım bunu da yapmaya hakkım var...

ben bir konuya cvp yazarken önceki konuları da okuma gereği duymuyorum,sanırım mecbur da değilim..
ben şikayet olarak algıladım yada bi taraf olunması gerektiğini,ben olsam asla kardeşimle olan problemimi buraya yansıtmazdım mesela
fikrimi belirttim sanırım bunu da yapmaya hakkım var...

hayır bu bir şikayet değil.Görüşlerinizi istedim.Ben zaten prf umda yada her türlü konuda hiçbir şekilde kimliğimi belli eden bişeyler paylaşmadığım için yazdım.

Tüm sayfaları veya diğer konularınızı okumadım, sadece bu konu üzerine yorum yapıyorum.

Kardeşinizin ihtiyacı olan şeyler zaten evde varsa (kimin olduğu farketmez) ve sahibi olan aile bireyi de onu kullanmıyorsa, ihtiyacı olan şeyin yenisini almak yerine evde bulunanı kullanması son derece normal. Bu bizde de böyledir. Bunlar kişisel hijyen ürünü ya da kıyafet gibi eşyalar değil ki sadece size özel olsun. Elektronik eşya... Ömrü kısalıyor demişsiniz ama siz kullanmasanız da onlar eskiyor zaten - ki bilgisayar normal kullanımla ne kadar eskiyebilir? Saç maşası gibi 3 kuruşluk bir eşyanın zaten ne kadar önemi olabilir? Bunların hesabını yapmanız bana çok tuhaf geldi. Çünkü bu kardeşiniz, yurttaki oda arkadaşınız değil. Konuyu açarsanız tabii ki kırılır. Ben olsam çok üzülürdüm.

Son düzenleme:
Ah ah,bir kız kardeşim yada ablam olsaydıda,üstüne ona borçlar harçlar verseydim..Eşyamı değil,oda bile açardım ona gelip bende kalması için.

Fakat ikinizinde durumu maaşlı,gerçekten hergün kullandığınız aletler olsaydı eşyalarınız,haklısınız elbet.
Sonuçta ikinizinde hergün kullandığı aletler..Ömürü çabuk tükenmesin tabi..

Sizin öyle bir sorununuz yok,kullanmadığınız eşyalar bu sözü geçenler..
İnsanlar bile eskiyor,buruş kırış oluyorlar..
Bırakın ikinizde sağlıklıyken eşyalar eskisin sizinle birlikte.

İkinizinde maaşı var,alırsınız çatır çatır yenilerini..
Kız kardeş bu-can..
Karşısında ağlayabileceğiniz,ve size içinden asla 'oh olsun' diyemeyecek bir kişi.
Sizinle birlikte oda ağlar,içi üzülür bir sıkıntınız olsa.
Bu güzellikleri bulamayanlar var,siz bulmuşken lütfen kıymetini bilin..

Bak yine hata yapıyosun onu yapıyorum,bunu yapıyorum derken
Arayada para veriyorum geri vermeyeceğini bilsemde diyorsun.
Senin,benim param olurmu kardeş arasında.
Bugün sen kardeşini kollarsın,yarında kardeşin seni kollar.
Ya benim şu dünyada güveneceğim,saf olarak sevileceğim,sığınacağım tek yer ailem.
Aile kavramına böyle nedenlerle mesafe koymayın.

arkadaşım yanlış düşünüyorsunuz.annemle teyzem çok yakın oturur herşeylerine koşarlar ama keseleri ayrıdır.teyzem her zaman der."kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış"diye.ne demek odasına almak.ben olsam bende istemezdim Allahtan kız kardeşim yok

valla bence ya kendisine alacak yada kullanacaksa izin alacak ne o öyle odasına alsın orda dursun kendi malımı hırsızmış gibi kullanayım ihtiyacı olduğunda belki çekinecek alamayacak.madem öyle almıyorsa kullansın geri getirsin.alabilir miyim desin alsın kullansın.bende sevmem öyle şeyleri.herkesin temizlik anlayışıda farklı.alın kendinize yenisini isterse de vermeyin bence

Benimde bir abim var aramızda 5 yaş olmasına rağmen küçüklüğümüzden beri herşeyimizi ortak kullanırız.
Küçükken bazen kavgalarımız olurdu o benim bu senin diye ama sonra asla olmadı.
Şuan ikimizde evliyiz evlerimiz ayrı benim eşim, onun hanımı, ben, o ve minik oğulları hepimiz herşeyi ortak kullanırız.
Onlar bize gelirler bir şeyimizi beğenirler alır giderler kullanırlar geri getirirler bazen alın sizin olsun deriz bazen de aynısından onlara hediye alırız. Aynı şekilde onlarda bize karşı böyleler gidip evlerinde bir şeyi beğenirsek bize verirler ya da aynısından bize hediye alırlar.
Hemde öyle 3 - 5 kuruşluk şeyler değiller.
Biz evimize gittik alarm sistemi aldık kurduk çok beğendiler gittik onlara da aldık aynısından kurduk evlerine.
Mutfağıma perde yaptıracaktım abim gitmiş hediye yaptırmış mutfak camlarıma
Eşim notebook unu evden işe taşımaktan bıkmıştı abim kalktı kendi notebookunu bize verdi al bunu kullan taşıma dedi.
Oğulları var şuan ben hamileyim diye bebek odası yapıyorum ve bebeğimizin odasına ne alırsak yeğenime de alıyoruz kuzenini kıskanmasın diye ;)
Ne olacak ki mal mülk geçici şeylerdir önemli olan kalpler kırılmasın ;)

sorun ne biliyor musunuz?izin alıp kullanıp geri getiriyorlar ya da siz veriyorsunuz ne güzel söylemişsiniz. yada içinizden gelip alıyorsunuz ama bu kardeş emri vaki yapıyor alıp direk odasına götürüp koyuyor.böyle olsa eminim gücünüze giderdi.bir düşünün her geldiğinde birşeyinizi alıp götürüyor.çirkin bence

arkadaşım yanlış düşünüyorsunuz.annemle teyzem çok yakın oturur herşeylerine koşarlar ama keseleri ayrıdır.teyzem her zaman der."kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış"diye.ne demek odasına almak.ben olsam bende istemezdim Allahtan kız kardeşim yok

Senin düşüncen çokmu doğru?
Aile yapısı olsa gerek

Senin ailenin yetiştirmesiyle,benim ailemin yetiştirmesi arasındaki fark nezaman yanlış düşünce oldu.
Şükürler olsun ki öyle bir ailede yetiştim.Asla ablamla aramda kese ayrımı olmadı.
Şuan dahi arasam para gönderirmisin diye,sormadan,düşünmeden gönderir,tabi geri almaz verdiği parayı.

Söyledikleriniz düşüncedeki yanlış değil,düşüncedeki farklılıktır.

Senin düşüncen çokmu doğru?
Aile yapısı olsa gerek

Senin ailenin yetiştirmesiyle,benim ailemin yetiştirmesi arasındaki fark nezaman yanlış düşünce oldu.
Şükürler olsun ki öyle bir ailede yetiştim.Asla ablamla aramda kese ayrımı olmadı.
Şuan dahi arasam para gönderirmisin diye,sormadan,düşünmeden gönderir,tabi geri almaz verdiği parayı.

Söyledikleriniz düşüncedeki yanlış değil,düşüncedeki farklılıktır.

bu bir atasözüdür ve bence çokta doğru.

evlenmeden önce eşyalarımızın büyük kısmını ortak kullanırdık ablamla şimdi ikimizde evliyiz hala evine gittiğimde ufak tefek birşeylerini alırım toka makyaj malzemesi gibi bende oda sınırlarımızı biliriz asla çok para verdiği kıymetli birşeyi almam ama önemsiz şeyleride alırken şımarıklık yaparım git yenisini al diye ablamında umurunda bile olmaz biliyorumki canı fedadır benim için bu kardeşlerin arasındaki ilişkiyle samimiyetle alakalı birşey

Durum şundan ibaret kimse yok değil vs demesin bence
Sizler demek ki kardeşinizle kendi eşyalarınızı ayrı görüyorsunuz ki kullanılmasından da hoşnut olmuyorsunuz veya işte izin almadan kullanmasından. Bunun başka açıklaması yok.
Benim neyim varsa kardeşimindir dediğim için asla neden aldın demiyorum.Ayrı görsem ben de kızrdım çünkü.
Yabancı mı bu?
Yeminle ilk defa kardeşe farklı bakış açıları gördüm burada.:53:

bu bir atasözüdür ve bence çokta doğru.

İyikide kız kardeşiniz yokmuş

zaten ne söylense size anlıyamazsınız.lütfen benimle laf diyologuna girmeyi bırakın.
Kardeşimle veya ablamla,odamı,kıyafetlerimi....vs herşeyimi ortak kullanırım

Düşüncem budur,karşı düşücedeysenizde buda sizin sorununuz.

Back
X