Kız kardeşimin beni rahatsız eden yönü

Kardeşi olmayan duygusala bağlamış, olan kendi kardeşiyle ilişkisini baz almış...

Herkesin kardeşiyle paylaşımı bir değil bayanlar bi'de o açıdan düşünmeliyiz bence.
Belki kardeşi kendi malını ablasından sakınıyo ya da her şeyde aman nasılsa ablam alır diyo kendi parasını biriktiriyo.
Hani her kardeş can ciğer değil malesef. İyi niyetin tıkandığı noktalar olabiliyo.
Benim teyzem çalıştığı halde hep yok der mesela en küçük şeye kadar annemden ister ama sadece bi'şeye ihtiyacı olduğunda ablacım moduna girer. Yoksa bağları çok kuvvetli olsa kim der makinenin ömrü bozuluyo diye:44:

ama konu sahibi ilk mesajında kardeşinin çıkarcı, kötüye kullanan, pişkin, malını sakınan vs gibi hiç bir olumsuz özelliğinden bahsetmemiş. arada olumsuz bir ilişki olduğunu belirtse ona göre yorum yapabilirdik. ilk mesajında böyle bir şey olmadığı için doğal olarak normal bir abla kardeş ilişkisi baz alınıyor.

Hınç , kambur , dengesiz,gerilmiş göğüs yazdıklarınız bunlar . Bu yazıyı yazan birininin . Objektif değerlendirmede bulunmasını bekliyemem..saçmalamanızı anlama kabiliyetinin olmayışına veriyorum . Bence alıntı yapmadan evvel yazımı tekrar okuyun .

Objektiflikten bahseden bir bakın hele..siz misiniz objektşf resmen kardeşinizle olan sorununuzu bütün insanlığa mal edeceksiniz nerdeyse..siiz o şekilde yaşayın nefret ediyorsunuz kardeşinizden..herkes mi nefret etmeli..aman ha sakın dmeniz gerçekten çok objektif olduğunuzu gçsteriyor gherçekten..normal olan bizim gibi yaşayan insanlar..anormal olan sizin yaşadıklarınız..saçmalama kabiliyeti olan sizsiniz..burdaki hiç kimse size hak vermedi farkında mısınız ?? o zaman herkes saçmalıyor siz doğrusunuz..kardeşinizle olan ilişkiniz kötü diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız..alis harikalar diyarında fala değil yaşadıklarımız..

evlenin uzaklara gidin kardeşinizden ayrı kalında görün bir maşa, bir pc ne kadar da değersizmiş

Merhaba arkadaşlar.
Ben bu konu hakkında nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum.Daha doğrusu haklımıyım onu da tam kestiremiyorum.Kız kardeşim bir kaç eşyamı kullanıyor.Mesela fön makinemi saç düzleştiricimi maşamı küçük net bookumu..İkimiz de çalışıyoruz ve hemen hemen ikimizin de geliri fena değil.Ben saçlarımı genelde düzleştiririm pek maşa kullanmam.Ama arada ayda yılda bir belki ihtiyacım olur diye 2 buçuk 3 yıl önce maşa almıştım.Ama aldığımdan beri toplam anca 5 kere kullanmışımdır.O ise eskiden beri sürekli haftanın yarısında maşa diğer yarısında düzleştirici kullanıyor ve hiç aksatmıyor.Kendimi bildim bileli böyle,maşa ben kullanmadığım için zaten sürekli onun odasında onun eşyası gibi.Düzleştirici de öyle,fön makinası da.Kendime bir masaüstü pc almıştım yıllar önce.Bir ara bozulunca ufak tefek bir notebook aldım en azından bir seyahate falan gittiğimde de işe yarar diye.Ama 40 yılda bir pcye format atmam gerektiğinde kullanıyorum onu da ne zaman kullandığımı unuttum bile.Onu alalı da 2 yıldan fazla oldu ve 2 yıldır kendine bir pc almak yerine sürekli benim pcmi kullanıyor yine onun eşyası gibi onun odasında,tıpkı düzleştiric,fön makinesi,maşa gibi pc de onun genel ihtiyaçları sonuçta.Tamam belki bu cihazlar kullanıldıkça tükenmiyor ama sonuçta makine ömrü azalıyor.Konuşsam kırılır diye konuşamıyorum da :(

sende eşya alıyorsun kullanmıyorsun..kızcağız ne yapsın eşya boşta duruyor ben para verip alacağıma evdekileri kullanırım demiştir..bak ne güzel iş bölümü yapmışsınız..pc yi kardeşin kullanıyor temizliği sana kalıyor..

Objektiflikten bahseden bir bakın hele..siz misiniz objektşf resmen kardeşinizle olan sorununuzu bütün insanlığa mal edeceksiniz nerdeyse..siiz o şekilde yaşayın nefret ediyorsunuz kardeşinizden..herkes mi nefret etmeli..aman ha sakın dmeniz gerçekten çok objektif olduğunuzu gçsteriyor gherçekten..normal olan bizim gibi yaşayan insanlar..anormal olan sizin yaşadıklarınız..saçmalama kabiliyeti olan sizsiniz..burdaki hiç kimse size hak vermedi farkında mısınız ?? o zaman herkes saçmalıyor siz doğrusunuz..kardeşinizle olan ilişkiniz kötü diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız..alis harikalar diyarında fala değil yaşadıklarımız..
Ciddi anlamda anlama sorunun olduğu gibi , saldırgan bir usulubün var . Yazma tarzın , amacın anlamak ve durumu değerlendirmek değil tamamen saldırı kendi şahi yaşantını dayatma üzerine kurulu, olayı sürekli kişiselleştirerek , ağız dalaşı uslübünla artık cevap yazmayın ve forumun seviyesini daha fazla aşağı çekmeyin derim .

Merhaba arkadaşlar.
Ben bu konu hakkında nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum.Daha doğrusu haklımıyım onu da tam kestiremiyorum.Kız kardeşim bir kaç eşyamı kullanıyor.Mesela fön makinemi saç düzleştiricimi maşamı küçük net bookumu..İkimiz de çalışıyoruz ve hemen hemen ikimizin de geliri fena değil.Ben saçlarımı genelde düzleştiririm pek maşa kullanmam.Ama arada ayda yılda bir belki ihtiyacım olur diye 2 buçuk 3 yıl önce maşa almıştım.Ama aldığımdan beri toplam anca 5 kere kullanmışımdır.O ise eskiden beri sürekli haftanın yarısında maşa diğer yarısında düzleştirici kullanıyor ve hiç aksatmıyor.Kendimi bildim bileli böyle,maşa ben kullanmadığım için zaten sürekli onun odasında onun eşyası gibi.Düzleştirici de öyle,fön makinası da.Kendime bir masaüstü pc almıştım yıllar önce.Bir ara bozulunca ufak tefek bir notebook aldım en azından bir seyahate falan gittiğimde de işe yarar diye.Ama 40 yılda bir pcye format atmam gerektiğinde kullanıyorum onu da ne zaman kullandığımı unuttum bile.Onu alalı da 2 yıldan fazla oldu ve 2 yıldır kendine bir pc almak yerine sürekli benim pcmi kullanıyor yine onun eşyası gibi onun odasında,tıpkı düzleştiric,fön makinesi,maşa gibi pc de onun genel ihtiyaçları sonuçta.Tamam belki bu cihazlar kullanıldıkça tükenmiyor ama sonuçta makine ömrü azalıyor.Konuşsam kırılır diye konuşamıyorum da :(

Ne var ki bunda yahu? Tabi kullanacak.

Daha 20'li yaşlardayım ama şöyle bir cümle kurmak istedim ; Bizim zamanımızda :1: diye başlayan,

Bizim zamanımızda eve bir bilgisayar alınmışsa hepimizindi zaten, 1 tane bisikletimiz olmuştu yıllar sonra. Erkek kardeşimin spor ayakkabılarına kadar giydim, o da benim boyu kısa gelen kotlarıma kadar.

Ne olmuş bizim aile yapımıza böyle? Ayıp ediyorsunuz, etmeyin. Ölümlü dünya, kardeşlerimizden başka kim kalır yanımızda?

Canı sağolsun, güle güle kullansın. 1 tane daha alıverin, ne olacak sanki?

Objektiflikten bahseden bir bakın hele..siz misiniz objektşf resmen kardeşinizle olan sorununuzu bütün insanlığa mal edeceksiniz nerdeyse..siiz o şekilde yaşayın nefret ediyorsunuz kardeşinizden..herkes mi nefret etmeli..aman ha sakın dmeniz gerçekten çok objektif olduğunuzu gçsteriyor gherçekten..normal olan bizim gibi yaşayan insanlar..anormal olan sizin yaşadıklarınız..saçmalama kabiliyeti olan sizsiniz..burdaki hiç kimse size hak vermedi farkında mısınız ?? o zaman herkes saçmalıyor siz doğrusunuz..kardeşinizle olan ilişkiniz kötü diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız..alis harikalar diyarında fala değil yaşadıklarımız..[/QUOTE. Ciddi anlamda anlama sorunun olduğu gibi , saldırgan bir usulubün var . Yazma tarzın , amacın anlamak ve durumu değerlendirmek değil tamamen saldırı kendi şahi yaşantını dayatma üzerine kurulu, olayı sürekli kişiselleştirerek , ağız dalaşı uslübünla artık cevap yazmayın ve forumun seviyesini daha fazla aşağı çekmeyin derim .

ben sizinle tartışmadım ilk yazdığım cevapta size ne demek istediğimi gayet açık anlattığımı düşünüyorum..ağız dalaşına girmek falan da değil amacım bana ilk ALİS HARİKALAR DİYARI SEN Bİ ONU GEÇ diyerek dalga geçen sizsiniz..burdaki herkes de benim gibi düşünüyor..banane herkesin hayatından fakat bazen insanları bir şeyin doğru yolu varken yanlış olana yönlendirmek tarzım değildir..

ben sizinle tartışmadım ilk yazdığım cevapta size ne demek istediğimi gayet açık anlattığımı düşünüyorum..ağız dalaşına girmek falan da değil amacım bana ilk ALİS HARİKALAR DİYARI SEN Bİ ONU GEÇ diyerek dalga geçen sizsiniz..burdaki herkes de benim gibi düşünüyor..banane herkesin hayatından fakat bazen insanları bir şeyin doğru yolu varken yanlış olana yönlendirmek tarzım değildir..
Düşüncemin yanlış olduğu hususunda neden kendini karar merci olarak görüyorsun ? Senin fikrinin doğru olduğuna delil ne ? birkaç kişinin seninle hemfikir olmasımı , hindistan da milyonlarca insan ineğe tapıyor çoğunluk yaptı diye , senin mantığınla ineğe tapmakta doğru o zaman . benim gibi düşünen normal , düşünmeyen anormal demek ne demek ? kim olarak kimi tecrit ediyorsun ? ben kardeşimden nefret etmiyorum kimse kardeşinden nefret et diyen yok , o senin uç fikirlerin . Hakkaniyet emeğe saygı demek bu kadar zormu ? alisten kasıt hakaret değil gerçekleri görmezden gelip hayal Aleminden konuşmak. neden gerçekleri görmezden geliyorsun ? gerçek görmek istersen miras hukukuna bak ? Kardeş candır kendi aralarında bölüşüverirler demiyor devlet . tapuları dolaş hisseleri hususunda anlaşamayan kardeşlerin dövüşlerini gör . galishaneleri dolaş mal için dövüşen kardeşleri gör , madem herseyden bihabersin şu atasözünüdemi duymadın ' adamın biri hiç düşmanım yok demiş , ötekide anandamı doğurmadı demiş ' kardeş kan can ama bekarlıkta.. Evlat sevgisi kardeş sevgisinden üstündür ve aile sahibi olunca kardeşlik bekarlıktaki gibi olmaz .herkes şahsi sınırını çizer . Hiç birşey bilmiyorsan annenindemi kardeşi yok ?

bunda ne varki kardeşler kardeşlerin eşyalarını kullanır bence siz biraz kıskanç davranıyorsunuz bu her kardeşin yaşadığı bir durum benm erkek kardeşim var 4 yaş küçük liseye giderken ben onun hırkalarını giyerdm çok beğendiğim için,kendi parfümümdn sıkıyorum diye hep kızardı ama hiç sorun haline dönüşmemişti bu,sonra ben evlendktn sonra başka şehrdeydm ve laptopum bozuldğnda bana gelip laptopunu bırakmştı aylarca bende kalmştı,bence siz abartıyorsunuz,sonuçta kardeşiniz ;)

Evdeki buzdolabı, çamaşır makinası, tv,ütü ve bilimum diğer malzemeler baba ve annenize ait lütfen kullanmayınız:45:
Bizim de evde saç kurutma makinası var eşimle kullanıyorum hiç aklıma gelmedi git kendine yenisini al demek ..Bu akşam söylemeliyim sonuçta o da çalışıyor alsın kurutma makinasını:52:
Evlenmeden önce de annemle kullanıyodum onu da kendi paramla almıştım evlenirken anneme lazım oluyor diye bıraktım hemen geri alayım.
13 yaşında yeğenim var saç spreyi filan alırken ona da 1tane ayrı alıyorum ki benimkini hemen bitiriyor diye :)En iyisi saklamak galiba..
Allahtan bir kardeş var düşünsene 10tane olduğunu ve evde 10 tane düzleştirici var:27:

Benim kardeşim giysilerim dahil herseyimi kullanıyor :1: keske sadece düzleştiricimi maşamı leptopumu kullansa :1:

Evdeki buzdolabı, çamaşır makinası, tv,ütü ve bilimum diğer malzemeler baba ve annenize ait lütfen kullanmayınız:45:
Bizim de evde saç kurutma makinası var eşimle kullanıyorum hiç aklıma gelmedi git kendine yenisini al demek ..Bu akşam söylemeliyim sonuçta o da çalışıyor alsın kurutma makinasını:52:
Evlenmeden önce de annemle kullanıyodum onu da kendi paramla almıştım evlenirken anneme lazım oluyor diye bıraktım hemen geri alayım.
13 yaşında yeğenim var saç spreyi filan alırken ona da 1tane ayrı alıyorum ki benimkini hemen bitiriyor diye :)En iyisi saklamak galiba..
Allahtan bir kardeş var düşünsene 10tane olduğunu ve evde 10 tane düzleştirici var:27:

Valla süper yorumm :46:

ne var ki beraber kullansanız bir eve herşeyden iki tane almanın neresi mantıklı? zaten kullanmıyorsunuz ki maşayı, düzleştiriciyi, bilgisayarı. Kardeşler arasında ayrı gayrı mı olur. Ha kendi malıymış gibi siz istediğinizde vermez o ayrı ama siz zaten sürekli kullanmıyorsunuz diye onun odasında duruyordur. Benim kardeşime canım feda tek erkek kardeşim var çok zorluklarla büyüdük yeri geldi ben aç kaldım onun karnını doyurdum ben canımın istediğini almadım onun canının istediğini aldım hala daha da alıyorum kendi çalıştığı halde. Kanımı canımı isteseler veririm.

konunuzu okuyunca keşke benimde kız kardeşim olsa da maşamı düzleştiricimi bilgisayarımı kullansaydı diye geçirdim... Aranızdaki iletişim nasıl bilmiyorum ama ilk önce tatlı dille uyarın bence.

canım bu çok normal bir durum gibi geldi bana.sen fazla kullansan senın odanda dururdu.bunda dert edilecek birsey göremiyorum.netice de kardeş(karındaş)...:16:

canımı istesin kardeşim bir saniye düşünmem, kardeşim yolunda her şeyim feda olsun, maşa düzleştirici nedir ki, birçok arkadaşımızın fikri bu yönde umarım size de iç rahatlığı vermiştir...

biz 4 kız kardeşiz hiç erkek yok ve hepimiz evliyiz ve her birimiz Türkiye'nin bir ucunda ve hala ortak kullanabildiğimiz şeyler var .. Siz aynı evde eşya paylaşamamakdan bahsetmişsniz ne diyeyim şaşırdım sadece:44:

haklısınız ama ne bileyim..İlk başlarda ben de öyle düşünüyordum yani gözüme bile batmıyordu.Belki de zaman geçtikçe bu durumun devam etmesi yüzünden.Çünkü bu söylediklerim onun olmazsa olmaz ihtiyaçları.Elbet kardeş olduğumuz için anlamıyor rahatsız olduğumu..Ama bir de şu yönden bakıyorum,biraz ince düşündüğüm için galiba; mesela bu maşayı çok nadir kullandığım için,tek başıma kullanıyor olsaydım bana bir ömür yetebilirdi.Bilmiyorum belki de dediğiniz gibi sorun edilcek bişey değildir.

Siz onun herhangi bir eşyasına bu şekilde davrandınız mı hiç ? Tepkisi ne oluyor ? Sizi rahatsız eden bir şey olmuş bence...:41:

Son düzenleme:
Ayyy çok güldürdünüzz beni vallahii Rabbimde sizi güldürsün inşallah süpersiniz yaa bi konu bukadar güzel özetlenirdi :90:

Back
X