kız kardeşimin başına gelenler :(

ASYA30

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
2.837
1.305
198
enbüyükleri benim 2 kız kardeşim daha var ortancamız evli .küçüğümüz henüz bekar (küçük dediysem yaş 25 )
ortanca kardeşimin öylesine talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldı ki sormayın

pişmiş tavuk hikayesi gibi
psikolog olan ortanca kızkardeşimin henüz çocucğu yok . ancak bekarlıklarında kalma ve biri eşine ait diğeri kendine ait 2 tane köpekleri vardı ve evlenince haliyle ikisininde bakımını üstlendiler .

yeni evli bir çifte gayet yetecek büyüklükte olan evlerinden
köpeklerin apartman hayatında oluşturdukları zoruluklar nedeni ile taşındılar
evlerini kiraya verip müstakil bahçeli sıralı villaların olduğu çok ta hoş bir semte geçtiler (kiracı olarak)
işte talihsizlik burda gelip kapısını çaldı

kızkardeşimin evlenmeden önce yaklaşık 3 sene birlikteliği olduğu ancak 3 senenin sonunda evlilikle noktalanmadığı ilişkisinin aktörü tamda bitişik komşu oluverdi

üstelik bunu öğrenmesi ve farketmesi
eşinin şahitliğinde oldu
- yeni komşu gelmiş onlarında köpekleri varmış gelin bir tanışalım diye düşünen bu bahsettiğim bitişik komşu
eşi ve çocuğunu da alarak kapılarını çalmış
kapıyı kardeşim açmış
zaten o an elinin ayağının kesildiğini söylüyor
ne hikmetse ne bey nede kardeşim durumu açık etmemişler
yeni tanışıyormuşcasına selamlaşmışlar
gerçi ortamdaki soğuk rüzgar hissedilmeyecek gibi değilmiş

o çok özendiği bahçeli evin bahçesine bile çıkmak istemediğini karşılaşmak istemediğini söylüyor

aralarında sonrasında bir iletişim olmamış
bir sessizlik hakim
lakin malesef çokta kötü bir ayrılık tecrübesi yaşadıkları için
ikiside hem tedirgin hemde bu durumdan çok rahatsız

kardeşim bu durumu bir hastasından dinlemiş olsa
bu önceden tanışılmışlık konusunun eşle paylaşılması gerektiğini tavsiye edeceğini söyledi
ne varki kendisi bunu yapamadı
çünki eşi kardeşimin hayatında olan böyle bir insanın varlığından ve yaşanmışlıklarından haberdar
ve dediğim gibi mevzular çok tatsız

onlar ev sahibi bizimkiler kiracı oluncada
yeni taşındıkları bu evden
hangi bahane ile ayrılacağını ve göze batmayacağını düşünüyor
açıkcası bende dişe dokunur bir tavsiye veremedim
sizlerden öneri bekliyoruz
teşekkürler

aslında bunda bir sıkıntı yok enişteniz durumları biliyormuş madem kardeşin eşiyle konuşacak..burdan taşınmalıyız hani düşsel anlamda bir problemim yok ama istemsiz gerginliklere de lüzum yok bitişik komşumuz o bahsettiğim eski sorunlu ilişkinin aktörü..üstünden yıllar geçmiş ama gizli saklım olmasın bu senide benide rahatsız eder diye düşünüyorum burda taşınabiliriz desin..anlayış göstereceğini umuyorum..gizli saklı işe şeytan çok musallat olur bence.

Olaya iyi tarafından bakmak gerekir eski sevgili iyiki de evli ve çocuklu eğer bekar olsa kardeşiniz çok daha huzursuz olabilirdi. Bence de eşinden asla saklamasın evet kıskançlık, kavga vs. olabilir ama saklarsa ve bir şekilde eşi öğrenirse adamın aklına neler gelir ? Buraya bu adam için mi geldik taşındık vs ? Tabii ki çok sinir bozucu bir durum ben delirirdim heralde ama en mantıklısı eşiyle konuşmak. Yaşanmış kötü de olsa bitmiş iki taraf da yeni hayatlar kurmuş. Ama saklamasın sakın.

benim eski sevgili de aynı sokaktaydı Allahtan gitti, ama iletişim yoksa ne gibi bir sorun olacak.villalar çok mu yakın

Çok kötü olmuş, kız kadeşiniz bahçeli evin sorumluluğunu kaldıramadığını söyleyebilir. Eski evinin daha rahat olduğunu vs. Tabi birde köpekler var. Ordan başka bir villayamı taşınmak istiyor peki?

eve alışamadığını falan söylesin..
elbet bir bahane bulunur, çok kafaya takılacak bir şey değil bence.

Çok kötü bir tesadüf olmuş hakkaten. Eğer kardeşiniz eşine söyleyecekse vakit kaybetmeden söylemesi iyi olur. İleride bir şekilde söylemek zorunda kalırsa daha kötü çünkü. Kardeşinizin eşi kıskanç mıdır, bunu sıkıntı yapıp sürekli kafasını meşgul edecek biri midir?

Evden taşınma bahanesi de müstakil evin güvensiz hissettirmesi ya da 2 kişiye büyük gelmesi olabilir. Kira kontratı bitince bir şekilde hallolur umarım.

ayrıca esi bu durumu sonradan öğrenirse cidden kızar..

ayrıca esi bu durumu sonradan öğrenirse cidden kızar..
empati yeteneğini kullansın sonuçta o br psikolog..hastasının başına söylemezse ilerde neler gelebileceğini bir düşünsün..sonra zor da olsa o hastanın kendi olduğuna inansın..gerisi gelir zaten.

Açıkçası ben eşiyle neden paylaşmadığını anlamadım. Yani tamam bilsin adam, yani tatsız falan ayrılmışlar da söyleyince ne olacak. Sen karıma bunları nasıl çektirdin zamanında diye kavga mı çıkacak. Bence söylemeli. Söylememesi hata olur. Çünkü eşi gene komşudur diye selam verecek, sonra er geç öğrenecek ve sen beni salak yerine koydun ben de gittim bir de adama selam verdim. Adam arkamdan neler demiştir kimbilir diyebilir.

hmmm gerçekten çok tatsız....
bence bir daha görüşmek zorunda değillerse sorun olmaz.
hani öyle sokakta caddede falan karşılaşıyorlar mı sürekli?
ben olsam söylemem galiba.

yaşanmışlıkların tatsızlığı nedeni ile iki erkeğin karşı karşıya kalma durumu sözkonusu olacağından çözüm aşamasında eniştemin duymasını kesinlikle istemiyoruz

yaşanmışlıkların tatsızlığı nedeni ile iki erkeğin karşı karşıya kalma durumu sözkonusu olacağından çözüm aşamasında eniştemin duymasını kesinlikle istemiyoruz

yaşanmışlıkların tatsızlığı iki erkeği karşı karşıya getirebilir boyutta bu nedenle eniştemin duymasını asla göze alamayız

doğru olanı bu evet
ama insan herzaman doğruyu yapamıyor
yaşanmışlıklar çok tatsız
bu nedenle 2 erkek karşı karşıya gelebilir
eniştemin duymasını istemiyoruz

benim eski sevgili de aynı sokaktaydı Allahtan gitti, ama iletişim yoksa ne gibi bir sorun olacak.villalar çok mu yakın
evet bititişik
sorun 2 tarafında karşılaşmaktan çekinmesi ve huzursuz olması
bahçeye çıkmak dahi istemiyor kardeşim

ordan kulubeye taşınmaya razı o kadar söyleyebilirim

yaşanmışlıkların tatsızlığı iki erkeği karşı karşıya getirebilir boyutta bu nedenle eniştemin duymasını asla göze alamayız
enişten otokontrolü olmayan birisi mi ...önceki ilişkiyi biliyor karısının da şu an yapmış olduğu bir hata yok bırak kardeşini eski sevgilinin de yaptığı bir şey yok adam hayatını kurmuş çoluğu çocuğu var ...ama gün gelir yanlış bir ortamda yanlış insanlardan yanlış cümlelerle duyduğu zaman enişten, işte o zaman sıkıntı olur..şu durumda fevri bir davranışa lüzum yok zira ortada bir olay yok canım..dünya insanların karşılaşması kadar dolay bir olay yok..
kıssadan hisse ben burda bir sıkıntı göremiyorum bence siz kendiniz kurgulayıp içinizde büyütüyorsunuz..(ha enişte sıkıntılı bir karakterse bir şey diyemem tabiki)

birde terzi kendi söküğnü dikemez diye hakikaten boşuna dememişler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…