Kız kardeşim ve para yiyen sevgilisi

Borçlarını ödemekle gerçekten büyük hata yapmışsınız onları kendisi ödeyip gözünü açmalıydı. Ama bence bir an önce en kesin yoldan bu durumu engellemelisiniz kardeşinizi kaybetme korkusunu bir yana bırakıp.. Değilse onun gözü açılıcağa benzemiyor çok ilginç zaten okumuş bir insanın kullanıldığını anlamaması.. Buradan pay biçip bir an önce el atın..

asi,kendi basina buyruk 29 yasinda kazik kadar olmus akli basina gelir ama is,isten gecer....boylesi asi,kendi dedigim dedik tiplerle ugrasmasida hayli zordur...

o borc yapsin,yapsin siz odersiniz,cok iyi destek oluyorsunuz iyice simarsin sonunu dusunemiyorum....

Son düzenleme:
asi,kendi basina buyruk 29 yasinda kazik kadar olmus akli basina gelir ama is,isten gecer....boylesi asi,kendi dedigim dedik tiplerle ugrasmasida hayli zordur...

o borc yapsin,yapsin siz odersiniz,cok iyi destek oluyorsunuz iyice simarsin sonunu dusunemiyorum....

öyle aslında doğruda bazı şeylerinde yaşla alakası yok..kimileri daha erken kimileri daha geç olgunlaşıp doğrularını bulabiliyor..inşallah anlamıştır hatasını..nerden dönsen kardır derler..

size tavsiyem kesinlikle kardeşinize maddi destek vermeyin,borçlarını ödemyin.siz onun borçlarını öderseniz daha çok sımaracak ve gözündeki perde inmeyecektir.sevgilis,yle iki üç ay daha ilişki devam ederse evinize haciz gelecektir.
size son sözüm şu kapınıza icra memurları dayanmasını istemiyorsanız en azından siz ve anneniz kendinizi sağlma alın derim.

aslında kardeşiniz gerçeği görüyordur ama işte BAĞIMLILIK gibi sigaranın kötü olduğunu bilirsin, ama içmeye devam edersin...görmezden geliyordur birşeyleri...

ya bir erkek kendi parasını çalışıp kazanmalıdır, sağlıkla ilgili ne bileyim acil bir durum olmadığı sürece bir bayanın parasına dokunmamalıdır, eğerki bunua devamlı dokunuyorsa, kızın durup bir düşünmesi lazım ama belkide çok iğrenç insanlar var şu hayatta, kıza şantaj bile yapılıyor olabilir...

birde ben olsam oyun yapardım diye düşünüyorum, erkek arkadaşına çok sıcakkanlı davranıp,iyice bana güvenmesini sağlayarak, çeşitli ortamlara beraber giderdim, elini cebine atıyormu atmıyormu belli olurdu ztn,ztn bi süre geçtikten sonrada birşeyleri bildiğimi ima ederek duvara toslamasını sağlardım. Bunun için tabiki çok fazla sabra ihtiyaç var ve bence bunu eşinizinde bilmesi gerkki oda yardımcı olsun,saklarsanız sizin içinde kötü olur..tabi bu bnm yapacağımı düşündüğüm şeyler iş başa düşünce bu kdr yapılabilirmi bilrmiyorum, böyle insanlar çok var etrafımızda kız erkek birsürü ne yazıkki

umarım işler sarpa sarmadan bir çaresini bulursunuz:61:

Gelinim, babani korumak istedigin icin olaylari ona lanse etmek istemiyorsunuz, seni cok iyi anliyorum.
Fakat söyle bir durum varki, babaylada, anneylede bu durum acik acik konusulmali, yoksa kardesin bu rahatligini devam edecek ve onlarin bilmedigi icin bu rahatligiyla daha cok seyler yapacak.
Yani ailede bir felaketi önlemek istiyorsan eger, hic bir sey saklanmamali.
Ne kadar erken hareket ederseniz o kadar erken zarardan dönersiniz.
Benimde bir abim var, ayni senin kardesin gibi para yiyen. O borc yaptikca annem kapatti. Abim borc yaptikca annem kapatti. Bu böyle devam etti, ve biz babamiza söylemedik, cünkü annem istemiyordu.
Ama öyle veya böyle babam duydu ve küs gitti ogluna bu dünyadan, keske bana daha önce deseydiniz dedi, bari önelemini alirdim dedi...
Neyse babam vefat etti, o vefakar annesi, yani ömrü boyunca ogluna bakan annesini 3 ay icinde evden kovdu. Niyemi cünkü annemin emeklilik maasini istedi.

Onun icin canim kardesim saklamakla bir yere varilmaz. Benden sana tavsiye.
Simdi o yillara geri dönebilsem yapacagim ilk sey, abimi hayatimdan silmek olurdu. Ama hersey gec artik...Mikrop gibi yakamizdan düsmüyor.
Ha bu arada bende ve öteki kizkardesleride kardes dedigimiz icin abimizin borclarini ödedigimiz oldu.
Bir tesekkür bile duymadim simdiye kadar.
Yine abim kendisini hakli cikariyor.

birini bulup çocuğu dövdürttün elalemin kızının parasını yemek ne diye bir arkadaşım öyle yapmıştı konu farklıydı ama böyle asalaklar bu dilden anlar

Bence sorun sadece kardeşinizin yiyici sevgilisi değil. kardeşinizde sorumsuz biri anladığım kadarı ile ,
herkez aşık olur ama bütceni aşacak kadar harcamalar yapmak birazda kişinin kendi ile de alakalı demekki kardeşinizde tatillerde falan lüks yaşamak istiyor
bende borçlarını ödemeyin diyeceğim.bırakın haciz gelsin maaşına el konsun banka listelerine girsin ki başka kredi kartıda alamasın ..
Çocukta ancak para kaynağı tükenince karrdeşinizi bırakacağına göre..
buarada Fazla anlayışlı buldum sizide.. tamam ilkini ödediniz ama ders almamış hala güzellikle konuşsanızda sizi dinlemiyor işte ergen değilki azarladığınızda psikolojisi bozulsun yeterince şımarmış zaten
Resti çekin bence yaptıklarının farkındayım ama daha önceki borçlarını ne şartlarla ödedik ama artık bitti deyin..

Bir ailenin iyiligi icin, tüm agir (!) sorunlar, masaya yatirilmali.
Cünkü aciklik getirilmeyen bir problemin üstünü kapatmakla sorunlar halletmis olunmuyor.
Sevgi bir yere kadar, sinirlar aile huzurunu astigi an, önlem almak ( ilk yardim müdahelesi gibi ) hemen olayi aciga getirmekle tedavisi olur, yoksa o problem ailede yaraya cevirir, sonra iltihaplanir sonra gangren olur ama bir türlü cözülmez ve aile baglarida kopar.
Eninde sonunda kopar, kardesde olsa kimse kardesinin hayatinda yaptigi hatasinin sorumlusu degildir.

durum gerçekten çok kötü yaa Allah kolaylık versin...siz belli ki yüzüne vurmak istemiyorsunuz ama kardeşiniz borcu kapandıktan sonra yine aynı şeyi yapmış.kusura bakmayın ama biraz ailesini düşünen insan ki 29 yaşındaymış tekrar aynı hataya düşmez.sizin durumunuzu bilmiyormu ki?bu sefer siz de ödeyemezseniz icralık olucak.bence kardeşinizle ciddi ciddi konuşun söyleyin ekstresine baktığınızı. bu sefer annemle ben de yardım etmeyeceğim deyin.biraz gözü korksun... bir de sevgilisiyle tanışmıyor musunuz?

Ben olsam borcu ödemezdim kart iptal olana kadar zaten kart iptal olduğunda da kara listeye alınmış demektr 5-10 yıl kart falan çıkaramazdı mühendis olması ya da maaşın yüksek olması hç bişeyi değiştrmiyo emin olun tecrbelerimden biliorum benm nişanlımın maaşı daha fazla ama 300 tl gibi komik b borçtan kara listeye alındı ve hiç bi banka kart ne kredi ne kredi kartı vermedi kart iptal olunca öderdiniz yine borcunu ama yılanın başını ezmedikten sonra bunların pek bi anlamı yok adamla görüşmelisiniz bence tmm kızın gözlerinin açılmasını beklemekte mantıklı ama daha kötü sonuçlar doğurabilir allah korusun borçtan bunalıma giren insanlara olanları biliyoruz allah yarımcınız olsun :(

Back