Kız kardeşim ve para yiyen sevgilisi

hıı bu arada şunu da soyleyım kredı kartını kapatsın yoksa artık yardım edemıyecegınızı anlatın bıraz da tavırlı davranın yanı ustune gıtmeyın ona kırıldıgınızı bellı edın,benım babamında 50 mılyar kredı borcucıkmısdı odeyene kadar akla karayı sectık ,Allah kımsenın basına vermesın faiz o kadar cok ılerlıyokı fazla para cekınce baş edemıyosun

Neden sen ve kardesin ve para yedirdigi erkek arkadasi ücünüz oturup konusmuyorsunuz?
En azindan nasil bir insan oldugunuda ögrenmis olurdun?
Yakindan takip etti olayi, al karsina konus bakalim dertleri neymis...

herif çekip gitse kazık atsa da kurtulsa kardeşiniz =S üzülür ağlar ağlar ama susar unutur bi gün. çocukla irtibata geçseniz ?

siz ablasi olarak ustunuze dusen gorevi yapmissiniz.
bundan sonrasi kardesinize kalmis.
tekrar borc biriktirdiginde birakin,yardim etmeyin.
kendisi biraz tecrube etsin.
icradan yazi mi geliyor? gelsin..
maasina el mi konuluyor? konulsun..
bankalardan kirmizi kalem mi yedi? yesin..
ama kesinlikle siz karismayin.

Hepimiz sevdik, hepimiz sevdiklerimizi mutlu edecek şeyler yapmak istedik, bu uğurda harcadıklarımızın lafını etmedik... ancak bu kadarı anormal. Her şeyi karşı taraftan bekleyen bir erkeğin çok da iyi niyetli olmayacağı ortada. Biz burada "erkeklik gururu" "insanlık onuru" falan diyoruz ama, yukarıda bir arkadaşın anlattığı gibi erkekler de mevcut, ancak kene gibi kan emiyorlar. 29 yaşında, belli bir olgunluğa erişmiş bir insanın bunu fark etmemesi, bu kadar düşüncesizce davranması çok üzücü.

Ne şekilde halledersiniz gerçekten bilmiyorum, ama borcunu kapatarak bence hiç iyi etmediniz, şimdi size güvenip iyice rahat ve savurgan davranacak, çünkü bilecek ki arkasında ablası ve annesi var. Siz maddi bir felaketi önlemek istediniz, ancak bu da bir felaket.

Malesef bütün problemler yumuşak davranarak, sevgiyle çözülemiyor. İnsanın neler yaptığını idrak edebilmesi için, bazen yaptıklarının sonuçlarıyla tek başına yüzleşebilmesi gerekiyor, o paniği, o çaresizliği yaşaması gerekiyor, başka türlü aklı başına gelmiyor. Borçları ne aşamadayken müdahale ettiniz bilmiyorum, ama bir dahaki sefere zor da olsa biraz sabretmenizi, onu çaresizliği ile baş başa bırakmanızı öneriyorum. Bırakın o korkuyu yaşasın, "ben nerede yanlış yaptım" diye sorsun. Yoksa bunun sonu yok.

Carmellie ne güzel sözlerle anlatmissin anlatmak istediklerimi.
Konu su : borc ödemekle kimseye yardim etmis olmuyorsun.
Zaten akilli biri olsa borc yapmaz bir erkek icin, birde sen kardes sevgisi diye borcunu öde, sonra kardesi yine borc cekmis, ve bu böyle devam edecek.

yok artık kardeşinin gözü bu kadarmı kör olmuş aşktan..yani tamam deli divane aşık belki ama adam onu yoluyosa bu şekilde bu tek taraflı olur..bence erkek arkadaşı ilk istemem deyip gurur yapıo ama 'istemem,yan cebime koy' hesabına döndürüyo..çok ii biliom öleleride..kimi düşünüyor bencilce çünkü maaşı var nasılsa diye..alışkanlık yapmış onda bu bence..
belki ihtiyacı var erkek arkadaşının ama kızılay değilki ya hep bağış yapmış kardeşin..bu kız evlenmicekmi hiç ilerde,o harcadığı parayı bi şekilde biriktirseydi geleceği için yada gelecekleri için didinseydi daha mantıklı olurdu..
kusura bakmada erkek arkadaşı aışmış gari ondan ona bişi demiemde kız kardeşinde en büyük hata ne diye kendini borca sokuyor.bu çocuğun yokmu yardım alabilecek kimsesi?yada sen bile dert almışsın kardeşin sonuçta haklısın peki erkek arkadaşı napıo,bu onun sorunu şu anda..parayla değil sırayla..seviyor madem para bilmemne kızı bu durumada getirecek kadar aşık tamam sıra onda..ama sanmıyorum..kız kardeşin kendini bi toparlasın ve bu hatayı yapmasın bence..sen bi abla olarak sakince uyar ama sinirine hakim ol..kız kardeşinin canı çok sıkkın ama belli etmiordur..o kişiden ayrılsın bence dicem ama o kadar emeğin sonu ona zor gelir üstünede sevmiş belli çünkü..sıra onda o yardım istesin..ödemek için istiyom dicek değil ya..erkek arkadaşıyla sakince konuşmayı denesen birde..

herif çekip gitse kazık atsa da kurtulsa kardeşiniz =S üzülür ağlar ağlar ama susar unutur bi gün. çocukla irtibata geçseniz ?

yorumunuzu yeni gödümde üzülme sonrası güldüm yani:1: anlatış biçiminiz tuhaf kaçmış:)yani iyiliğini istemişsinizde ama başka anlamda çıkabilir:)
yalnız unutur demişsinizde,unutamaz..bu kadar kendini batıracak kadar göze almış herşeyi nasıl unutsun günün birinde..insan hiç fedakarlık yapmadan ayrılıkta ağlıo ve unutamıo değilki bunca şey olmuş..sadece ders alır yaşananlardan..yapar yapmaz bi daha ona kalırda unutmaz..
valla sevgili olduğunun farkına varacaktı,bankamatik yada hayır kurumu değil kimse..karşısındakide sevgilisini bu duruma getirmeseymiş ne kıyme vermiş kıza hayran kaldım..güzel yol buşmuş yaşamak için..nasıl kızdım o erkek arkadaşına..yolmasın kızı daha..yazık kıza..sevdiği adam adam olsamış keşke..

Ben de yardım etmeyip sonuçlarına katlanması fikrindeyim.Mesela eve icra gelecekse gelmeli ki korksun,utansın,bir daha olmaması için çabalasın.Veya evde kemerleri sıkmalıyız,artık durumumuz iyi değil,borçlarımızı ödemekte zorlanıyoruz gibi konuşmalar yapılabilir.
Bana başka şeyler düşündürdü,üzüldüm aslında.Hani en çok evladının rızkını yiyeni ayıplarız ya...Bir anlamda öyle yapıyor kardeşiniz.Şimdi bu paraları biriktirseydi,evlenirken rahat eder,borçsuz ev kurardı.Bu adamla evlenmesi uzak ihtimal.Şu an hakikaten el adamına geleceğini yediriyor,yazık.
Ben olsam adamı araştırıp açığını bulurdum.En azından madem bu kadar seviyorsun,biz de tanıyalım artık diyebilirsiniz.

Ben de yardım etmeyip sonuçlarına katlanması fikrindeyim.Mesela eve icra gelecekse gelmeli ki korksun,utansın,bir daha olmaması için çabalasın.Veya evde kemerleri sıkmalıyız,artık durumumuz iyi değil,borçlarımızı ödemekte zorlanıyoruz gibi konuşmalar yapılabilir.
Bana başka şeyler düşündürdü,üzüldüm aslında.Hani en çok evladının rızkını yiyeni ayıplarız ya...Bir anlamda öyle yapıyor kardeşiniz.Şimdi bu paraları biriktirseydi,evlenirken rahat eder,borçsuz ev kurardı.Bu adamla evlenmesi uzak ihtimal.Şu an hakikaten el adamına geleceğini yediriyor,yazık.
Ben olsam adamı araştırıp açığını bulurdum.En azından madem bu kadar seviyorsun,biz de tanıyalım artık diyebilirsiniz.

yok arkadaşım bu adam bu kızı bırakmaz bence..düşünsene bulmuş yolunu çalışmadan maaş gelio resmen..aşkıda var,güvende tam ona..daha ne istesin..Allah'tan belasınımı..evlenir ondan tabi..evlenincede bilio destek tam ona ee daha ne olsun..ondan sevio gibi yapacak daha tabi..günahı boynuna ya neyse kıza yazık..birde bu tiplerin açığı zor bulunur..yerken içerken iyi ama sorguya gelince melek oluveririler.önce Allah Allah sonra yallah yallah işte:)

ay çok sinir bozucu bir durum.kızkardeşinde cahil biri değilmiş nasıl karşı tarafın kötü niyetini göremiyor ilginç yani:23:
bende keşke yardım etmeseydiniz diyorum çünkü bunun sonu yok akıllanmamış kız kardeşin siz destek çıktığınız sürece de akıllanmaz maalesef:50:
babanız bu durumu biliyor mu:44: birde anneniz babanız sert çıksın gözünü korkutsunlar diyeceğim ama ne kadar etkili olur bilmiyorum tabi:26:

bence adam profösyonel yiyicidir.baksana yurt dışında gez,otellerde kal,plazmalar al.hani hesap ödetmeyi falan aşmış baya yaşatıyor kendini.eminim kardeşinize sırılsıklam aşık numarası yapıyordur ama geçim sıkıntısı çektiğini söylüyordur.borçlarından falan bahsedip duygu sömürüsü yapıyordur.aynı durum arkadaşımın başında da var oradan biliyorum.
arkadaşamın cebindeki son 10 lirayı alıp (çok acil hayati diyerek) gitmiş bira almış.kız işe gidecek onca yolu yürümüş.bu tipler sonuna kadar sömürürler.
ben o sevgiliden nasıl kurtulur bilemem ama lütfen kızlar sevgiliniz size hesap bile ödetse durup bir düşünün.

kardesinizi ina edin ve o adama bir oyun oynayin, boyelce kardesinizin defigi gibi iyi cikarsa siz ona yardim edeceginizi soyleyin fakat adam gercek yuzunu gosterirse kardesiznide ona gore karar verir herhalde. Kardesiniz cok zor durumdayim, hacizgelicek esyalarima evimize,erkek ark. dan yardimci olmasini talep etsin buyuk bir miktar degil mesela 1000tl yada 500tl. bakalim tepkisi nolcak beyefendinin, diyelimki parayi hemen verdi kardesiniz bir sure sabredip o parayi geri odemesin bakalim geri istiyecekmi verdigi parayi. ve tepkisi ne olucak.
off zor bir konu:97:

kardeşinizin borcunu ödemekle iyilik yapmamışsınız.o adamdandaha fazla kötülük yapmışsınız farkında değilsiniz
bırakın çatır çatır ödesin.

insanlar yaptığı hatanın bedelini ödemeli ki bi daha yapmasn
bırakın kalkmayı bilsin!

benm kardeşim olsa biz asla ödemezdik.ya daha fazla napabilir ödemezseniz
çeker gider,bırakın gitsin
tıpış tıpış gelecekti
parasız kalınca o adamda tekmeyi basardı

bu arada 2 kız kardeşim var,ikisinede canım feda
ama böyle bir hatada ödemezdim ki ders alsınlar...

Bence kız kardeşinizi elin adamı üzeceğine siz üzün...o zaten zamanı gelınce çok üzülecek...hem paramı kullandı..hem duygularımı kullandı..hem zamanımı kullandı diye...çünkü bu adam onu sev-mi-yor...babanıza söyleyin kesinlikle onla görüşmemesini söylesin ...maillerde gördüklerinizi ona söyleyin..kızın ...elin adamı göz göre göre üzecek...o zaman anlamaz ama sonra anlar neden böyle yaptığınızı...

Gelinim bakarmisin kac arkadas ayni görüsteyiz, hepimizinde bir bildigi varki sana yardimci olmak, gözlerini acmak istiyoruz.
Dilerim bunlari hepsini okuyorsundur.
Tabiki kardes cok önemli. Saglik problemi olur, donuma kadar satar yine bakarim, veya zor durumda olur, iki elim kandada olsa kosarim.
Ama paraya yiyene degil yardim, yüzüne bakmam.
Kiminle yemisse, öylecede ödesin borclarini, bunun sorumlusu sen degilsin.
Cok kalbi temiz bir insansin belli ama kendini kullandirtma. O parayi annenle bababnla ye ic gez, yani hak edenin olsun.
Bak ne oldu? Borcunu ödedin yine borc yapti, hadi bakalim sen kardesim diyorsun, peki oda sana kardesim kiyamam diyormu?

Ne diyeceğimi bilemedim...
Nasıl böyle kör olabiliyor bilmiyor...
Nasıl bir çözüm üreteceğimi de şaşırdım açıkçası...
Çocuk değil ki 29 yaşında demişsiniz...
İnşallah biran önce kurtulur o sömürücü pislikten...
Ama kurtulmaya da niyeti yok ki :S

Yaşmış eğitimmiş farketmez.
Zimmetine para geçiren banka müdiresi haberlerini hatırlayın.Altından hep böyle yiyici sevgililer çıktı.
Kaç yaşında,mevki sahibi kadınlardı.Onlar da cahil veya aptal değildi.Öyle olsalar o yerlere gelemezlerdi.
Aşk insanın gözünü kör ediyor.Sevgiliye bu derece zafiyet çok tehlikeli.İleride işyerinde bile başı derde girebilir Allah korusun.

Peki 2 yıllık bir ilişki diyorsunuz, siz bu çocukla tanıştınız mı, hiç oturup konuştunuz mu?
İkisini de karşınıza alıp bir konuşun bakalım neler diyecekler, kendilerini nasıl savunacaklar.
Bu şekilde susarak, inşallah aklını başına alır diyerek hiçbir yere varamazsınız, huylu huyundan vaz geçmez, siz restinizi çekmezseniz daha çok borç ödersiniz.

merhabalar
nasıl çözeceğimizi bilmediğim bir derdimiz var..sorun kardeşimin sevgilisi
biraz uzun olacak ama zaman ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
kardeşim özelini pek paylaşmayan biri.bu nedenle birçok şeyi tesadüfen öğreniyoruz..
yaklaşık 2 senedir süren bir ilişkisi var.bu süre zarfında kardeşim yaklaşık 25 bin lira kadar borç yapmış.bana bu sıkıntısını açtı fakat nereye nasıl bu kadar borç yaptığını sorduğumda bir sürü bahane saydı.bankadan kredi çekmiş.ödemede güçlük yaşayınca başka bir bankadan kredi çekip tüm borçlarını kapatmış ancak borçlu olduğu tutar da artmış.bu arada maaş hesabının yanında ek hesaptan para çekmiş..kredi kartı full dolu..7 bin lira limitli..bu arada 2 bin lira civarı maaş alıyor,mühendis kendisi.sordugumda mantıklı cevaplar vermeyince ben de ne kadar yanlış bir davranışta olsa onun iyiliği için araştırmaya karar verdim.çünkü bu kadar yüklü miktarda harcamalar yapması beni korkuttu.mail adresinin şifresini öğrendim ve sonuç olarak harcamalarını da gördüm.kredi kartı ekstreleri ve faturalar buldum mail adresinde.yazın yurtdışına bir seminere gitmişti ve gitmişken bir süre de tatil yaptı.o seyahat için sevgilisi ve onun adına uçak biletleri,otel rezarvasyonları ve bunların kardeşimin kredi kartından ödendiğine dair bilgiler buldum.ve yurt dışındaki harcamaları da buna dahil.kredi kartı ekstresi her seyi anlatıyor.çocugun evine lcd televizyon alınmıs(teslimat için bir yazı buldum).yazın bodrum tatili,her seyi kardeşim ödemiş.
bunları bildigimi ona söyleyemedim.konuştum.borclarının tamamını kapatıcam sen bana tasit taksit öde dedim.bu arada dedim ki zararın neresinden dönersen kardır.artık borc yapma.kendin için harca hatta ben sana vereyim yoksa da paran ancak kimseye 5 kurusunu yedirme dedim.bu sinirlendi birden kime yedirecekmişim diye.ben de dedim ki sevgiline olabilir mesela ama sakın ablacım dedim.çok üzülürsün.senin paranın kurusuna göz diken adamdan hayır gelmez dedim.ama sinirli tavırlarıyla beni susturdu.neyse birlikte bankaya gittik.tüm borçlarını kapattım.bu arada mail adresinden takipteyim.gecen hafta ne göreyim dersiniz.haziran ayına yurtdısı tatili planlanmış.uçak biletleri alınmış,otel parası ödenmiş.bilin bakalım kim ödemiş..kardeşim tabii ki..deliricem annemle ne yapsak bilemiyoruz.üstüne bir de az önce gördüğüm seyden sonra kafayı yemek üzereyim.sevgilisine bilgisayar alınmış.teslimat adresi ve teslim alacak kişi sevgilisi.ödeme bizim salağın kredi kartından yapılmış..herifin geri 1 kurus ödemesi yok çünkü kardeşim borc üstüne borc faiz üstüne faiz yemiş.ödeyememiş.her ay aldığı maası da nerelere gitmiş allah bilir..
offf allahım ne yapacagız bilmiyorum.herif bunu sömürüyor.ama biz bizimkiyle konusamıyoruz bile.üstü kapalı nasihatlerde mi bulunmadık.ben acık acık söylemedim mi..yok..aynen devam..bir sürü borcu var(bana ödüyor)ama hala borc üstüne borc yapıyor.elimizde avucumuzda ne varsa annemle borcunu kapattık.bir daha 1 kurus ödeyecek paramız yok ama bu yine altından kalkamayacagı yükler yükleniyor.ne yapmalıyız lütfen akıl verin..çocukta değil 29 yasında.höt desen de olmuyor.ancak heriften kazık yicek aklı basına gelecek ama herif bu rahatlığı bulmuşken zor..lütfen akıl verin bize..

keşke kardeşinizin borcunu ödemeseydiniz.nasıl olsa ödüyolar deyip tekrardan borç yapmış.kardeşiniz 29 yaşında nasıl kendi kazsncını ailesinin parasına bir erkeğe yedirir cahil bi insanda değilmiş bence kardeşinizi karşınıza alıp uzun uzun konuşun harcamaları nereye yaptığını biliyorum v.s v.s peki erkek arkadaşının kim olduğunu biliyomusunuz tel nosunu felan ne bilim kardeşinizi bi gün takip etseniz ne yapıyo ne ediyo arkadaşınıda öğrenirdiniz adamı araştırsanız bu işin sonu ii değil bence yakında bu ev felan da aldırır kardeşinize

Back