Kız kardeşim ve para yiyen sevgilisi

Kardeşinizin akılsızlığı, adamın bir suçu yok. Belki kardeşiniz kendisini zengin gösterdi. Parası yetmiyorsa almayacak birşey, sevgilisi zorla aldıramaz. Aşk falan değil kafasızlık, bizde aşık olduk ama bu derece yükün altına girmedik.

Geçmiş olsun size ve annenize. :58:

teşekkür ederim canım
her insanın psikolojisi ve olayları karşılayış şekli farklı..kimi para yedirir,kimi allah korusun intihat eder..herkesin aşkı anlayış ve yaşayış biçimi..kimininki hastalıklı oluyor bu şekilde..karşıdaki de bunu fark edince bundan faydalanıyor olabildigince..hatanın büyüğü kardeşimde ama bir de bundan faydalanan asalak var.kardeşime dogru yu yanlışı bir yol bulup gösterecek bu zaafından kurtaracagız insallah ama bu asalaktan kazık yemeden aklı basına gelmeyecek gibi

canım konu sahibi yerine ben cevap vereyim sana.kardeş öyle tatlı ki kıyılmıyor.evlat gibi geliyor bir yerden sonra.hatalarıyla seni delirtse de atamıyorsun hayatından.sonuçlarına katlanmasın demiyorum ama pişman olunca sığınacak bir limanı olsun diye kıyamıyordur ailesi..

evet banusultan aynen dediğin gibi canım..o benim evladım gibi..

valla canım bence olayı bu noktayı getirmek için bekleme daha fazla ... Dünya kadar para kaybetmiş zaten bidaha aynısı olursa ne yapacaksınız . Arayın yada gidin konuşun bu ne utanmazlıktır.Oda erkeğim diye ortalıkta dolaşmasın

çok dogru söylüyorsun..aynı yolda ilerliyor..yeni borçlar geliyor..
kardeşimin çok yakın bir arkadası var acaba önce onunla konusup detaylı bilgi mi alsam diyorum.belki bana bir fikir verir..
bi ayandan da yapacaklarımla onu adama iyice yaklastırmaktan korkuyorum

tüğlerim diken diken oldu. Allah kurtarsın o pisliğin elinden sizi. şu hale bak yaa. erkeklik gururu diye bişey vardı eskiden ya. acaba kardeşinizle ileri gitmiş olabilir mi, kızcağızda beni bırakmasın diye böyle yapıyor olmasın? yada başka bi tehdit falan? 29 yaşında bi insan bu gerçeği nasıl göremez yoksa?

Son düzenleme:
kardeşinizin sevgilisine gözdağı vermenin zamanı gelmiş geçiyor.Siz göz yumuyorsunuz yani kardeşinizin yaptığından bir farkı yok.böyle bunalıma girmese de o çocuk onu mutlaka birgün bunalıma sokacak.çeşme kesilince çocuk kardeşinizi terkedecek.siz ondan önce davranın.Başta siz kötü olursunuz ama o da zamanla anlar. ödenmeyen borçlar yüzünden hapse girmesinden iyidir.Allah korusun. 25bin ne demek ve daha da bitmeyen harcamalar.Benim ailem kesinlikle bir de bana kızarlardı. bırakın üste çıkmayı gık çıkaramazdım. bence kardeşinize de taviz vermeyin.siz ödedikçe o borç yapacak...

Son düzenleme:
Canlarim benim, kardesde olsa kardesligini bilecek, eger bir kardes beni ve annesini, babasini düsünmeyip parasini bir erkege yediriyorsa, o insan kardesimde olsa kardesim degildir.
Cünkü kardesim olan ailesini düsünürdü, bir erkege satmazdi.
Dogrular acida olsa gercek.
Benim ne dedigimi bir kac sene sonra daha iyi anlayacaksin gelinim. Daha kaziklarin baslangici bunlar.
Cünkü tecrübeden konusuyorum, senin gözlerini acmak istedigim icin. Yoksa seni tanimam etmem, bana ne? Degilmi?
Ama bak ikinci hatayi yapmis bile kardesin, yine borclanmis. Hatta sana sinrli davranarak, yani normalinde hata yapan özür diler, degilmi?
Neden acik acik konusmuyorsun kardesinle, kabini kiracagindanmi korkuyorsun?
Annenin ve babanin emegine saygin olsa, kardesine coktan resti cekmistin.

Yanlış anlamadıysam kız kardeşinizmi sevgilisine bunları alıyor,yaşatıyor...Yani bir erkeğe parasını harcıyor...Ne kadar kötü..Erkek bir kadının parasını yiyorsa ,işin en kötüsü onuda asla sevmiyor kullanıyordur...Bence kardeşiniz ne kadar üzülsede sizin müdahale yi biraz sertleştirmeniz gerek..çünkü işin ucu sizide dokunmaya başlamış...bu kişi kardeşinizin hem vaktini hem parasını hem hayatını çalıyor...kardeşinizinde ona aşık olduğu kesin..yoksa bir insan bu kadar kör olamaz...aralarını bozacak bir şey yapın...kardeşinize kötülük gibi görülebilir ama ...iyilik yapıyorsunuz emin olun...ama adamın derdi parası yemekse ne yaparsanız yapın ayrılmaz kız kardeşinizden...

duruma üzüldüm, çok zor. erkek arkadaşı çalışmıyomu? çalışmıyosa bu zevk-sefa düşkünlüğü de ne? çalışıyosa kardeşinin borcunu ödeyemediğini bilmiyomuymuş? yardım etmek (kendi yediklerini ödemek daha doğrusu) istememişmi?
bence sizde bi oyun yapın. acilen paraya ihtiyacınız olacak bi durum bulmanız lazım annenle. kardeşinde para yok, annen ve sendeki de tükendi. o kıymetli sevgilisi bi yerden bulup buluştursun yüklüce bi miktar parayı, bakalım yapacakmı kaçacakmı?

rest cekmenin çözüm olduğunu düşünmüyorum..zira kardeşimi uzaklaştırmak sorunlarından hiç haberdar olmamak daha kötü bir sona götürür hepimizi.ama bu da bu duruma seyirci kalacağım manasına gelmiyor.işte ne yapmam gerektiğini bulmaya,en doğru kararı vermeye çalışıyorum sizlerle birlikte..
belki daha önce benzer olaylar yasamıs birileri vardır.nasıl kurtulmuslar bu durumdan bilmek istiyorum.kardeşimin yaptıklarını hoş gösterecek hiçbir yan yok.ne sebeple olursa olsun büyük bir hata.hepimize zarar.ama bu zarardan onu döndürmek,göremediğini göstermek gerek..bazen insanlar 50 yasında bile yasından beklenmeyecek büyük hatalar yapabiliyorlar.

duruma üzüldüm, çok zor. erkek arkadaşı çalışmıyomu? çalışmıyosa bu zevk-sefa düşkünlüğü de ne? çalışıyosa kardeşinin borcunu ödeyemediğini bilmiyomuymuş? yardım etmek (kendi yediklerini ödemek daha doğrusu) istememişmi?
bence sizde bi oyun yapın. acilen paraya ihtiyacınız olacak bi durum bulmanız lazım annenle. kardeşinde para yok, annen ve sendeki de tükendi. o kıymetli sevgilisi bi yerden bulup buluştursun yüklüce bi miktar parayı, bakalım yapacakmı kaçacakmı?

sevgilisi çalışıyor gazeteci
biz de annemle acil para gerektiren bi durum mu söylesek acaba dedik ama bu defa da gider yine kredi çeker diye korktuk

Canlarim benim, kardesde olsa kardesligini bilecek, eger bir kardes beni ve annesini, babasini düsünmeyip parasini bir erkege yediriyorsa, o insan kardesimde olsa kardesim degildir.
Cünkü kardesim olan ailesini düsünürdü, bir erkege satmazdi.
Dogrular acida olsa gercek.
Benim ne dedigimi bir kac sene sonra daha iyi anlayacaksin gelinim. Daha kaziklarin baslangici bunlar.
Cünkü tecrübeden konusuyorum, senin gözlerini acmak istedigim icin. Yoksa seni tanimam etmem, bana ne? Degilmi?
Ama bak ikinci hatayi yapmis bile kardesin, yine borclanmis. Hatta sana sinrli davranarak, yani normalinde hata yapan özür diler, degilmi?
Neden acik acik konusmuyorsun kardesinle, kabini kiracagindanmi korkuyorsun?
Annenin ve babanin emegine saygin olsa, kardesine coktan resti cekmistin.

Napsın peki ablası?
Borç batağına batmış kardeşi,aşktan gözü dönüş kardeşi evden mi kovsun?
Ailece para uğruna evlatlarına sırtmı çevirsinler.
söylediklerinize katılmıyorum.
Siz böyle katı düşünceli olabilirsiniz,ama bende olsam ablası gibi davranır,bocuna ortak olurdum kardeşimin ..ki oldumda.
aileler bu günler için var.
eminim kardeşide ailesinin kıymetini anlayacak ve bu pisliktan kurtulacak.
konu shaibi arkadaşım sakın kardeşini yanlız bırakma.
kardeş bu ya..insanın canının yarısı.

üniversitedeyken ev arkadasım bu durumu yaşamıştı 25 yasında iyi bir işi ve geliri olan eğitimli bir kızdı.erkek arkadasına öğrenci evimizde aylarca baktı..çocuk ne kiraya ne faturalara bir kuruş yapmadı sigarasını kontürünü bile arkadasım alırdı bi de o kadar pişkinki en pahalı sigarayı içer yemesinden içmesinden asla taviz vermezdi, cebine para koyardı ki (bu parayı baska kızlarla yermiş sonradan öğrendik) daha bi sürü şeyler.. üzülerek izledik..konuşmalarımız faydasızdı..bu sürede inanılmaz borçlar yaptı arkadasım kart limitlerini doldurdu..en son noldu biliyormusunz? arkadaşımın işine son verildi bi anda ve sonrasında düzenli bir paranın bile hakkından gelemedigi masraflar büyüdü büyüdü ..artık beyefendi paranın kesildigini farkettiği anda! 3 günlüğüne ben falanca sehre falanca arkadaslarımı görmeye gidicem diyerek gitti bi daha dönmedi kız aradı günlerce açmadı telefonunu en son bininci arayıışında açmış ve seni sevmiyorum artık demiş..bir daha da hiç görüşmediler..arkadasım 3 ay ölü gibi gezdi sürekli sinirri krizleri geçirdi yediremedi bunu kendine ayrılıktan öte bu kadar acımasızca terkedilmeyi ve para için sevildigini anlaması 3 ayını aldı..ama arkasından kalan borçları ödemek 1 yılına mal oldu..
umarım kardeşiniz bu duruma düşmez.. her işte bir hayır var derler ya benim arkadasım için işten ayrılması bir hayır olmuş çünkü yoksa çocuk onu hep sömürecekti..kelimelerimizin yetersiz kaldıgı bi anda bu olay onun gerçekleri görmesini sagladı ama biraz agır oldu..

sevgilisi çalışıyor gazeteci
biz de annemle acil para gerektiren bi durum mu söylesek acaba dedik ama bu defa da gider yine kredi çeker diye korktuk

kardeşin bu oyunu yapsın, onun için riskli bi oyun ama garanti sonuç. itiraz edecektir muhtemelen kardeşin böyle bi fikre ama kendi iyiliği için yapması lazım. gözünü açmalı, öyle yada böyle.. bu yol daha az hasarlı:34:

Napsın peki ablası?
Borç batağına batmış kardeşi,aşktan gözü dönüş kardeşi evden mi kovsun?
Ailece para uğruna evlatlarına sırtmı çevirsinler.
söylediklerinize katılmıyorum.
Siz böyle katı düşünceli olabilirsiniz,ama bende olsam ablası gibi davranır,bocuna ortak olurdum kardeşimin ..ki oldumda.
aileler bu günler için var.
eminim kardeşide ailesinin kıymetini anlayacak ve bu pisliktan kurtulacak.
konu shaibi arkadaşım sakın kardeşini yanlız bırakma.
kardeş bu ya..insanın canının yarısı.

aynen öyle canım benim..onun canı yanarsa benim canım 10 kat fazla yanar.
ben kardeşim üzülmeden bu durumdan nasıl kurtulur diye bir yol bulmaya calısıyorum.
evet hatanın en büyügü benim kardeşim de ama bunu göremiyor demek ki..
ona bunu göstermenin bir yolu olmalı..
bu durumu annem ve benden başka kimse bilmiyor..ikimizin de içi içini yiyor..

üniversitedeyken ev arkadasım bu durumu yaşamıştı 25 yasında iyi bir işi ve geliri olan eğitimli bir kızdı.erkek arkadasına öğrenci evimizde aylarca baktı..çocuk ne kiraya ne faturalara bir kuruş yapmadı sigarasını kontürünü bile arkadasım alırdı bi de o kadar pişkinki en pahalı sigarayı içer yemesinden içmesinden asla taviz vermezdi, cebine para koyardı ki (bu parayı baska kızlarla yermiş sonradan öğrendik) daha bi sürü şeyler.. üzülerek izledik..konuşmalarımız faydasızdı..bu sürede inanılmaz borçlar yaptı arkadasım kart limitlerini doldurdu..en son noldu biliyormusunz? arkadaşımın işine son verildi bi anda ve sonrasında düzenli bir paranın bile hakkından gelemedigi masraflar büyüdü büyüdü ..artık beyefendi paranın kesildigini farkettiği anda! 3 günlüğüne ben falanca sehre falanca arkadaslarımı görmeye gidicem diyerek gitti bi daha dönmedi kız aradı günlerce açmadı telefonunu en son bininci arayıışında açmış ve seni sevmiyorum artık demiş..bir daha da hiç görüşmediler..arkadasım 3 ay ölü gibi gezdi sürekli sinirri krizleri geçirdi yediremedi bunu kendine ayrılıktan öte bu kadar acımasızca terkedilmeyi ve para için sevildigini anlaması 3 ayını aldı..ama arkasından kalan borçları ödemek 1 yılına mal oldu..
umarım kardeşiniz bu duruma düşmez.. her işte bir hayır var derler ya benim arkadasım için işten ayrılması bir hayır olmuş çünkü yoksa çocuk onu hep sömürecekti..kelimelerimizin yetersiz kaldıgı bi anda bu olay onun gerçekleri görmesini sagladı ama biraz agır oldu..

ahh ahh bir olay olmadan anlamayacak galiba bizimki de

kardeşin bu oyunu yapsın, onun için riskli bi oyun ama garanti sonuç. itiraz edecektir muhtemelen kardeşin böyle bi fikre ama kendi iyiliği için yapması lazım. gözünü açmalı, öyle yada böyle.. bu yol daha az hasarlı:34:

canım krediyi kardeşim ceker..heriften istemez ki ..zaten herifin parası oldugunu düsünse ona bunları almaz..belli ki culsuzun teki ancak maasıyla kendini gecindiriyordur

canımm bence o erkek arkadaşının başka kızlarla da vardır ilişkisi . Bir araştır belki o tip bir şey çıkar da öyle uzaklaştırırsın

Kredi kartı sevgilisinin elinde olmasın? O harcıyordur belki. Kız kardeşiniz de ses çıkarmıyordur.
Ah keşke iptal etse bütün kartlarını.. Borç kadar kötü bir şey yok. İnsanda huzur bırakmıyor.

Back