Kız kardeşim ve para yiyen sevgilisi

arkadaşlar hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.
kardeşimi karşıma alıp konuşmaya karar verdim.benim konuşmamla aklının başına geleceğini sanmıyorum zira gözü kör olmuş belli.ama en azından ben elimden geleni yapmış olacağım.erkek arkadaşını getirip tanıştırmasını söyleyeceğim benimle ve eşimle.belki herif olay ciddiye biniyor diye uzaklasır.yada sahipsiz olmadığını görür.gözünü açmak onu bu zaafiyetten kurtarmak için başka ne yapılabilir bilmiyorum.çözümü aklını başına getirmek.onu uyandırmak ama bu bagırıp çağırarak,rest çekerek yada korkutarak olacak bir sey değil bence.o bilinci tekrar kazanmadıkça bir sey değişmez

canım oncelıkle allah yardımcınız olsun..
malesef boyle erkeklerde var..
kan emıcı gıbı bunlar..
vallah benımde kuzenım zamanında adamın bırıne neler neler yedırmıstı.
bırak tatılı ayakkabısından donuna kadar kuzenım alırdı...
sonucmu 4 sene suren sacma bır ılıskı...
kızın parası bıttı ask bıttı yanı...

alıp karsına konusacakmıssın bencede canım al konus.
esınle beraber adamı bı davet edın bakalım.
allahım ıns. kardesın de anlar hatasını ya..
aılede soyle cok sozu gecen bırı konussa mesela onun cekındıgı bırı...
cok asık olmus canım ama yasıda kucuk degıl ne dıyeyım bılemedım..
umarım daha buyuk hatalar yapmaz...
benım kuzen neredeyse annesıyle ortak evını adamın ustune yapacaktı kı teyzem ogrendı ve olay cıktı. cok sukur evı uzerıne gecıremedı sonrada bırakıp gıttı...

allahım evlatlarımız var sen boyle kotu ınsanlardan koru...

canım oncelıkle allah yardımcınız olsun..
malesef boyle erkeklerde var..
kan emıcı gıbı bunlar..
vallah benımde kuzenım zamanında adamın bırıne neler neler yedırmıstı.
bırak tatılı ayakkabısından donuna kadar kuzenım alırdı...
sonucmu 4 sene suren sacma bır ılıskı...
kızın parası bıttı ask bıttı yanı...

alıp karsına konusacakmıssın bencede canım al konus.
esınle beraber adamı bı davet edın bakalım.
allahım ıns. kardesın de anlar hatasını ya..
aılede soyle cok sozu gecen bırı konussa mesela onun cekındıgı bırı...
cok asık olmus canım ama yasıda kucuk degıl ne dıyeyım bılemedım..
umarım daha buyuk hatalar yapmaz...
benım kuzen neredeyse annesıyle ortak evını adamın ustune yapacaktı kı teyzem ogrendı ve olay cıktı. cok sukur evı uzerıne gecıremedı sonrada bırakıp gıttı...

allahım evlatlarımız var sen boyle kotu ınsanlardan koru...

size de çok geçmiş olsun canım
valla dün aklıma geldi ev,araba vs gibi borçların altına imza attırmasın diye
Allahım sen koru

aşk insanın gözünü kör eder derler
siz ne kadar konuşsanızda o yine bildiğini yapacaktır
anlayamadığım u kadar borç yapmasına rağmen hala bi yenisine daha nasıl cesaret ediyor
2 sene boyunca böyle sömürülmüş olmasını düşününce üzücü bi durum :(
ama konuşmanında işe yaramadığı haziran tatilinden ortada
sevgilisiyle konuşsanız ?

Canım baban karşısına alıp bir konuşsa kızsa sen ve annenin sözleri pek işe yaramamış gibi . Ya arkadaşlar bu erkekler arasında moda oldu erkeklik gururu diye birşeyde kalmadı resmen kadın parası yiyen bir zümre çıktı ortaya. kimisi evlenip kadın maaşına el koyuyor kimisi evlenmeden . uyanık olmak lazım böylesine bir ilişki yaşamaktansa bir ömür bekar kalmağı yeğlerim. Sanada geçmiş olsun canım inş. düzelir bu durumun.

rest cekmenin çözüm olduğunu düşünmüyorum..zira kardeşimi uzaklaştırmak sorunlarından hiç haberdar olmamak daha kötü bir sona götürür hepimizi.ama bu da bu duruma seyirci kalacağım manasına gelmiyor.işte ne yapmam gerektiğini bulmaya,en doğru kararı vermeye çalışıyorum sizlerle birlikte..
belki daha önce benzer olaylar yasamıs birileri vardır.nasıl kurtulmuslar bu durumdan bilmek istiyorum.kardeşimin yaptıklarını hoş gösterecek hiçbir yan yok.ne sebeple olursa olsun büyük bir hata.hepimize zarar.ama bu zarardan onu döndürmek,göremediğini göstermek gerek..bazen insanlar 50 yasında bile yasından beklenmeyecek büyük hatalar yapabiliyorlar.

canım biz tam tersini yaşadık benim abimi bir kız 7 sene boyunca sömürdü laptopundan arabasına kadar aldırdı ne dediysek dinletemedik tutturdular evleneceğiz diye yine engel olamadık abimde 30 yaşında ne diyeceksinki adama nişandan sonra kız bi iyi oldu bi iyi oldu annemler safım kandı bir güzel kızın numaralarına herhalde düzeldi dediler neyse nişan takıları ve abimin birikmiş 50000 tl si ile kendisine iş yeri açtırdı düğünden önce abim yine dinlemedi bizi tabi bu arada düğün oldu bitti 15 gün sonra başladılar didişmeye 4 ay sonrada boşandılar

senin kardeşinin de sonu bu olur canım adam ihtiyacı olan herşeyi yaptırır sonra tak sepeti koluna herkes kendi yoluna, abine ne oldu dersen önce kendine çokk kızdı çok hayıflandı ama şimdi iyi geçti gitti diyor, kardeş işte kıyamıyosun senin canın sağolsun diyo insan çok iyi anlıyorum seni ben

babamın bu konuyu bilmesi ve konuşması son nokta olur.babamın Allah korusun kalbine iner.hiçbir babanın böylesi bir durumu soğukkanlılıkla karşılayabileceğini sanmıyorum.
yaa kızlar inanın bu herife para yedirmesi benim gururuma dokunuyor,yediremiyorum..babam dayanamaz Allah korusun..hangi baba kızının bir adamı besledigini tüm ihtiyaclarını karsıladıgını duyunca bunu herhangi bir üzüntü gibi atlatabilir ki..
mutlaka konusacagım..aramızdaki ipler kopacak..cunku o adama laf soyletmeyecek eminim.hatta tüm bu konusma cesaretini de ona para verdigim icin buldugumu soyleyecek.kimbilir gidip kredi cekip bana parayı geri vermeye bile kalkabilir.ama bu işin peşini bırakmayacagımı gidip herifle konusacagımı söyleyecegim

aslında ben erkek arkadasına kolayca ulasıp alıp karsıma konusurdum ama ben evliyim.adamla konusursam esimi de haberdar etmem gerekecek.eşimin bu durumu bilmesini istemiyorum.inanın kardeşim adına ben utanıyorum.nasıl yaa nasıl hiç mi gururu kalmadı elin adamını yedirip gezidirip...off yaa

Son düzenleme:
sen baştan yanlış yapmışsın arkadaşım gidip borçlarını kapatıvermek de neyin nesi. Yaptığı gibi ödeyecekti o borçları bir bir.

babamın bu konuyu bilmesi ve konuşması son nokta olur.babamın Allah korusun kalbine iner.hiçbir babanın böylesi bir durumu soğukkanlılıkla karşılayabileceğini sanmıyorum.
yaa kızlar inanın bu herife para yedirmesi benim gururuma dokunuyor,yediremiyorum..babam dayanamaz Allah korusun..hangi baba kızının bir adamı besledigini tüm ihtiyaclarını karsıladıgını duyunca bunu herhangi bir üzüntü gibi atlatabilir ki..
mutlaka konusacagım..aramızdaki ipler kopacak..cunku o adama laf soyletmeyecek eminim.hatta tüm bu konusma cesaretini de ona para verdigim icin buldugumu soyleyecek.kimbilir gidip kredi cekip bana parayı geri vermeye bile kalkabilir.ama bu işin peşini bırakmayacagımı gidip herifle konusacagımı söyleyecegim

canım bana öyle geliyorki kardeşin el bebek gül bebek büyütülmüş.Bir dediği iki edilmemiş.Sen hep fedakar abla rollerinde olmuşsun. böyle bir durum karşısında da nasıl davranacağınızı bilemiyorsunuz.ama diğer türlü de elin adamı üzecek.bu iş güzellikle pek çözüleceğe benzemiyor.ya da o kırılmasın üzülmesin diye zamana bırakacaksınız.size minnettar olacağına üste çıkacağını söylüyorsun.evin hep küçük şımarık kızı gibi davranmış. siz hiçkimse üzülmesin, kırılmasın patırtı kütürtü kopmasın istiyorsunuz haklı olarak ama laftan anlamıyor kardeşiniz.kavga edin demiyorum ama onun arkasını toplamak da bir bakıma ona destek çıkmak demektir.

gerçekten çok iyi bir ablaymışsınız benim de ablam var ve o da hemececik anlar bir derdim mi var :(
kardeşiniz bukadar çabanıza rağmen bildiğini okuyorsa bundan sonrada öyle olacaktır
umarım herşey sizin açınızdan yoluna girer:14:

Sözüm meclisten dışarı, ama bir noktaya değinmek istiyorum.

Çocuklarının her probleminde devreye girip süpermen gibi bütün kötülükleri bertaraf eden ebeveynler iyi niyetli olabilirler, ama çocuklarına iyilik yapmıyorlardır o sırada. İnsanlar düşe kalka, yanıla yanıla, hata yapıp sonuçlarına katlana katlana, bedel ödeye ödeye büyürler. "Bir musibet bin nasihatten iyidir." diye bir atasözü vardır, herhalde kimse bunun doğruluğuna itiraz etmez.

Kendimden örnek vereyim, beni annem büyüttü. Bana yaptığı en büyük iyilik, "başının çaresine bak" felsefesiyle beni yetiştirmiş olmasıdır. Bu beni sallamadığı, beni başıboş bıraktığı anlamına mı geliyor, asla! Uzaktan gözlemleyip sorunlarımın daha da büyüyüp büyümediğini kontrol etti, ama asla bana karışmadı ve kendi çözümlerimi kendim bulmama izin verdi, hatalar yapmama da izin verdi, ben de o hatalardan ders ala ala büyüdüm, şimdi de bir şey yapmadan önce enine boyuna düşünüyorum, bunun sonuçları nereye varır, risk almaya değer mi, altından kalkabilir miyim diye. Bilirim, altından kalkamasam da, ne olursa olsun annem arkamdadır, ama ben birey olarak önce her şeyi kendi içimde hallederim, benim hatalarımın sonuçlarına benden başkası neden katlansın ki?

"Ya düşerse" diye yavru kuşlarınızın kendi kendilerine uçmalarına izin vermezseniz, o yavru kuşlar yavruluktan çıktıktan sonra da onları sırtınızda taşımaya devam etmek zorunda kalırsınız.

İnsanlar bu devirde 25000 tl ye ev dizip üstüne bir de düğün yapıyorlar.Gerçekten çok duyarlı bir ablasınız kardeşinizin bu denli gözünü kör edecek ne yapmış acaba sevgilisi
yanlış anlamayın ama kadeşiniz biraz düşüncesiz davranmış en güzeli kardeşinizin sevgilisini güzel bir dille uyarmak!!!

merhabalar
nasıl çözeceğimizi bilmediğim bir derdimiz var..sorun kardeşimin sevgilisi
biraz uzun olacak ama zaman ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
kardeşim özelini pek paylaşmayan biri.bu nedenle birçok şeyi tesadüfen öğreniyoruz..
yaklaşık 2 senedir süren bir ilişkisi var.bu süre zarfında kardeşim yaklaşık 25 bin lira kadar borç yapmış.bana bu sıkıntısını açtı fakat nereye nasıl bu kadar borç yaptığını sorduğumda bir sürü bahane saydı.bankadan kredi çekmiş.ödemede güçlük yaşayınca başka bir bankadan kredi çekip tüm borçlarını kapatmış ancak borçlu olduğu tutar da artmış.bu arada maaş hesabının yanında ek hesaptan para çekmiş..kredi kartı full dolu..7 bin lira limitli..bu arada 2 bin lira civarı maaş alıyor,mühendis kendisi.sordugumda mantıklı cevaplar vermeyince ben de ne kadar yanlış bir davranışta olsa onun iyiliği için araştırmaya karar verdim.çünkü bu kadar yüklü miktarda harcamalar yapması beni korkuttu.mail adresinin şifresini öğrendim ve sonuç olarak harcamalarını da gördüm.kredi kartı ekstreleri ve faturalar buldum mail adresinde.yazın yurtdışına bir seminere gitmişti ve gitmişken bir süre de tatil yaptı.o seyahat için sevgilisi ve onun adına uçak biletleri,otel rezarvasyonları ve bunların kardeşimin kredi kartından ödendiğine dair bilgiler buldum.ve yurt dışındaki harcamaları da buna dahil.kredi kartı ekstresi her seyi anlatıyor.çocugun evine lcd televizyon alınmıs(teslimat için bir yazı buldum).yazın bodrum tatili,her seyi kardeşim ödemiş.
bunları bildigimi ona söyleyemedim.konuştum.borclarının tamamını kapatıcam sen bana tasit taksit öde dedim.bu arada dedim ki zararın neresinden dönersen kardır.artık borc yapma.kendin için harca hatta ben sana vereyim yoksa da paran ancak kimseye 5 kurusunu yedirme dedim.bu sinirlendi birden kime yedirecekmişim diye.ben de dedim ki sevgiline olabilir mesela ama sakın ablacım dedim.çok üzülürsün.senin paranın kurusuna göz diken adamdan hayır gelmez dedim.ama sinirli tavırlarıyla beni susturdu.neyse birlikte bankaya gittik.tüm borçlarını kapattım.bu arada mail adresinden takipteyim.gecen hafta ne göreyim dersiniz.haziran ayına yurtdısı tatili planlanmış.uçak biletleri alınmış,otel parası ödenmiş.bilin bakalım kim ödemiş..kardeşim tabii ki..deliricem annemle ne yapsak bilemiyoruz.üstüne bir de az önce gördüğüm seyden sonra kafayı yemek üzereyim.sevgilisine bilgisayar alınmış.teslimat adresi ve teslim alacak kişi sevgilisi.ödeme bizim salağın kredi kartından yapılmış..herifin geri 1 kurus ödemesi yok çünkü kardeşim borc üstüne borc faiz üstüne faiz yemiş.ödeyememiş.her ay aldığı maası da nerelere gitmiş allah bilir..
offf allahım ne yapacagız bilmiyorum.herif bunu sömürüyor.ama biz bizimkiyle konusamıyoruz bile.üstü kapalı nasihatlerde mi bulunmadık.ben acık acık söylemedim mi..yok..aynen devam..bir sürü borcu var(bana ödüyor)ama hala borc üstüne borc yapıyor.elimizde avucumuzda ne varsa annemle borcunu kapattık.bir daha 1 kurus ödeyecek paramız yok ama bu yine altından kalkamayacagı yükler yükleniyor.ne yapmalıyız lütfen akıl verin..çocukta değil 29 yasında.höt desen de olmuyor.ancak heriften kazık yicek aklı basına gelecek ama herif bu rahatlığı bulmuşken zor..lütfen akıl verin bize..

Bak sana bir şey söyleyeceğim tabiki tamamen ihtimal, belki kardeşin bunları yapmaya ve ödemeye mecbur kalmıştır bir şekilde fotoğraf vss.. anlıyormusun? Yoksa göz göre göre kimse kendisini bu kadar batağa sürüklemez diye düşünüyorum. Bence açıkça konuşmakta fayda var belki size anlatamadığı bir şeyler vardır.

Haciz kapsına dayansın da gerçeği anlasın o zaman. Bir kere borcunu kapatmışsınız ama o akıllannamış bundan sonra karışmayın bence çünkü çocuk değil 30 yaşına dayanmış yaptıklarının yanlış olduğunu artık hayat öğretsin ona.

Back