- Konu Sahibi meleklerkorusu
-
canım oncelıkle allah yardımcınız olsun..
malesef boyle erkeklerde var..
kan emıcı gıbı bunlar..
vallah benımde kuzenım zamanında adamın bırıne neler neler yedırmıstı.
bırak tatılı ayakkabısından donuna kadar kuzenım alırdı...
sonucmu 4 sene suren sacma bır ılıskı...
kızın parası bıttı ask bıttı yanı...
alıp karsına konusacakmıssın bencede canım al konus.
esınle beraber adamı bı davet edın bakalım.
allahım ıns. kardesın de anlar hatasını ya..
aılede soyle cok sozu gecen bırı konussa mesela onun cekındıgı bırı...
cok asık olmus canım ama yasıda kucuk degıl ne dıyeyım bılemedım..
umarım daha buyuk hatalar yapmaz...
benım kuzen neredeyse annesıyle ortak evını adamın ustune yapacaktı kı teyzem ogrendı ve olay cıktı. cok sukur evı uzerıne gecıremedı sonrada bırakıp gıttı...
allahım evlatlarımız var sen boyle kotu ınsanlardan koru...
size de çok geçmiş olsun canım
valla dün aklıma geldi ev,araba vs gibi borçların altına imza attırmasın diye
Allahım sen koru
rest cekmenin çözüm olduğunu düşünmüyorum..zira kardeşimi uzaklaştırmak sorunlarından hiç haberdar olmamak daha kötü bir sona götürür hepimizi.ama bu da bu duruma seyirci kalacağım manasına gelmiyor.işte ne yapmam gerektiğini bulmaya,en doğru kararı vermeye çalışıyorum sizlerle birlikte..
belki daha önce benzer olaylar yasamıs birileri vardır.nasıl kurtulmuslar bu durumdan bilmek istiyorum.kardeşimin yaptıklarını hoş gösterecek hiçbir yan yok.ne sebeple olursa olsun büyük bir hata.hepimize zarar.ama bu zarardan onu döndürmek,göremediğini göstermek gerek..bazen insanlar 50 yasında bile yasından beklenmeyecek büyük hatalar yapabiliyorlar.
babamın bu konuyu bilmesi ve konuşması son nokta olur.babamın Allah korusun kalbine iner.hiçbir babanın böylesi bir durumu soğukkanlılıkla karşılayabileceğini sanmıyorum.
yaa kızlar inanın bu herife para yedirmesi benim gururuma dokunuyor,yediremiyorum..babam dayanamaz Allah korusun..hangi baba kızının bir adamı besledigini tüm ihtiyaclarını karsıladıgını duyunca bunu herhangi bir üzüntü gibi atlatabilir ki..
mutlaka konusacagım..aramızdaki ipler kopacak..cunku o adama laf soyletmeyecek eminim.hatta tüm bu konusma cesaretini de ona para verdigim icin buldugumu soyleyecek.kimbilir gidip kredi cekip bana parayı geri vermeye bile kalkabilir.ama bu işin peşini bırakmayacagımı gidip herifle konusacagımı söyleyecegim
merhabalar
nasıl çözeceğimizi bilmediğim bir derdimiz var..sorun kardeşimin sevgilisi
biraz uzun olacak ama zaman ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
kardeşim özelini pek paylaşmayan biri.bu nedenle birçok şeyi tesadüfen öğreniyoruz..
yaklaşık 2 senedir süren bir ilişkisi var.bu süre zarfında kardeşim yaklaşık 25 bin lira kadar borç yapmış.bana bu sıkıntısını açtı fakat nereye nasıl bu kadar borç yaptığını sorduğumda bir sürü bahane saydı.bankadan kredi çekmiş.ödemede güçlük yaşayınca başka bir bankadan kredi çekip tüm borçlarını kapatmış ancak borçlu olduğu tutar da artmış.bu arada maaş hesabının yanında ek hesaptan para çekmiş..kredi kartı full dolu..7 bin lira limitli..bu arada 2 bin lira civarı maaş alıyor,mühendis kendisi.sordugumda mantıklı cevaplar vermeyince ben de ne kadar yanlış bir davranışta olsa onun iyiliği için araştırmaya karar verdim.çünkü bu kadar yüklü miktarda harcamalar yapması beni korkuttu.mail adresinin şifresini öğrendim ve sonuç olarak harcamalarını da gördüm.kredi kartı ekstreleri ve faturalar buldum mail adresinde.yazın yurtdışına bir seminere gitmişti ve gitmişken bir süre de tatil yaptı.o seyahat için sevgilisi ve onun adına uçak biletleri,otel rezarvasyonları ve bunların kardeşimin kredi kartından ödendiğine dair bilgiler buldum.ve yurt dışındaki harcamaları da buna dahil.kredi kartı ekstresi her seyi anlatıyor.çocugun evine lcd televizyon alınmıs(teslimat için bir yazı buldum).yazın bodrum tatili,her seyi kardeşim ödemiş.
bunları bildigimi ona söyleyemedim.konuştum.borclarının tamamını kapatıcam sen bana tasit taksit öde dedim.bu arada dedim ki zararın neresinden dönersen kardır.artık borc yapma.kendin için harca hatta ben sana vereyim yoksa da paran ancak kimseye 5 kurusunu yedirme dedim.bu sinirlendi birden kime yedirecekmişim diye.ben de dedim ki sevgiline olabilir mesela ama sakın ablacım dedim.çok üzülürsün.senin paranın kurusuna göz diken adamdan hayır gelmez dedim.ama sinirli tavırlarıyla beni susturdu.neyse birlikte bankaya gittik.tüm borçlarını kapattım.bu arada mail adresinden takipteyim.gecen hafta ne göreyim dersiniz.haziran ayına yurtdısı tatili planlanmış.uçak biletleri alınmış,otel parası ödenmiş.bilin bakalım kim ödemiş..kardeşim tabii ki..deliricem annemle ne yapsak bilemiyoruz.üstüne bir de az önce gördüğüm seyden sonra kafayı yemek üzereyim.sevgilisine bilgisayar alınmış.teslimat adresi ve teslim alacak kişi sevgilisi.ödeme bizim salağın kredi kartından yapılmış..herifin geri 1 kurus ödemesi yok çünkü kardeşim borc üstüne borc faiz üstüne faiz yemiş.ödeyememiş.her ay aldığı maası da nerelere gitmiş allah bilir..
offf allahım ne yapacagız bilmiyorum.herif bunu sömürüyor.ama biz bizimkiyle konusamıyoruz bile.üstü kapalı nasihatlerde mi bulunmadık.ben acık acık söylemedim mi..yok..aynen devam..bir sürü borcu var(bana ödüyor)ama hala borc üstüne borc yapıyor.elimizde avucumuzda ne varsa annemle borcunu kapattık.bir daha 1 kurus ödeyecek paramız yok ama bu yine altından kalkamayacagı yükler yükleniyor.ne yapmalıyız lütfen akıl verin..çocukta değil 29 yasında.höt desen de olmuyor.ancak heriften kazık yicek aklı basına gelecek ama herif bu rahatlığı bulmuşken zor..lütfen akıl verin bize..
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?