Kız kardeşim ve para yiyen sevgilisi

meleklerkorusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
943
40
118
İstanbul
merhabalar
nasıl çözeceğimizi bilmediğim bir derdimiz var..sorun kardeşimin sevgilisi
biraz uzun olacak ama zaman ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
kardeşim özelini pek paylaşmayan biri.bu nedenle birçok şeyi tesadüfen öğreniyoruz..
yaklaşık 2 senedir süren bir ilişkisi var.bu süre zarfında kardeşim yaklaşık 25 bin lira kadar borç yapmış.bana bu sıkıntısını açtı fakat nereye nasıl bu kadar borç yaptığını sorduğumda bir sürü bahane saydı.bankadan kredi çekmiş.ödemede güçlük yaşayınca başka bir bankadan kredi çekip tüm borçlarını kapatmış ancak borçlu olduğu tutar da artmış.bu arada maaş hesabının yanında ek hesaptan para çekmiş..kredi kartı full dolu..7 bin lira limitli..bu arada 2 bin lira civarı maaş alıyor,mühendis kendisi.sordugumda mantıklı cevaplar vermeyince ben de ne kadar yanlış bir davranışta olsa onun iyiliği için araştırmaya karar verdim.çünkü bu kadar yüklü miktarda harcamalar yapması beni korkuttu.mail adresinin şifresini öğrendim ve sonuç olarak harcamalarını da gördüm.kredi kartı ekstreleri ve faturalar buldum mail adresinde.yazın yurtdışına bir seminere gitmişti ve gitmişken bir süre de tatil yaptı.o seyahat için sevgilisi ve onun adına uçak biletleri,otel rezarvasyonları ve bunların kardeşimin kredi kartından ödendiğine dair bilgiler buldum.ve yurt dışındaki harcamaları da buna dahil.kredi kartı ekstresi her seyi anlatıyor.çocugun evine lcd televizyon alınmıs(teslimat için bir yazı buldum).yazın bodrum tatili,her seyi kardeşim ödemiş.
bunları bildigimi ona söyleyemedim.konuştum.borclarının tamamını kapatıcam sen bana tasit taksit öde dedim.bu arada dedim ki zararın neresinden dönersen kardır.artık borc yapma.kendin için harca hatta ben sana vereyim yoksa da paran ancak kimseye 5 kurusunu yedirme dedim.bu sinirlendi birden kime yedirecekmişim diye.ben de dedim ki sevgiline olabilir mesela ama sakın ablacım dedim.çok üzülürsün.senin paranın kurusuna göz diken adamdan hayır gelmez dedim.ama sinirli tavırlarıyla beni susturdu.neyse birlikte bankaya gittik.tüm borçlarını kapattım.bu arada mail adresinden takipteyim.gecen hafta ne göreyim dersiniz.haziran ayına yurtdısı tatili planlanmış.uçak biletleri alınmış,otel parası ödenmiş.bilin bakalım kim ödemiş..kardeşim tabii ki..deliricem annemle ne yapsak bilemiyoruz.üstüne bir de az önce gördüğüm seyden sonra kafayı yemek üzereyim.sevgilisine bilgisayar alınmış.teslimat adresi ve teslim alacak kişi sevgilisi.ödeme bizim salağın kredi kartından yapılmış..herifin geri 1 kurus ödemesi yok çünkü kardeşim borc üstüne borc faiz üstüne faiz yemiş.ödeyememiş.her ay aldığı maası da nerelere gitmiş allah bilir..
offf allahım ne yapacagız bilmiyorum.herif bunu sömürüyor.ama biz bizimkiyle konusamıyoruz bile.üstü kapalı nasihatlerde mi bulunmadık.ben acık acık söylemedim mi..yok..aynen devam..bir sürü borcu var(bana ödüyor)ama hala borc üstüne borc yapıyor.elimizde avucumuzda ne varsa annemle borcunu kapattık.bir daha 1 kurus ödeyecek paramız yok ama bu yine altından kalkamayacagı yükler yükleniyor.ne yapmalıyız lütfen akıl verin..çocukta değil 29 yasında.höt desen de olmuyor.ancak heriften kazık yicek aklı basına gelecek ama herif bu rahatlığı bulmuşken zor..lütfen akıl verin bize..

Son düzenleme:
canım gerçekten zor bir durum... ama böyle durumlarda insanların gözleri iyice kör oluyor.. malesef kendisi tecrübe etmeden bitmez bu durum.. çünkü gözler kör kulaklar sağır oluyor bu gibi durumlarda.. kendini herşeyden koparıyor sadece sadece sevgilisi olan kişi.. tatlı sözler söyle iyisin böyle iyisin diyerek kandırıyorlar.. gececek ama bunu siz sağlayamazsınız.. kendisi görecek ve bence kesinlikle aırı bi tepki göstermeyin sizden uzaklaşırsa iyice ona yakınlaşır.. birde bundan sonrası için borçları konusunda kendisine destek olmayın.. çünkü size güvenip yapmasıda yanlış benim nacizane fikrim bu..

umarım bir an önce görür,kendini iyice çıkmaza sokmadan..
borcu ödesek mi ödemesek mi bilemedik.annemle çok konuştuk ancak bankaları bilirsiniz hiç acımaz.faiz üstüne faiz bindikçe baktık borç artıyor hiç kapatamıcaz.zaten kardeşim bitik durumda.en iyisi bir an önce kapatalım borcu yoksa hiç ödeyemeyeceğiz dedik.ama korktugumuz da basımıza geldi.maddi anlamda rahatladı sanırım.borclanmaya devam..

canım oncelikle çok iyi bir abla oldugunuza eminim çunku cogu abla kardeş bu konulara bu şekilde yardımcı olmak yerine bağırıp çağırıp hiç bir şekilde ödemede yardımda bulunmaz..kardeşin tahminimce suanda kor kutuk aşık ve karşı taraf bundan fazlasıyla faydalanıyor.. bence artık hiç bir ödemesine yardımda bulunmayın ve kardeşinizede biliyorum çok zor ama hiç bir şekilde yorumda bulunmayın..ne yazık ki kendisinin gormesi lazım bu insanla bu şekilde bir ilişki yurutemeyeceğini..
allah sabır versin arkadaşım...

amiin canım çok sağol
zaten artık ne bende ne annemde 1 kurus kalmadı verecek..zaten bu yüzden daha çok korkuyoruz.borc yapıyor.ödeyemezse rezalet.bizde de kalmadı.bir de yeme içme biriktir.elalemin pisliğine yedir.anneciğim ne kadar zor biriktirdi,kurus kuruş artırdı.kalktık pislik herife alınanların yapılanların parası olarak ödedik.insana çok dokunuyor..

biz ablaların hisleri çok kuvvetli.
kardeşimin borcu olduğunu hissediyodum.
ortaya bir yem attım.
mahkemeden yazı geldi,icra yazısı gibi bişe,yoksa borcunmu var dedim.
bizimki patır patır döküldü.meğerse kredi kartını fullemiş ve ödeyemiyomuş.
borcun yarısını ödedim ve kredi kartına el koydum.
şuan kartı bende.borcu bittiğinde iptal ettireceğim.
sizin kardeşiniz biraz asi ruhlu anladığım kadarıyla.
ama ben bizimkini baya korkuttum.icra gelirse şöyle olur böyle olur.
epey beynini yıkadım ama sakin bir dille.
sonra kartına el koyduğumdada sesini çıkarmadı.
demek istediğim sizde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
geçmişteki borçları için değil ama daha fazla borca batmaması için kredi kartına el koyun.
hatta maaş kartına bile..ama tabiki en doğru olan o adamdan ayrılması.
bunu siz yapamazsınız ama kendisinin onun gerçek yüzünü görmesini bekleyebilirsiniz
.

canım bence adam kardesıne paralarını sömürmesi dısında yanlsı yapmaz bulmus boyle yağlı kapıyı Allahım ne kadar onursuz gurursuz erkek ya kardeşin nasıl düşünmüyo yanı bı de 29 yasında dıyosun calısıyo dıyosun aklının bunalra ermesı lazım bı de borcu sız ödüyosunuz yanı ınsana cok koyar elin adamı yesin yatsın keyıf yapsın sız odeyın yanı akrdesın hıc dusunmuyo mu bu adam benı resmen sömürüyo demıyo mu ahnı derler ya aşkdan gözü kör olmus aynen o hesap ,cidden sızın adınıza cok sınır bozucu bı durum,kardesınıze tepkı gostersenız belkı daha kötü olcak sızden uzaklascak sureklı o adama yedırmeye devam etcek ama nasıl halledılebılır bu durum bılmıyorum

canım size de çok geçmiş olsun
bana kartı iptal ettireceğini söyledi ama yapmamış.benim kardeşim 29 yasında mühendis..bu kartına el koysam gidip yenisini alır.sonucta iyi bir maaşı var hiçbir banka geri cevirmez.yanii onu da düşünmüştüm ama çare degil bizimki için.
ne yapmak lazım bilemiyorum.babam hala bu yasında 3 kurus için çalışırken o elalemin (ağzımdan kötü laf çıkacak)herifine yediriyor.adam ayrılmaz da bundan.bulmuş rahatı..
ayy düşün düşün deliricem.çıkış yolu bulamıyorum.adam yarın öbür gün daha büyük borçların altına imza attırmasın da..allahım bir an önce kurtarsın bizi bu kan emiciden

kız kardeşiniz körkütük aşık durumunda olduğundan işin ciddiyetini göremiyor..bu tarz asalak bir erkeğin karakterden yoksun olduğu için kız kardeşiniz ona maddi olarak para akıttığı sürece ayrılmayacaktır.. kız kardeşiniz çok sevildigini zannediyor sanırım.bazı ilişkiler vardır ayrılır kurtulursun, ama bu ilişkide ayrılık sonrası yıkım daha büyük olur diye düşünüyorum.. ayrılıktan daha fazla bir kadın olarak onca yedirdiğin paraya ve ondan kalan ödemekte olduğun borçlara yanarsın..

inan canım aylardır düşünüyoruz nasıl halletsek diye..yok yok yok..29 yasında ama kör olmuş..nasıl bu kadar akılsızca davranıyor aklım almıyor.dediğin gibi biz ödeyelim elin adamı keyif çatsın..insana çok koyuyor..

evet bir de bu yanı var..bu da aklıma geliyor..bu defa bunalıma girecek.çünkü herifin gerçek yüzünü gördüğünde pişmanlıkları keşkeleri o kadar çok olacak ki..bir de yetmezmiş gibi öde öde bitmeyen borçları

Herkesin aklı var. Kendi düşen ağlamaz. Koskoca insan. Paranın kölesi olursan başına böyle dertler gelir. paran yetmiyorsa lüks yaşamayacaksın yoksa sonuçlarına katlanırsın. Kimse kimsenin başına silah tutup sömürmez onu.

silahla yapılan zaten sömürü olmaz..
sömürü olunca insanların zaaflarından faydalanmak giriyor işin içine ki aşkta kimileri için büyük bir zaaftır

kardeşine ne desen nafile.sen adamın adını adresini bulmuşsun.yok mu ailenizde yakasından tutup silkeleyecek adam...düşün peşine,olmadı alsın kardeşini tepe tepe kullansın.29 yaşında diyorsun.

Canim ya, okuyunca cok üzüldüm size, ama sanada cok sinirlendim.
29 yasinda, mühendis bir insanin kardeside olsan, borcunu ödemek sana düsmemistir.
Anne ve babanadami acimadiniz?
Biri erkege yedirir, ötekide gider onun borcunu öder.
Yazik o anneye, babaya. Allah ikinizede akil fikir versin bir an önce.
Yapacaginiz tek sey uzak kalin bu kizdan size cok zarar yapacagi belli. kizkardesin normal degil.

Kardeşinizin akılsızlığı, adamın bir suçu yok. Belki kardeşiniz kendisini zengin gösterdi. Parası yetmiyorsa almayacak birşey, sevgilisi zorla aldıramaz. Aşk falan değil kafasızlık, bizde aşık olduk ama bu derece yükün altına girmedik.

Geçmiş olsun size ve annenize.

eğer ödemeseydik,borçlar faiziyle birlikte hiç ödenemeyecek hale gelecekti.kardeşim zaten ödeyecek durumda değildi.sonuc olarak yine biz ödeyecektik.bu borç yapılmış yanlışta olsa ve ödenmesi gerek.kardeşim ödeyemezse ailesi olarak biz ödemek zorundayız ve öyle de yaptık.ama tabii ki bu davranısının önüne gececek bir yol bulamadık henüz..
uzak kalmam mümkün değil zira o benim kardeşim.el kızı değil..yanlışını ona göstermek,her zaman yanında olmak kardeşliktir.ben aksini düşünemiyorum

valla canım bence olayı bu noktayı getirmek için bekleme daha fazla ... Dünya kadar para kaybetmiş zaten bidaha aynısı olursa ne yapacaksınız . Arayın yada gidin konuşun bu ne utanmazlıktır.Oda erkeğim diye ortalıkta dolaşmasın

canım konu sahibi yerine ben cevap vereyim sana.kardeş öyle tatlı ki kıyılmıyor.evlat gibi geliyor bir yerden sonra.hatalarıyla seni delirtse de atamıyorsun hayatından.sonuçlarına katlanmasın demiyorum ama pişman olunca sığınacak bir limanı olsun diye kıyamıyordur ailesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…