Kız kardeşim sözlendi ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben insanları dış görünüşüyle yargılamayı hiç sevmem. Eğitim de benim için son sıralardadır. Zekaya, karaktere, kaliteli espriye, hoş sohbete önem veririm. Eğer bunlara sahipse karşımdaki kişi, bir müddet sonra çirkin bile olsa gözüme güzel gelmeye başlar.

Yaşıda problem değil, 10 yaş bana göre çok büyük bir fark değil.

Kardeşiniz beğenmiş, dahası sözlenmiş. Ona beğenmediğinizi söyleyerek çok ayıp etmişsiniz.

Tavsiyem, bundan sonra bu konu hakkında kimseye bir şey söylemeyin hatta düşünmeyin bile. Çünkü sizi ilgilendiren hiç bir şey yok. Siz kardeşinizle arası nasıl, ona nasıl davranıyor ona bakın.

Şunuda söyleyeyim, bende olsam ilk gördüğümde içimden düşünürdüm keşke biraz daha uzun olsaydı diye. Ama içimden, kimseye söylemezdim. Sonra da damat adayıyla daha fazla vakit geçirip, onu tanımaya çalışırdım. Eminim sizde iyice tanısanız fikriniz değişir.

Hayir yaşı büyük ya mesela bundan 10 sene sonra adam 45 yasinda olacak kardeşim 35 bu sorun olmayacak mi ya da adam daha da çökerse kardesim hepten begenmemeye baslarsa? Bakin gercekten asla mutsuz olmasini istemem zaten beni kendime getirin haksizlik ediyorsam söyleyin diye actim konuyu.
Siz neden anlamamak da ısrarcısınız ?
Kardeşim hepten beğenmemeye başlarsa yazmışsınız kardeşiniz beğeniyor , beğenmeyen sizsiniz
.

Ayrıca kardeşiniz sanki aynı mı kalacak ?
Belki bir kaza olacak yüzüne bir şey dökülecek , belki yangın çıkacak derisi yanacak vs vs yani böyle kalacağının garantisi mi var ?

Bir şeyler değiştirmek istiyorsanız , kardeşinizin sözlüsünü değil eşinizi değiştirin .

o konularda içim rahat tabiki o yönden seviniyorum ne ailesi benim eş ailesi gibi ne de adamın huyu benim eşim gibi. çok şükür benim çektiğim sıkıntıları çekmeyecek ama kızlar zaten yaşı büyükken bi de öyle olunca yanında çok yaşlı duruyor çok değil biraz yakışsalardı keşke
Hic onemi yok tipin. Bunca çöp adam içinden karakteri duzgun birisini bulmasi bile yeter

Aması ben damat adayını hiç ama hiç beğenemedim kızlar. Yanlış düşünüyorsam beni kendime getirin çünkü moralim çok bozuldu. Kendi kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok güzel bi kız benim kardeşim. Güzeldir bakımlıdır giyinmesini bilir her gittiğimiz yerde mutlaka birileri sorar onu, ya adamlar kendileri beğenir sorar ya da anneleri ama illa ki ilgi çeker yani.

Kardeşime x diyeyim.
Adam x in hiç tipi değil asla beğeneceği bi tip değildi, aynı yerde çalışırken tanıştılar baştan beri zaten adam hoslaniyordu ama x kabul etmiyordu. Sonra beraber zaman geçirdikce tanıdıkça kardeşim de ondan hoslanmis sevmis sevgili oldular bayramda da sözlendiler.

Adam iyi biri aslında efendi saygılı, huy konusunda istediğimiz gibi biri, yemek yapmayı sever, öyle ev islerini kadına yıkayım kafasinda biri değil geri kafali biri değil, kıyafete karışmaz baskı kurmaya çalışmaz, mesleği kariyeri vs var.
Ama fotoğraflara baktikca moralim bozuluyor hic mi yanina yakismaz🙄 saçları dökülmüş kel kalmış boyu kardesimle bir yani erkek en azından kadından bi tık uzun olsa daha hos görünür. Bu kadar da dış görünüşe bakarak yargilamak bana kendimi suclu hissettiriyor bi yandan. Ama baktikca da moralim yerle bir oluyor. Ayrica x den 10 yas büyük. Aslında adam kendisi de memnun değil halinden kel oluşundan falan ama bi icraatı da yok. Bunun daha düğünü fotoğraf çekimi vs olacak keşke en azından saç ektirse biraz vücut yapsa ne bileyim güzel çıksa x in yaninda biraz. Kel olduğu için de x den çok çok yaşlı duruyor.
X de ben böyle beğendim kabul ettim size noluyor diyor, laf söyletmiyor. Ben gidipte ona saç yaptir şunu bunu yap diyemem diyor.

Haklı mıyım yoksa haksızlık mı ediyorum sizce?
gönül kimi severse güzel odur

Aması ben damat adayını hiç ama hiç beğenemedim kızlar. Yanlış düşünüyorsam beni kendime getirin çünkü moralim çok bozuldu. Kendi kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok güzel bi kız benim kardeşim. Güzeldir bakımlıdır giyinmesini bilir her gittiğimiz yerde mutlaka birileri sorar onu, ya adamlar kendileri beğenir sorar ya da anneleri ama illa ki ilgi çeker yani.

Kardeşime x diyeyim.
Adam x in hiç tipi değil asla beğeneceği bi tip değildi, aynı yerde çalışırken tanıştılar baştan beri zaten adam hoslaniyordu ama x kabul etmiyordu. Sonra beraber zaman geçirdikce tanıdıkça kardeşim de ondan hoslanmis sevmis sevgili oldular bayramda da sözlendiler.

Adam iyi biri aslında efendi saygılı, huy konusunda istediğimiz gibi biri, yemek yapmayı sever, öyle ev islerini kadına yıkayım kafasinda biri değil geri kafali biri değil, kıyafete karışmaz baskı kurmaya çalışmaz, mesleği kariyeri vs var.
Ama fotoğraflara baktikca moralim bozuluyor hic mi yanina yakismaz🙄 saçları dökülmüş kel kalmış boyu kardesimle bir yani erkek en azından kadından bi tık uzun olsa daha hos görünür. Bu kadar da dış görünüşe bakarak yargilamak bana kendimi suclu hissettiriyor bi yandan. Ama baktikca da moralim yerle bir oluyor. Ayrica x den 10 yas büyük. Aslında adam kendisi de memnun değil halinden kel oluşundan falan ama bi icraatı da yok. Bunun daha düğünü fotoğraf çekimi vs olacak keşke en azından saç ektirse biraz vücut yapsa ne bileyim güzel çıksa x in yaninda biraz. Kel olduğu için de x den çok çok yaşlı duruyor.
X de ben böyle beğendim kabul ettim size noluyor diyor, laf söyletmiyor. Ben gidipte ona saç yaptir şunu bunu yap diyemem diyor.

Ay şaka mi bu? Nolur saka olsun çünki. X beğenmiş iste, sana bana laf mi düşer? Ha tamam dış görünüş önemsiz değil ama bu kadar da önemli değil yani. Kendin demissin efendi cocuk diye, ne güzel işte kardeşini el üstünde tutar inşallah. Kıvanç tatlitug gibi olsa ama ezse hor görse daha mi iyi? Alan memnun veren memnun, bize ne.

Farkındaysanız sizin beğenip beğenmemeniz sözlenen kardeşininizin zerre umrumda değil ,olmamalı da siz kendinize eş mi bakıyorsunuz ? Adamın tipinden size ne ? Sizin eşiniz hakkında başkalarının ne dediği umrunuzda mı mesela ? Ya da eşiniz yakışıklı da kimseye bu yüzden mi laf düşürmüyorsunuz ?

Kardeşime x diyeyim.

Ne saçlı başlı adamlar gördük burda içinde bir gram haysiyet yok. Varsın kafası kel olsun insan olsun. Kardeşin de raziymis sen niye dert ettin ki adamın kelini

Huy,suy,karakter gibi özellikleri en iyi sizin anlamanız lazım aslında.Eşiniz ve ailesi size cokça çektiriyor,çokta şikayetcisiniz eş ailesinden haklı olarak, Allah aşkına eşinizin,boyu,posu,kası mi kurtarıyor yani evliliğinizi,yoksa çekilecek bir yanı yok gibi.Sizin önceliğiniz dış görünüş sadece demekki, kardeşiniz için ise daha farklı aklını bulandirmak yerine saygı duyup mutluluklar dilemelisiniz.

Hayir yaşı büyük ya mesela bundan 10 sene sonra adam 45 yasinda olacak kardeşim 35 bu sorun olmayacak mi ya da adam daha da çökerse kardesim hepten begenmemeye baslarsa? Bakin gercekten asla mutsuz olmasini istemem zaten beni kendime getirin haksizlik ediyorsam söyleyin diye actim konuyu.
Haksızlık ediyorsunuz!!
Ben böyle tiple ilgili fütursuzca yorumlar yapan insanlara çok kızıyorum. Evlilik böyle bir şey değil. Kilo alınacak, saç dökülecek, belki hastalık geçirip aşırı zayıflayacak. Her türlü şey yaşanacak ve bunda yol arkadaşı olma sözü veriyorsun. Yanyana güzel görünmek için evlenmiyoruz. Kendinize gelin bence
Ergenlikten çıktıysanız tipten daha önemli şeylerin olduğunu bilmeniz lazım.
Ayrıca ya pişman olursa diyorsunuz ya siz pişman oldunuz. E bırakın da kardeşiniz de kendi kararlarını yaşasın. Size laf düşmez.

Dalga geçmiyorum begenmedigimi soyledim ve begenmedigim ozelliklerini anlattm
Ay çok hadsizsiniz ya!
Aileler ve arkadaşlar adamın karakterinde bir falso görürse söyler. Saçımı başını beğenmedim diye söylemez.
Kafasını bulandırıp ayırsanız kardeşiniz bir daha hiç evlenmeyip ömür boyu sizin yüzünüzden dese hoşunuza gidip zevk mi alacaksınız?
Olacak işi bozmaktan korkmamak nasıl bir şuursuzluk!

Saçma sapan düşüncelerinizle kızında aklını doldurmaya çalışmayın kız akıllıymış size ne deyip geçmiş. Farzetki çok yakışıklı biriyle evlendi ama adamın karakteri bozuk daha mı iyi olurdu?

Kardeşime x diyeyim.

Haksızsın. Sanane. Benim eşimde benden çok büyük. Ben evlenirkende herkes şaşırdı, kendi halam dahi neler neler söyledi, yok büyükmüş, yok çirkinmiş, yok söyleymiş, yok böyleymiş,
neleer neler.

30 yıllık evliyim ,iyiki onunla evlenmişim. Kimseye muhtaç etmedi, arkadaşım, dostum, anam babam, herseyim. Bir kere dahi acabam olmadı.

Ben yakışıklı adamlarıda gördüm, karısını aldatan, ailesine ezdiren, karısını adam yerine koymayan gibi gibi bir sürü şeyler

Yüz güzelliğine doyulurda, huy güzelliğine doyulmaz.

Ben konu sahibini elestiremiyorum burada sekilcisin diye. Ekşi Sözlük'te gördüm, erkekler ayak bileği kalınlığına bile laf etmişler. Geçen gün başlık açmışlar, sosyal medyada şişman kızları anlamanın yolu diye. Erkekler aşırı derecede şekilciyken kadınlar neden birbirine huyuna bak sadece diye baskı yapıyor anlamıyorum.

Mesela siz evlenir misiniz kelleşmiş vs tipini begenmediginiz bi adamla?

Siz mi evleneceksiniz adamla? Kardeşiniz beğenmiş farkındaysanız.

Siz benim bu forumda çok net hatırladığım üyelerden birisiniz. Eşinizin sizin fiziğinizle ilgili ileri geri konuştuğu konularınız var yahu. Böyle bir konuyu açmaya nasıl çekinmediniz hayret gerçekten.
Bence kendinize dürüst olun, derdiniz adamın kafasındaki kıl yoğunluğu falan değil.

Kardeşime x diyeyim.

Bence haksızsız kardeşin seviyorsa etkilenmişse, fiziksel olarak da çekimi varsa, damat da huyu suyu iyi diyorsun. Daha ne? Yav saçlı evlense ne olcak dökülebilir, yakışıklıdır çirkinleşebilir. Ben eşimle tanıştığımda 100 kg idi evlenirken 80 kg idi ben de 52. Biz evlendik bir yıl sonra ben 65 o 100 oldu boyu da uzun bakarsan benim güzelliğim daha çok bozuldı. Şimdi el ele veridk yine kilo vermeye çalışıyorız sağlıklı besleniyoruz. Sen huyuna suyuna ahlakına çalışkanlığına kardeşinin ağzının içine bakışına bak. Yalışıklı olup 2. Yıl aldattığında, çakışmayıp eve para getirmediğinde ya da alkole kumara düştüğünde, kardeşine eziyet ettiğinde yakışıklılığının gençliğinin hiçbir anlamı kalmıyor boş heveslerle oturup kalır oturduğu yerde. Hayırlı vicdanlı bir insansa kardeşiniz için mutlu olmalıısnız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back