Kız kardeşim sözlendi ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insanların haddini bilmezlik seviyesi hayretlere düşürüyor beni cidden, bu toplumda şaşırabilmek de garip gerçi, orası ayrı konu.

Gerçekten inanılmazsınız ya, bi insanın tipi sadece partnerini ilgilendirir, ne hakla bunun için uykularınız kaçabilir? Beğenirsin beğenmezsin, zevk meselesi ama dile getiremezsin ya, hele ki fikrin sorulmadıysa. Ne münasebet.

Ben konu sahibini elestiremiyorum burada sekilcisin diye. Ekşi Sözlük'te gördüm, erkekler ayak bileği kalınlığına bile laf etmişler. Geçen gün başlık açmışlar, sosyal medyada şişman kızları anlamanın yolu diye. Erkekler aşırı derecede şekilciyken kadınlar neden birbirine huyuna bak sadece diye baskı yapıyor anlamıyorum.
Bunlar öznel konular, herkes şekilci olmak zorunda değil; herkesin evlenirkenki parametresinde dış görünüş ön plânda olmak zorunda değil. Kendisi şekilciyse yanına yakışanı bulur, başkasının yaptığı evlilik, severek evlendiği adamın tipi, saç teline kadar konu sahibini neden enterese ediyor? Ona ne yani?

Yazik kafana. Esimle ayni boydayim ve esim 20 yasindan beri kel. Benim gözümde dunyanin en yakisikli adami. Cunku o saydiginiz o adamda olan tum olumlu özellikler var ve uzerine bir de cok aşığım. Siz hic sevmemis sevilmemis birisiniz demek ki bunlari konusabildiginize gore. Ayrica linç eden edebilir buyrun ama sac ektirmek igrenc bir sey. Benim esim de bazen gaza geliyor şakasini yapiyor ama bence igrenc. Kart zamparalara benziyor sac ektirenler. 30 yasindaysa 50 gorunuyor sac ektiren bir erkek

Bende konu sahibini elestiremiyorum burada sekilcisin diye. Ekşi Sözlük'te gördüm, erkekler ayak bileği kalınlığına bile laf etmişler. Geçen gün başlık açmışlar, sosyal medyada şişman kızları anlamanın yolu diye. Erkekler aşırı derecede şekilciyken kadınlar neden birbirine huyuna bak sadece diye baskı yapıyor anlamıyorum.
E.kız kabul etmiş onun için sorun değilmiş zaten. Çocuğun tipini sorun eden baldız 🤣

Bence de gereğinden fazla kafaya takmış ama ben de kardeşim hem 10 yaş büyük, hem kel, hem şişman hem de çirkin birisini bulsa biraz sorun ederdim:KK11:
Tabi ki söylersin uyarırsın ama bu kadar içine de girmezsin. Adama saç ektirsin deme cesaretini bile göstermiş :KK12:

Kocam kel keeelll. Evlenirken de öyleydi hatta yanıma yakıştırmayan sizin gibi densizler vardı. Aldılar ağzının payını. Ne haddinize insanların dış görünüşünü yargılamak

Benim eşim de kısa. Ben de kısayım zaten. Ama eşim benden uzun ki babam da aynı boyda. Benim algımda normal düz insan yani.
İkimizi ilk defa yan yana gören bir akraba eşimi baştan ayağa süzüp "neyyyse fotolardaki kadar değilmiş iyi bari" demişti. Donup kalmıştım. Sonra düğüne falan çağırılmadı tabii kendisi.
İnsanlar böyle şeylere yorum yapma cesaretini nereden buluyorlar, kendilerini kim sanıyorlar anlamak mümkün değil. Bunu diyen adam da kocamın tırnağı olamayacak biri. Sinirlendim yine gece gece.

Kardesinize duyurmaniz yeterli zaten. Ama bence icten ice kardesinizi kiskaniyorsunuz. Adam belli ki mutlu edecek kapasitede. Söyleyecek baska birsey bulamayinca mecbur dis görünüsü kaliyor, yoksa coktan dersinizi almaniz gerekirdi. Kardesinize mutlukuklar dilerim
+1
Damatlar kıyaslanacak ve bu adam her koşulda önde olacak diye adama burdan çamur atmışsınız resmen. Ne kadar ayıp ya.

Aması ben damat adayını hiç ama hiç beğenemedim kızlar. Yanlış düşünüyorsam beni kendime getirin çünkü moralim çok bozuldu. Kendi kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok güzel bi kız benim kardeşim. Güzeldir bakımlıdır giyinmesini bilir her gittiğimiz yerde mutlaka birileri sorar onu, ya adamlar kendileri beğenir sorar ya da anneleri ama illa ki ilgi çeker yani.

Kardeşime x diyeyim.
Adam x in hiç tipi değil asla beğeneceği bi tip değildi, aynı yerde çalışırken tanıştılar baştan beri zaten adam hoslaniyordu ama x kabul etmiyordu. Sonra beraber zaman geçirdikce tanıdıkça kardeşim de ondan hoslanmis sevmis sevgili oldular bayramda da sözlendiler.

Adam iyi biri aslında efendi saygılı, huy konusunda istediğimiz gibi biri, yemek yapmayı sever, öyle ev islerini kadına yıkayım kafasinda biri değil geri kafali biri değil, kıyafete karışmaz baskı kurmaya çalışmaz, mesleği kariyeri vs var.
Ama fotoğraflara baktikca moralim bozuluyor hic mi yanina yakismaz🙄 saçları dökülmüş kel kalmış boyu kardesimle bir yani erkek en azından kadından bi tık uzun olsa daha hos görünür. Bu kadar da dış görünüşe bakarak yargilamak bana kendimi suclu hissettiriyor bi yandan. Ama baktikca da moralim yerle bir oluyor. Ayrica x den 10 yas büyük. Aslında adam kendisi de memnun değil halinden kel oluşundan falan ama bi icraatı da yok. Bunun daha düğünü fotoğraf çekimi vs olacak keşke en azından saç ektirse biraz vücut yapsa ne bileyim güzel çıksa x in yaninda biraz. Kel olduğu için de x den çok çok yaşlı duruyor.
X de ben böyle beğendim kabul ettim size noluyor diyor, laf söyletmiyor. Ben gidipte ona saç yaptir şunu bunu yap diyemem diyor.

Haklı mıyım yoksa haksızlık mı ediyorum sizce?
Sen git kendine daha iyisini bul kız kardeşin çirkin de olabilirdi o şekilde de doğabilirdi yani o zaman kime ne diyebilirdin? Kendine koca begenmiyorsun yok vicut yapsa yok kel saçı olsa falan senin koynuna mi girecek afedersin de yani

Benim eşim de kısa. Ben de kısayım zaten. Ama eşim benden uzun ki babam da aynı boyda. Benim algımda normal düz insan yani.
İkimizi ilk defa yan yana gören bir akraba eşimi baştan ayağa süzüp "neyyyse fotolardaki kadar değilmiş iyi bari" demişti. Donup kalmıştım. Sonra düğüne falan çağırılmadı tabii kendisi.
İnsanlar böyle şeylere yorum yapma cesaretini nereden buluyorlar, kendilerini kim sanıyorlar anlamak mümkün değil. Bunu diyen adam da kocamın tırnağı olamayacak biri. Sinirlendim yine gece gece.

İşte konu sahibi de o densizlerden biri. Yarı bir gün kız kardeşi evlenince eşiyle gelince adama lafta sokar kız kardeşinin de başının etini yer.
Kendi mutsuz evliliğinin acısını kardeşinden çıkarır

Mesela siz evlenir misiniz kelleşmiş vs tipini begenmediginiz bi adamla? Gerci su da var cok güzelken evlenip sonradan da saci dökülebilir napicak boşanacak mi yok ama insan her zaman kardeşi icin en iyisini istiyor iste
Yahu kelleşti diye evlenemez mi insanlar, bu nasıl sığ bi bakış, şaka gibi yemin ediyorum. Sadece güzel ve yakışıklı olanlar mı sevilip evlenebilir? Enerji, aura, sevgi, saygı, uyum gibi şeyler kaş göz güzelliğinden çok uzak, çok derin şeylerdir.
Özrü kabahatinden beter hesabı konuşup duruyosunuz.

Ne kadar kıskançsınız. Bir arkadaşımın aynı sizin gibi kıskanç bir ablası var. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Kızcağızın burnu boktan çıkmıyor ablasının fesatlığı yüzünden. Kız kardeşinize üzüldüm.

o konularda içim rahat tabiki o yönden seviniyorum ne ailesi benim eş ailesi gibi ne de adamın huyu benim eşim gibi. çok şükür benim çektiğim sıkıntıları çekmeyecek ama kızlar zaten yaşı büyükken bi de öyle olunca yanında çok yaşlı duruyor çok değil biraz yakışsalardı keşke
Hâla aynı şeyler, iyi niyetli olmadığınızı düşünmeye başladım.

Kardeşinizin eş adayı diğer yönlerden iyi olunca rahatsiz olup dış görünüşüne takmışsıniz.
Kızın modunu da düşürmeye çalışıyorsunuz üstelik. Kardeşiniz konu açsa doğru olurmuş. Evlerden ırak bir "abla"

İşte konu sahibi de o densizlerden biri. Yarı bir gün kız kardeşi evlenince eşiyle gelince adama lafta sokar kız kardeşinin de başının etini yer.
Kendi mutsuz evliliğinin acısını kardeşinden çıkarır

Kabul etmiyor ama kendisi eşinden fiziğiyle ilgili 50 laf işitip üzülürken kız kardeşinin gidip nişanlısına "saç ektir, spor yap" demesini isteyen birinin yi niyetli olması mümkün değil zaten.

Hiç sevmediğim işler, böyleleri düğünlere gidiyor; insanların düğününü de dedikodularla onlara zehir ediyor. İnsanların en mutlu gününde şekli şemali, tipi, saçı başı, düğünde takılanı, giydikleri, verilen pastaya kadar dedikodusu döndürülüyor; duyup üzülüyorlar. O kadar düğüne gittim, insanız tabii kendimce yakıştırdığım veya yakıştırmadığım çiftler oldu; ama sesli düşünmedim, hiç fikir belirtmedim. ÇÜNKÜ ne haddime? İnsanlar sevmiş evlenmişse, bizim vasat fikirlerimizin ne önemi var ki?

Son düzenleme:
Eski eşim çok hoş bi adamdı, boy pos tip konuşma eğitim vs, ben de güzel kızımdır :KK53: Çok yakıştırmıştı herkes.
Kuzenimle aynı dönemde nişanlandık, onun eşi de baktığında ilgi çekecek bi tipe sahip değil, ortalama biri, kimse güzellik namına bi övgü yapmadı onlar için.
Ancak, eski eşim kompleksli, kinci, bencil, aileci, ailesi de korkunç çıkınca bana ayrılık yolu göründü 1 senenin sonunda.
Kuzenimin eşi ise (maşallah) efendi, saygılı, iyi niyetli, değer bilen biri ve çok şükür mutlular, yıllardır evliler.
Ha ben sadece tipine bakıp evlenmemiştim tabii, o zamanlar bu yönlerini tam olarak görememiştim, huyları da iyi sanıyor öyle görüyordum, hem kısa sürede evlendik hem de yaşım küçüktü. Düşünüyorum da, anlaşamadığımız, üzüldüğüm günlerde gözümde ne yakışıklılığı vardı ne başka şey.

Insan birini gerçekten sevince, onunla mutluysa gözüne zaten çok güzel/yakışıklı geliyor. O yüzden, tip başta insanı çekse de sevgiyi devam ettiren tamamen kişilik, verilen değer ve kişilerin arasındaki enerji, bağ.

Ya demek istediğim bu aslinda. Ayrilmasini ben de istemiyorum yakisikli olupta karakteri bes para etmez biriyle olmasini ben de istemiyorum. Bu adam kendisi de rahatsiz kel kalmaktan. Normalde hep sapka takarak geziyor. Rahatsiz oluyor çünkü. Kendisi de acik acik söylüyor. Ben de diyorum ki aynaya baktığında kendisinin bile beğenmediği bi seyi neden düzeltmek icin icraate geçmiyor. Düğünden önce saç ektirse biraz spor yapsa fena mi olur? Fotoğraf cekiminde kendisi de sonuctan memnun olmak istemez mi? Ben kardesime zaten söylerken de ayril vs diyerek değil, soylesen de sacini falan yaptirsa diyerek sösöyledim
Sizene yahu sizene?
Adamın saçından, şapkasından, kilosundan sizene? Eşiniz size kilonuzla ilgili laf söylerken hoşunuza gidiyor muydu? Kendi evliliğinizde aşağılana aşagilana tüm ilişkilerde böyle pervasız konuşulabileceĝini falan düşünüyorsunuz herhalde.
Asla iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Şahane fikirlerinizi kendinize saklayın, kendi sorunlarınıza ilgilenin çok canınız sıkılıyorsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back