- 1 Şubat 2017
- 215
- 210
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
Aynı durum arkadaşımın başına geldi paşa paşa aldılar valla böyleleri kıymetli oluyorKizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
sen 8 bilezige cokmu diyosun cnm yaa bilmiyorum bizde 6 nisanda 6 dügünde takılır en az klasık tır bu konusulmaz evi zaten vardır cocugun babasından esyayı 0 alır döser babası bu simdiye mahsup bisey degil yanlız dedem aynı apartman yapmıs dayımlarla aynı sekılde evlenmis 0 daire annemede 0 daire vermis kayınpederimde bize aynısını yaptı ki ben kactım 8 takılmıstı bana üzülmüstüm mesela yani yöre önemli asagı yuakarı istekler aynı oldugu icin kimse demez bize ev ve altın al cünkü onlarda ogulları askere gitmeden takıları ve evi hazırlatmıstır bilmiyorum biz hep böyle gördük butun akrabalarımın kendi apartmanları var haaa cocukgun isi iyidir baska sehire gider o zamanda baba yine yardım eder ev alırken demez gel burda ev var yada banane kendi basına yapbiz de selanik göçmeniyiz ama maddi imkanlar çerçevesinde herşey, ev alamayabilirler. ben ve eşim çalışıyoruz ama hala bir evimiz ve arabamız yok almak istesek kendi totomuza güvenerek almalıyız nasıl denir ki oğlunuza ev alın sonra evleniriz bu bizde de görgüsüzlük.. malesef ev almak gerçekten çok zor. herkes kızının sıkıntı yaşamamasını rahat etmesini ister bu yüzden evinin olmasını ister ama işin içinde 8 tane bilezik de var aile direk paragöz
valla süper tacları var bi gün istanbula gittigimde eminönüne ugramıstık orda sordum ki 2 sene önce 10 binden baslıyodu hatta gelin evindede cıkmıstı altın tac o kızında erkek kardesi yokmus babası altın tac takmıstı bence güzek adetlertacı duymadım ama arnavutlarda düğünde giymek için gelinlik haricinde 6-7 kıyafet isteniyor ben şaşırmıştım duyunca
oyle olmuyorki arkadasim. bizim kp kv bir kurus harcamadilar hic birseye..ustune taktiklari iki takiyida dugunun ertesi gunu istediler. ha herseyi yok hesabina kapattilar anca. ha muhtacmiydim cok sukur degildim Allaha sukur.Var mi onun da erkek kardeşi? keske evlendigi zaman onlardan da ev isteseler.
Baslarina gelince anlarlar.
Alsin kardesin evi. bir suru kredi ceksin. evlenince odesinler beraber de ne demekmis ev istemek görür ondan sonra.
Limoncu erkek tarafina da yazik karsi tarafi zorlamak hem dinimizde hem orfumuzde yoktur.altinin gramindan haberin varmisen 8 bilezige cokmu diyosun cnm yaa bilmiyorum bizde 6 nisanda 6 dügünde takılır en az klasık tır bu konusulmaz evi zaten vardır cocugun babasından esyayı 0 alır döser babası bu simdiye mahsup bisey degil yanlız dedem aynı apartman yapmıs dayımlarla aynı sekılde evlenmis 0 daire annemede 0 daire vermis kayınpederimde bize aynısını yaptı ki ben kactım 8 takılmıstı bana üzülmüstüm mesela yani yöre önemli asagı yuakarı istekler aynı oldugu icin kimse demez bize ev ve altın al cünkü onlarda ogulları askere gitmeden takıları ve evi hazırlatmıstır bilmiyorum biz hep böyle gördük butun akrabalarımın kendi apartmanları var haaa cocukgun isi iyidir baska sehire gider o zamanda baba yine yardım eder ev alırken demez gel burda ev var yada banane kendi basına yap
Nasıl örfümüzde yokturLimoncu erkek tarafina da yazik karsi tarafi zorlamak hem dinimizde hem orfumuzde yoktur.altinin gramindan haberin varmi
Var canim var olmazmi benim de setim bileziklerim oldu ama karsi tarafi zorlamadim esim nezaket icabi annemlere sordu ne istersinizdiye annem sen ne yaparsan yap oglum sonucta kendinize gelecek dedi zorlamak dogru degilNasıl örfümüzde yoktur
altın bilezik set
beşibiryerde
başlık parası
yok mu bizde?
vardır vardır:)
sizin ki nezaket icabı olur konu komşu akraba dost düşman bunu görünce bizimde olsunder imkanları zorlar talep eder kıskanır ve gelenek görenek böyle oluşurVar canim var olmazmi benim de setim bileziklerim oldu ama karsi tarafi zorlamadim esim nezaket icabi annemlere sordu ne istersinizdiye annem sen ne yaparsan yap oglum sonucta kendinize gelecek dedi zorlamak dogru degil
Yani simdi baskasindan ev isteyen kendi basina gelince illa ki almaz.oyle olmuyorki arkadasim. bizim kp kv bir kurus harcamadilar hic birseye..ustune taktiklari iki takiyida dugunun ertesi gunu istediler. ha herseyi yok hesabina kapattilar anca. ha muhtacmiydim cok sukur degildim Allaha sukur.
lakin bazi seyler unutulmuyor, simdi dusunuyorumki benim odun icin bunlara katlanmaya degmezmis aslinda. boyle olacagini bilseydim nisani bile atardim dusun ne kadar ac gozluler. aynen konu sahibinin dedigi gibi ac gozluler..bugun kazanip bugun yemisler yarina birsey yok. kinamiyorum kinamak istemiyorum benimde evlatlarim var. buyuk konusmaktan Rabbime siginirim.
ama kendi kizlari evlenecegi zaman alinmayan basit bir etek icin ya da sacma sapan birsey icin kv hazretleri soylendi durdu. ama ben hic lafin altinda kalir miyim? kendiniz cok yaptinizda milletten bekliyorsunuz dedim. kaldiki gorumcenin kp dukkan vermis evinde oturuyorlar vs. yani ekmek elden su gölden gibi yasiyorlar. gozumuz yok ama kendi baslarina gelincede gorgusuzce davraniyorlar onu demek istiyorum.
Kızınki altın kaplama heralde!Kiz tarafi direk acti konuyu biz sok olduk.Kizin kendiside oyle soyledi sartmis bunlar .Baskakarini da evi yok diye reddetmis bilezigi kabul ettikleri halde .
Hangi yöre o öyle evler,bilezikler vs. Soyisimleri Osmanoğulları olabilir mı acabasen 8 bilezige cokmu diyosun cnm yaa bilmiyorum bizde 6 nisanda 6 dügünde takılır en az klasık tır bu konusulmaz evi zaten vardır cocugun babasından esyayı 0 alır döser babası bu simdiye mahsup bisey degil yanlız dedem aynı apartman yapmıs dayımlarla aynı sekılde evlenmis 0 daire annemede 0 daire vermis kayınpederimde bize aynısını yaptı ki ben kactım 8 takılmıstı bana üzülmüstüm mesela yani yöre önemli asagı yuakarı istekler aynı oldugu icin kimse demez bize ev ve altın al cünkü onlarda ogulları askere gitmeden takıları ve evi hazırlatmıstır bilmiyorum biz hep böyle gördük butun akrabalarımın kendi apartmanları var haaa cocukgun isi iyidir baska sehire gider o zamanda baba yine yardım eder ev alırken demez gel burda ev var yada banane kendi basına yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?