Kiz isteme ve kardesimden istenenler

Ben bedavaya gitmişim bu isteklere bakıldığındaSevgili değilmiydi bunlar kızın istekleri önceden bilinmiyormuydu da boş yere gittiniz.Böyle materyalist insanlardan hiç hoşlanmam.

nişan düğün alışverişine gittiğimizde babacım benim birşey istemeyeceğimi bilmesine rağmen "sakın birşey isteyeyim deme hakkımı helal etmem" demişti bana. erkek tarafı usulen sorduklarında bir arzunuz talebiniz varmı diye onlarada kızımın gözünde yaş olmasın dedi sadece.belki birşey istenseydi söylenseydi ben çok bozulurdum. kız çocukları muhakkak değerli herkesin evladı herşeyin en iyisini hakeder.erkek tarafından bakılırsa o da oğlunun iyi şartlarda yaşamasını kira ödememesini ister.kim istemez?????,maddi anlamda değer biçilecekse bunun ederi ne kadar...ben anlayışlı olunması gerektiği inancındayım. ya da her aile anlayışsız olmayı hakeden aile olmayabiliyor. bu ince cizgiyi görmek lazım

kardeşimde aynı hatayı yaptı 4 katlı evımız var ve cok geniş kız bıtanesını begenemedı kendılerını zorla kucumsetiolar bızım evlerın yanında oturdugu ev ev sayılmaz. bilezik 20 gramdan 10 tane ıstendı 3 tane set ıstendı netıcede nısan oldu. nısanın olacagı gun kız elbısesını begenmedı oysakı kendı almıstı gıttı bır elbıse daha aldırttı. nısandan sonra kızın sınav harcından tutun sir parasına kadar kardesım verdı ama ancak 4 ay dayanabıldı ve ayrıldılar. boyle para goz ınsanlara hıc bulasmayın ınsan bıraz kendını bılcek

Hint toplumunda erkeğe başlık mal ve imkanlar sunmak zorundadır kız aileleri
Bizim toplumuzda tam tersi erkek aileleri kız ile evlenmek için başlık ister inkanlar sunar
Medeni toplumlarda çocuklar evlenmeye müsait olduklarında karar verilir ihtiyaçlarını kendileri karşılar ailelerde destek olur
Diğil 2017 2057 de pek birşey değişmez bu toplumlarda
Düşünmüyoruz cesur değiliz yenilikler reformlar bizim için tehlikeli

Kızmakta çok haklısın. Kardeşin bu kadar olgun, aklı başındaysa zaten bu açları salar başından herhalde.

Ne ailem ne de ben hiç bi talepte bulunmadık hatta konusu bile geçmedi, düğünde bütçeleri dahilinde takı taktılar.Eğer kızın ailesinin evi olsaydı durumları iyi olsaydı, sizden ev ve bilezik isteme hakları olur muydu o zaman? Bence bu konuya değinmeniz yanlış olmuş. Yol yakınken dönün derim şimdi bunu isteyen kim bilir daha neler ister

Abimde de istediler aynı hemde. Bir ev 8 bilezik. Sonra bilezikleri alıp oturdular. Adet heralde yüzsüz ailelerde. Ben de evlendim ama çöp istemedik kimseden. İki düğün yaptık ev dizdik eşimle ben yaptık ne yaptıysak.
Kardeşin bu aileden çok çeker allah yardımcınız olsun.

biz de selanik göçmeniyiz ama maddi imkanlar çerçevesinde herşey, ev alamayabilirler. ben ve eşim çalışıyoruz ama hala bir evimiz ve arabamız yok almak istesek kendi totomuza güvenerek almalıyız nasıl denir ki oğlunuza ev alın sonra evleniriz bu bizde de görgüsüzlük.. malesef ev almak gerçekten çok zor. herkes kızının sıkıntı yaşamamasını rahat etmesini ister bu yüzden evinin olmasını ister ama işin içinde 8 tane bilezik de var aile direk paragöz

Bizde selanik göçmeniyiz evlenirken para pul konuşulduğunu hiç ama hiç duymadım saçmalık tam anlamıyla herkes evladı için elinden geleni yapar şart koymak neymiş

tacı duymadım ama arnavutlarda düğünde giymek için gelinlik haricinde 6-7 kıyafet isteniyor ben şaşırmıştım duyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…