- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 88
- 44
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
Biz de temiz idik ama bize ödül veren olmadııKendini kocasına saklayıp temiz kaldığı için bir ödül sanırım.
Abimde de istediler aynı hemde. Bir ev 8 bilezik. Sonra bilezikleri alıp oturdular. Adet heralde yüzsüz ailelerde. Ben de evlendim ama çöp istemedik kimseden. İki düğün yaptık ev dizdik eşimle ben yaptık ne yaptıysak.Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
biz de selanik göçmeniyiz ama maddi imkanlar çerçevesinde herşey, ev alamayabilirler. ben ve eşim çalışıyoruz ama hala bir evimiz ve arabamız yok almak istesek kendi totomuza güvenerek almalıyız nasıl denir ki oğlunuza ev alın sonra evleniriz bu bizde de görgüsüzlük.. malesef ev almak gerçekten çok zor. herkes kızının sıkıntı yaşamamasını rahat etmesini ister bu yüzden evinin olmasını ister ama işin içinde 8 tane bilezik de var aile direk paragözbu senin görüsün cnm sahsen kızım olucak bir ev degil bin ev verseler degeri degil derim ama bu zamanda kiraya cıkmak kolay degil annen baban ne yaptı kac kardessiniz bu zaman kadar en azında -n biseyler yapmalıydı durumunuzu bilmiyorum ama bizde askere gitmeden takılar hazırdır mesela evi olmadan evlenen de pek yok evle mutluluk olmaz olayı baska evi parası olup mustsuz olanda cok bunun garantisini kimse veremez ama
insanın kend evi olur icini istedigi gibi dösersin bilemicem bize göre normla seyler bunlar selanik göcmeniyiz bizde kimsenin evsiz olmadıgını görmedim
Bizde selanik göçmeniyiz evlenirken para pul konuşulduğunu hiç ama hiç duymadım saçmalık tam anlamıyla herkes evladı için elinden geleni yapar şart koymak neymişbiz de selanik göçmeniyiz ama maddi imkanlar çerçevesinde herşey, ev alamayabilirler. ben ve eşim çalışıyoruz ama hala bir evimiz ve arabamız yok almak istesek kendi totomuza güvenerek almalıyız nasıl denir ki oğlunuza ev alın sonra evleniriz bu bizde de görgüsüzlük.. malesef ev almak gerçekten çok zor. herkes kızının sıkıntı yaşamamasını rahat etmesini ister bu yüzden evinin olmasını ister ama işin içinde 8 tane bilezik de var aile direk paragöz
tacı duymadım ama arnavutlarda düğünde giymek için gelinlik haricinde 6-7 kıyafet isteniyor ben şaşırmıştım duyuncaiste ben bu yuzden hep derim herkez kendi yöresiyle evlensin diye simdi altın kemer demissiniz ama bu dogulularda coktur mesela siz ayy ne cirkin dersin o kız icin onun hosuna gider
yada mesela kosova arnavutlarda altın tac takmak vardır her kız kendi dügününde cocuk tarafı takar oglu olmayan babalarda kızlarına nisan yada kına gecesinde takar mesela bunlar adettir yani kendi yörenle evlenirsen adetini bilirsin altın konusmazsn cünkü bilirsin ne kadar yapıcaklarını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?