Merhaba arkadaşlar,
2 yıllık beraberliğimizin ardından evlilik kararı aldık. Bu süreçte bazı ailevi sorunlarla karşılaştık ama büyütülen bir şey olmadı çok şükür. İki tarafın da annesi babası ayrı olduğu için, önce babalar babamın ofisinde sonra anneler anneannemde ve son olarak hanımlar bizim evde olmak üzere uzun bir tanışma faslını geride bıraktık. Şimdi Allahın izniyle Aralık sonunda isteme törenimiz olacak.
Sorularım şu, istemeden sonra babanın verdim gitti demesi "söz"dür değil mi ben bu söz olayının mantığını anlamıyorum, istemede babam bir düşünelim diyecek muhakkak ki. Sonra cevabı almaya geldiklerinde söz mü olacak? Daha sonra da nişan mı?
İlk önce ocakta isteme olsun haziranda nişan olsun demiştik ama söz süresi için bu uzun geldi.
Bilmiyorum kafam çok karışık.
Sözde bohça falan şart mı? Yani çünkü cidden vakit yok bunlara. Bir de ben sevgilime sormalı mıyım işte ne yapılıcak diye ondan mı beklemeliyim.
Bizim evde malesef ki bir anne bir kadın olmadığı için ben o kadar bilgisiz ve uzağım ki konulara.. Ne yapacağım bilmiyorum.
Söz olmasa mesela yani. İsteseler babam cevabını verse bir hafta sonra, ve nişan günü kararlaştırılsa ne olur sanki.