Kız İsteme Kız isteme- söz - nişan arası??

Misssemiramis

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2013
2
0
6
34
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
2 yıllık beraberliğimizin ardından evlilik kararı aldık. Bu süreçte bazı ailevi sorunlarla karşılaştık ama büyütülen bir şey olmadı çok şükür. İki tarafın da annesi babası ayrı olduğu için, önce babalar babamın ofisinde sonra anneler anneannemde ve son olarak hanımlar bizim evde olmak üzere uzun bir tanışma faslını geride bıraktık. Şimdi Allahın izniyle Aralık sonunda isteme törenimiz olacak.

Sorularım şu, istemeden sonra babanın verdim gitti demesi "söz"dür değil mi ben bu söz olayının mantığını anlamıyorum, istemede babam bir düşünelim diyecek muhakkak ki. Sonra cevabı almaya geldiklerinde söz mü olacak? Daha sonra da nişan mı?

İlk önce ocakta isteme olsun haziranda nişan olsun demiştik ama söz süresi için bu uzun geldi.

Bilmiyorum kafam çok karışık.

Sözde bohça falan şart mı? Yani çünkü cidden vakit yok bunlara. Bir de ben sevgilime sormalı mıyım işte ne yapılıcak diye ondan mı beklemeliyim.

Bizim evde malesef ki bir anne bir kadın olmadığı için ben o kadar bilgisiz ve uzağım ki konulara.. Ne yapacağım bilmiyorum.

Söz olmasa mesela yani. İsteseler babam cevabını verse bir hafta sonra, ve nişan günü kararlaştırılsa ne olur sanki.

Ben hiç sevmem bu kadar uzamasını.

Biz tanışma,isteme,nişan dahil hepsini bir haftasonunda yaptık.

Büyük nişan gibi hevesin yoksa sen de isteme ve nişan işini 1 haftada halledersin.

Söz nişan saçma sapan bir şey zaten ikisi de aynı şey halbuki.

canım öncelikle hayırlı olur inşallah. Allah gönlünüze göre versin. benim düşüncem söz aralık sonu nişan haziranda olursa çok uzun olur. o süre zarfında insanlar düğün yapıyor hiç uzatma o kadar. sonuçta bohça falan o kadar vaktini alacak şeyler değil şimdiden neler alınacak güzelce listeni yap bakın nerede ne var ne yok. açıkçası ben kısmet olursa söz nişan arasını 2 hafta falan düşünüyorum öyle armutun sapı üzümün çöpü bakan biri de olmadığım için gittiğim yerde fiyat ve kalitede uygunsa alır çıkarım senden öyle yap istersen. düğün için bekleyeceğiniz bir süreç (okul,askerlik,iş..vs.) var mı? yoksa kimbilir Haziran'da evlenebilirsiniz bile.

Canım valla bizdede tanışma faslı bu hafta babaların tanışması ile bitecek ve muhtemelen ocak ayında isteme söz aynı anda olucak ve ben pek nişan istememe rağmen sevdiğim ve annem çok istiyo hiç bişeyden eksik kalmıyım diye yani benimde haziranda nişan 2015 yazın düğün olucak bana da çok uzun geliyor ama çevremde 2 arkadaşımında tarihleri bu şekilde oldu çokta güzel düzgün oldu herşeyin en kalitelisi en ucuzu ve kendilerinide hazır hissetmiş oldular bence bi sorun olmaz sürede ama tabi sen bilirsin

Söz bohçasınıda ben ilk defa bu sitede duydum bazı yerlerin varmış öyle adetleri ama bizde sadece nişan bohçası var e tabi nişanlına da sorarsan o annesine sorup adetlerini söyleyebilir

Allah Kolaylık versin karışık işler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…