Kiz isteme Erkek Evinde?

GuerillaTanya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
834
7
0
A.B.D.
selam kizlar ya basliktan da anlasilacagi gibi cok tuhaf bir durum icerisindeyim.
ben almanyada yasiyorum sevgilim ise istanbulda. evlendikten sonra istanbula yerlsecegim.

simdi sorun su: erkek tarafi kiz evine gelmeli tabiki ama bizde bu durum mümkün degil. cunku hemsehri degiliz, ayni cevreden degiliz ve bizim istanbulda hic bir tanidigmiz yok
Yani tanismak icin biz onlara gidebiliriz, baska bir alternatif göremiyorum da.

Tanisiktan sonra da yüzük takilir diye düsündük biz kendi aramizda. CÜnkü almanyadan her firsatta kalkip gidemeyiz oraya.
Planimizda 5 gün gitmek var ( calisiyoruz malum)

Simdi onlarin evinde tanisildi edildi diyelim ee isteme olayi olmak zorunda mi? yani ben erkek evinde allahin emri diye istenilmek istemiyorum acikcasi.
Sadece gencler kendi aralarinda karar vermisler ne dusunuyorsunuz...tarzi bi muhabbeten sonra yüzükler takilamaz mi?

Bu durumla karsilasanlar oldu mu hic?

"ben erkek evinde allahin emriyle peygamberin kayliyle istenmek istemiyorum acikcasi" bu dedigin cok mantiksiz bence..
almanyadansin sevgilin ise istabulda onarin buraya gelmeleri mümkün degilse siz gittiginizde erkek evinde isteme olur kesinlikle..
normal bir durum olmasada sartlar öyle gerekitiriyorsa erkek evinde isteme olur ne olumus ki? ben bunda utanacak veya endilenecek bir durum göremiyorum acikcasi...
bende almanyada oturuyorum sevgilim türkiyede olsaydi muhtemelen memlektime gelirlerdi istemeye, ama sizin istanbulda tanidiginiz yokmus o yüzden erkek evinde olur kötü birsey yok bunda..(sevgilimde almanyada) , gencler aralarinda anlasmis hadi söz takalimda mantiksiz cünkü allahin emri peygamberin kavliyle diyip istenme olmasi sarttir bence.. sen kafani takma üzülmede hic ne olmus erkek evinde olu versin, annenle baban birsey demiyorsa tamam diyorsa sen niye düsünerek kendine dert ediyorsunki... hayirlisi olsun

benim dert ettigim birsey yok. ben genel olarak bu gelenegin bir parcasi olmayi red ediyorum. kim kimi kimden ne diye istiyor? Ben kararimi vermisim ailem kararimin arkadasinda duruyorsa, bu is sözle biter, allahin emri ile degil.
Yanlis anlasilmak ve bu konuda hakarete maruz kalmak istemem, zira kimsenin inanci kimseyi ilgilendirmez.
Benim sizler tarafindan duymak veya bilmek istedigim sey, illa bu cümleyle mi kiz istenildigi yoksa baska türlü de olup olmadigi...

türkiyede hiç mi akrabanız yok canım? başka şehirlerde falanda olsa oşekilde daha mantıklı olurdu

ozaman sana söyle söyliyim bu soruyu sorman bile bana göre sacma geliyor, cünkü eskilerden beri kiz erkek tarafindan "allahin emri peygamberin kavliyle" istenir, "cocuklarimiz anlasmis evlenmelerine izin veriyoruz, sizde izin veriyormusunuz?" gibi bir mantiksiz cümle hicbiryerde kurulmuyor, kurulmamistirda.. herkez bilir kiz istemede allahin emriyle istenir.. inancin kendine yargilamiyorumda ama sen bilirsin yani bana mantiksiz geldi ama senin bilecegin birsey, allahin emriyle istenmek istemedigini ozaman bi zahmet sevgilinin annesine babasina anlat bakalim onlar nasil karsilayacak, ve gözlerine nasil görüneceksin

İçinize sindikten sonra erkek evinde olması şartlar geregi sorun olmaz bence
sevgilinizin ailesinin düsünceleri nasıl bilemem tabi ama onlarada bu is sözle olur Allah'ın emriyle degil deme bence
yani kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmezse onlarda böle bisey yaparlarsa seninde saygı duyman gerekir:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
canimcicim, benim evlenecegim insanin düsünceleri önemli. ailesi'nin gözünde sirf bu sebeple kötü bir insan olarak yer edineceksem bunlar kendilerinin ayibi olur. ha öyle bir isteme olmamali demiyorum. fakat ben erkek evinde istenilmek istemiyorum. o yuzden o cümlenin kurulmasi taraftari degilim. tuhaf gelmedigini de kimse söyleyemez demi

iyide erkek evinde istenilmek istemiyorum o yüzden bu cümle kulanilmasin diyorsun, sartlar böyleymis ne yapacaksin? istanbulda gidip evmi acacaksiniz gelip seni orda istesinler diye.. birsey degismicekki sartlar böyle gerektiriyor öyle olsa ne fark eder ... kendi bilecegin birsey hayirlisi olsun

iyide erkek evindede olsan kız evindede olsan bu cumle kurulacaktır bence
alınma ama bu yzden kendilerinin ayıbı olmaz senın ayıbın olur bence
cunku bu bi gelenek olmus artık daha bellı seylerı ıstememek hakkın olabilir örnegin dgün istemezsin ne bileyimkına istemessin herangi bisey ama bu sadece bi cumle yanı bence bunun ıcın kırma kımseyı:13:
tuhaf yada degil sonucta Allah'ın emri ile yani nasipse Allah'ın izniyle bunda garip bısey yok tabıkı fıkrıne saygım var ıstememende olabılır ama yapıcak bısey varmı bılemıyorum

yanı benım tam anlamadıgım sen erkek evınde ıstenmek ıstemıyosun yanı ısteme toreni mi olmasın kı dıyosun anlamadım ben :26: aileler tanıssın söz mü takılsın:26:

gittik. aileler tanistilar. isteme olmadi. bize ne istedigimizi sordular bizde nisan istiyoruz dedik. sadece yüzükler ve kiyafetler alindi. evde yüzük takildi ve aksam yemege gittik

gayette güzel oldu ve neymis gelenklere karsi gelinirmis..benim dememe bile gerek kalmadi kendilginden oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…