- 1 Haziran 2012
- 6.525
- 21.465
- Konu Sahibi kucukpiraye
Ne güzel kayınpader gercekten maşallah size.
Benim babamda kız cocuklarına daha düşkündür aslında. Herkes babamın bana cok düşkün oldugunu söyler. sevgi verir ilgi verir korur kollar. annemde sürekli dile getirir ikinizi eşit seviyorum diye.
Mesela ben evlendim boşandım. Ailem hep destek cıktı ellerinden geleni yaptılar.
Ama eskiden, kücükken yani, annem beni cok ezerdi kardeşim ağlasa beni döverdi. hic iyi davranmazdı. Ben üniversitesi kazanıp şahir dışına gidecek olunca cok pişmanım gecmiş için keşke gercekten anne kız ilişkimizi oluşturabilseydim gecmiş için cok pişmanım falan dedi bana.
bizimki sadece bu okurkenki masraflara bonkörlükle alakalı. Daha doğrusu kardeşime maddiyata gelince gözleri hicbişey görmüyo. Sınırsız ve sorgusuzlar. Üniversite okurken vede ailemin maddi durumu gözönüne alındıgında ayda 2-3 bin tl cok abartı bir para.ki bu cocuk özel üni.de okuyor. Bide okuluna para veriliyor. Bide araba istiyor. Onun apayrı bir masrafı olacaktır. Gerek hic yok. ama hayır diyemiyorlar ona.
Ben okuyorken zihniyetleri aylık belli bir parada gecinmem gerektiği yönündeydi. o parayı hic geçirtmezlerdi. Yada nereye ne harcadığımı bilirlerdi hesaplılardı cok. Kendime bi ceket alsam annem gözünü diker ne kadara aldın nasıl aldın, çul çabut alma kızım gıdana ver.olan kıyafetini giy. Buna kadar kontrol altında tutarlardı. ama kardeşim erkek diye midir nedir hic gözlerine görünmüyo. Aman rahat etsin aman sıkıntı cekmesin aman kırılmasın...
ki o kadar yanlışki bu... azcık onada otorite kurabilseler adam gibi okusa cıksa adam olsa. Ama yapamıyorlar.. ben ne söylesem suc oluyor..
Aslında bu sadece cinsiyetten değil bence.Genelde ilk çocuklar bazı konularda daha çok zorlanıyorlar,aileler diğer çocuklar da daha rahat olmaya çalışıyorlar o yüzden.
Tabi bu size haksızlık edildiği gerçeğini değiştirmiyor.