Asena koysun ya da Aşina onlar da aynı manada kullanılıyor. Börte ya da Börteçine bizim dilimizdeki fonetiğe çok ı-uyugun değiller. kaba geliyor kulağa.
Bian böğürtlen diye algiladim tabi tercih meselesi degisik bi isim yadirganabilir ilk duyanlar tarafindan ikinci bi isim koyarak yumusatabilirsiniz ismi
Kusura bakmayın ama seneler önce yaşamış bir kadının sırf tarihte yeri var diye bu şekilde bir isim konulurmu kesinlikle eşinizi ikna etmeniz lazım kizinizin okul hayatında onunla dalga geçilmesini istemiyorsaniz ikna edin
Öztürkçe isim olacak diye çocuğun hayatını mahvetmeyin ya anlamı çok güzelmiş ama börte yerine mavi koysanız daha güzel olur. Hem küçük çocuklar çok acımasız dalga geçerler yazık olur çocuğa
Eşim kızımız olursa Börte ismini koymak istiyor.kesin kararlı.Moğollarda cengizhanın karısının ismi.Anlamıda gök mavi.Yani anlamı güzel ama pek bilinmiyor.çok mu kötü?napcam bilmiom ben Kayra ismini istiyorum.taktı Börte ye.yorumlarınızı bekliyorum.
Dilerim bu ismi koymuşsunuzdur saçma yazanlar da bir garip ayrıca maya lina mina Mia diye saçma sapan isim koyarlar sonra kalkar bu isme saçma derler bir kızım daha olsa börte koyardim