Kız bebek isim kararsızlığı, yardım eder misiniz?

sestra22

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2020
60
92
35
Kızlar şu an 37. haftamdayım, normal doğum düşünüyorum o yüzden tam belli değil doğum tarihimiz, ama doktor suyun azalmış her an doğum düşünebiliriz dedi maalesef 😔
Biz de eşimle henüz isim konusunu netleştiremedik, daha doğrusu eşim iki isim koyalım istedi ve birini Ecrin olarak düşündü kendisi. Diğerini de bana bıraktı. Ben de Ecrin isminin devamına kısa isimler daha iyi olur diye düşünüyorum ama çok kararsızım yine de. Artık karar vermenin de zamanı geldi ve geçiyor. İsim öneriniz varsa alabilir miyim kızlar? Benim düşündüklerimi de size söyleyeyim bunların arasından da beğendikleriniz veya beğenmedikleriniz konusunda yardımcı olabilir misiniz bana lütfen 😊
Ecrin Ela,
Ecrin Doğa,
Ecrin Alya,
Ecrin Berra,
Ecrin İpek,
Ecrin Mina,
Ecrin Arya,
Ecrin Liya,
Ecrin Neva

Ecrin mina çok cici olmuş diğerleri de uyumlu ama en çok Ecrin mina yi beğendim . Sağlıkla kucağınıza alın

İpek, alya ve doga en guzelleri. Bu arada ecrin fonetik olarak cok kotu bir isim
Ya aslında dediğiniz gibi kimi beğeniyor kimisi de beğenmiyor, Ecrin konusunda da kararsızlık var, Ecrin yerine ilk ismi Berra koyup devamına yine aynı şekilde ikinci isim de düşünebiliriz, yani bizdeki kararsızlık olayı baya büyük ve az vakit kaldı, isim konusunda çok zorlandık maalesef 😔 2 hafta önce önemli bir sınavım vardı, ders çalışmaktan isim düşünmeyip son haftaya bırakmış oldum maalesef

Kızlar şu an 37. haftamdayım, normal doğum düşünüyorum o yüzden tam belli değil doğum tarihimiz, ama doktor suyun azalmış her an doğum düşünebiliriz dedi maalesef 😔
Biz de eşimle henüz isim konusunu netleştiremedik, daha doğrusu eşim iki isim koyalım istedi ve birini Ecrin olarak düşündü kendisi. Diğerini de bana bıraktı. Ben de Ecrin isminin devamına kısa isimler daha iyi olur diye düşünüyorum ama çok kararsızım yine de. Artık karar vermenin de zamanı geldi ve geçiyor. İsim öneriniz varsa alabilir miyim kızlar? Benim düşündüklerimi de size söyleyeyim bunların arasından da beğendikleriniz veya beğenmedikleriniz konusunda yardımcı olabilir misiniz bana lütfen 😊
Ecrin Ela,
Ecrin Doğa,
Ecrin Alya,
Ecrin Berra,
Ecrin İpek,
Ecrin Mina,
Ecrin Arya,
Ecrin Liya,
Ecrin Neva
Ecrin ipek söylenişi, akışı diğerletine göre daha iyi geldi bana.. Sağlıkla büyütün inşaallah

2 isim benim kızımda zor oldu haberiniz olsun.
İlk adı doğa neredeyse hiç kullanan olmadı okul zamanında 2 isimden birini öğretmen söyledi ve okulda adı doğa kaldı.
Biz evde ikinci ismini kullaniyoruz.

Doğa sürekli söylenince kaba duruyor keşke koymasaydik diye düşündüm hep sizde sonradan öyle düşünmeyin diye uyarmak istedim.

Bence tek isim çok iyi ama siz bilirsiniz.
Berra ismi güzel sade ve kulağa hoş geliyor.
Ecrin başında olmadan her tek başına daha güzel bence.

2 isim benim kızımda zor oldu haberiniz olsun.
İlk adı doğa neredeyse hiç kullanan olmadı okul zamanında 2 isimden birini öğretmen söyledi ve okulda adı doğa kaldı.
Biz evde ikinci ismini kullaniyoruz.

Doğa sürekli söylenince kaba duruyor keşke koymasaydik diye düşündüm hep sizde sonradan öyle düşünmeyin diye uyarmak istedim.

Bence tek isim çok iyi ama siz bilirsiniz.
Berra ismi güzel sade ve kulağa hoş geliyor.
Ecrin başında olmadan her tek başına daha güzel bence.
Evet tek isim de olabilir aslında ama Ecrin veya Berra istedi eşim, Berra da dinen sakıncalı imiş, o sebeple tereddütte kaldık, bize de Ecrin kaldı geriye 😊 Bir de ileride çocuk kendisi hangisini isterse onu kullansın diye 2 isim seçeneği olur diye düşündük biz de ama kararsızız yine de

Evet tek isim de olabilir aslında ama Ecrin veya Berra istedi eşim, Berra da dinen sakıncalı imiş, o sebeple tereddütte kaldık, bize de Ecrin kaldı geriye 😊 Bir de ileride çocuk kendisi hangisini isterse onu kullansın diye 2 isim seçeneği olur diye düşündük biz de ama kararsızız yine de
Bizde ileride istediği ismi kullansın dedik ama özellikle ortaokuldan sonra sıkıntı oluyor.
Aile nasıl alırsa öyle söylüyor evde,ailede sorun yok
Ama okul arkadaşları,öğretmenleri,toplantılarda falan hep diğer ismi kullanıyorlar 😂
Sanki benim kızım değilmiş gibi.
Arkadaşları dışarıdan bağırıyor doğa diye ama ben anlamıyorum bile.
Beni arıyorlar teyze doğa evde mi diye değişik oluyor.
Aklınızda bulunsun 😂
Sağ salim kucaginiza almak nasip olsun inşallah 🙏

İllaki bu listeden olacaksa
1. Ecrin Neva daha kolay söyleniyor gibi geldi bana
2. Ecrin Ela
Ama Ecrin ismini sevmiyorum
Berra da beğenmedim
Tabi önemli olan sizin beğenmeniz :)
Önerim tek isim Ece, Ela, Gökçe, Cemre, Duru, İpek..

Ecrin ismi gerçekten söyleniş olarak hiç hoş gelmiyo ama neva ela ipek bunlar güzel isimler

Ecrinin anlamı supheli nette yazan anlamının dogru olmadıgı soylentileri var. Hem bi kac kisinin dedigi gibi soylenis olarakta cok kötü. Ben tek isimden yanayım. Tek basına ipek cok kibar duruyor.

Ecrin Ela,
Ecrin Doğa,
Ecrin Alya,
Ecrin Berra,
Ecrin İpek,
Ecrin Mina,
Ecrin Arya,
Ecrin Liya,
Ecrin Neva
Ecrin ismi kuran da geçen bir isim ama anlamı güzel degil ben olsam tekrar düşünürüm bide yanına olan isimlerle de baglantılı degil bana göre verdiginiz isimlerde uyumlu degil yanına koymak için düşündüğün isimler güzelmiş ecrin yerine onlardan birini seçseniz daha güzel olur

Ecrin Ela,
Ecrin Doğa,
Ecrin Alya,
Ecrin Berra,
Ecrin İpek,
Ecrin Mina,
Ecrin Arya,
Ecrin Liya,
Ecrin Neva
Ecrin neva daha uyumlu geldi bana her iki isminde bitiş ve başlangıç harfleri aynı olduğun için. Hem söylemedi daha kolay.

Ya aslında dediğiniz gibi kimi beğeniyor kimisi de beğenmiyor, Ecrin konusunda da kararsızlık var, Ecrin yerine ilk ismi Berra koyup devamına yine aynı şekilde ikinci isim de düşünebiliriz, yani bizdeki kararsızlık olayı baya büyük ve az vakit kaldı, isim konusunda çok zorlandık maalesef 😔 2 hafta önce önemli bir sınavım vardı, ders çalışmaktan isim düşünmeyip son haftaya bırakmış oldum maalesef
Berra ecrin den çok daha güzel
Doğa ve İpek de güzel

Ecrin Mina cok guzel olmuş. 🌸 Bu arada Ecrinin anlamı cok güzel saibe var deniliyor ama nedenini anlayamadim
Yasin suresi 11. Ayette Prof. Dr Mehmet Okuyanın mealinde " ve Ecrin Kerimin" ve bir ödülle mukafatlandir olarak meal edilmis. Allahin hediyesi mükafatı anlamında kullanılmış . Ecrin'nin kökü ecr dir Arapça. Ve ödül/ sevap/karsilik anlamına gelir

Esim de ben de cift isimliyiz. Uzun isimlerden biktik ve kizimizin adini Ada koyduk 😊 kisa ve cok kolay olsun istedik.
Cift isim isi o kadar da iyi degil, ileride insanda bikkinlik yaratiyor 😬 en sevdiginiz secenegi tek isim olarak koysaniz cocuga da iyilik etmis olabilirsiniz 😊

X