Yumurtanin catladigi gun iliski olursa erkek olma riski %65 daha yuksek cunku erkek sperm hucreleri cok hareketli kiza gore omru uzun degil kiz sperm hucreleri daha az hareketli ve omru 4-5 gun suruyor yani yumurta catladigi anda iliski olursa erkek olma riski artiyor yumurta catladiktan 1 -2 gun sonra iliskiye girildiginde kiz bebek olma olasiligi yuksek oluyor ben ovulasyon testleriyle yumurtlamanin oldugu gun iliskide bulunmustuk oglan oldu o yuzden buna inaniyorum bu olaya ikincide de takip edip deniycem her ay bakalim tutacakmi
bende 2 erkek annesiyim şimdi 3.ye hamileyim kız umut ediyorum cinsiyet belirlemede bi formül yok ama bu sefer çin takvimine uyduk :) 2 oğlumda o takvime göre tutuyo erkekte olsa üzülmem kız olursada fena olmaz :) allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlatlar versin
Allah gönlünden geçeni versin tabi iki erkekten sonra bi kız güzel olurdu. hayırlısı olsun inşaallah.. oğulların kaç yaşlarında
biri 7 diğeri 5 arada bi kızım oldu ama 5 aylık karnımda öldü hayırlısı bakalım :)
peki cnm mesela bu yumurtlama olduğu günler fark edilebiliyo ya akıntı falan artıyo o günden sonraki 1-2 gün olan ilişkilerde mi kız ihtimali daha fazla yumurtlama olmadan önce mi? önce olması galiba di mi kafam karıştı yani yumurtlama olmadan 1-2 gün önce girilen ilişkilerde kız ihtimali fazla galiba
Oglun olsun istiyorsan yumurtanin catladigi gune dikkat edip o gun iliskiye girmeniz gerek ozelden yazdim ama posta kutunuz dolu oldugu icin gonderilmedi bende burdan yazmak istedim ovulasyon testinde 5 tane var adet duzenine gore mesela ben 32 gunde bir oluyodum 16, ci gunu basladim testi uygulamaya silik iki cizgi cikmisti 17, gun yine denedim sabah ilk idrarinla yine silik cikti 18, gun net iki cizgi cikti zaten beyaz akintida gelmisti o gun iliskide bulunduk bu sekilde tutturmustum erkek bebegi o ay allahin taktiri yinede insallah istediginiz gibi olur bence bi deneyin bende ikinci cocukta yine alip deniycem bu testleri insallah tuttururum bide bunu cin takvimine bakip oglan cocugu hangi aydaysa o ay dene daha sansli olacaginizi dusunuyorum allah gonlunuze gore versinben de bir kızı bir oğlu olan anne babaları çok şanslı görüyorum :) benim bir kızım var, ama nasıl oldu bilmiyorum:))kız bebeği olsun die de o kadar çok isteyen dua eden kk da bayanlar var ki, anladığım kadarı ile yumurtanın çatlamadığı güne denk getirmek gerekiyormuş ve sık ilişki:111:
peki cnm mesela bu yumurtlama olduğu günler fark edilebiliyo ya akıntı falan artıyo o günden sonraki 1-2 gün olan ilişkilerde mi kız ihtimali daha fazla yumurtlama olmadan önce mi? önce olması galiba di mi kafam karıştı yani yumurtlama olmadan 1-2 gün önce girilen ilişkilerde kız ihtimali fazla galiba
Evet canim oyle oluyor yani sen yumurtama olmadan1- 2 gun once iliskiye girdiginde erkek sperm hucreleri omurleri uzun olmadigi icin yumurta catlama evresine gelene kadar ölüyor kiz hucreleri kaliyor ve bebek yuksek ihtimalle kiz oluyor
Bambucum, merhaba canım. 3. kız bebeğini taşıyan bir anne olarak acı ama söyleyebileceğim tek şey bu işlerin hiçbir bilimsel formülü yok tatlım. Allahtan hayırlısıyla bir kızım olsun diye duada bulunacaksın. Ben bu bebeğimi klomen tedavisiyle yaptım. Çatlatma iğnesi vuruldum ve yumurta çatladığı an ilişki
ye girdim. Zaten o dönem içinde başka ilişki de olmadı. Tutmaz diye düşünmüştüm ama çok şükür tuttu. Yani yumurtlama günü ilişkiye girersen erkek olur işi de bir varsayım. Kimileri yumurtlamadan önce girilen ilişkiyle hamile kalınırsa kız olma ihtimali artar diyor. Bu da kız hücrelerini taşıyan spermlerin daha uzun ömürlü olmasına dayandırılır. Ben çin takvimine göre erkek olması gereken ayda hamile kaldım. Ve sonuç kız:) Ama Allahtan hep kız istedim. Eşim için bir erkek olsun düşüncem vardı ama kalbimdeki hep kızdı. Eşimle bunun sohbetini çok yapmıştık. O erkek diyordu ben kız. En sonunda dedimki kim Allaha en içten yakarırsa, Allah kimin duasını kabul ederse o olsun. Demekki ben istemişim en çok.))
Allah kalbine göre ama hayırlısını versin canım. Madem 3 çocuk istiyorsun, daha şansın var kız için canım. Ama şu bir gerçekki, kızın yeri bambaşka. Allah bütün kadınlara en az bir kız evladı nasip etsin.
ben bu şekilde erkek veya kız belirlenebileceğine inanmıyorum,ancak bunu kromozomları ayrıştırark emriyologlar yapabilir fakat yasal birşey değil.arkadaşlar doğanın bir dengesi var ve Allah bence ona göre cinsiyeti veriyor.umarım herkesin gönlüne göre olur fakat cinsiyetten önemli olan şey yavrularımızın sağlıklı sıhhatli olması.ben bu tür şeyleri çok kurcalama taraftarı değilim en güzeli hayırlısını istemek.
canım ben marıfetnamede okumustum sol tarafına yatarsan kız sag tarafına yatarsan ılıskıden sonra erkek olurmusarkadaşlar 20 aylık oğlum var bi de kız istiyorum Allah'ın izniyle. herşey Allah'tan biliyorum ama bilimsel bişeyler duyan bilen var mı???
tşşkküe ederim cnmm
evet ablacım biliyorum tabi herşey Allahtan. çok dua ediyorum Allah hayırlı bi kız evlat versin diye tabi sağlıklı olması en önemlisi. ama senin dediğin çok doğru yumurtlama günü tek ilişkile kız olmuş. zaten bu bi ihtimal kesinlikle bunun yüzde yüz olduğuna ben de inanmıyorum. inşaallah Allahım dualarımı karşılıksız bırakmaz
İnşallah canım. Ben de dua edeceğim senin için. Allah sağlıklı hayırlı bir kız evlat nasip etsin sana. Olabilir insan bir oğlu varsa bir kız, bir kızı varsa bir erkek isteyebilir. Ama sonuç ne olursa olsun anneler bebeklerini canlarından çok sever. İnşallah gönlündeki olur canım. Ayrıca daha bebeğin küçükken bir tane daha yapma fikrin ve cesaretin gerçekten takdire şayan. En doğrusu. Ara vermemek en doğrusu.
Oglun olsun istiyorsan yumurtanin catladigi gune dikkat edip o gun iliskiye girmeniz gerek ozelden yazdim ama posta kutunuz dolu oldugu icin gonderilmedi bende burdan yazmak istedim ovulasyon testinde 5 tane var adet duzenine gore mesela ben 32 gunde bir oluyodum 16, ci gunu basladim testi uygulamaya silik iki cizgi cikmisti 17, gun yine denedim sabah ilk idrarinla yine silik cikti 18, gun net iki cizgi cikti zaten beyaz akintida gelmisti o gun iliskide bulunduk bu sekilde tutturmustum erkek bebegi o ay allahin taktiri yinede insallah istediginiz gibi olur bence bi deneyin bende ikinci cocukta yine alip deniycem bu testleri insallah tuttururum bide bunu cin takvimine bakip oglan cocugu hangi aydaysa o ay dene daha sansli olacaginizi dusunuyorum allah gonlunuze gore versin