Başlığı okurken soğuk terler boşandım
Cinsiyet rollerini bu kadar sahiplenmenin gerçekten bir yararı var mı?
Benim konudan anladığım demir gibi bir kadın olduğunuz , küçük yaşta sorumluluk almak zorunda olduğunuz, hayatınız boyunca asla bir erkeğe ihtiyaç duymayacaginiz. Benim etrafımda da kadınlar kulübünde de çokca olan,gerçek hayatı bilmeyen , 'tum dunyada savaş çıksa bile yarın ne giyeceğini düşünen' nice 'annesinin piremsesi' kızlarından çok daha güçlü durumdasınız.
belki şu an göremiyorsunuz ama sırf 'kadin başına' bir gün olsun yaşamadığı için iğrenç kocaya, şerefsiz aileye katlanan , kendi hayatını kurmaya asla cesareti olmayan çünkü bunu nasıl yapacagini bilmeyen onca kadindan iyi durumdasınız.
ayrica ev sizin. Doğalgaz ile uğraşmak da usta problemi yaşamak da çok olası şeyler . Havlu atmaya hiç gerek yok. Benim üniversitedki evimin elektrik sistemi çok eskiydi. Normal watt 220yken bizimki 180 miydi, öyle bir sıkıntısı vardı. Sohbeni çalıştırdın, odaya geçip ufoyu açtın. Eğer o sırada ev arkadaşın da 'sicak banyo, gireyim bari' diye sohbeni açarsa, ya da elektrikli alet calistirirsa
BUM
salter atardı. üstümde bornozla beş kat inip şalterleri kaldırirdim. Kız da banyoda ,soğukta beni beklerdi. Ama gerçekten keyifli günlerdi. O evde böyle şeylerle uğraşmak, en nihayetinde elektrikçi çağırıp wattimizi yükseltmek, sorunlarla baş etmek falan...gerçekten kendimi iyi hissettigim bir sürecti.
Bu hayatı kendin secmedin, ama içinde yaşıyorsun. Değiştirebileceğin şeyler varsa değiştirmek için çabala.
ama yoksa da degistiremeyecegin şeyler için kendini hirplamaktan vazgeç.
Ayrica bazen sorumluluklarina ara verebilirsin. Hangi şehirdesin? Güzel bir yer Varsa Bulunduğun sehirde ya da yakınlarda bir yerde kamp yapmak sana kendini cooook iyi hissettirecektir.
2 kişilik decatlon çadırı 160 liraydı en son. Mat 20lira. Üstelik ömür boyu kullanabilirsin.
baska da ihtiyaç duyacağın bir şey yok:) gerçek hayattan , sorumluluklardan kaçıp kendine böyle küçük molalar ver derim ben. Belki o zaman bu kadar bogulmazsin