Kiz arkadasim eski askini unutamiyor ben nasil yardım edebilirim?

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
Iyi geceler arkadaslar simdi kiz arkadasim yanimdayid benden yardim istiyor ama nasil yardim edebilirim bilemiyorum. Siz bana fikir verin ne olur....

Durum söyle:
Kiz arkadasim birini cok seviyordu resmen asik ona, deliler gibi seviyordu ve hala daha öyle. Tatile gitti, Türkiyeye seneler önce birine asik oldu oda onu seviyordu, kizi istemeye geldiler, kizin ailesi karsi cikdi, ve oglanin ailesi de"biz kizin pesini birakmayacagiz, türkiyeye yine geldikelrinde yine isteyecegiz" dediler. Sonra kiz 2 sene sonra yine gitti izine bakdiki oglan ilgili degil, ne konusma ne birsey göz bakisma bile yok. Bu iki sene icindede bir kere olsun ne aradilar nede sordular. Kiz ama hep askindan yadi tutusdu, akli fikri onda. Kizin ailesi birini münasip görüp sözlediler, oglan yine birsey yapmadi, erkek ailesinden haber yok (herhalde oglan düsündüki kiz onu istemiyor, artik ne düsünüyorsa benim tahiminim??) Sonra kizi 3 a yicinde evlendirdi ailesi, cünkü biliyordular kziin baskasini sevdigini, kacar korkusundan evlendirdiler hemen. Simdi 3 sene gecdi aradan, kiz hala asik, oglani unutamiyor, her dizi izledigimizde sevenler kavusunca yada ne bilim el ele tutussunlar hemen aglamaya basliyor, oglanin ismini sayikliyor. Allahdan esi bunlari bilmiyor. Arkadasim esine sagdik, saygi sevgi var ama asik degil. Aski baskasina ayit. Ölene kadar sevecegim onu diyor unutmaiyorum diyor, baskada bir sey demiyor. Bu arada bir tanede kiz cocuklari var. Kendini onunla oyalamaya calisyor. Kiz arkadasimisin eside fazla ilgilenmiyor, ne romantik, ne bir dogum günü, sevgililer günü, hic faaliyet yok, ama sunuda demem lazim, erkegin aile yapilarinda bu tür seyler yok.
Simdi arkadaslar ben bu arkadasima nasil yardimci olabilirim, nasil unutur bu aski??? Acisina nasil merhem olabilirim. Biz altli üstlü oturuyoruz cok vakit geciriyoruz.
Yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar

zamana bırakmak zorundasınız sonuçta duygusal olarak çökmüş durumda farklı uğraşlar bulmalı kendıne ve artık ümiti kesmeli birde acil olarak psikoloğa götürmekte fayda var psikolojısı bozulmuş gerçekten kendıne zarar verebılır ALLAH KORUSUN

yazık ya üzüldüm.
ama takıntı yapmış belli önce o takıntısından kurtarmak lazım.
evet sevdin ama geçmişte kaldı, o güzel anılarla kalsın bugününü mahvetme fln diyin
ve bence kocasıyla biraz daha romantik olması için konuşmalı bir bayan her zaman özel ilgi bekler
7sinde de 70inde de..
umarım atlatır bu durumu arkadaşınız
sevgiler..

umarim atlatir ama cok zor gözüküyor, simdide bana az önce, "acaba niye benden vaz gecdi, ailem erkek tarafina, kizim istemedi mi dedi" dedi durdu bugün, simdi eve gitti, bende neti acdim...

arkadaslar okuyup gecmeyin sizde fikirlerinizi paylasin lütfen, arkadasima yardim etmek istiyorum!

aaaah olmuyor ama böyle, hadi canlar yorum yazalim....

caresizce arkadasimin eridigini seyrediyorum...

çok zor bi durum yapılcak bişey yok gibi gözküyor..yani varmış ama geç kalınmış..
birde kızı var arkadaşınızın onun için yuvasını bozması imkansız görünüyo

hem yarın birgün o unutamadığı erkekte evlenicek,hep bekar kalcak değilya..
elinizden ne gelirki .. sadece destek olabilrsin böylesinin daha hayırlı olduguna , belki diğeriyle olsaydı mutsuz olacağına falan inandır konuşup

söylüyorum diyorum, canim arkaadsim ötekisi ile evlenince belki mutsuz olacakdin, bak simdi mutlusun" arkadasimin cevabi:
Disdan mutlu gözüküxor olabilirim, ama icimde volkanlar patlyior ölesiye haykirasim geliyor, ben mutsuzum!!!

inanin bazen göz yaslarima hakim olamiyorum, allah herkese sevdigi ile mutlu huzurlu bir yuva kurmayi nasip etsin!

evet kiz cok caresiz bazen öyle oluyorki, annesine babasina sitem ediyormus...
kendi öz evladina insan nasil bunu yapar, aklim almiyor...

işte zamanında niye vermediler bilmiyorum ama değdimi..
kızları mutsuz onların hiç bişeyden haberi yok..
bi insanı ömür böyu mutsuz etmek ne kadar kötü,yalnış

onlarda unutur alışır sandılar sanırım,bukadar kötü olabilceklerini sanmıyorum..

kiz demis ailesine, ben evlenmek istemiyorum,s evdigim ile evlenmek istiyorum, aileside, biz kimi sana uygun görürsek onunla evlenirsin!

Benim anlamadigim oglan niye kizin pesini birkadi?
Arkadasima diyorum, oglan seninle gönül eglendirdi, unut onu, kiz "yok o benimle oynamadi, bence gururuna yediremedi",
insan merak ediyor, kendi kendine hep soruyor, cok üzülüyorum..

kiz demis ailesine, ben evlenmek istemiyorum,s evdigim ile evlenmek istiyorum, aileside, biz kimi sana uygun görürsek onunla evlenirsin!

Benim anlamadigim oglan niye kizin pesini birkadi?
Arkadasima diyorum, oglan seninle gönül eglendirdi, unut onu, kiz "yok o benimle oynamadi, bence gururuna yediremedi",
insan merak ediyor, kendi kendine hep soruyor, cok üzülüyorum..

oglan neden kizin pesini birakti....?
bu sorunun cevabi aslinda bence cok basit, cok sevseydi birakmazdi.... demek ki arkadasinin onu sevdigi kadar, o arkadasini sevmemiss...
onun icin arkadasinin sevgisini de haketmiyor bence...
ulasilmayanlar degerlidir... bence belkide arkadasin onu tanisaydi, birseyler yasasalardi, bu kadar gozunde buyutmeyecekti...

belki saçma olcak ama senin ulaşma imkanın yokmu?
sebebini sorardın en azından aklındakı sorular giderdi arkdaşının

gururuna yedirememesi en büyük ihtmal.. onun açısından düşünelim bi kız istemye gidiceksin vermicekler sana! neyi bahane ettiler kim bilir...bida ne yüzle isticeksin
belki çok sevse vazgeçmezdi buda bi ihtimal..karşı tarafın yapısıyla kişiliğiyle alakalı

evet olabilir, ama insan bir sorar degilmi, niye ailen vermedi...
biraz caba gösterseydi, birilerini araci olarak yollasaydi, belkide arkadasimin ailesi, isin ciddi oldugunu bilirler, belkide simdi evli olacaklardi ve arkadasim gözümün önünde yok olmayacakdi...

su ihtimal de olabilir, gercekden sevmemis di, ama gelde bunu arkadasima anlat....dinlemiyor ki ...
sevenleri ayirdilar, diyor birde sunu dilinden düsürmüyor:

beni bu hale sokanlari, bu kisiyle evlenmem icin araci olanlari öteki dünyada hakkimi alacagim diyor..herkes öteki dünyada hesap verecekler bana...

bazen halinden cok korkuyorum...

psikolojik destek falan alsa iyi olmazmı ..
yapcak başka bişey yok gibi gözüküyor:26:

pisikiologa götürmek istiyorum esinden cekiniyor...
esine cok mutlu rolü yapiyor, esine birsey belli etmek istemyior, cünkü onun hic bir sucu yok....

evet cekilmez ama ne yapsin....mecbur cekecek....
bir görsen onu varya, hayalet dersin, yani ruh gibi dolasiyor...

afedersin ama esiyle iliskiye girdiginde, cok igreniyorum, kendimden utaniyorum diyor...eski sevgilisini düsünüyor, o derece anla....

X