Kına Gecesi kız annesine ve kızın kız kardeşine ne alınır

semyxixl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
672
3
118
İstanbul
meraba arkadaşlar benim aralıkta erkek kardeşim evleniyor. Aklıma takıldı erkek tarafı kızın annesine hani şu süt hakkı denilen adet varya altın mı alır alırsa nasıl olur çeyrek mi yarım mı tabi herkesin durumuna göredir ama genellikle nasıl olur. Birde kızın kız kardeşine baldız yüzüğü alınır benim bildiğim ama gelinin kız kardeşi henüz 14 yaşında alsakta altın yüzük nasıl bişey alınır ki
ne yapmalı acaba?

ooff ne güzel yaa bana bı bohca bile yapmadılar düğünde
anneye altın alınır diye biliyorum ama baldıza alındıgını ilk kez duyuyorum sız de küçük tatlı bi kolye alırsınız madem 14 yasındaymıs Allah mutlu etsin ahh ahh içimde kaldı böyle şeyler

küçükse baldız arkadaşın dediği gibi şık güzel bir zincir ucuna da güzel şık bir kolye ucu alın.yaşına uygun o olur.anneyede bizim oralarda yüzük olur

aslında eskimiş bir adet.. ama artık böyle şeyler yapılmıyor küçüklüğümde akrabaların düğünlerinden aklıma geliyorr...abartılacak miktarda bişey takılmaz diye biliyorum.. çeyrek altından az yarım altından fazla tutmaz herhalde, belki o bile çok...

bizde de kızın annesine süt hakkı olarak bilezik alınır. ablamın düğününde anneme bilezik getirdiler. abimin düğününde de biz kızın annesine bilezik götürdük.

Back