kiz annesi olunca niye bu toplum da dislaniyorsun

Benim bebegimin cinsiyeti daha belli degilken soranlar oluyordu. Ve benim daha ilk cocugum.

Soranlarada daha belli degil dedigimde " kiz olursa uzulme, evlat evlattir" diyenler oldu. Soke oldum. Zaten icim kizdan yanaydi. Bana arkadas olur,nazi niyazi dili cok tatli oluyolar. Anaya babaya daha bagli.

Oglum ilacak cok sukur. İcim azicik burkuldu ama cok mutluyum.

Bu sefer soranlara erkek deyince,hayirlisi olsun,ama kiz cocuk gibisi yok. Bitane kizi olmali bir kadinin demeye basladilar...

Yani birini memnun etsen oburunu edemiyosun. Onlarin memnuniyeti de benim zerre unrumda degil.

insanların çocuğu olmuyor arkadaşım çocuğu.. böyle cinsiyet ayırımı yapanların ağzına plastik terlikler var ya bildin mi onunla vurasım geliyor..
terbiyesiz insanlar kendilerinde her şeye karışma hakkı buluyorlar ama bu hakkı çoğunlukla susarak biz veriyoruz ellerine.. laflarını ağızlarına tıkadın mı görürler günlerini..
benim allahım bağışlasın 5 aylık bir oğlum var.. hep kız istiyordum, en başta doktor erkek dediğinde bildiğin yıkılmıştım allah affetsin.. oğlum beni hamileliğimin sonuna kadar, doğumda ve doğduğu günden beri resmen utandırdı.. doğumum 2,5 saatte, normal ve kolaycacık oldu, doğduğu günden beri bildiğin uyku düzeni var adamın, yemesi desen muhteşem ve çok uyumlu bir bebek.. 3 aylıkken ben işe başladım hiç huysuzluk etmiyor allahım nazarlardan saklasın.. şimdi ben daha keşke kız olsaydı desem oram buram yamulur kesinlikle..
demem o ki bunu laf için söylemiyorum.. sağlıktan önemlisi yok.. biri kalkıp keşke kızın olsaydı derse bu saatten sonra çok kötü konuşurum orası kesin..
ama rabbim hepimize her iki meyveden de yemeyi nasip etsin..

millete neymiş yaa sinir oluyorum böylelerine. kız ya da erkek olsun ne olursa olsun bi çocupum olsun diye senelerce hastane kapılarında bekleyen insanlar var kimin ne haddine senin kızına üzülmek!!! Allah veriyor onlara ne hiç kimseyi takma kafana, bi daha da diyen olursa tık ağzına lafı sen de rahatla konuşan da rahatlasın

keşke benimde bir yada birkaç kızım olsaydı..iki yetişkin oğlum birde koca var.anam ağlıyor onlara hizmet edecem diye.gece 12-1 e kadar ayaktayım..

aynen bende 5 kız kardeşim ve iyikide 5 kız kardeşiz diyorum...benimde 11 aylık bir kızım var ilk bebeğim olduğu halde cinsiyetine sorduklarında kız dediğimde hayırlısı olsun dediler hemen surat ifadeleri değişiyordu bu durum benide çok yıprattı.benim için kız erkek hiç farketmezdi sadece sağlıklı hayırlı evlat olsun dye dua ediyordum.tek canımı sıkan şey isminin kaynanamın adının konulacak olmasııydı ve konulduda ikinci isim kendim koydum ama burnumdan geldi eşimde yasakladı ikinci ismini kullanmamı.kaynanamın adını koyma istememin nedenide var tabiki düğünümü mahfettiği için daha neler neler neyse... şimdide 13 haftalık hamileyim hayırlısı olsun cinsiyet farketmez diyorum tabiki ama kızı olupta 2. bebeğinin erkek olmasını isteyenleride eleştirmem asla hepimiz insanız herkes ister hem kızı hem oğlu olsun.Allahım herkesin gönlüne göre sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin

Benimde 3 . hamileligim inan bana erkekte olsa kızda olsa aynı lafları duruyorsun. Benimde 3.erkek olacak Allah nasip ederse. Icimde o kadar kız sevdası varki ama Böyle hayırlıyms hakkımda. Cinsiyeti sorduklarinda erkek diyince duyduğum laflara inanmazsınız.ben millete teselli vermeye başlıyorum nerdeyse.olsun sağlıklı olsun da kız Erkek fark etmez diyorum.herseye burnunu sokan bir millet olduğumuz için bir hamilenin o anki duygularını hiç düşünmeden konuşuyor insanlar. Takmamak en güzeli ama bazen beceremiyor insan.

ah kızlar boş verin insanoğlunun göze hıç doymaz hep aç her konu da bekar. olursun nıye evlenmiyorsun daha, evlenirsin çocuk ne zaman olacak bir tane doğurursun 2.cocuk ne zaman kız olur 2. erkek olsun falan çocuk olur yok ona benzememiş yok buna benzememiş 2. yı sana benzet yada babasına benzet. zaten hesey bizim elimizde yaa onun için ben artık herkese tabi tabi olur hemen diyorum

her şey den önce sağlıklısı ama bize doktor oğlunuz olacak demişti eşim çok kız istiyordu bende öyle o yüzden bir üzülmedim değil sonra 5. ayında bu kız dedi doktor resmen oda bende havalar uçtuk tabi sağlığı her şeyden önce geliyor ama hep bir kızım olsun yeter derdim ben bu ufaklık gönlümüze göre oldu kim ne istiyorsa öyle olsun ama soy olayına gelince kimse koç yada benzeri soyadına sahip değil yürüse ne olur yürümese ne olur :) benim istediğim tek şey iyi evlat olsun aklı başında iyi eğitim verelim yeter zaten o kendi yolunu buluyor...

İnsanları memnun edemezsin maalesef.. kız olsa erkek olsaydı derler, erkek olsa tam tersi.. dr 12. Haftada bize erkek dedi eşim de aa biz kız istiyorduk ama dedi ısmarlama sanki kontrolde belki kıza döner diye bir heyecan bekliyor bakalım. .

5.ayda ayrıntılı ultrasonda mi kız dediler canım. Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin insallah.

İyyy Allah akıl fikir versin kıskanan çekemeyen insan çok bu yüzden hep bir kulp takıyorlar..valla şimdilik hiç başıma gelmedi, yada huyumu suyumu bildikleri için yüz bulamıyorlar.. Böyle abuk subuk yorum gelirse sanane diyebilirim Ama şunu farkettim erkek sevenler hep kıza benziyor, yok yok kız bu diyolar.. teee Allah'ım ya çok komikler ya, Allah herşeyden önce sağlık versin yavrularımıza..

Arkadaşım üzme kendini sevin kız çocuğum oluyor diye. Peygamber efendimizKadın ilk çocuğunun kız olması onun uğurlu ve bereketli olmasının alametidir. Demiştir. Onu konuşanlar kendi cahilligime baksın

bende hamileyim oğlum olcak,3 çocuk düşünüyorum ve diğer iki bebeğim kız olsun istiyorum

kız bebeğe bakış açısı tam bir cahiliye düşüncesi boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…