kiz annesi olunca niye bu toplum da dislaniyorsun

mervemiray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2014
20
5
36
20 haftalik hamileyim bir kizim var bir tane daha olucak insallah kizim olucagini soyleyince olsun bir daha ki sefere olur sanki cinsiyetti ben belirliyormusum gibi bu arada biz 5 kiz kardesiz yani bu sikinti kucuklugumden beri var ama iyiki kiz kardeslerim var burda bir yerde okumustum millet oglu olucagini soyluyor biride yazmis herkezin oglu olsun dunya sonu gelince kiz cogalicakmis ne kadar sacma oda kizlarin sucu pehhhhhh

Insanlar bir tuhaf, eger erkek bebege hamile kalsaydin eminim keske kiz olsaymis arkadas olurdu digerine diyenlerde olurdu. Bizim toplumumuz böyle malesef benim oglum olucak ve bir kere bile güzel yorum alamadim, "neyse bidaki kiz olur", " ha erkekmi hii neyse insallah saglikli olsunda" gibi yorumlar aldim. Yani erkek olmasi kötü bari saglikli olsun der gibi..dedigim gibi hangi cinsiyet olursa olsun insanoglu hep olmayani ariyor.

Bende kız çocuk annesiyim hiç dışlanmadım ama bişey diyeni fena yaparım keşke bi kız kardeşim yada ablam olsaydı çok şanslısınız

Canım iki oğlan olunca da olsun bir dahakine kızın olur inşallah deniyor.Geçen gün bir tanıdığa yanımda dediler bu da mı erkek sende de şans yok.Bir kız bulamadın.İnsanlar densiz.Benim 2 yaşımda bir kızım var dünyanın ennn mutlu insanıyım.Zaten hep kız istiyodum Allah gönlüme göre verdi.Sen insanlara bakma.Önemli olan Allahın sağlıklı hayırlı bir evlat vermesi.Hatta bir kızın olduğu için ikincinin de kız olduğu çok iyi olmuş.Hayatı daha güzel paylaşıcaklar.Her şeyi konuşabilecekler.Hemcinsi olması daha iyi.Allah evlatlarını güzel güzel büyütmeni nasip etsin inşallah canım.

Amaan canim tika kulagini gec milletin agzi torba degilki buzesin. Benimde bir kizim var ikinci de kiz olacak nasipse ve ben cok mutluyum rabbim hayirli saglikli etsin gerisi bos. Hatta kizima bu kiz olmasaydi bir kiz kardes yapabilme umuduyla ucuncu cocugu dusunuyordum ama simdi iki yeter diyorum. Komsumun 4 tane abisi var annesi vefat etmis bir kiz kardesi yok eksikligini o kadar yasiyor ki. Gecen ameliyat oldu komsular olarak biz baktik 3 cocukla kadin bisey yapamiyordu cunku.

Ayrica belirtmek isterim benim arkadasimin mesela kizi oldu, Allah insallah herkese kiz cocugu verir sizinde kiziniz olsun apayri birsey bu dedi. Burdan cikan düsüncede bana göre erkek cocugunuda dislayanlar var ama oglum olsun insallah dendiginde hemen bak kiz cocugunu disliyor diye görülüyor ama insallah kizin olur diyenlerdeki o mantiga bakarsinizda erkek cocugunu disliyorlar ama sorsaniz olmassada olur deniyor asil dislamak bu diye düsünüyorum..bu cinsiyetleri tartismak yerine yatip kalkip saglikli olduklari icin sükretmek en dogrusu olur.

Benimde kızım var ve yine kızım olucak.. İyikide kız olucak hep istemiştim kızımın bi kız kardeşi olsun diye.. Banada bunun cinsiyeti ne diyolar kız diyince olsun demiyolarmı çıldırıyorum.. Olsun ne demek yaa.. Farkında değilmisiniz nekadar şanslıyım Allahım bana 2 kız verdi.. Hatta 3. Olursa (düşünmüyorum ama)onunda kız olmasını çook isterim

Kuzum takma kafana bende kiz annesiyim gerci ilk ama esim okadar cok sevindiki ilerde belki 2.ciyi dusunursek erkek olur insallah olmazsada ne guzel benim ablam yok mesela ablalik yapar ne guzel evlat evlattir cinsiyet ayrimina karsiyim vallah.
sen takma bos bos konussun onlar

Rabbim hayırlı evlat versin canım önemli olan o kız erkek farketmez ki ama kız çocukları başka ben tek kızım bir kız kardeşim olmasını çokkk isterdim şuan 12 haftalık hamileyim cinsiyeti merak etmiyorum sağlıklı olsun yeter ama gönlümden geçen kız çocuğu sen kimseyi takma Efendimiz ne diyor erkek çocuklarını sevin kız çocukları zaten kendini sevdirir Cahiliye devrinde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyormuş ama Efendimiz kız çocuklarına nasıl davranıyor nasıl değer veriyor onu düşün Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

kızı olanın erkek istemsi,erkek olanın kız istemesi çok doğali,Rabbınden ister,lakin hiç oğlu olmayana tuhaf bakıyorlarda,acep hıç kızı olmayana nasıl baıkıyorlar,yanı boş mılletiz,boş vaktımız çok,ama dua nıyetıne dılek adına güzel şeyler sölemek olur,takma herşeye bişey bulan ınsanlarız,kızda aynı erkekde aynı

Gelişmiş ülkelerde kız evlat daha kıymetli.
İçten içe kız isterler onlar.
Ama Türkiyede de yavaş yavaş o şekilde olmaya başladı. Hastanelerde yaşlı düşkünlere hep kızları bakıyor. Erkek çocukları hayal kırıklıklarıdır. İçleri yanar. Ne acı. Oğlum benim diye sevdi el üstünde tuttu şimdi ne oldu. Zamanın getirdikleri.

Benim de iki kızım var. İkinci hamilelikte aynı şeyleri yaşadım. Ama bunlar geciyor.
Bazen kendin bile "olsun"derken bulabilirsin kendini :)
Benim bi tanidik 6.kızı dogurdu.
Olsun demekten başka care kalmadi.
Aslında dümdük bişey söylemeyi de hak ediyor ama....

kıza kız kardes lazım
benım keske olsaydı kız kardesım veya ablam cok ısterdım
bende kız olsun ıstıyorum bebısımın 2 haftaya kesınlesırmıs cınsıyetı

aman takmayin kizlar bizim insaninmiz hep boyle malesef bende cok kiziyorum oylelerine bizde dort kiz kardesiz ben cok mutluyum bu durumdan eltimin uc oglu var onada bidaha dogur belki kizin olur diyorlar anlayacagin kizinda olsa oglunda olsa hep bi cevaplari var laf olsun diye konusuyorlar en onemlisi saglikli olmasi gerisi bos zaten

Benim bir oğlum var.nasip olursa hamileyim kıza benzetti bu kuzuyu Dr
Oğlum olduğunda da kızımi öğrendiğimde de çevreden hiç olumsuz birşey duymadım
Hatta kayinvalidemin 2 oğlu var oglumda üzüldü bile içten içe hissettim
Rabbim saglicakla versin ne verirse hiç böyle şeylerle üzme kendini

Bende hep bi kızım olsun istedim ama dünya tatlısı bi oğlum oldu iyikide olmuş canım ciğerim o benim hiç biseye degismem esime diyorum gerçek aşkın ne olduğunu anladım diye evlat ayrımı olmaz evladın kızı erkegi olmaz en zoru evlatsız kalkmaktır

Bizim toplumda bir soy takintisi var sanki kizla ilerlemeyecek.. Ben kiz olsun cok isterim. Saclarini tariyim, guzel ciciler giyindiriyim, evcilik oyniyim.. Ahh ah ama Allahin zoruna gitmesin erkek olsada cok mutlu olurum, benim canimdan bir can dogacak saglikli olsun yeter.. Allah kucagimiza almayi nasip etsin daha ne isterizki

Anlamıyorum ben bu zihniyeti bir türlü de anlayamayacağım sanırım... Allah nasıl nasip ederse öyle oluyor.. Allah sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsin bi ya insanlar bunu hiç düşünmüyor... Ben ne insanlar biliyorum oğlu için olacağına taş olsaymış vs gibi.. Allah evladın hayırlısını versin... İnsan muhakkak farklı cinsiyette evlatları olsun ister ama hiçbir anne bu şekilde yobaz düşünmez.. Sadece insansın istek arzudur bu gerisi hikaye.. Bi kucağına aldın mı dünyaları unutuyorsun... Lütfen üzülme böyle şeylere cahilliğine ver insanların ve böyle insanlarla fazla muhattap olmamaya çalış..

Peygamber efendimizin bile soyu kızlardan devam etmiş Allah aşkına... İnsanlar neye göre böyle karaktersizce düşünüyor anlamıyorum..

kız çocığum olsun çok istiyordum eşimde öyle eşim 3 erkek kardeş kayınvalidemde kız istiyordu erkekmiş bebeişim cnm bnmm ne önemi var kime oğlan desem benden daha fazla gurulanıyor? neden niçin niye yapıyorsunuz bunu ataerkil bir nesil yetişmeye devam ediyorum bn vatana millete ailesine karısına çocuğuna hayırlı bir evlat yetiştireceğim yeri gelecek bana eşine yardım edecek oğlan diye pipisini sallayıp dolaşmayacak bnm oğlum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…