Bebek Beslenmesi Kıymayı nasıl yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben çorbalarınada katıyorum kıymayı, bazen hindi eti katıyorum çorbasına tavukdan daha yararlı olduğunu söyledi doktorumuz. Dolma ve köfte olarak yapıyorum. köfteyi ızgarada pişirip 1 domates rendesinde iyice pişiriyorum bu yumuşak olmasını sağlıyor. ama daha küçük olduğundan köfte ve dolmasını yoğurt ile yiyebiliyor. arada su veriyorum kaşıkla ağzını temizlesin diye o zaman daha kolay yiyiyor.

Ben çorbalarınada katıyorum kıymayı, bazen hindi eti katıyorum çorbasına tavukdan daha yararlı olduğunu söyledi doktorumuz. Dolma ve köfte olarak yapıyorum. köfteyi ızgarada pişirip 1 domates rendesinde iyice pişiriyorum bu yumuşak olmasını sağlıyor. ama daha küçük olduğundan köfte ve dolmasını yoğurt ile yiyebiliyor. arada su veriyorum kaşıkla ağzını temizlesin diye o zaman daha kolay yiyiyor

Kıyma suyla pişerken toplanıyor çocuk yutkunmakta zorlanıyor. ben düdüklüde kuşbaşı haşladığım etleri tahtada kesiyorum. iyi piştiği için dağılıyor ve yutkunurken hiç zorlanmıyor. tarhana çorbası, mercimek çorbası ne geliyorsa aklınıza ekleyebiirsiniz.

benim kızım altı aylık bende kıymayı köfte yapıpta vermek istiyorum yoksa daha erkenmi diyede düşünüyorum

benim kızım altı aylık bende kıymayı köfte yapıpta vermek istiyorum yoksa daha erkenmi diyede düşünüyorum

yok erken değil yavas yavas baslayabilirsiniz..bizde diyetisyen kontrolunde gectik katı gıdaya o da soylemisti..ızgarada yada beyaz tavada-çelik tava- iyi pişmiş köfte verebilirsiniz.tavada pişirecekseniz ben kücuk yassı sekilde yaptıgım köfteleri önce suda pişiriyorum. tavaya köfteleri biraz gececek sekilde su koyuyorum ters düz ederek su çekilene kadar 1 tatlı kasıgı zeytinyagı da ekleyerek pişiriyorum.önce zaten et iyice suda pişmiş oluyo. üstüne birazda kızartıyorum. tabi benim kız yemiyo bunu ya o ayrı konu :) bi çorba arkasına köfte falan da sevmiyo kız köfteyi :)

teşekkür ederim
peki içine bişey katıyomusunuz yoksa yalnızca kıymayımı pişiriyosunuz

benim kızım 1 yaşında.(sizin bebiş 9 aydan küçükse 2 ceviz kadar yeter.)3 ceviz kadar kıymaya iyi kıyılmış biraz maydonoz biraz soğanla (ekmek ve tuz koymadan) yaklasık 5 tane 1 tl den biraz büyük köfte oluyo. tadı güzel oluyo ama yemiyo cadaloz :)

6 aylıkmış :) 2 ceviz kadar yeter. ama tabi cok az az başlayacaksınız..2 ceviz büyüklügünü yemesi 1 - 1,5 ayı bulabilir :)

bugün ilk defa yapıcam bende az vermeyi düşünüyorum: beni bilgilendirdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…