- 22 Kasım 2013
- 1.600
- 326
- 123
- 32
- Konu Sahibi _cankizim_
kusura bakma msjini yeni farkettimÖğle uykusu bir zorunluluk değil. Bence uykusu yeterli. 12de yatıp 9da kalkmak çok normal. Bir de bütün gün evde sizinle ve tv karşısında. Enerjisini atamadığı için yorulmadığını düşünüyorum. yorulsa zaten uyur ve acıkır..
Bütün gün evin içinde sizinle olması, sizin devamlı şunu yap bunu yap yemeğini ye diye telkinlerde bulunmanız onu size karşı agresifleştirmiştir. Bu çok normal.
Arkadaşların da dediği gibi tv fişini çekmekten başlayın işe. Benim eşim benim bile tv izlememe izin vermiyor. Çocuk olsa çok sıkar bu konuda heralde.
Kreşe yollama imkanınız varsa kesinlikle yollayın. Çünkü bu sizin için zorunlu bir ihtiyaç gibi gözüküyor. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama bir şeylerden kısın yine de yollayın. En azından haftanın 2-3 günü yarım gün gibi başlayabilirsiniz. O tarz oyun evleri var. Çocuğun biraz sosyalleşmesi ve tvden daha eğlenceli şeyler olduğunu görmesi lazım. Bir de yine istanbuldaysınız belediyenin ücretsiz spor tesislerinde çocuklar için yüzme var. Bir kere götürsen havuza anında değişimi görebilirsin.
Havalar da düzeliyor. Dışarı daha sık çıkabilirsin. Çocuğu her gün 1 saat kadar parka götürsen hem enerjisini hem öfkesini atmış olur. Onun arkadaşa ihtiyacı var.
Bir de ille günde 9 saat uyuyacaksa daha erken uyuyup daha erken kalkmasını sağla. Çocukların büyüme hormonları karanlıkta ve uykudayken salgılanıyor.
televizyonu arkadaslarimin yönlendirmesiyle bugünden itibaren kistim
sabah kahvaltıdan önce 10 dk izledi.
sonra kahvaltıdan hemen sonra dışarı çıktık.
parka goturdum.45dk falan oynadı.
sonrada bir kreşe ugradim.
haftada 3 gün(günlerini ben belirleyebilirmisim)
sabah 8:30
akşam 17:30 kahvaltisini orda yapacak
öğlen yemeğini yiyip saat 1de öğlen uykusuna yatacakmis.
kreşde giymesi için panduf ve 1 kat yedek kiyafet.
ekstra hiç birşey istenmiyor.ayda 200 tl dediler.
sizce nasıl uygunmu?.
bana çok gelmedi.ama suan biraz maddi sıkıntılarımız var.gondersem bile biraz birşeylerlerden kısarak göndereceğim.
sizce de ücret nasıl?
başka bir kreşle de görüşsem mi????
tsk ederim.Çok televizyon izliyor gibi geldi bana.
Enerjisini atması gerek onun, daha cok küçük.
Havalar ısınıyor, bol bol dışarı çıkarın imkanınız varsa.
Hem yorulacak, hem acıkacak.
Söyle bir örnek veriyim 17 aylık kızım var, yemek yemeği pek sevmez. Dün dışarı çıkarmadan önce çorbasını zor içirdim, 1.5 saat sonra eve döndüğümüzde direk mutfağa, ocağın başına gidip pişi (pişir demek istiyor) pişi diyerek bekledi. Yemeğini koydum hiç nazlanmadan yedi.
Hergün sokaktayım yaz kış demiyorum ben. Sizde alın kızınızı yürüyüş, park vs.imkanınjz doğrultusunda gezdirin. Tv'yi biraz unutur belki.
Kolaylıklar dilerim.