Bebek Beslenmesi Kıymayı nasıl yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zehrakca

DERENİM BAL KIZIM
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
64
0
36
İstanbul
8 aylık bir kızım var.kırmızı et,yani kıyma yedirmek istiyorum,beslenmenin çok önemli bir parçası ama,kızım yemiyor,sanırım tadı midesini bulandırıyor,kokusunu bile alsa yemiyor.sizler nasıl yediriyorsunuz,lezzeetli tarifleriniz varsa paylaşın lütfen.özellikle kıymanın tadını nasıl bastırıyorsunuz.

ben çorbalarına katıyorum..ceviz büyüklüğünde kıymayı suda biraz pişiriyorum..sonra o suya havuç patates pirinç ya da bulgur brokoli bezelye vs. sebzelerden atıp pişirmeye devam ediyorum..blendırdan geçiriyorum..kıyma tadı olmuyor fazla..

bende çorbasına katıyorum.evde ne varsa çiğden dolduruyorum tencereye.hepsinden az az.patates havuç brokoli prasa vs.özellikle soğan ve sarımsak da katıyorum.kıyma soğanla çok hoş oluyo.bayılarak yiyo.benim kızımda kıymanın pütürünü sevmiyo.o yüzden çiğden haşlıyorum hepsini birden iyice blendra vurunca kıyamı ve tadı harika oluyo

bende aynenn afranaz gıbı yapıyorum, hatta balık ve tavuguda aynı sekılde verıyorum. balık kattıgımda bırazcık kekık de eklıyorum, o kokusunu bayagı bastırıyor. bugun bır cevız kadar palamut etini 2 dılım kabak ve dortte bır kerevızle, icıne bır tutam pırınc ve bulgur katarak pısırdım, bıraz da kekık. papates ve havuc da koyardım normalde ama kızım bugun kaka yapmadıgı ıcın koymadım. blendırdan gecırdım, ustune azcık kımyon serptım kerevızın gazını alsın dıye, zeytınyagı da koydum, kızım bır dolu kase ıctı:)

ben pütürlü yesin diye blendırdan geçirmiyorum.zaten kasaptan 2-3 kez çekilmiş yağsız kıyma alıyorum.ceviz büyüklüğünde ayırıp suyla haşlayıp yaptığım çorbasına katıyorum.koku falan olmuyor tamamen yağsız ve dana eti olunca.
bazen köfte yapıyorum elimle ezip ezip yediriyorum

Bazen çorbaya katıyorum, bazen köfte şeklinde bazen de kabak dolması falan yapıp yoğurtla veriyorum.
Yoğurtla birlikte yedirebilirsin

Benim oğlum kuru naneyi çok seviyor. Bu yüzden bi çorba yaptığımda tadını sevmezse içine kuru nane katıyorum bayıla bayıla yiyor. Nanenin keskin bi tadı var ondan herhalde

sebze çorbalarına katıyorum blenderla yiyor yoksa asla yediremedim.

3 kez çekilmiş kıymadan köfte yapıyorum. ızgarada pişirip veriyorum üzerine domates eziyorum yada yoğurt ekliyorum. yiyor
.

Son düzenleme:
kasaptan 3 kez çektiriyorum. düdüklü tencerede diğer sebzeler ile pişiriyorum süzgeçten geçiriyorum. blender tavsiye etmem ilk çocuğumda hep blender ile çektim sonra pütürlüye çok zor alıştı. 2. çocuğumda o yüzden asla çekmiyorum.

bende çorbalarına koyuyorum. bıçakla kıyıyorum suda haşlayıp çorbasına katıp tekrar pişiriyorum aifyetle iyiyor kuzucum. 15 gün sonra köfteye başlıcaz bakalım :)

Sebze çorbalarının haricinde; içli köfte hazırlanışında (aslında) ceviz vardır bilirsiniz, bu kıymanın tadını da değiştiriyor, az miktarda ince kıyılmış soğanla kavurup içine çekilmiş ceviz ve kıyılmış maydanoz ekliyorum. En çok bunu seviyor. Umarım size de faydası olur.

kızlar birşey sorucam benim bebeğim altı ayı doldurdu dr umuz ufak ufak et tavuk balık başlıyabilirsiniz demişti geçen ay yağsız kıyma alıp cevizden küçük köfteler hazırladım bunları dondurucuya koydum dondurucudan gerektiğinde çorbalarına falan koyarım diye düşündüm fakat dondurulmuş gidalar zararlı olurmu bilginiz varmı size sorayım dedim

Normal şartlar altında hiçbir zararı yok. Çözüldükten sonra tekrar dondurursanız zararlı olur, bir de 1 aydan uzun tutmamaya çalışmanız ve dondurucunuzu -18 C den daha yüksek sıcaklıkta çalıştırmamanız (-10 C gibi) gerekli. Sevgiler.

çok teşekkür ederim

dana kuzu kıymayı karışık çektiriyorum
1 kilo kıymaya 1 bardak kadar ekmek kırıntısı ekliyorum 1 tatlı kaşığı tuz biraz su ile iyice yoğuruyorum
1 gün buzdolabında dinleniyo
ertesi gün 1 limonu sıkıyorum 1 paket karbonatla karıştırıp köpürtüyorum
3-4 tane soğanı rendeliyorum
hepsini kıymaya ekleyip iyice yoğuruyorum
bir iki saat dinlendikten sonra patpatlayıp buzluğa atıyorum lazım oldukça çıkarıp pişiriyorum

benimde kızım 8 aylık ben yağsız kıyma alıyorum.onu kavuruyorum kavrulmuş halde buzluğa atıyorum.çorbalarıma ceviz büyüklüğünde katıyorum.sende böyle yap bence çorbalarına kat.sebzeli çorbalarla güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…