Kıyıya vuran Suriyeli çocuk dünya gündeminde!

Javiera seninle mümkün mertebe kabalaşmadan yazışırız ara ara, gerçekten merak ediyorum düşünceni, uydurmasyon şeyler paylaştığımı, ciddiye alınmamam gerektiğini mi düşünüyorsun?
ben senin için asla öyle şeyler düşünmemm duka seni yorumlarını takdirle ve heyecanla takip ederimm.. ve yansıttığın doğrularada gönlümden içimden kocaman alkışlarımm...

Javiera seninle mümkün mertebe kabalaşmadan yazışırız ara ara, gerçekten merak ediyorum düşünceni, uydurmasyon şeyler paylaştığımı, ciddiye alınmamam gerektiğini mi düşünüyorsun?
iki kişi dedimm isimmi vereyimm hatta 3 kişilerr asla olaylara objektif bakmayan akp ye ve ona oy veren SEÇMENLERİNE duydukları nefret o kadar aşikarki.. vee evettt onların sözlerinde ,,yazdıklarında asla samimilik olduğuna inanmıyorumm....ve iki aynı olay o kadar benziyorki ama her ikisinede yaptıkları yorumlar o kadar farklı kendilerine ait olanı savunurlarken aynı olayı OH olsun canımıza değsine getirdiler.. vee tekrar söylüyorumm 3 kişilerr ve yorumları benim için uydurmasyondurr..olivya,,medcezir,ve saraylımdır.. ve iyiki göz ardı et butonu varrr.. ettimm gittii..şimdi buyrun savunacaklar savunsunlar arkadaşlarını..

Çocukları ve kadınları tenzih etmeseydin zalim bulacaktım evet.
Vatanını savunmayıp kaçanlara üzülmüyorum, üzüldüğüm çocuklar.

Kendime gelemiyorum yüzüstü uyur vaziyette fotoğrafını gördüğümden beri.

Afrikada açlıktan ölen bu çocuğun fotoğrafından sonra en çok etkilendiğim fotoğraf oldu bugün gördüğüm manzara.
Gelemiyorum kendime.

Çocuk 3 yaşında. Bu savaşın sorumlularının, savaşa çanak tutanların, vatanını savunmayıp kaçanların bedelini çocuklar ödüyor.

----------------------------------------------------

Ayrıca bu ölüm üzerinden siyaset yapılıyor, propaganda yapılıyor deniliyor.
Ailesiyle güney sahillerinde tatil yaparken ölmedi bu çocuk.
Çocuğunun ölümünün sebebi bizzat bu kirli siyaset.
3 maymunu oynayamayız o yüzden.

Savunsunlar arkadaslarini demissin.Saydigin uc kisiyle hic tanismisligimiz yok birebir.Sadece buradan yorumlarindan takip ediyorum ve seviyorum kendilerini de.Savunma olmasa da bir yanlisi duzelteyim. Kelimeleri yanlis kullaniyorsun.Uydurmasyon yanlis kelime.Benim icin gecersizdir diyebilirsin,fikirlerine katilmiyorum ve kaale almiyorum diyebilirsin ama uydurmasyon kelimesi anlatmak istediginle tam uyusan bir kelime degil.Uydurmasyonu sayet yalan bir haber paylasirlarsa diyebilirsin ya da paylastiklari link,ortaya attiklari sav hayali bir haberse kullanabilirsin.Ama yorumlara uydurmasyon demen bu bolume şoyle bir ugrayip hadi su konuya da bakayim ne yazmislar diyenler icin manupilasyondur.Kelimeleri dogru secersek daha iyi olur.

Üzgünüm küçüğüm, 3 yaş nedir ki daha cinsel kimliğin bile henüz oturmuşken, en büyük mutluluğun anne göğsüne yaslanıp uyumakken... boğularak ölmek en acı verici ölümlerden biri.... Keşke böyle olmasaydı.

Senin ve ailenin, dostlarınızın, oradakilerin hayallerini çalma cüretinde bulunanlar hayal kuramayacak kadar korksunlar. Allah ın adaleti yanılmaz.

keşkee keşke çocuklarr hep mutlu yaşasalardı bu insan oğlu kadar zalim yok bu dünyadaa seni alıntıladım kusura bakma o kadar o kadar içten keşke yazmışsınkii şu resim beni mahvettii yaaa..

Evetttt yine vicdanlı- az vicdanlı- vicdansız, samimi-samimiyetsiz, gözyaşı döken-dökmeyen, gerçek-sahte vs vs vs ayrıştırmalar başlamış.

Vicdan, merhamet, samimiyet duyguları için bir parti veya bir dine mensup olmaya gerek yok, lütfen hanımlar rica ediyorum partileriniz, inançlarınız, düşünce tarzınız ne olursa olsun duygu yarışını bırakın artık.
Burda küçük bir çocuk haberi var, önemli olan o minik beden.

Ve evet savaştan kaçan eli ayağı tutan, Taşı sıksa suyunu çıkaracak genç erkeklere bende kızıyorum, onlara acıyamıyorum kusura bakılmasın ama yaşlılar, kadınlar ve çocuklar müstesna.

Biz savaş nedir bilmiyoruz, vatansızlık nedir onu da bilmiyoruz, Allah'ta öğretmesin inşallah, vatansız bırakmasın bizi lakin ben erkek olsam vatanım için mücadele ederdim, savaş zamanı bizim insanlarımızda kaçsaydı bugün vatanımıza vatanım diyebilecek miydik?

Silah sanayi planlıyor, rolleri dağıtıyor, düğmeye basıyor.
Senaryoda rol alanların çoğu bilmiyordur sanırım vahşete hizmet edeceklerini.
Birileri pastayı paylaşırken sade vatandaşın payına düşen acı ızdırap gözyaşı.

Hanımlar,
birde rica ediyorum burda isim vererek birbirinizi ne hedef gösterin ne de polemiğe davetiye çıkarın.
Birbirinizden hoşlanmadığınız gün gibi aşikâr, alim olmaya gerek yok ama en azından burda yazıp çizip kavga edeceğinize ki hele bu topik hiç yeri değil, göz ardı edersiniz, kimse kimsenin hakkında konuşmaz olur biter.
Nedir bu yahu, siyaset bölümü KK meydan muharebesi gibi, kim kimi yerse, kim kimi kışkırtıp kendi giderken birkaç Kişiyi de götürürseye döndürüyorsunuz konuları.
Farkında değilim zannetmeyin, koskoca insanlarsınız, size ne yapacağınızı söyleyecek halimiz yok, kurallara uyun yeterli. Aşk Böceği olun diyen yok.

Yalnız var ya, bu olaylar çoğunlukla Ege bölgesinde olduğundan kulağıma çok şeyler geliyor, bu bebeleri 2000-3000 $ para alıp o botlara, teknelere bindiren bizim insanlarımız, hani pek duyarlı insanlarımız, ben şahsen utanıyorum, siyasi hırslar vs geçtim artık onları, ne desek ne Avrupa'lı ne bizim liderlerimiz aldırış etmiyor ama insanımızında gözü dönmüş, çok özür dilerim denize düşen yılana sarılır derler ya, aynı o hesap, insan başı ne koparırsam kârdır deyip para topluyor sonra kıytırık bir tekneye, bota koyuyorlar bunları, dümeni tut karşısı Yunan adası deyip kaderlerine bırakıyorlar.

Herkes cebini doldurma derdinde, o yüzden kimse bana din iman falan demesin, bu paragözler yakalanırsa da 1-2 yıl yatıp çıkıyormuş, ne olacak şimdi?
Bir lokma çocuğun hesabını kim verecek? Yok ya Dünya vicdanı terk etmiş.

Avrupa avrupa diye dilinden düşüremeyenler bu kişileri ikna etsin...
Cok dogru, evet Avrupa gercekten silah üretip satmakla, savas ucaklari üretip satmakla cok paralar kazaniyorlar. Amerika`da kukla gibi oynatiyor elinde müslüman ülkeleri.
Fakat söyle bir gercek varki, dogru politikayla,güclü, caliskan, üreten bir ülke ne Avrupa`ya nede Amerika`ya ihtiyaci olmaz. Bir Devlet kendisine, halkina, yargisina askerine, basinina, birligine güvenecek, dis ülkelere degil !!!
Neden mesela Norvec veya baska zengin bir ülke kimseye ihtiyaci yok ?
Cünkü kendi kafalarini kullanip, calisarak, üreterek, ürünlerini disariya satarak, birlik, gü
venlik, baris ve refah icinde yasiyorlar ve sonuc itibari ile tüm halkin mutlu mesut, güzel bir sistemde yasar.
Bizim ne Avrupa`ya ihtiyacimiz var nede Amerika`ya, bizim yeterli gücümüz var aslinda ama ne yazikki korkak, kararlar veremeyen, Amerika`nin usagi olmayi cok seviyoruz biz.
Ben ne Avrupa`yi nede Amerika`yi suclayabilirim, eger bu hayatta esek olursan semer vuran cok olurmus der bir Atasözümüz.
Ben hic bir zaman sucu baskasinda degil, her zaman kendimde ararim, cünkü baskalari degil, ben sorumluyum ülkemden. bana ne Avrupa`dan, bana ne Amerika`dan ???
O kadarmi acizizde baskalarindan ümit bekliyecegiz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…