Kıyıya vuran Suriyeli çocuk dünya gündeminde!

Doğu ve Güneydoğudan yönümüzü bir anda batıya çevirdik.
Bugün 4 Şehit 6 yaralı Güvenlik Görevlisi var.
Anasının karnında, kucağında, eteğinde onlarca bebe babasız kalıyor her gün.
Hepsi günahsız hepsi masum insan gelecekle ilgili umutlarını kaybediyor.
Hepsi aynı oyunun hain tuzaklarına kurban gidiyor.

uncut_page__882893801 (1).jpg

Kağıttan gemi yaptılar Aylan'a küçücük, ya beş öpücük sığar içine, ya on öpücük

Cok dogru, evet Avrupa gercekten silah üretip satmakla, savas ucaklari üretip satmakla cok paralar kazaniyorlar. Amerika`da kukla gibi oynatiyor elinde müslüman ülkeleri.
Fakat söyle bir gercek varki, dogru politikayla,güclü, caliskan, üreten bir ülke ne Avrupa`ya nede Amerika`ya ihtiyaci olmaz. Bir Devlet kendisine, halkina, yargisina askerine, basinina, birligine güvenecek, dis ülkelere degil !!!
Neden mesela Norvec veya baska zengin bir ülke kimseye ihtiyaci yok ?
Cünkü kendi kafalarini kullanip, calisarak, üreterek, ürünlerini disariya satarak, birlik, gü
venlik, baris ve refah icinde yasiyorlar ve sonuc itibari ile tüm halkin mutlu mesut, güzel bir sistemde yasar.
Bizim ne Avrupa`ya ihtiyacimiz var nede Amerika`ya, bizim yeterli gücümüz var aslinda ama ne yazikki korkak, kararlar veremeyen, Amerika`nin usagi olmayi cok seviyoruz biz.
Ben ne Avrupa`yi nede Amerika`yi suclayabilirim, eger bu hayatta esek olursan semer vuran cok olurmus der bir Atasözümüz.
Ben hic bir zaman sucu baskasinda degil, her zaman kendimde ararim, cünkü baskalari degil, ben sorumluyum ülkemden. bana ne Avrupa`dan, bana ne Amerika`dan ???
O kadarmi acizizde baskalarindan ümit bekliyecegiz ...
Katılmamak elde değil o kadar güzel özetlemişsin ki Oli"m müstehaktır neredeyse bize...

Provokatörlükte 1 numarasın ve ortalığı karıştırmaya çalışan bir mikser varsa o da sensin. Ya seviyeli konuş ya da sessizliğe gömül.
Kimin ne yaptığı apaçık ortada
Bence siz artık vazgeçin!..

Yok Amy inan müstehak demek istemedim ama marifet ülkesini baris ve huzur, Saglam ekonomi ile yönetmek.
Marifet ülkesini savasa sokmak degil.
Kiminle dans ettigini cok iyi bileceksin politikada. Tabiki dis gücler lanetler ve sadece kendi cikarlarini düsünyorlar, bu hep böylediki ama kale, her zaman icten yikilir disdan degil.
Sucu baskalarina atarak, beceriksizligimizi örtemeyiz.

Yok Amy inan müstehak demek istemedim ama marifet ülkesini baris ve huzur, Saglam ekonomi ile yönetmek.
Marifet ülkesini savasa sokmak degil.
Kiminle dans ettigini cok iyi bileceksin politikada. Tabiki dis gücler lanetler ve sadece kendi cikarlarini düsünyorlar, bu hep böylediki ama kale, her zaman icten yikilir disdan degil.
Sucu baskalarina atarak, beceriksizligimizi örtemeyiz.
Elbette içeriden yıkım olmasa dışa karşı her türlü dimdik durulur ancak dış mihraklar hangi ülkenin nesi can damarı çok iyi biliyor ...

iki kişi dedimm isimmi vereyimm hatta 3 kişilerr asla olaylara objektif bakmayan akp ye ve ona oy veren SEÇMENLERİNE duydukları nefret o kadar aşikarki.. vee evettt onların sözlerinde ,,yazdıklarında asla samimilik olduğuna inanmıyorumm....ve iki aynı olay o kadar benziyorki ama her ikisinede yaptıkları yorumlar o kadar farklı kendilerine ait olanı savunurlarken aynı olayı OH olsun canımıza değsine getirdiler.. vee tekrar söylüyorumm 3 kişilerr ve yorumları benim için uydurmasyondurr..olivya,,medcezir,ve saraylımdır.. ve iyiki göz ardı et butonu varrr.. ettimm gittii..şimdi buyrun savunacaklar savunsunlar arkadaşlarını..

Kakao ben Olivia, Medcezir ya da Saraylım'ın öyle uydurmasyon şeyler yazdığını ya da paylaştığını görmedim. Akp'yi sevmiyor olabilirler ama kendi tarzlarında olayları rasyonel sebeplere dayandırarak yorum yazarlar genelde, salt duygularıyla değil yani. Es kaza yanlış bir haber paylaştıysa bile arkadaşlardan biri bunu kasıtlı yaptığını da sanmıyorum açıkçası. Senin beğenmediğin, sevmediğin ya da sana ters gelen görüşleri olabilir ama uydurmasyon şeyler yazıyorlar dersen bu iddianı da ispat etmek zorunda kalırsın.

Kakao ben Olivia, Medcezir ya da Saraylım'ın öyle uydurmasyon şeyler yazdığını ya da paylaştığını görmedim. Akp'yi sevmiyor olabilirler ama kendi tarzlarında olayları rasyonel sebeplere dayandırarak yorum yazarlar genelde, salt duygularıyla değil yani. Es kaza yanlış bir haber paylaştıysa bile arkadaşlardan biri bunu kasıtlı yaptığını da sanmıyorum açıkçası. Senin beğenmediğin, sevmediğin ya da sana ters gelen görüşleri olabilir ama uydurmasyon şeyler yazıyorlar dersen bu iddianı da ispat etmek zorunda kalırsın.
tatlım inan şahit oldum ve şaşırdımm vee artık yazmak istemiyorum bu konuda ben o kişileri göz ardı ettim.. ben yazılanlarda samimiyetten yanayımm bir olaykii bu arıncın hdpli kadına sus be kadın bir kadın olarak sus. kelimesi.. hdp lin başına gelince buralarda çığlık atarak hadi nerdesiniz bu kadınlar nerede ne olursa olsun o bir kadın ve biz kadınlığımıza hakaret ediliyor dendi.. ve alkışladım evet haklısınız dedimm.. çok değil bir hafta sonra tersi oldu bir tiyatrocu ve chp lii bel altı hakaretler edildi ve oda bir kadın ve hakaret var ama burada çığlık atanlar..arıncı linç eden bu arkadaşlardan ses yok çıt yok ve hatta bu saydıklarım OH olsuna bile getirdiler işii ve benn işte böyle oldumm:KK57::KK57::KK57::KK57: ee hani biz kadındık hani ne olursa olsun erkeklerden gelen her hakarete tepkimizi koyacaktıkk.. nerde kaldı bizim samimiyetimizz şimdi sen olsan benim yerime ne düşünürdün.. alınmazmıydın,, kırılmazmıydınn neyse boşver duka ama şunu bilki senin doğru tespitlerini alkışlayan benimm.. ve bide okynin kadesa hayyal,huysuz kova objektif yazılarınız için teşekkürlerr. kii bu liste uzar gider ben hakaretlerle beslenen biri değilimki duka,, her şeyden önce anneyim ben aman karşı taraf bir hata yapsada bak işte bak vay sefiller demek için pusudada yatan biri değilim.. insanız biz yaa bir çocuk öldüğünde yüreğimiz kanar lokmalar boğazımızda kalır ve kim olursa olsun insanlık bunu gerektirir .. selametle kal gönlün ve gönlümüz huzurla dolsunn..

şu konuda şaka kaldırır durumda degılım deıdm javiera!
karsımdakı tatlı tatlı konusursa bende aynı tarzda cvp verırım.. cogul ekıylede konusma lütfen , bende o zaman sizin tarzınızı begenmıyroum hadi, selametle , bla blacılar mı deyim SİZE.
ayrıca BELA ne demek ya. bela almak ıstemıyrum diyorsun. belamıyım ben..
ıyısı mı sen cvp verme , polemıge gırıp sen sağ ben selamet olmayalım..
huysuzz kusuruma bakma, yanlis anlasiliyorum, Bela kelimesini asla o manada kullanmadim.
ben bu topikte sik sik kullaniyordum, "aman bir kaza belaya bulasmadan gideyim:KK53:" manasinda
hani tatli sert atisiliyor ya, yoksa sen niye bela olasin, hic oyle birsey dusunmedim, gercekten.
saglicakla kal.
dip not: sen kendin buyuk kelime ile cogul kullandin diye bende tekrarladim, yoksa kotu mana yok.

X