Kiyafete karisilmasi

Her gün mü görüşüyorsunuz ?
Giy çık ne olacak, nereden görecek, görsede senin kıyafetin yüzünden hastalanıcaksa kendine farklı dertler bulmasını sağlayan haberleri vs açın insanlara neler oluyor görsün, görsünkğ saçma sapan bir kıyafet meselesine takılmasın.
Herkes özgürdür, kendi annenin babanın hatta eşinin karışmadığı şeye, o nasıl karışabilir ?
Bu kadar baskı kurdurtmayın üzerinizde yıllar sonra hep mutsuz hatırlarsınız bu günleri.

Sorma oda bisey dedimi annesine gunlerce haftalarca konusmuyo esim bile bisey diyemiyoken ben nasil sozumu gecircem bide hasta ya bisey olursa benm ustume kalacak diyede korkuyom ses edemiyom o yuzden
Niye sözünü geçiriyorsun. Giy çık karşısına. Kaç yaşına gelmişsin kendi fikirlerinle hareket etmeyeceksen ne anlamı var bir birey olmanın.

Tartışmaya gerek yok. İstediğinizi giyin. Eşim beni böyle beğeniyor diyip kestirip atın. Kendi tartışmak isterse oğluna sor dersiniz.

“Yoo bu daha güzel, ben böyle daha çok beğeniyorum.” falan deyip geçiştirin. Daha neler duyacağız ya.

Sanane de geç ya çok mu zor ne çekiyosunuz şu kaynanalardan siz izin veriyorsunuz herşeye burun sokmalarına.

İstediğini giydin diye kaynana ölmez canım korkma
O sizi nasıl sindireceğini çözmüş hastalığın arkasına saklanıp istediği gibi at koşturuyor

Keşke en baştan taviz vermeseydiniz eşinle.

Benim kaynanam bir kere bana dar giyinmişsin dedi
Eşime annene söyle ikinciye ben konuşurum yoksa dedim
Eşim de benim karımın kıyafetine kimse karışamaz dedi iyi bir tersledi, daha da ağzını açamaz.

O hasta oluyorsa sen ondan daha çok hasta ol.
Genceciksin bu günler bir daha gelmeyecek, istediğin gibi giyin süslen gez

Ben evde acigim zaten istedigimi giyiyorum biri olmadimi ama aksama kadar ev bos olmuyoki gecenin bi vaktimi elbise giyip gezinim.olmuyo oyle ben zaten kisa kollu askili sort mini etek giyim demiyorumki ama elbise giyerken ayak bilegim gozukuyosa ne var bunda yada bi pantolon giyip ustune buluz kalcami kapatcak bi ceket mesela yok onada. Illa boyum kadar tunik giycem altina boyum kadar pantolon elbise giysem altina pantolon. Kirmizi giyinmem dikkat cekiyorum beyaz pantolon bi anneye yakismaz e ben ne giyim
Pessss.
Nerde yaşıyorsunuz?

Sorma oda bisey dedimi annesine gunlerce haftalarca konusmuyo esim bile bisey diyemiyoken ben nasil sozumu gecircem bide hasta ya bisey olursa benm ustume kalacak diyede korkuyom ses edemiyom o yuzden
Hastalığını kız olarak kullananlar a bişeycik olmaz merak etme gerçekten hasta olan onu koz olarak kullanmaz

Ayni benim kayinvalidem ama arizdaki tek fark ben hayatta onu dinlemem sonucta ne giyecegime karisma hakki yok esim dahi karismayinci 3 kisileri kulak ardi ederim bence sende istemedigini soyle...

Istediğin gibi giyin laf ederse de eşim böyle seviyor, böyle giyinmemi istiyor dersin anlar anlar anlamaz kendi bilir.

Aynı şeyleri yaşayan bi arkadaş tanıdım. Yıllarca kaynanası istemediği için ve eşi de anneci olduğu için istediklerini giyemiyordu ve karşı çıkarsam hasta zaten benim yüzümden bişey olursa diye korkuyordu. Seneleri böyle geçmiş. Sonra bi silkindi, ben napıyorum hayatım istediğim gibi giyinememekle, kaynana tahakkümü altında geçiyor dedi. Ve resti çekti giyindi çıktı. Ne kaynana hasta oldu ne koca gık diyebildi. Resti çekin ve tartışmaya girmeyin (üzerinde tartışılacak bir konu olmadığını bildirmeniz için önemli.) Bi süre laf dinlersiniz benim yanıma böyle gelme de der, gitmeyin. Konu açılınca kısa cevaplar verin uzatmayın. Bildiğinizi okuyun. Bi süre sonra alışıyorlar merak etmeyin. Kolay gelsin

Evleneli 3 sene olcak kaynanam kiyafetime cok karisir hep uzun kapali seyler giyinmeme ister ben acigim bu arada. 3 senede surekli pantolon tunik giyiyorum baska bisey giyemedim daha cunku ayak bilegim dahi gozukmeyecekmis. Esim istiyoki farkli giyinim bakayim kendime ama annesi hasta diye ses etmiyo ben biktim artik bu durumdan bi cozum bulmam lazim siz olsaniz ne yaparsiniz ne dersiniz bu durumda. Gecen kaynanamla laf arasi konustuk elbise giy ama altina pantolon giyersen tabi dedi olurmu oyle sey oldu olacak ferace giyinip cikim dedim ama laf anlatamiyorum ne zaman bu konu acilsa kavga cikiyo nolur yardmci olun 24 yasindayim kendimi yasli gibi hissediyorum ya kendine benzetmeye calisiyo beni offf
Neden isteklerini yerine getiriyorsunuz ki? O şunu giy bunu giy desin siz de hiiççç duymayın. Bakın kavga edin karışamazsın diye bağırın demiyorum duymayın. Sanki o an o mekanda siz yokmuşsunuz o başkasıyla konuşuyormuş gibi davranın. Bir de beraber mi oturuyorsunuz?

Demin konustum esimle kavga ettim sonrada diyo sen.namusumsun gunaha girmek istiyosan giy karismiyom.diye
oda anneyi onaylıyor alttan alttan...sen desene eşine herkesin mezarı ayrı, benim günahım beni ilgilendirir, dinde zorlama yoktur diye...

X