Kitap Yazmak İstiyorum

hanifemm30

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2017
67
37
33
Kızlar nereye yazıcağımı bilmediğim için konuya burdan dahil olmak istedim aranız da böyle bir girişimi olan varmı süreç nasıl geçer?Birinci tekil şahıs mı 3. Tekil Şahıs mı daha etkili bir roman da ilginç bir yaşantım ve hikayelerim var deneme yazan biriyim ama hedefim hep bir romandan yana.

Kitabın konusuna göre değişir o ama bence 1. Tekil şahıs daha samimi ve dikkat çekici geliyor bence. Ama dediğim gibi konu tür nedir.
Mesela polisiye olacaksa mutlaka 1. Tekil olmalı

Ben romanda bütün kahramanları objektif bir şekilde ayrıntılarıyla anlatan tarzı daha çok seviyorum. Birinci ağız anlatımda sadece karakterin gördüğü şekilde okumak hoşuma gitmiyor. Diğer kahramanların ne düşündüğünü merak ediyorum. Gerçi artık eskidendi böyle kalıplar. Bütün anlaticilari kullanan yazarlar var. Bölüm bölüm ayırıp her bölümü başka anlaticiya anlattiriyor. Öyle de severim. Tabi sizin hikayeniz neyi kaldırır kafanizda nasıl sekillendirdiniz o da önemli bir değişken.

Çok fazla kişi hakkında yazacaksanız ve olaylar karmaşık ve ilginçse üçüncü tekilden yazılarak daha rahat anlatım sağlanabilir. Ama birinci tekil şahıs yaparsanız da etraftaki olayları keşfetme kısmını katmış olursunuz. Birden fazla karakter üzerinden giderek olayları farklı açılardan göstermeniz de hoş olabilir.

Bi romanda anlattığınızla karşılaşmıştım evet ama aynı hikayeyi 2 kez başka ağızlardan okumak sıkıcı gelmişti bana teşekkür ederim bölümler hafif oluştuğunda bunu da deniyeceğim.

1 tane bitmiş kitabım var, ikinciye uğraşıyorum.

Konuya göre değişir. 1. tekil şahıs daha etkileyici olabilir ama konuya göre eğreti de durabilir.

Direk kendi hayatınızı mı yazacaksınız? Bence roman türü içinde birabiraz da olsa kurgu barındırmalı. Yoksa çok yüzeysel kalabiliyor. Sizin için ilginç olan kimsenin ilgisini çekmeyebiliyor.

Yayınlayacak mısınız? Yayın sürecini vs araştırdınız mı? Deneme ve roman farklı türler. Denemeye olan yatkınlığınıza güvenerek romanda da başarılı olacağınızı düşünmeyin. Çok kitap okur musunuz? Örnek kısa bir metin sunabilirsiniz fikir açısından.

Çok kitap okuyorum yayınlayacağım deneme üzerine bir kitap onaylanmıştı sonradan bunları adım adım hayatımla bağdaştırmaya başladım şuan hiçbir kaynak yok netteyim o yüzden benim bilgisayarım arızalı daha sonra yazdıklarımdan birazını size göndereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…