• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

:))))

radyo tiyatrosu cok seviyorum, benim araç üstünde bayagı bir vaktim geciyor o süreler için aslında telefona indirmeyi düsünüyorum ama hep unutuyorum :))

kesinlikle katılıyorum. Ayrıca gecenlerde bir belgesel izledim rahibeler üzerinde yapılan çok uzun süreli bir çaılşmadan bahsediyordu. Manastıra girişten ölene dek süren bir çalışma. Düzenli aralıklarla rahibelere yazılar yazdırmıslar hayatları ile ilgili vs . Betimlemeleri daha detaylı olanların alzheimer ( yada beyin deformasyonu) 'na yakalanmadıgı gözlenmiş.

Cok ilgincmis gercekten, hic aklima gelmezdi. Genelde sudoku, matematik vs.faydasini duymustum ama bu da cok mantikli. Belgesel alzheimer ile mi alakaliydi?

okudum elbette. daralmaya da başlamıştım... kitaptan daral geldi de mi bıraktım araya çok acil işler girdi de mi, hatırlamıyorum. lâkin çok ilerlememiştim... 20-30 sayfa belki. bazı kitapların çevirisi kötü oluyor, ilerleyemiyorum...
peki okuduğunuz kadarıyla konusunu nasıl buldunuz?

ya çok alakasız olacak ama bir şey soracağım size. profil resminiz bir filme mi ait? çok hoşuma gitti de merak ettim. bir film karakteri mi?
Evet canim atesboceklerinin mezari ( grave of fireflies) adi. Cok fena bir filmdir, belki beni en etkileyen filmlerden ama huzunlu baya bastan uyariyim de.. Bu da kahramani setsuko adindaki kiz cocugu.

Evet canim atesboceklerinin mezari ( grave of fireflies) adi. Cok fena bir filmdir, belki beni en etkileyen filmlerden ama huzunlu baya bastan uyariyim de.. Bu da kahramani setsuko adindaki kiz cocugu.
Miyazakinin filmlerini izlemiştim ama bu yönetmeni yeni duyuyorum. başarılı bir yönetmen mi?

Miyazakinin filmlerini izlemiştim ama bu yönetmeni yeni duyuyorum. başarılı bir yönetmen mi?
Miyazakinin ogrencisi diye biliyorum yine studyo ghibli' nin kurucularindan. Ben bunun disinda filmini izlemedim. The tale of princess kaguya var bir de. O da basarili sanirim, imdb puani baya yuksek cunku. Zaten miyazakinin tarziyla benzerlikler bulacaksin. Miyazakide sanat yonu, hayal dunyasi daha agir basiyor. Bu film gercek bir hikayedenmis, yazarin kendi kizkardesiyle hikayesi. Bu da daha huzunlu yapiyor malesef.

Aylardır duruyor benim de kitaplığımda. Cinsel İstismar konulu bir seminerde tavsiye etmişlerdi, aldım ama bir türlü elim gidip de başlayamamıştım hamileyken.
Mutlaka yazarım bitirdikten sonra bir iki satır buraya.

ensest ile ilgili çok bilinmeyen başka bir kitap önereyim ben de. Babam Öldüğünde Ağlamadım

Canım ben okudum yıllar evvel, Artemis yayınlarından 7 kitabını. 2 si kuzenler savaşı serisinin, 5 i boleyn kızı serisi.

Çok çok beğenerek okudum.
Ben de okuma listeme eklemek istiyorum,peki kitaplar seri halinde satılıyor mu,yoksa tek tek mi almalıyım ?

Back