• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Burda bir arkadas mı paylaşmıstı yoksa ben baska bir yerde mi okumustum hatırlamıyorum ama okudugumuz hatta sevdigimiz kitapların unutulmasıyla ilgiliydi. ana fikri suydu biz aslında unuttugumuzu sansak da o kitabın bize kazandırdıgı birşeyler yerleşiyor zihnimize. Bir de konuyu ve ayrıntıları hatırlayamasam da okurken aldıgım zevk kalıcı oluyor o bana yetiyor. elbet kazandırdıgı birşey vardır diye düşünüyorum artık.
Teşekkür ederin☺️Bunları yazdığım gün ben de gördüm o yazıyı☺️ Ayrıca dediğin gibi son sayfayı okuyup alınan nefes bile bir başka☺️
Selam arkadaşlar.
Cehennem bitti.
Yazamadım.
Hastanedeyim
Dün sabah yatısim yapıldı.
Kanamam oldu.
Benim ve bebeğim için dua ederseniz sevinirim.
Hepinize iyi okumalar ❤️
geçmiş olsun canım inşallah sağlıcakla çıkarsınız, acele etmez bebişin❤️

Dün Kırık Kanatlar’ı bitirdim. Yazarın Ermiş’ini daha çok sevmiştim.aslında başka biz zaman okusam lirizmi beni çık daha fazla etkilerdi ama Hayvan Çiftliği’nin ardından çok kaptıramadım kendimi:( yine de Cibran okumak güzel☺️
Ve klasiklerle barışmaya “Kürk Mantolu Madonna’dan devam ediyorum☺️86 Dayım, bugün bitiririm umarım☺️

Ben de Daha ve Nohut Oda'yı bitirdim.
Hakan Günday'ın hep okumayı ertelediğim, alacağım tadı uzatmak için elimin gidip gidip gelmesine rağmen okumadığım kitabı. Kitap çıkalı 5 yılı geçti, ben evlendim çocuklarım oldu yine de ilk günden beri beklememe rağmen okumadım. Çünkü bu kadar etkileneceğimi biliyordum, bu etkinin tadını çıkarabilmek için belki de içgüdüsel bir davranıştı benim için.

Düşündüğüm gibi oldu, Gaza'dan çok etkilendim. Onun dünyası, dünyaya bakış açısı, durduğu ver kapladığı alan her şeyiyle eğreti oluşu, eğretiliyle dünyaya bütün oluşu. Travmaları, iç konuşmaları hepsi film gibi sanki, ya da gerçek gibi bilmiyorum.

Kitap yorumlama konusundan yetersiz biriyim, hassas bünyelerin okumaması gereken bir kitap bence, ki Hakan Günday öyle bir yazar zaten. Ona göre okuyun derim.

Nohut Oda kısacık öykülerden oluşan, kolayca okunabilen bir kitap. Malum yeni nesil Türk yazarlarımıza şans vermeye çalışıyorum. Daha çok yarım kalmışlıkların öyküleriydi. İki öyküsünün aradan sıyrıldığını hissetmeme rağmen çok da bende iz bırakacak gibi değil. Belki de Daha'dan sonra okuduğum için bilmiyorum.

Selam kızlar
Araf 300
Ben çok sevdim cidden bu kitabı ya, hem karakterler çok özgün hem anlatımı çok güzel Elif Şafak’ın
Sevmeni severim . Uni 2 deyken okuyup cok etkilenmistim tabii sonra elifim çok bozdu kendini bozmaz daha fazla dedim bozdu :)

Kadın psikolojisi bitti.Nevzat Tarhan’ı severim bu da güzel bir kitaptı.bazı noktalarda sıkça tekrara düşmüş bu da kitabı gereksiz uzatmış.hormonların ne kadar etkili olduğunu bir kez daha anladım☺️
Dün bitirmiştim.dün Tarhan’ın başka bir kitabına başladım: Mutluluk Psikolojisi ve stresle başa çıkma
Ben bu kitabı okuduğumda hiç sevememistim fazla cinsiyetçi gelmişti ayrıntı hatırlamıyorum ama

Araf bitti
Hayatımda 4 tane Elif Şafak kitabı okudum
Aşk, baba ve piç, siyah süt ve araf
Okuduğum zaman aşk beni çok etkilenmişti ve Araf da aynı etkiyi yarattı
Neden bu kadar çok sevdim bilmiyorum
Yazarın yine eski kaleminden önereceğiniz kitaplarına açığım :KK200:

Sıradaki kitabımı yarın seçicem
Bu arada anne olduktan sonra ben olmaktan cidden çıktım ve sanırım daha zamana ihtiyacım var
Bu süreçte kitaplar da olmasaymış naparmışım acaba
Onlar sayesinde iyice kopmuyorum hayattan
Mahrem , pinhan , bit palas

Hakan Günday'ın hep okumayı ertelediğim, alacağım tadı uzatmak için elimin gidip gidip gelmesine rağmen okumadığım kitabı. Kitap çıkalı 5 yılı geçti, ben evlendim çocuklarım oldu yine de ilk günden beri beklememe rağmen okumadım. Çünkü bu kadar etkileneceğimi biliyordum, bu etkinin tadını çıkarabilmek için belki de içgüdüsel bir davranıştı benim için.

Düşündüğüm gibi oldu, Gaza'dan çok etkilendim. Onun dünyası, dünyaya bakış açısı, durduğu ver kapladığı alan her şeyiyle eğreti oluşu, eğretiliyle dünyaya bütün oluşu. Travmaları, iç konuşmaları hepsi film gibi sanki, ya da gerçek gibi bilmiyorum.

Kitap yorumlama konusundan yetersiz biriyim, hassas bünyelerin okumaması gereken bir kitap bence, ki Hakan Günday öyle bir yazar zaten. Ona göre okuyun derim.

Nohut Oda kısacık öykülerden oluşan, kolayca okunabilen bir kitap. Malum yeni nesil Türk yazarlarımıza şans vermeye çalışıyorum. Daha çok yarım kalmışlıkların öyküleriydi. İki öyküsünün aradan sıyrıldığını hissetmeme rağmen çok da bende iz bırakacak gibi değil. Belki de Daha'dan sonra okuduğum için bilmiyorum.
O kadar cok özledim ki hakan günday okumayı . Daha filmi esinlenme olarak geçiyor güzeldi ama kitap kadar vurucu değildi . Şu anda herkes müslüm filmiyle yatıp kalkıyor kimse de dmeiyor ki senarist hakan günday yani:)

O kadar cok özledim ki hakan günday okumayı . Daha filmi esinlenme olarak geçiyor güzeldi ama kitap kadar vurucu değildi . Şu anda herkes müslüm filmiyle yatıp kalkıyor kimse de dmeiyor ki senarist hakan günday yani:)

Günday'ın her kitabını beğenmedim öyle aslında. Kinyas ve Kayra, Az ve Daha. Malafa ve Piç'i de okudum ama aynı etkiyi yaratmadı mesela. Hangi filmden esinlenme acaba bakayım?

Ben bu kitabı okuduğumda hiç sevememistim fazla cinsiyetçi gelmişti ayrıntı hatırlamıyorum ama
Feninizme bakış açısından olabilir mi acaba?
Hormanel kısımlar bu aralar beni çok ilgilendiriyor, onun için okumuştum☺️ Nevzat Tarhan daha gelenekçi yapıdadır psikolojiye ve kadına bakış açısı olarak, eşitlik demez tamamlayıcılık der.

O halde Mahrem diyorum. Beim en sevdigim Araf ve Mahrem . hatta Mahremi daha cok sevmiştim.
Elif Şafak'ın tek sevdiğim kitabıdır Mahrem. Tabi daha toy bir okuyucuyken çok kitabını okudum, o zamanlar sevmişim bir şekilde ama dönemselmiş. Yanlış okumalarımı da seviyorum beni şimdiki ben yaptı, 10 yıl sonra da bu yılları öyle anarım sanırım.

Dün Kırık Kanatlar’ı bitirdim. Yazarın Ermiş’ini daha çok sevmiştim.aslında başka biz zaman okusam lirizmi beni çık daha fazla etkilerdi ama Hayvan Çiftliği’nin ardından çok kaptıramadım kendimi:KK43: yine de Cibran okumak güzel☺️
Ve klasiklerle barışmaya “Kürk Mantolu Madonna’dan devam ediyorum☺️86 Dayım, bugün bitiririm umarım☺️
Ermiş sevenler Kırık Kanatları sevmiyorum sanırım.Bende de tam tersi olmuştu :)

İşte bu yüzden Günday okumuyorum ruh halim çok çalkantılıdır benim riske atmak istemem :)
Bir de bizim yeni nesil yazarlarımız niye hep öykü, kısa öykü yazıyor roman yazan var da ben mi bilemiyorum ? ben öykü sevmiyorum yani güzel de olsa hemen bitsin istemiyorum okudugum sey.

Sevmeni severim . Uni 2 deyken okuyup cok etkilenmistim tabii sonra elifim çok bozdu kendini bozmaz daha fazla dedim bozdu :)
:))))) tam bozdu bozdu bozdu derken baktık gene bozdu

Elif Şafak'ın tek sevdiğim kitabıdır Mahrem. Tabi daha toy bir okuyucuyken çok kitabını okudum, o zamanlar sevmişim bir şekilde ama dönemselmiş. Yanlış okumalarımı da seviyorum beni şimdiki ben yaptı, 10 yıl sonra da bu yılları öyle anarım sanırım.
Çok doğru bir düşünce insan hatalarıyla bütünleşmeli zaten. Ben de o dönemlerimi cahiliye devri diye adlandırıyorum :))) beyaz seri pembiş seri falan okumadım ama o zamanlarda okudugum kıymetli eserleri anlamamıştım yeterince galiba. :)

Back