• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Selam arkadaşlar
İklimler sayfa 60
Dili bana rus klasiklerini anımsattı Paris betimlemeleri de canım Victor Hugo’cuğumu anımsattı
Gelmiş geçmiş en iyi aşk hikayelerinden diye bir iddiası var kitabın ama henüz kafası karışık bir hanımefendi onu hem çok seven hem de geçmiş yaşamından dolayı kıskançlık yapan bi bey dışında bir şey göremedim.. tabi klasiklerdeki karakterlerin o abartılı hareketleri bunda da mevcut
Yalnız kimi cümleler o kadar güzel ki, mesela;
‘Belki de insanları en çok bölen şey, kimilerinin her şeyden önce geçmişte, kimilerinin de yalnız içinde bulundukları dakikada yaşamalarıdır.’

Günday'ın her kitabını beğenmedim öyle aslında. Kinyas ve Kayra, Az ve Daha. Malafa ve Piç'i de okudum ama aynı etkiyi yaratmadı mesela. Hangi filmden esinlenme acaba bakayım?
Canım kitaptan film yaptılar onur saylak yönetmen ama kitabın uyarlaması değil esinlenme olarak geçiyor . Sanat filmi tarzında çok az yerde vizyona girdi . Ismi de daha nette bi ara vardi şu anda var mi bilmiyorum ama gaza falan hayatının çok asi yer almış .

Malafa da mesela bastan dil oluşturması vs vs çok etkileyici geldi bana evet vurucu değildi belki ama sevmiştim . Picteki roman içind e bile bir sürü roman vardi . Ben hakan sevici olarak :) objektif olamiyorum

Feninizme bakış açısından olabilir mi acaba?
Hormanel kısımlar bu aralar beni çok ilgilendiriyor, onun için okumuştum☺️ Nevzat Tarhan daha gelenekçi yapıdadır psikolojiye ve kadına bakış açısı olarak, eşitlik demez tamamlayıcılık der.
Adamın söylemlerini sevmiyorum eşcinselliğe hastalık demesi vs rahatsız etmişti . Dediğim gibi ayrıntı hatırlamıyorum ama unvanını çok hak ettiğini düşünmüyorum daha ataerkil bi beyni var o beyin bana gitmedi

Elif Şafak'ın tek sevdiğim kitabıdır Mahrem. Tabi daha toy bir okuyucuyken çok kitabını okudum, o zamanlar sevmişim bir şekilde ama dönemselmiş. Yanlış okumalarımı da seviyorum beni şimdiki ben yaptı, 10 yıl sonra da bu yılları öyle anarım sanırım.
Mesela ben birazda ondan korkuyorum aradi 20 yaşında okuyup acayip etkilenmiştim bir daha okumaktan korkuyorum aynı etkiyi yapmazsa diye .

Ermiş sevenler Kırık Kanatları sevmiyorum sanırım.Bende de tam tersi olmuştu :)

İşte bu yüzden Günday okumuyorum ruh halim çok çalkantılıdır benim riske atmak istemem :)
Bir de bizim yeni nesil yazarlarımız niye hep öykü, kısa öykü yazıyor roman yazan var da ben mi bilemiyorum ? ben öykü sevmiyorum yani güzel de olsa hemen bitsin istemiyorum okudugum sey.

:))))) tam bozdu bozdu bozdu derken baktık gene bozdu
:)) çok merak ediyorum neden bozdu yoksa o bozmadı da benim zevkim mi değişti diyeceğim. Bazen şey düşünüyorum ilk kitapları başkasına mi yaziirdi:)

Çok tesekkur ederim canım.
Çıkmanıza çok sevindim canım, Benin’i vaktini bekler umarım☺️
Adamın söylemlerini sevmiyorum eşcinselliğe hastalık demesi vs rahatsız etmişti . Dediğim gibi ayrıntı hatırlamıyorum ama unvanını çok hak ettiğini düşünmüyorum daha ataerkil bi beyni var o beyin bana gitmedi
anladım canım☺️S en kimleri okuyorsun psikoloji alanında?

Simyacı'yı bitirdim. Icimdeki gezgin ruhu tekrar hatirladim Bir zamanlar butun dunyayi gezmeyi ama sadece gezmeyi de degil dunyanin farkli farkli ulkelerinde birkac yil yasaya yasaya omrumu gecirmeyi hayal.ediyordum

Back