- 24 Ekim 2014
- 59.305
- 330.713
- 698
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #26.521
Merhabalar
İnce Memed syf.288
İnce Memed syf.288
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şaire göre yolun yarısını geçtim Loliss, bana göre yolun üçte biri
Aramıza hoş geldiniz. Keyifli okumalar dilerim.Ben de gelebilir miyim?
Teşekkürler!Guns, germs and steel e devam ediyorum. Cok yavas ilerliyorum malesef. 200. Sayfadayim henuz. Ama bilmedigim kelimeler tekrarlamaya basladi. Sozluge daha az bakiyorum artik, bu hafta bitirebilirim umarim.
DonukPudra Filozof__Prenses nice guzel yaslara
Günaydın kızlar
DonukPudra Filozof__Prenses iyi ki doğmuşsunuz
Yeryüzü Müzesi bitti, çok severek okudum kitabı. Yeni kitabım Veronika Ölmek İstiyor bugün içinde başlamayı planlıyorum.
Maşallah canımHerkese Merhaba
İnce Memed
sayfa.66
Senin de doğum günün yarın sanırım. Kutlu mutlu olsun. Nice güzel yaşlar dilerim canım.
YAŞASIN TERAZİ KIZI OLMAK
YAŞASIN TERAZİ KIZLARI
Aramıza hoş geldiniz. Keyifli okumalar dilerim.
Teşekkürler!
Cassandra!
Teşekkür ederim.
Od, Babil’de ölüm İstanbul’da aşk ve Dublörün Dilemması’nı okudumEki Görüntüle 2197294 kizlar bu kitaplardan okuduğunuz var mı hangilerini tavsiye edersiniz? Elimde kitao kalmadı ne bulursam okumaya başladım.
Teşekkür ederim canımın iciGünaydın kızlar
DonukPudra Filozof__Prenses iyi ki doğmuşsunuz
Yeryüzü Müzesi bitti, çok severek okudum kitabı. Yeni kitabım Veronika Ölmek İstiyor bugün içinde başlamayı planlıyorum.
Tesekkurler.Od'u ben de okumuştum. Dublörün dilemması'nı okuyayım o zamanOd, Babil’de ölüm İstanbul’da aşk ve Dublörün Dilemması’nı okudum
Üçünü de tavsiye ederim okuduğum dönemde hepsini de çok sevmiştim
Hoşbuldum, teşekkür ederimAramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar diliyorum.
Hoş buldum teşekkür ederm Ben de teraziyimHerkese Merhaba
İnce Memed
sayfa.66
Senin de doğum günün yarın sanırım. Kutlu mutlu olsun. Nice güzel yaşlar dilerim canım.
YAŞASIN TERAZİ KIZI OLMAK
YAŞASIN TERAZİ KIZLARI
Aramıza hoş geldiniz. Keyifli okumalar dilerim.
Teşekkürler!
Cassandra!
Teşekkür ederim.
hepsini tam seçemedim , biraz bulanıktı ya da bana öyle geldi İstanbul’da aşk’ Od’dan daha çok sevmiştim Beşir Ayvazoğlu herkese hitap etmez pek ama Şair ve yazarlara meraklıysanız hele de kitap biraz beni yorsun diyorsanız Bozgunda Fetif Rüyası da çok güzel bi kitapBen Yahya Kemal’i sevdiğimden sevmiştim sonra Ayvazoğlunun bi çok başka kitabını da okudumseçebildiklerimden okuduklarım bunlarEki Görüntüle 2197294 kizlar bu kitaplardan okuduğunuz var mı hangilerini tavsiye edersiniz? Elimde kitao kalmadı ne bulursam okumaya başladım.
Hepsini seçmişsin işte :)) Muhtemelen biriyle başlayıp hepsini okurum farklı yazarlar deneyim biraz Ayvazoğlundan hiç okumadım. Murat Menteş'ten sonra da onu okuyayım. Teşekkürler.Hoşbuldum, teşekkür ederim
Hoş buldum teşekkür ederm Ben de teraziyim
hepsini tam seçemedim , biraz bulanıktı ya da bana öyle geldi İstanbul’da aşk’ Od’dan daha çok sevmiştim Beşir Ayvazoğlu herkese hitap etmez pek ama Şair ve yazarlara meraklıysanız hele de kitap biraz beni yorsun diyorsanız Bozgunda Fetif Rüyası da çok güzel bi kitapBen Yahya Kemal’i sevdiğimden sevmiştim sonra Ayvazoğlunun bi çok başka kitabını da okudumseçebildiklerimden okuduklarım bunlar
Lisedeyken hocamız okutmuştu. Gerçekten sürükleyici bir kitap hala hatırlarımBenim de elimde Peyami Safa’nın Yalnızız var.73. Sayfadayım
canım geç gördüm kusura bakma ilk olarak ermente beslenerek probiyotik almak gerek. Bunu preebiyotikle desteklersek probiyotik bakterilerin bagırsakta tutunmasını ve üremesini desteklemiş oluruz. Markelerde ''bizim'' marka maya var bir de danem diye bi marka varms ama ben ona denk gelmedim. Ama elinde probiyotik kapsul falan varsa bunu yogurt mayalarken de karıstırabilirsin ama önce ılık bir sutte bir saat kadar beklet ki direk sıcak süte mayalarsan bakteriler zarar görebilir. Bunun harici ben lahanayı cok tavsiye ediyorum keza yesil elma da cok etki ve tarhana ve fermente tursu. Evde sirke yapmaya baslayacagım mesela ev sirkesi varsa o da muazzam bir gıdadır. Ama en kolayı yogurt. Bir de tavsiyem yogurt iin sütü pastorize alıp cok kaynatmamak. Herkes sütcüden alıp uzun süre kaynatıyor bu sefer protein degrleri degisiyor. Ben pastorize sütü uygun sıcaklıga gelecek kadar ısıtılması taraftarıyım.Cicoretti nasılsın ?bu ishal salgını için peribiyotik ne önerirsin ? Geçmişte market yoğurt yazısına denk gelmiştim ama..
D& r den 1 hafta önce kitap sipariş ettim. Hala " hazırlanıyor" yazıyor. Çıldırmama az kaldı.[/QUOTE Canım kagıt sıkıntısından dolayı kıtap kargoları cok gecikti heryerde dönemsel bir durum yani. umarım biran önce kavusursun.
hoşgeldiniz.Ben de gelebilir miyim?
yorumlarını bekliyorum canım.Guns, germs and steel e devam ediyorum. Cok yavas ilerliyorum malesef. 200. Sayfadayim henuz. Ama bilmedigim kelimeler tekrarlamaya basladi. Sozluge daha az bakiyorum artik, bu hafta bitirebilirim umarim.
DonukPudra Filozof__Prenses nice guzel yaslara
Arkadaslar Kozmos bitti üstüne bir de Antabus' u bitirdim. yorumlarımı buraya ekliyorum.
Kozmos Evrenin Ve Yaşamın Sırları bana herhangi bir sır vermeedi belki yaşama dair ancak çok kıymetli bilgiler edindim. Kitabınn büyük bir bölümünün bilimin tarihi ile ilgili olduğunu söyleyebilirim. Duymadığım ama özellikle astronomi konusunda bilime çok fayda sağlamış isimler öğrendim.
açıkcası kitabın daha çok uzay bilim ile alakalı olacağını bekliyordum ama dediğim gibi bilimin tarihi, geçmiş zamanlar ve astronomik anlamda yazıldığı yıl itibariyle yaptıklarımızdan bahsediyordu. Bilimsel anlamda değerlendirmek gerekirse güncel değil ancak 20-30 yılda astronomik anlamda büyük bir çağ da atlamadığımız düşünülürse bu okumamızı çok etkilemiyor bence.
Genel bir bakış itibariyle tavsiye edeceğim bir kitap oldu benim için.
Seray Şahiner' i Antabus ile tanıdım. Bu kitabından yola çıkarak dilinin oldukça gerçekçi olduğunu söylemem gerekir. Konu hakkında elbet bir fikriniz olmuştur elbet ancak benim de kendimce belirtmek istediğim bir kaç cümlem olacak.
Konu o kadar bilindik ki. Bunun için sosyolojik araştırmaları taramaya, ayrıca gözlemler yapmaya falan hiçbirimizin gerek duyacağını sanmıyorum.
Konu çok uzun zaman önce değersizleştirilmiş, eşya gözüyle bakılmış, kendisine tanınan küçük özgürlükler ile gözü boyanmış kadın cinsiyetinin yaşamakta olduğu çıkmazlarla dolu hayatı.
Anaerkil toplumdan ataerkilliğe geçiş ( bazı antropologların katılmamasına rağmen) insanın doğaya ilk başkadırısı değildir malesef. Sebebi tam olarak bilinmese de doğurganlığı sebebiyle vakti zamanında yüceltilmiş olan kadın ataerkil toplum düzenine geçilmesi ile birlikte yerinden olmuş ve zayıf, yardıma muhtaç, alınıp satılabilir vb durumuna düşmüş-düşürülmüştür. Şu an hala tüm dünyada ( bazı küçük topluluklar hariç) ataerkil düzen hüküm sürmektedir. Bu sebeple en eşitlikçi ülkelerde bile halen ataerkil düzenin devam ettiğini söyleyebiliriz.
Bu eşitlikçi ülkelerde belki bizim Antabus' daki Leyla'lar yok. Yasalar o kadarına müsaade etmiyordur belki bunu bilemiyorum. o sebeple bizim Leylamızın yaşadığı topuma döneceğim.
Öyle bir toplum ki tecavüze uğradığında ilk başta mağduru suçlayan, eteğinin boyunu ya da bulunduğu yeri sorgulayan, öyle bir toplum ki 13 yaşındaki kızları otobüste yan koltukta kıstırıp bacaklarını pergel gibi açan aile babaları veyahut namusu için cinayet işleyebileceğini iddia eden kişilerle dolu, öyle bir toplum ki kadının her başarısızlığında kadını, erkeğin her başarısızlığında yine kadını suçlayabilecek, kadının bile kendi hem cinsine sahip çıkmadığı bir oluşum. Ve bu malesef x, y, z kuşakları da dahil toplumumuzun her kesiminde mevcut.
Bu yazdıklarımı okuyup fikirlerime katılan arkadaşlara soruyorum en sinirli olduğnuz anda ettiğiniz küfür nedir? Ya da toplumda en sık karşılaştığımız küfür nedir? Evet kadını hedef alan, aşağılayıcı küçük düşürücü söylemler. O kızdığımız adamların annelerine daha ne kadar söveceğiz. Daha ne kadar erkeğin cinsel ilişkideki fiziki rolünü yücelterek, bunu bir ceza veyahut bazı zamanlarda ödül olarak algılayacağız?
Bütün bunlar değişmedikçe yani kendi içimizdeki cinsiyetçiyi öldürüp gömmedikçe gelecek kuşakları da aynı şekilde büyütmeye ve sonunda kadını nesne veya erkeğe göre nispeten daha değersiz, korunması gerek aciz varlık olarak görmeye devam edeceğiz malesef.
Genç kızlarımızın çok severek okuduğu whattpad kitaplarının da tam da bu yönde konuları olduğunu duyuyor ve çok üzülüyorum.
Önce kadın kendi değerini anlamalı. Kendini nesneleştirilmekten korumalı ki bu görüş gelecek kuşaklara da geçebilsin.
Kitabı okurken Leyla' nın başına gelenleri bir yerlerde Ayşe, Fatma, Gül,...... kardeşlerimin de yaşıyor olabileceği ihtimalinin hayli yüksek olması beni çok gerdi. Aklıma sık sık Katherina Burdekin' in Swastika Geceleri geldi. Kitabın tamamında kadınların o hareketlerin kendilerine ya pılmasına nasıl müsaade ettiğini sorgulamıştı yazar. Tıpkı Leyla'nın annesinin de Leyla'ya yapılana müsaade ediyor oluşu gibi.
Hiçbir kadının ya da erkeğin bu acımasızlıkları yaşamadığı bir toplum çok uzakta olabilir ama umuyorum bir gün gerçekleşir tabi o zamana kadar açgözlülüğümüz yüzünden doğal kaynaklarımızı bitirip kendimizin ve tüm canlıların sonunu getirmezsek.
Ben okumadım ama Cengiz Dağcı'yı kim okusa beğeniyor.Hepsini seçmişsin işte :)) Muhtemelen biriyle başlayıp hepsini okurum farklı yazarlar deneyim biraz Ayvazoğlundan hiç okumadım. Murat Menteş'ten sonra da onu okuyayım. Teşekkürler.
Hosgeldin canimBenim de elimde Peyami Safa’nın Yalnızız var.73. Sayfadayım
yeni yasin kutlu olsunMaşallah canım
Hissettiğimiz yaştayız
Evet yarın da benim doğum günümçok teşekkürler güzel dileklerin için
terazilerin gücü adına