Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

merhabalar
temmuz geçirdiğim en verimsiz aydı. günlerce okumadım. asla alışkanlığım olmayan işler yaptım. buraya hiç uğramadım. derken nihayet ağustos geldi toparlanma zamanı...
geçtiğimiz hafta kitapyurdu'nun indiriminden aldığım sefiller'e başlayacağım.
hepinize sevgiler

"Pro üye olmadığım için" mi demek istiyorsun beleş derken?
Ben de reklam görüyorum.

bildirim de yapayım:

Mumine YILDIZ - İnce Hayat
sayfa...64
aa pro üyeler reklam mı görüyor? Bilmiyordum. İlk üye olduğumda aklımda öyle birşeyler kalmıştı.

Sahiden ya bizim Sefiller ortak okuması vardı yaz aylarında herkes rehavete kapıldı gitti :))))

aa pro üyeler reklam mı görüyor? Bilmiyordum. İlk üye olduğumda aklımda öyle birşeyler kalmıştı.

Sahiden ya bizim Sefiller ortak okuması vardı yaz aylarında herkes rehavete kapıldı gitti :))))
evet , görüyorum. misal şu anda aşağıda 'çiçek sepeti' reklamı var.

Ben de reklam görüyorum. Ama genelde bulunduğum ülke ile ilgili reklamlar.
internet kullanımı ve bölgeye göre değişiyor zaten. Ben komple izlendigimizi düsünüyorum zaten, misal geçen hafta telefonumun konumu kapalı iken bir magazaya girdim ve dolaşıp çıktım sonra ya o gündü ya ertesi gün o magazanın reklamı geldi cebime bu daha evvel de oldu denk mi geldi acaba?? bence konumumuz falan kapanmıyor. hatta mikrofon kamera bile acık olabilir ya da istendiginde açılabilir. O yüzden hicbir uygulamaya erişim hakkı vermiyorum.
Biraz daha yazarsam konuyu illüminatiye bağlayacagım :)) hahahaha

Merhaba Ben bir kitap arıyorum ama BU kitap köpekle ilgili köpeğin Bodiygart egitimini nasil verebilirim içerikli bir kitab olmasını istiyorum ileri sevye bildiğiniz önereceğiniz böyle bir kitap varmı varsa nerden alabilirim..

[QUOTE="Cicoretti, post: 56829669, member: 794875"
Sahiden ya bizim Sefiller ortak okuması vardı yaz aylarında herkes rehavete kapıldı gitti :))))[/QUOTE]
ortak okumayı unutmuşum sen deyince “aaa evet ortak okuma” oldu :) loliss de okuyalım demişti sanırım ama onun sınavı var elimdeki 374858210 kitaptan birine başlayıp Sefiller’ i bekleteyim en iyisi.

Bu konuda cok haklisin. Person of Interest dizisini izleyen var mi bilmiyorum. Bu dizide kahramanlardan biri, bir makine icat ediyor. Bu makine ile istedikleri kisileri kamerasi bulunan her cesit bir elektronik aletten izleyebiliyorlar. Bu tür seyler artik hayal olmaktan cikmis bence. Ben de gecenlerde telefonumda bir uygulama ile karsilastim. Bir markete gitmistim, birkac saat sonra telefonumda bu marketle ilgili sorular cikti. Bir - iki soruyu cevapladim sonra , aman bosver deyip kapattim. Sonraki günlerde , telefon bana soruyor: 1 ay önce falanca marketteydin, 2 hafta önce filanca magazadaydin. Bulundugum alisveris yerlerini tarihleri ile birlikte bana bildiriyor.
Yemin ederim telefonumdan korktum
Teknolojiye su ya da bu sebeple bulasmis isek izlenmemek mümkün degil bence.

8 günlük bir tatilden sonra dün gece evimize döndük. Sabahtan beri kac makina camasir yikadim , sayisini unuttum. Üzerimden yorgunluk akiyor. Aslinda bu sene Türkiye` ye gitmeme karari almistik. Cocuklar cok isteyince , bir haftaligina gidelim dedik.Bu tatil hepimize iyi geldi. Germinal `i okurum diye yanima almistim ama , pek mümkün olmadi.
Sayfa 138 ´deyim .
Hepinize selamlar, selamlar

ya ben mi kacırdım Türkiye'ye mi gelmiştiniz ne güzel.
İzlenmeye gelince aklıma hep 1984' ü getiriyor bu durum. Eşimin laptop' unun kamerası bantlı diye dalga geçiyorlar ama bence çok kolay bir uygulama olur izlemek. tabi kim niye izlesin denir ama hiç belli olmaz. Mark Zuckerberg insanların şahsi verilerini sattıgını itiraf etmesine ragmen o sacma sosyal medyasında açılan hesap sayısı yine de artmış. İnstgram vs bakıyorum herkes özel hayatını paylaşma derdinde hatta geçenlerde takip ettigim tarif vs paylaşan birisi vardı anneannesi hastalanmış ambulanstan paylaşım yapıyor!!!!!!! bu nedir dedim ya insanın o anda aklına telefon mu gelir paylaşım mı gelir? Yani izlenmekten çoğu kimsenin rahatsız olacagını da sanmıyorum bu kadar dejenere edildikten sonra.
İnsanın içindeki kendini gösterme, duyurma, bedenini, fikirlerini, kendine dair beğendigi ne varsa göz önüne koyma dürtüsünü çıkarıp pompaladılar malesef.
Şimdiki nesil çok fena diye uzatıcam dedeler gibi :))))

Orhan Karaveli__Kendi Heykelini Yapan Adam:İlhan Selçuk bitti.

İlhan Selçuk'u Cumhuriyet gazetesindeki Pencere adlı köşesindeki yazılarıyla tanımıştım, sadece onun penceresinden yansıyan düşünceleriydi tanışıklığımız, ne eksisi ne de fazlası. Ona dair başka bir fikrim yoktu açıkçası. Karaveli'nin bu kitabıyla başka bir pencere daha açıldı onun dünyasına, ona dair birçok bilgi öğrendim, sanki tanıdığım birinin arkadaşlarıyla sohbet edip onlardan onu dinlemiş gibi oldum.

Kitap 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümü ailesinin ağırlıklı olduğu, kendi özel yaşamına dair detayların yer aldığı kısım. Özellikle kız kardeşi Ülfet'in anılarından dinlediğim kardeş ilişkilerine tanıklık ettiği, annesiyle mektuplaştığı kısımlar benim en sevdiğim satırlardı. Abisi Turhan Selçuk'a ait fazladan bilgi alabilmek de benim için artı bir güzellikti. İkinci bölümde ise arkadaşlarının anılarında, mektuplaşmalarında kendisine ait izlerin üzerinden gidiyorsunuz. Hatta kitapta bir bölümde bir tanıdığın 'mektuplar bir dostun size iç dünyasını gösterir, içtensizlik yoktur, yaşamının izleri vardır.' ifadesi vardı, gerçekten de ailesine ve tanıdıklarına yazdığı mektuplarda o içtenliği hissediyorsunuz. Kendi iç dünyasının penceresini araladığını ve onun dünyasından size samimiyetinin sıcaklığının yansıdığını hissediyorsunuz. Kitabın son bölümünde ise ölümüne yakın zamanların kaleme alındığı kısım, hatta o zamanlar kaleme aldığı birkaç köşe yazısını da okuyup yazarın üslubunu hatırlıyorsunuz. Ve İlhan Selçuk'un bize kendini anlattığı o pencere kapanıyor ve siz kendinizi bu kitapla ona bir adım daha yaklaşmış hissediyorsunuz.

Kitabın anlatımı, dili çok akıcıydı, mektuplarla ve anılarla ilerlemesi daha akıcı olmasını sağlamış, ayrıca fotoğraflarla desteklenmesi o an bahsedilen anı gözünüzde canlandırmanıza fırsat veriyor. Kendi el yazısıyla yazılmış ufak notlar da birebir elimdeymiş gibi hissettirdi. Kendisinin şiirlere olan sevgisinden dolayı da birçok sayfada farklı şairlerin şiirlerine verilmiş, şiir seven benim de bildiğim dizelerde aynı duyguları paylaşmak güzeldi.

Yazdığın şeylerin her kelimesine katılıyorum. Kendi özel yaşamını sosyal medyadapaylaşanlara sonsuz saygım var. Herkesin kendi hayatı . Fakat senin de belirttiğin gibi bazı paylaşımlar insana '' yok artık '' dedirtiyor. Geçenlerde bir fotoğraf çok gündeme gelmişti sosyal medyada. Torun kişisi ve annesi ortaya anneanneyi almışlar ama yaşlı kadının suratında bir hayat emaresi yok. Kadın ya ölmüştü ya da son anlarını yaşıyordu. Haberi buldum, aynen şöyle :

Yok böyle olay! İddiaya göre, ölü annanesiyle facebook hesabından fotoğraf paylaşan kadın görenleri şoke etti. Fotoğrafta kadının anneannesini koltukta oturtup poz verdiği görülüyor. Genç kadının fotoğrafın üzerine, "Canım anneannemi kaybettim. Kabri nur mekanı cennet olsun" yorumunu düştü.

Bu fotoğrafı ilk gördüğümde 10 dakika öylece oturdum. Beynim dumura uğradı.Ne düşüneceğimi bilemedim. O yaşlı kadın için, kızı ve torunu için çok üzüldüm.
Şu anda yine tıkandım.

şimdi göz attım, duyguları samimi belki ama benim saygı anlayışıma bu hareketler sığmıyor. Başka bir fotograf görmütüm yine iki torun fotograf çektirmişlerdi. Kimin nerden aklına geliyor o an anlamıyorum ya. Bu kadar mı yalnızlaştık, bu kadar mı teşhiri sever olduk. belki bir hatıra kalsın isteniyor ama görüntü çok kötü bir de bahsettigin fotografta poz verdirmişler gibi falan gerçekten kanım dondu . Bununla ilgili olduğunu düşündügüm bir kitap aldım Görünüyorum O halde Varım diye okuyunca paylaşacagım belki hangi içgüdülerimize neden nasıl hitap ediliyor onu anlamamızda faydası olur. Bir de Gösteri Toplumu vardı ama onu aldım mı hatırlayamadım :))

Bu konuda senin gibi düşünüyorum. Google'da bir şey ara misal sonra buraya gel, hemen onunla ilgili reklamlar çıkıyor. Google küdamları iyi çalışıyor.

Ben de birçok uygulama erişimine izin vermiyorum. Fakat bazen bir yerden sonra mecbur kalıyorum.
Haaa bir de bundan dolayı insanlar bizi yadırgıyor
yok cok dikkatlisin. yok çok temkinlisin bilmem ne bla bla bla

bahsi açılmışken aklıma geldi . Ben Change.org çok kullanan biriydim geçenlerde Banu Avar'n bir yorumuna denk geldim ülkenin duygusal haritasını çıkarmada bu tür organizasyonlar kampanyalar vs kullanılıyormuş. şu an imza mimza atmıyorum. Doğru mu yapıyorum emin degilim ama içim böyle daha rahat.

pas...

Hayatın Anlamı ve Cicoretti , yazdıklarınıza sonsuz katılıyorum. Benim gibi insanların olması beni ne kadar mutlu etti anlatamam. İnsanlar bize garip baksa da...

Ben de yapana bir şey demem ama benim anlayışıma ters.

Bildirim de yapayım:

Mümine Yıldız - İnce Hayat
sayfa...86

Uzun zamandır ben de oraya imza atmıyorum. Kendimi kötü hissediyordum. Fakat sen de böyle diyorsan, demek ki doğru yoldayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…