• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

pas...

Hayatın Anlamı ve Cicoretti , yazdıklarınıza sonsuz katılıyorum. Benim gibi insanların olması beni ne kadar mutlu etti anlatamam. İnsanlar bize garip baksa da... :KK66:

Ben de yapana bir şey demem ama benim anlayışıma ters.

Bildirim de yapayım:

Mümine Yıldız - İnce Hayat
sayfa...86:KK55:

Uzun zamandır ben de oraya imza atmıyorum. :olamaz: Kendimi kötü hissediyordum. Fakat sen de böyle diyorsan, demek ki doğru yoldayım. :oops:
pas geçtigin mesajı görmemiştim ben :)))) :)))

bahsi açılmışken aklıma geldi . Ben Change.org çok kullanan biriydim geçenlerde Banu Avar'n bir yorumuna denk geldim ülkenin duygusal haritasını çıkarmada bu tür organizasyonlar kampanyalar vs kullanılıyormuş. şu an imza mimza atmıyorum. Doğru mu yapıyorum emin degilim ama içim böyle daha rahat.

Bende oraya sürekli imza atarım ama bu söylediğinizden sonra düşünücem ve araştırıcam. İlginç ve doğru olabilir.

şimdi göz attım, duyguları samimi belki ama benim saygı anlayışıma bu hareketler sığmıyor. Başka bir fotograf görmütüm yine iki torun fotograf çektirmişlerdi. Kimin nerden aklına geliyor o an anlamıyorum ya. Bu kadar mı yalnızlaştık, bu kadar mı teşhiri sever olduk. :KK43: belki bir hatıra kalsın isteniyor ama görüntü çok kötü bir de bahsettigin fotografta poz verdirmişler gibi falan gerçekten kanım dondu . Bununla ilgili olduğunu düşündügüm bir kitap aldım Görünüyorum O halde Varım diye okuyunca paylaşacagım belki hangi içgüdülerimize neden nasıl hitap ediliyor onu anlamamızda faydası olur. Bir de Gösteri Toplumu vardı ama onu aldım mı hatırlayamadım :))
Ben de şu kitapları soracaktım. Yazmayı unutmuş olduğumu fark ettım. :kızgın:
Gösteri Toplumu
Görünüyorum O halde Varım

bunlarla ilgili yorumlarini muhakkak bekliyorum. :oops: ona göre ben de satın alırım veya almam :KK66:

pas geçtigin mesajı görmemiştim ben :)))) :)))

Yazdığın şeylerin her kelimesine katılıyorum. Kendi özel yaşamını sosyal medyadapaylaşanlara sonsuz saygım var. Herkesin kendi hayatı . Fakat senin de belirttiğin gibi bazı paylaşımlar insana '' yok artık '' dedirtiyor. Geçenlerde bir fotoğraf çok gündeme gelmişti sosyal medyada. Torun kişisi ve annesi ortaya anneanneyi almışlar ama yaşlı kadının suratında bir hayat emaresi yok. Kadın ya ölmüştü ya da son anlarını yaşıyordu. Haberi buldum, aynen şöyle :

Yok böyle olay! İddiaya göre, ölü annanesiyle facebook hesabından fotoğraf paylaşan kadın görenleri şoke etti. Fotoğrafta kadının anneannesini koltukta oturtup poz verdiği görülüyor. Genç kadının fotoğrafın üzerine, "Canım anneannemi kaybettim. Kabri nur mekanı cennet olsun" yorumunu düştü.

Bu fotoğrafı ilk gördüğümde 10 dakika öylece oturdum. Beynim dumura uğradı.Ne düşüneceğimi bilemedim. O yaşlı kadın için, kızı ve torunu için çok üzüldüm.
Şu anda yine tıkandım.
Çok bilinçsizce, anlam veremediğim bir şekilde kullanıyorlar sosyal medyayı. Benim çevremde de var birçok paylaşımlarını gördükçe dumura uğruyorum.
Paranoyak gibi hissediyorum kendimi hatta memlekete gidince haberim yokken saçma sapan bir fotoğrafımı çekip sosyal medyada paylaşır mı bu akrabalar diye. :deli:

Öpücük Kutusu'na devam ediyorum bu arada ama iki gündür okumadım.

Merhabalar :KK200: Buraya yazmaya da mahcubum çünkü bu ay hedeflediğim hiçbir şeyi yapamadım.. 1 kitap bitirebildim.. Yüzyıllık Yalnızlık'a başlamıştım onu da bıraktım, okuyasım gelmedi..
Sınav sonuçlarım da istediğim gibi gelmedi.. Tekrar hazırlanma kararı aldım.. Kitap okumaya da tekrardan başladım..Bugün motive olmak için kitap bile aldım :KK200:

İnsan neyle yaşar? - Tolstoy

Bunu okumaya başladım..

Merhabalar :KK200: Buraya yazmaya da mahcubum çünkü bu ay hedeflediğim hiçbir şeyi yapamadım.. 1 kitap bitirebildim.. Yüzyıllık Yalnızlık'a başlamıştım onu da bıraktım, okuyasım gelmedi..
Sınav sonuçlarım da istediğim gibi gelmedi.. Tekrar hazırlanma kararı aldım.. Kitap okumaya da tekrardan başladım..Bugün motive olmak için kitap bile aldım :KK200:

Bunu okumaya başladım..
hepimiz dağıldık zaten bu ay temmuz bizi vurdu :)) o yüzden mahcup olmana gerek yok . Mutlu olacağın mesleği yap da bir yıl geç bir yıl erken olsun inan farketmiyor. Önemli olan hem mutlu olman hem de dünyaya topluma faydalı bir iş yapman canım. Allah güzel kabine göre vereir inşallah.

Herkese Merhaba :KK68: Hayırlı cumalar dilerim.

Mümine YILDIZ - İnce Hayat
sayfa...111:KK69:

Bunu okumaya başladım..
Koza16 , Allah gönlüne göre versin canım, mutlu olacağın bir mesleği yapma şansın olur inşallah. :KK37:

Bunu okumaya başladım..
Umarım bir gün ülkemizde insanlar mezun oldukları işi yapmak için bu kadar yipranmak zorunda kalmazlar.
Sana da başarılar dilerim canım zihnin ve yolun açık olsun.

ya ben mi kacırdım Türkiye'ye mi gelmiştiniz ne güzel.
İzlenmeye gelince aklıma hep 1984' ü getiriyor bu durum. Eşimin laptop' unun kamerası bantlı diye dalga geçiyorlar ama bence çok kolay bir uygulama olur izlemek. tabi kim niye izlesin denir ama hiç belli olmaz. Mark Zuckerberg insanların şahsi verilerini sattıgını itiraf etmesine ragmen o sacma sosyal medyasında açılan hesap sayısı yine de artmış. İnstgram vs bakıyorum herkes özel hayatını paylaşma derdinde hatta geçenlerde takip ettigim tarif vs paylaşan birisi vardı anneannesi hastalanmış ambulanstan paylaşım yapıyor!!!!!!! bu nedir dedim ya insanın o anda aklına telefon mu gelir paylaşım mı gelir? Yani izlenmekten çoğu kimsenin rahatsız olacagını da sanmıyorum bu kadar dejenere edildikten sonra.
İnsanın içindeki kendini gösterme, duyurma, bedenini, fikirlerini, kendine dair beğendigi ne varsa göz önüne koyma dürtüsünü çıkarıp pompaladılar malesef.
Şimdiki nesil çok fena diye uzatıcam dedeler gibi :))))
Özellikle hastanede, hastalıkla vs paylaşımlar beni de çok şaşırtıyor. İnsan öyle bir anda onu nasıl düşünür ve o anı niye ölümsüzleştirmek ister ? ? Ben öyle anları beynimden bile silmek istiyorum mesela..
Güzel anları (abartmadan) paylaşmak belki bir nebze hoş görülebilir ama onun da artık suyu çıkarıldı malesef. Özellikle çocukların her anı paylaşılıyor. Bir birey olarak görülmeden. Ki rıza alma gibi bir durum olamıyor tabiki küçücuk çocuk neticede.

Back