- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #25.681
Günaydınlar,
Buradayım adlı kitap benimle heryeri geziyor bugun nihayet 20 sayfa kadar okudum. uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir kitap okumamıştım arkadaşlar. Sürekli yahudilik ve İsrail den bahsediyor ve 680 sayfa. Diyeceksiniz ki niye o kuyosun o halde ; başladım bir kere bırakırsam bir daha okumam hem de bir kaç cümle de olsa beğendigim yerler oluyor arada o sebeple devam ediyorum.
Akşamları da yarım saat falan okumak için Öfke Kontrol Rehberi' ne başladım.
Bir de Çalışan üreten insan kavramını artık insanlık olarak sorgulamamız gereken bir çağda yaşıyorken hala korkunç boyutlarda çöpler üreterek bir yandan da bunları tüketmeye çalışıyoruz. üf gene uzatıcam :))) durduruyorum kendimi.
Buradayım adlı kitap benimle heryeri geziyor bugun nihayet 20 sayfa kadar okudum. uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir kitap okumamıştım arkadaşlar. Sürekli yahudilik ve İsrail den bahsediyor ve 680 sayfa. Diyeceksiniz ki niye o kuyosun o halde ; başladım bir kere bırakırsam bir daha okumam hem de bir kaç cümle de olsa beğendigim yerler oluyor arada o sebeple devam ediyorum.
Akşamları da yarım saat falan okumak için Öfke Kontrol Rehberi' ne başladım.
Çalışsak da, bilinçlensek de erkek egemenliğinden kurtulamıyoruz, bunu devam ettiren bir sürü kadın olduğunu görmek de üzücü. Yaşlı bir teyzemiz vardı oğlunun evlenince bulaşık yıkadığını görünce ağlamış??? Teyzeyi yargılamak ne haddime ama kadın da çalışıyorken ev işlerinin yine kadının görevi sayılmasını aklım almıyor.Bence güzel anlatmışsın da bağlanamayacak kadar detaylı bir konu. Bir kısır döngü örneği var ya, "İşe gitmek için takım elbise almalıyım, takım elbise almak için çalışmalıyım." diye. Aldığımız da bu tüketim toplumunda eriyor gidiyor. Gerçekten çalıştığımızdan kendimize kattığımız çok az... Biz kdınlar olarak tabi daha dezavantajlıyız, çalışıyoruz evet ayaklarımız yere sağlam basıyor ama bizim toplumumuzda genelde evde çalışan da kadın oluyor, doğuran, çocuğu gece gündüz büyüten zaten kadın... Keşke dünyada herkes eşit olabilse.
Bir de Çalışan üreten insan kavramını artık insanlık olarak sorgulamamız gereken bir çağda yaşıyorken hala korkunç boyutlarda çöpler üreterek bir yandan da bunları tüketmeye çalışıyoruz. üf gene uzatıcam :))) durduruyorum kendimi.