• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Günaydınlar,
Buradayım adlı kitap benimle heryeri geziyor bugun nihayet 20 sayfa kadar okudum. uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir kitap okumamıştım arkadaşlar. Sürekli yahudilik ve İsrail den bahsediyor ve 680 sayfa. Diyeceksiniz ki niye o kuyosun o halde ; başladım bir kere bırakırsam bir daha okumam hem de bir kaç cümle de olsa beğendigim yerler oluyor arada o sebeple devam ediyorum. :(
Akşamları da yarım saat falan okumak için Öfke Kontrol Rehberi' ne başladım.

Bence güzel anlatmışsın da bağlanamayacak kadar detaylı bir konu. Bir kısır döngü örneği var ya, "İşe gitmek için takım elbise almalıyım, takım elbise almak için çalışmalıyım." diye. Aldığımız da bu tüketim toplumunda eriyor gidiyor. Gerçekten çalıştığımızdan kendimize kattığımız çok az... Biz kdınlar olarak tabi daha dezavantajlıyız, çalışıyoruz evet ayaklarımız yere sağlam basıyor ama bizim toplumumuzda genelde evde çalışan da kadın oluyor, doğuran, çocuğu gece gündüz büyüten zaten kadın... Keşke dünyada herkes eşit olabilse.
Çalışsak da, bilinçlensek de erkek egemenliğinden kurtulamıyoruz, bunu devam ettiren bir sürü kadın olduğunu görmek de üzücü. Yaşlı bir teyzemiz vardı oğlunun evlenince bulaşık yıkadığını görünce ağlamış??? Teyzeyi yargılamak ne haddime ama kadın da çalışıyorken ev işlerinin yine kadının görevi sayılmasını aklım almıyor.
Bir de Çalışan üreten insan kavramını artık insanlık olarak sorgulamamız gereken bir çağda yaşıyorken hala korkunç boyutlarda çöpler üreterek bir yandan da bunları tüketmeye çalışıyoruz. üf gene uzatıcam :))) durduruyorum kendimi.

çok güzel bir konuya değindin. Zira çoğumuz çalışan-üreten insanı savunuruz . Ben özellikle kadınların eve 'kapatılması' fikrine dayanamayan biriyim ancak son zamanlarda sorguluyorum bu 'üreten insan' fikrini. ( tabi cinsiyet ayrımı yapmaksızın) Sizlerle de bu fikrimi paylaşmak benim için zevktir. hep demiyor muyuz kendine yetebilen, kimsenin eline bakmayan birisi olmak lazım diye iyi de hadi çalıştık ürettik tamam ama ne ürettik??? Biz insanoğlu; niteliği niceliğe değişeli o kadar çok olmuş ki ürettiklerimizin ne gibi bir faydası olduğunu sorgulamadan üretiyoruz ki tüketebilelim. Varlığımızın yegane amacı buymuş gibi yıkanmış zihinlerimiz. Misal sigara üreten bir fabrikada çalışanlar; evet çalışıyorlar kendilerine yetiyorlar, sistemin içindeler birçok insan aç kalmıyor peki insanlığa ne yararı oluyor bunun??? İşte böyle sorgulamalarım oluyo zaman zaman... Konu çok uzun, bağlayamadım da zaten :)

Rica ederim. Bu aralar unutyor olsam da Şimdi' de yaşamak benim de önem verdigim bir konu.Benim Şimdi ile tanışmam esasında Eckhart TOLLE ile olmuştur çok sıkıntılı bir dönemimde ilaç gibi gelmişti onun naif yazıları. Çok kaygılı yapıda biri olarak gelecekte, olasılıklarla boğuşarak yaşamanın ya da geçmişte artık değiştiremeyeceğimiz olaylara yapışarak sürekli kendimizi boş yere üzmenin ne kadar gereksiz olduğunu farketmemi sağlamıştı. Aynı fikri Tolstoy' dan duymak beni çok mutlu etti hemen paylaşmak istedim. Şimdide kalalım Filocuğum. :KK200::KK19:

Ben de calisan-ureten insani savunuyorum ama uretenden kasit tabiki onune konulan isi sorgulamadan yapan ve emeginin karsiliginda para alan kisi degil. Ekonomik bagimsizlik, hayatinin kontrolunu eline almak icin birincil gereklilik ama minimal bir yasam icin de eminim etik veya ahlaki olarak tartismali olmayan bir is bulunabilir. Bundan sonrasi icinse, uretmek her zaman para karsiliginda yapilmak zorunda degil. Okumak ve oturup dusunmek, belirli konular uzerine kafa yorup bireysel veya toplumsal sorunlari cozmek adina birseyler yapmak, yazmak cizmek, duygularini sanatsal olarak ifade edecek eserler olusturmak vb. bunlarin hepsi ureten insana giriyor benim tarifimde. Diger taraftan, her gun 3 ogun yemek yapan, ev temizleyen, cocuk bakan bir ev hanimi da aslinda birseyler uretiyor ama urettiklerinin karsiligi yok - gorunmeyen emek. Yemek yapiyorsunuz, yeniyor ve bitiyor, temizlik yapiyorsunuz kirletiliyor ve bitiyor, ve sonra yine ayni dongu ve bunlarin uretene bir katkisi/faydasi da yok. Ben bu tur yapilmasi yasami surdurmek icin zorunlu olan "rutin" islerin bir kisinin gorevi olmasina karsiyim. Her insan yasamini surdurmek adina, yemek, temizlik vb. zamaninin bir kismini bu islere ayirmali ancak bunun disinda yukaridaki "ureten" tanimina uyan isler yapabilecek kadar kendine de zamani olabilmeli. Bahsi gecen kitabi okumadim, okuma listeme ekledim ama para kazanmak adina yaptigimiz is disinda "uretmeye" vakit ayirma hakkimizi savundugunu umuyorum.

Bu arada para kazanmak icin yaptiginiz gunluk isin ayni zamanda sizi zihinsel anlamda tatmin eden bir "uretme" araci oldugu durum en ideali sanirim. O nedenle meslek secimi onemli, ama normal bir dunyada bunun orani fazla olmayacaktir.

Ben de calisan-ureten insani savunuyorum ama uretenden kasit tabiki onune konulan isi sorgulamadan yapan ve emeginin karsiliginda para alan kisi degil. Ekonomik bagimsizlik, hayatinin kontrolunu eline almak icin birincil gereklilik ama minimal bir yasam icin de eminim etik veya ahlaki olarak tartismali olmayan bir is bulunabilir. Bundan sonrasi icinse, uretmek her zaman para karsiliginda yapilmak zorunda degil. Okumak ve oturup dusunmek, belirli konular uzerine kafa yorup bireysel veya toplumsal sorunlari cozmek adina birseyler yapmak, yazmak cizmek, duygularini sanatsal olarak ifade edecek eserler olusturmak vb. bunlarin hepsi ureten insana giriyor benim tarifimde. Diger taraftan, her gun 3 ogun yemek yapan, ev temizleyen, cocuk bakan bir ev hanimi da aslinda birseyler uretiyor ama urettiklerinin karsiligi yok - gorunmeyen emek. Yemek yapiyorsunuz, yeniyor ve bitiyor, temizlik yapiyorsunuz kirletiliyor ve bitiyor, ve sonra yine ayni dongu ve bunlarin uretene bir katkisi/faydasi da yok. Ben bu tur yapilmasi yasami surdurmek icin zorunlu olan "rutin" islerin bir kisinin gorevi olmasina karsiyim. Her insan yasamini surdurmek adina, yemek, temizlik vb. zamaninin bir kismini bu islere ayirmali ancak bunun disinda yukaridaki "ureten" tanimina uyan isler yapabilecek kadar kendine de zamani olabilmeli. Bahsi gecen kitabi okumadim, okuma listeme ekledim ama para kazanmak adina yaptigimiz is disinda "uretmeye" vakit ayirma hakkimizi savundugunu umuyorum.

Bu arada para kazanmak icin yaptiginiz gunluk isin ayni zamanda sizi zihinsel anlamda tatmin eden bir "uretme" araci oldugu durum en ideali sanirim. O nedenle meslek secimi onemli, ama normal bir dunyada bunun orani fazla olmayacaktir.
çok güzel ifade etmişsiniz her kelimesine katılıyorum sözlerinizin. Benim bahsettiğim de'üreten insan' kelimesinde esasında sistemin içine dahil olup çarklar arasında unufak olmuş , temelde faydasız işler ile geçimini sağlayan ve bir o kadar da gereksiz tüketim aracı haline gelmiş bir modeldi. Reklamlar, filmler, dergi kapakları, bir yandan da doymak bilmeyen benliğimizin işgali altında olan zihinlerimizi tüketim yönlendirmelerinden kurtarmamız gerekiyor . Tabi çılgınlar gibi artan dünya nüfusu ve ekonomisi milimalist yaşamı ne derece tercih eder bilemem ama bu kısır döngünün biz göremesek de sonumuzu yaklaştırdıgını düşünüyorum.
Benim Evdeki kadının görünmeyen ya da önemsiz görülen emekleri de özellikle çocuklarına bakıyorsa bence üretme faaliyetine dahil.
Mevcut dünya ekonomisinin hatırı sayılır kısmı, sürekli tekrar gerektiren fiziksel faaliyet isteyen, milyonlarca insanın çalıştığı ve hiç bir zihinsel doyum sağlamayan işler ile dönüyor. Kapitalizm bindiği dalı keserken insanın düşünme yetisini de ( özellikle emekçi kesimin) köreltiyor hem de çoğu zaman insanoğluna ve gezegene zarar veren hiçler uğruna.

Herkese Merhaba...
Harlan Coben - Zaman Tükeniyor
son 50 sayfa :KK55:
çok güzel bir konuya değindin. Zira çoğumuz çalışan-üreten insanı savunuruz . Ben özellikle kadınların eve 'kapatılması' fikrine dayanamayan biriyim ancak son zamanlarda sorguluyorum bu 'üreten insan' fikrini. ( tabi cinsiyet ayrımı yapmaksızın) Sizlerle de bu fikrimi paylaşmak benim için zevktir. hep demiyor muyuz kendine yetebilen, kimsenin eline bakmayan birisi olmak lazım diye iyi de hadi çalıştık ürettik tamam ama ne ürettik??? Biz insanoğlu; niteliği niceliğe değişeli o kadar çok olmuş ki ürettiklerimizin ne gibi bir faydası olduğunu sorgulamadan üretiyoruz ki tüketebilelim. Varlığımızın yegane amacı buymuş gibi yıkanmış zihinlerimiz. Misal sigara üreten bir fabrikada çalışanlar; evet çalışıyorlar kendilerine yetiyorlar, sistemin içindeler birçok insan aç kalmıyor peki insanlığa ne yararı oluyor bunun??? İşte böyle sorgulamalarım oluyo zaman zaman... Konu çok uzun, bağlayamadım da zaten :)

Rica ederim. Bu aralar unutyor olsam da Şimdi' de yaşamak benim de önem verdigim bir konu.Benim Şimdi ile tanışmam esasında Eckhart TOLLE ile olmuştur çok sıkıntılı bir dönemimde ilaç gibi gelmişti onun naif yazıları. Çok kaygılı yapıda biri olarak gelecekte, olasılıklarla boğuşarak yaşamanın ya da geçmişte artık değiştiremeyeceğimiz olaylara yapışarak sürekli kendimizi boş yere üzmenin ne kadar gereksiz olduğunu farketmemi sağlamıştı. Aynı fikri Tolstoy' dan duymak beni çok mutlu etti hemen paylaşmak istedim. Şimdide kalalım Filocuğum. :KK200::KK19:
Pandora ile konuştuğunuz konuda size katılıyorum. Bu konu beni de üzüyor. :KK43:

ŞİMDİ konusunda sanırım Eckhart Tolle'nin Şimdi'nin Gücü kitabı vardı bende. Onu bir bulup okuyayım inşallah...

Şimdi'de kalalım Cicoretti :KK36:

Bircan YILDIRIM'ın kitabında dediği gibi en azından "Şimdi ve buradayım" diyelim. ânı fark edelim. şimdide olduğumuzun bilincine varalım inşallah. :KK37:

Son düzenleme:
Merhabalar, herkesler iyidir umarım
Melisa Kesmez Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz kitabını bitirdim
Çok sevdim kalemini yaZarın, bir sürü hikaye var içerisinde
Hele birkaç hikaye çok etkiledi beni
Kısa kısa hikayeler olduğu için de konu bütünlüğü bozulmadan, benim gibi kısıtlı zamanlarda okunabiliyor
Kesinlikle tavsiye ediyorum

Herkese Merhaba...
son 50 sayfa :KK55:
Pandora ile konuştuğunuz konuda size katılıyorum. Bu konu beni de üzüyor. :KK43:

ŞİMDİ konusunda sanırım Eckhart Tolle'nin Şimdi'nin Gücü kitabı vardı bende. Onu bir bulup okuyayım inşallah...

Şimdi'de kalalım Cicoretti :KK36:

Bircan YILDIRIM'ın kitabında dediği gibi en azından "Şimdi ve buradayım" diyelim. anı fark edelim. şimdide olduğumuzun bilincine varalım inşallah. :KK37:
ilk kitabı oymuş evet ben ilk Varolmanın Gücünü okumuştum sonra Şimdi' nin Gücü' nü okumuştum. İkisi de harika kitaplar.

Günaydınlar,
Buradayım adlı kitap benimle heryeri geziyor bugun nihayet 20 sayfa kadar okudum. uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir kitap okumamıştım arkadaşlar. Sürekli yahudilik ve İsrail den bahsediyor ve 680 sayfa. Diyeceksiniz ki niye o kuyosun o halde ; başladım bir kere bırakırsam bir daha okumam hem de bir kaç cümle de olsa beğendigim yerler oluyor arada o sebeple devam ediyorum. :KK43:
Akşamları da yarım saat falan okumak için Öfke Kontrol Rehberi' ne başladım.

Çalışsak da, bilinçlensek de erkek egemenliğinden kurtulamıyoruz, bunu devam ettiren bir sürü kadın olduğunu görmek de üzücü. Yaşlı bir teyzemiz vardı oğlunun evlenince bulaşık yıkadığını görünce ağlamış??? Teyzeyi yargılamak ne haddime ama kadın da çalışıyorken ev işlerinin yine kadının görevi sayılmasını aklım almıyor.
Bir de Çalışan üreten insan kavramını artık insanlık olarak sorgulamamız gereken bir çağda yaşıyorken hala korkunç boyutlarda çöpler üreterek bir yandan da bunları tüketmeye çalışıyoruz. üf gene uzatıcam :))) durduruyorum kendimi.
Mesela ben bebek yaptım, kurum avukatıydım ama ücretsiz izin hakkım olmadığı ve de zar zor kavuştuğum bebeğime 1 yıl kendim bakmak istediğim için istifa ettim
Kariyerime ara vermek zorunda kaldım neden çünkü kadınım, hem çocuk hem kariyer ikisi bi arada olmuo
Ya 3 aylık bebeğimi bırakıp işe gidicektim ya da mesleğime ara verecektim
Şimdi ilerisi belirsiz bakalım ne yapacağım

Mesela ben bebek yaptım, kurum avukatıydım ama ücretsiz izin hakkım olmadığı ve de zar zor kavuştuğum bebeğime 1 yıl kendim bakmak istediğim için istifa ettim
Kariyerime ara vermek zorunda kaldım neden çünkü kadınım, hem çocuk hem kariyer ikisi bi arada olmuo
Bence çok doğru bir karar verdin. Çocuguna kendi bakan, bunun için mesleğine ara veren ya da tamamen bırakan annelere çok büyük saygı duyuyorum. İleride çocuğum olursa ben de ilk yıl kendim bakmak istiyorum. Evet entellektüel olarak; çalışarak , meslegimizi icra ederek doyuma ulaşmak çok önemli ama topluma yeni katılacak bir bireyi sağlıklı ve düzgün yetiştirmek de çok önemli. Kadın olduğumuzdan tabi ortaya çıkan handikap sürekli bizim birşeylerden vazgeçmek durumunda kalıyor oluşumuz. Bebeği karnında taşıma ve doğurma yetisinin bize bahşedilmesinin karşılığında verdigimiz bir ödün bu sanırım.

NOT: Ay bu ara pek mi boştayım ben yazıp duruyorum :))))))

aynı düşüncede olduğum için bende işe girmedim. En azından 1 yaşına kadar kendim bakmak istiyorum. En güzelini yapmışsın. O kadar hızlı büyüyorlar ki inanamıyor insan :)

Selamlar Düşler Kabuslar ve Gelecek Masalları bitti. Beklentim yüksekti sanırım ama beğendiğimi söyleyemeyeceğim bitirmiş olmak için okudum.
Yeni kitabım Liseden arkadaşlar dün başladım 183. sayfadayım çok eğlenerek okuyorum, kitapta benim okuduğum liseden bahsediyor biraz mutlu oldum okurken, lise zamanlarımı yad ettim :KK53:

ilk kitabı oymuş evet ben ilk Varolmanın Gücünü okumuştum sonra Şimdi' nin Gücü' nü okumuştum. İkisi de harika kitaplar.
Elimdeki kitap bitmek üzere... akşam eve bakayım da bulursam"şimdi'nin gücü"ne başlayayım inşallah.
teşekkür ederim cicoretti. :KK200:
Merhaba üye olabilirmiyim♥️
pek tabii! :) hoş geldiniz. ;)

koza16 koza16 çok çok geçmiş olsun.İnşallah istediğin yeri kazanırsın.En güzel yılların başlıyor
Çok teşekkür ederim :KK36:

Hoşgeldin
Umarım güzel bir tatil geçirmişsindir. Biz bu yaz buradayız.
koza16 koza16 sen de hoşgeldin. InşaAllah sınav sonuçları hakkında hayırlı olur.

Okul Çarşamba günü kapanacak. Yarın ve öbür gün koşturmaca devam ediyor.
Gelmişken bildirim yapayım:
Öksüzler Treni - Sayfa 225

Hoşbuldum :KK200: İnşallah öyle olur :KK200:

Herkese Merhaba...
sayfa...283:KK52:

Koza16 hoş geldin. İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın. :KK37: Seni yeniden burada görmek güzel. :KK37:
Hoşbuldum, çok teşekkür ederim :KK200: Ben de çok mutluyum burada olduğum, kitaplara dönebildiğim için :KK37:

Back