- 16 Ocak 2014
- 3.763
- 5.240
- 248
- 39
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #25.661
Rota çok zor. Ara uçuşlar, oteller, aşılar, seyahat sigırtası filan derken resmen yoruldum
İnşallah....Olsun değer
Uzak doğuda nereye gidiyorsunuz gezgin papatya :)Rota çok zor. Ara uçuşlar, oteller, aşılar, seyahat sigırtası filan derken resmen yoruldum
Tembellik Hakkı'na başladım ve gerçekten modern köleler olduğumuzu kabul ettim. Kitap kapitalizmi eleştiriyor ve en güzel yanı insancıl bir yaşam için günde 3 saat çalışmayı savunuyor. Gerçekten köle değil miyiz? Tüm günümüz işte geçiyor, evde bir yemek yiyip, dinlenip yine işe geliyoruz, kimimizin haftasonu bile 1 gün izni var. Onda da zaten evi temizleyip toparlamakla geçiyor. Yılda bir 10 gün deniz tatiline çıkalım diye 1 sene çalışıyoruz ki çoğu insanın o imkanı bile olmuyor. Zengin olan yine patronlar...
Koza16 hoş geldin. İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın.Merhabalar arkadaşlar, nasılsınız ?Bu yıl üniversite sınavlarına girdiğimden dolayı aktif olamamıştım.. Daha doğrusu 1 yıldır hiç kitap okuyamadım.. Bugün itibariyle sınavım geçtii ve ben de hemen ilk kitabı alıp okumaya başladım
Nasıl özlemişim anlatamam
Tekrardan gelip sizlerle beraber olabilirim umarım beni yine kabul edersiniz
Okumaya başladığım kitabı da yazayım..
Aylak Adam- Yusuf Atılgan
Cicoretti bunu bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.Size Tolstoy'un kendi sesinden güzel bir link ve aforizmalar linki bırakıyorum. Şimdi' nin önemini unutmamamızı dilerim.
Tembellik Hakkı'na başladım ve gerçekten modern köleler olduğumuzu kabul ettim. Kitap kapitalizmi eleştiriyor ve en güzel yanı insancıl bir yaşam için günde 3 saat çalışmayı savunuyor. Gerçekten köle değil miyiz? Tüm günümüz işte geçiyor, evde bir yemek yiyip, dinlenip yine işe geliyoruz, kimimizin haftasonu bile 1 gün izni var. Onda da zaten evi temizleyip toparlamakla geçiyor. Yılda bir 10 gün deniz tatiline çıkalım diye 1 sene çalışıyoruz ki çoğu insanın o imkanı bile olmuyor. Zengin olan yine patronlar...
Rica ederim. Bu aralar unutyor olsam da Şimdi' de yaşamak benim de önem verdigim bir konu.Benim Şimdi ile tanışmam esasında Eckhart TOLLE ile olmuştur çok sıkıntılı bir dönemimde ilaç gibi gelmişti onun naif yazıları. Çok kaygılı yapıda biri olarak gelecekte, olasılıklarla boğuşarak yaşamanın ya da geçmişte artık değiştiremeyeceğimiz olaylara yapışarak sürekli kendimizi boş yere üzmenin ne kadar gereksiz olduğunu farketmemi sağlamıştı. Aynı fikri Tolstoy' dan duymak beni çok mutlu etti hemen paylaşmak istedim. Şimdide kalalım Filocuğum.Cicoretti bunu bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
"Şimdi" konusu benim için önemli bir konu zira.
Bence güzel anlatmışsın da bağlanamayacak kadar detaylı bir konu. Bir kısır döngü örneği var ya, "İşe gitmek için takım elbise almalıyım, takım elbise almak için çalışmalıyım." diye. Aldığımız da bu tüketim toplumunda eriyor gidiyor. Gerçekten çalıştığımızdan kendimize kattığımız çok az... Biz kadınlar olarak tabi daha dezavantajlıyız, çalışıyoruz evet ayaklarımız yere sağlam basıyor ama bizim toplumumuzda genelde evde çalışan da kadın oluyor, doğuran, çocuğu gece gündüz büyüten zaten kadın... Keşke dünyada herkes eşit olabilse.çok güzel bir konuya değindin. Zira çoğumuz çalışan-üreten insanı savunuruz . Ben özellikle kadınların eve 'kapatılması' fikrine dayanamayan biriyim ancak son zamanlarda sorguluyorum bu 'üreten insan' fikrini. ( tabi cinsiyet ayrımı yapmaksızın) Sizlerle de bu fikrimi paylaşmak benim için zevktir. hep demiyor muyuz kendine yetebilen, kimsenin eline bakmayan birisi olmak lazım diye iyi de hadi çalıştık ürettik tamam ama ne ürettik??? Biz insanoğlu; niteliği niceliğe değişeli o kadar çok olmuş ki ürettiklerimizin ne gibi bir faydası olduğunu sorgulamadan üretiyoruz ki tüketebilelim. Varlığımızın yegane amacı buymuş gibi yıkanmış zihinlerimiz. Misal sigara üreten bir fabrikada çalışanlar; evet çalışıyorlar kendilerine yetiyorlar, sistemin içindeler birçok insan aç kalmıyor peki insanlığa ne yararı oluyor bunun??? İşte böyle sorgulamalarım oluyo zaman zaman... Konu çok uzun, bağlayamadım da zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?