• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkese günaydın,
Haftasonu hiç okumadım, dinlenemedim de sanırım hayat boyu dinlenemeyecegim gönlümce, bunu kafama kazımam gerek. :)
Buradayım syf 148 ben bu kitabı bir ay süründürecekmişim gibi hissediyorum hadi hayırlısı

Cicoretti Cicoretti evet bu doğru.ben de çok yakın zamanda öğrendim. Wc eğitimi ile ilgili araştırmalar yaparken.
Peygamberimiz zamanında öyle bir Sahabe varmış.Yahudiler de onu sevmedikleri için dışkılarına Kaka demişler .. Bunu da kullana kullana pis kaka diyerek yerleştirmişler maalesef. Özellikle izmir ve çevresinde oldukları için de buradan yayılmış bu kaka terimi !

Bunu da öğrenmeme vesilen olan olay ;Kaka diye futbolcu var . ibadetine çok düşkün .bu ad ne anlam taşıyor diye yakın zamanda araştırdığımda çıkmıştı.
o futbolcuyu da biliyordum ama hiç merak etmemiştim esasında yıllardır bir hakareti devam ettiriyor oldugumuz için üzüldüm açıkcası şimdi başka alternatifler kullanacagım artık :)

Merhaba,epeydir okuyamıyorum.Yakın bir arkadaşımın oğlu intihar etti.Sene başında da bir yakınım intihar etmişti.İkisi de gencecikti.Sanırım depresyondayım.Sürekli aklımdalar.Arkadaşımın hali gözümden gitmiyor.Okuyamıyorum.Hafif ,eğlenceli,sürükleyici bir şeylerle başlasam iyi olacak.Odaklanamıyorum.
intihar eden kişilere büyük bir saygı duyuyorum, bu kararı vermek çok büyük bir cesaret istiyor. Bazen düştüğümüz karanlık kuyulardan tüm yardımlara rağmen çıkamayabiliyoruz ve devam eden hayatın bize acı veriyor oluşu yaşamdan vazgeçmeye sebep oluyor. Geride kalanlar ise neyi eksik veya yanlış yaptım diyerek vicdan azabı yaşıyorlar.
Bir hastam beni bir gün ziyaret etti, genç bir adam. Aşırı stres altındaydı, yerinde duramaz halde, dokunsanız ağlayacak ya da çığlık atacak gibiydi ve ilk cümlesi ''bugün babamın intihar ederek öldüğü gün''oldu. O genç adamın halini hiç unutmadım. Kalanlar için çok çok travmatik bir durum oluyor bu o yüzden intihar eden kişinin yakınlarına tavsiyem psikoterapidir. Yas süresi 1 yıl olarak kabul edilir. Kişinin acısını yaşaması son derece doğaldır ama bu süre uzadıgında hayatını kötü etkiliyor. 1 yıl sonunda halen daha aşılamayan vicdan azapları veya acılar var ise terapi ile farkındalık sağlanır.Kimisi için de dualardır terapi ya da meditasyon vs.
Kalanların başı sağolsun, giden arkadaşlarımız da nurlar içinde yatsın inşallah.

Bir çok kitap aldım yine.

Şu anda elimde olan Susanna Tamaro - Her Melek Korkunçtur
Bir otobiyografik roman, ancak ağır gidiyor.
Özellikle çevirisinden dolayı, Can yayınlarının kitaplarını pek okumazdım, neden okumadığımı anladım.
Çevirisi kötü bence... :KK51:

Sayfa: 85
Azmettim bitireceğim....

Herkese günaydın,
Haftasonu hiç okumadım, dinlenemedim de sanırım hayat boyu dinlenemeyecegim gönlümce, bunu kafama kazımam gerek. :)
Buradayım syf 148 ben bu kitabı bir ay süründürecekmişim gibi hissediyorum hadi hayırlısı

o futbolcuyu da biliyordum ama hiç merak etmemiştim esasında yıllardır bir hakareti devam ettiriyor oldugumuz için üzüldüm açıkcası şimdi başka alternatifler kullanacagım artık :)

intihar eden kişilere büyük bir saygı duyuyorum, bu kararı vermek çok büyük bir cesaret istiyor. Bazen düştüğümüz karanlık kuyulardan
Herkese günaydın,

intihar eden kişilere büyük bir saygı duyuyorum, bu kararı vermek çok büyük bir cesaret istiyor. Bazen düştüğümüz karanlık kuyulardan tüm yardımlara rağmen çıkamayabiliyoruz ve devam eden hayatın bize acı veriyor oluşu yaşamdan vazgeçmeye sebep oluyor. Geride kalanlar ise neyi eksik veya yanlış yaptım diyerek vicdan azabı yaşıyorlar.
Bir hastam beni bir gün ziyaret etti, genç bir adam. Aşırı stres altındaydı, yerinde duramaz halde, dokunsanız ağlayacak ya da çığlık atacak gibiydi ve ilk cümlesi ''bugün babamın intihar ederek öldüğü gün''oldu. O genç adamın halini hiç unutmadım. Kalanlar için çok çok travmatik bir durum oluyor bu o yüzden intihar eden kişinin yakınlarına tavsiyem psikoterapidir. Yas süresi 1 yıl olarak kabul edilir. Kişinin acısını yaşaması son derece doğaldır ama bu süre uzadıgında hayatını kötü etkiliyor. 1 yıl sonunda halen daha aşılamayan vicdan azapları veya acılar var ise terapi ile farkındalık sağlanır.Kimisi için de dualardır terapi ya da meditasyon vs.
Kalanların başı sağolsun, giden arkadaşlarımız da nurlar içinde yatsın inşallah.
Amin

Merhabalar
Oğlum diş çıkarma döneminde olduğu için okuyamıyorum. 1 haftada 3 diş çıkardı ateş,ishal uykusuzluk ile uğraşıyorum :KK43:

Hayırlı olsun dişleri kuzunun inşallah bir an önce geçer de rahatlar Allah yardımcın olsun diş dönemi bazı bebelerde çok yorucu oluyor .

Melinda nasıl canım geçen akışta gördüm sanırım gaz sorununuz var dimi
Allah yardımcınız olsun İnşallah bu dönemi çabuk atlatırsınız..
Pek iyi değil canım ya, idrar enfeksiyonu çıktı ilaç kullanıyo
Onun stresi ayrı el kadar bebeye antibiyotik veriyorum vicdan azabı var
Her kafadan bi ses çıkıyo, yok tahlil düzgün alınmamıştır yok boşuna ilaç veriliyo
Doktorumuza güvenmek istiyorum ben de
Gazı zaten çok fazla, sürekli iki büklüm oluyo
Birkaç gündür de çok fazla ağlıyo etinden et kopmuş gibi
Bi düzen oturtamadım ben, 42 gün oldu hep böyle gitçek gibi geliyo
Ben zaten ruhen pek iyi değilim ayrıca ekstra uykusuzum
Bir dokun bin ah işit oldu biraz

Back