- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #25.401
Okuyamıyorum, okumaya gücüm kalmıyo
Çok zormuş yenidoğan bakımı
Geçecek bu günler di mi
Günaydınlar,
Göremedigimiz tüm ışıklar syf 261. kitabı begenmedim ya yazarın dili ya da çevirisi bilemiyorum okurken cümlelere gıcık oluyorum :) bu böyle mi anlatıılr falan diye eleştirirken buluyorum kendimi :)) ama konuyu ve birden fazla karakteri nasıl bağlayacak merak da ediyorum.
C Calciferelenaferrante sağlıklı ve çok mutlu huzurlu bir ömür dilerim burçdaşlarım nice mutlu yıllara.
Kızlar dün evde yaptıgım bulasık makinesi tableti ile bulasıkları yıkadım ve sonuctan cok memnun kaldım. Olumsuz yönlerini söyleyim 2 bardak tam temizlenmemiş biraz tortu vardı bir de su lekesi olmuş. 2.-3. yıkamalarda daha da parlak oluyomus diye duydum yıkayanlardan. Evde çok kolayca yapılabilecek 3-4 malzemelik bir tarif.
yuh ciddi misin hakkaten ben unuturum herşeyi.
yaa geliyo musun cok heyecanlı :)
aralarda sıkılıp sesi kısıp kitap okuyorum :))))
evetttBen de başlarda yorulmuştum. Gece uykusu düzene girmiyordu, gece 50 kere uyanıyorduk. Ama gündüz uykuları güzeldi. Bol bol uyurdu. Bir de 1 aylıkken gaz sancısı başlamıştı. 2 aylık olana kadar ki 1 aylık dönemde her akşam saat 8 de ağlamaya bir başlardı gece 11 e kadar hiç susmazdı.
Sonra geçti gitti. Çocuk biraz büyüyüp tepki vermeye başlayınca her şey daha güzel oluyor.
O değil de 2 yaş fenaymış
Ah teşekkür ediyorum. Yarın da senin günün.
Beğeneceğini umuyorum canım. Keyifli okumalarİyi pazarlar ,
Kurma Kız'a başladım. Konusu ilgi çekici .sayfa 75
Bitirdikten sonraki değerlendirmelerinizi merak ediyorum. Filmi de var ancak kitap adar başarılı değil.Günaydın baykuşlar.
körlüğe devam ediyorum. çok az kaldı.
Ay çok teşekkür ederim. Senin de doğum günün kutlu olsun
Hiç geçmeyecek gibi geliyor ama merak etme geçiyor hatta unutuyorsun bile. bende bu soruyu çok soruyordum :)Okuyamıyorum, okumaya gücüm kalmıyo
Geçecek bu günler di mi
Geçecek canım, biraz daha gayret. Allah yardımcın olsunOkuyamıyorum, okumaya gücüm kalmıyo
Geçecek bu günler di mi
:)) Seviliyorsun :)Günaydınlar,
Göremedigimiz tüm ışıklar syf 261. kitabı begenmedim ya yazarın dili ya da çevirisi bilemiyorum okurken cümlelere gıcık oluyorum :) bu böyle mi anlatıılr falan diye eleştirirken buluyorum kendimi :)) ama konuyu ve birden fazla karakteri nasıl bağlayacak merak da ediyorum.
C Calciferelenaferrante sağlıklı ve çok mutlu huzurlu bir ömür dilerim burçdaşlarım nice mutlu yıllara.
Kızlar dün evde yaptıgım bulasık makinesi tableti ile bulasıkları yıkadım ve sonuctan cok memnun kaldım. Olumsuz yönlerini söyleyim 2 bardak tam temizlenmemiş biraz tortu vardı bir de su lekesi olmuş. 2.-3. yıkamalarda daha da parlak oluyomus diye duydum yıkayanlardan. Evde çok kolayca yapılabilecek 3-4 malzemelik bir tarif.
Merhaba Lusyen bitti.
Kitabı okumayı düşünenler lütfen bu mesajı görmezden gelsin. Spoiler içerir :))
Hamid ve Lusyenin büyük aşkı deniyor ama benim adıma aşk terimini pek karşılamadı ..
60 yaşında ünlü ve karizmatik sair, çapkınlığı nam salmış şair .18 yaşında Lusyen .. Etkilenme ile başlayan sonra ailesinin kendisini istemediği kişi ile evlendirmemesi için Hamid'ın izdivaç teklifini kabul eden Lusyen ... Onunla bilinmeyene yolculuğu.. Lusyene tutkun Hamid ama gene de capkinliklarina devam eden Hamid!
Osmanlının son yılları ve o dönem yaşananlar kısıtlı devlet bütçesinde fuzuli yaşantılar göze çarpıyor.
Lusyenin yıllar sonra başkasını sevip onunla evlenmek istemesi üzerine Hamid onu kaybetmemek için kendi elleriyle evlendiriyor. Baba-kız aşkı gibi aşk deniyor. Ülkeler arası yıllar süren mektuplaşma trafiği ve birbirlerine özlemleri ,naz ve kaprisleri yer alıyor...
Lusyenin kendince biten evliliği sonra Hamide dönüşü ve Cumhuriyetin ilk yıllarına tanıklık.medeni kanuna göre nikahları.dönemin önemli kişilerinin yer aldığı ayrıntılar bu anlamda güzeldi.
Ama genel olarak kitap beklentimin altında kaldı..
Günaydınlar,
6...Okuma listemde. Spoiler içerdiğinden hiç okumadım yorumu. Kaç puan? :)
:)) Seviliyorsun :)
hosgeldin canim umarim her aninı dolu dolu hasret gidererek gecirirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?