• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Günaydın herkese
Stephen King okumayı özlemiştim.Çağrı kitabına başladım, çok güzel gidiyor, sayfa 80deyim. Çocukluğunda buz pistinde çok kötü bir şekilde düşüp kafa travması geçiren bir adamın bazı önsezileri ve duyuları gelişiyor ama farkında değil. Bu adam yetişkinliğinde de bir trafik kazası geçiriyor bakalım şimdi olaylar nasıl gelişecek, merakla okuyorum.

C Calcifer :KK200: Doğum gününde eşine kitap alan bir adet naif eş:KK200:Tatli mi tatlı bebisleri..

Güzel ailenle uzun,sağlıklı bir ömür dilerim. Doğum gününe bir erken kutlama da benden olsun canım :)
Ay çok teşekkür ederim güzel dileklerin için canım benim :KK200::KK68:

Merhaba baykuşlar,

Nasılsınız? Bugün güzel bir gün çünkü yeni kitap siparişi verdim :KK200: 2 gün sonra Türkiye'de olacağım, ilk işim kitap siparişi vermek oldu :oops:

Bu arada Koridor yayınlarının bez ciltli klasikler serisini çok beğeniyorum, hiç bakma fırsatınız oldu mu? Genelde klasikleri iş bankası yayınlarından okuyorum ama koridor yayınlarının tercümeleri de güzel, iki kitap okudum şimdiye kadar ve çok beğendim. Dayanamadım yine o seriden de sipariş verdim :KK200:

Bildirimimi de yapayım, The Great Gatsby, sf. 15
Benimde hoşuma gidiyor Koridor yayınlarının serisi ama İş bankasından devam etmeyi düşünüyorum. Araya farklı yayınevi koymak istemiyorum

Merhaba Lusyen bitti.

Kitabı okumayı düşünenler lütfen bu mesajı görmezden gelsin. Spoiler içerir :))

Hamid ve Lusyenin büyük aşkı deniyor ama benim adıma aşk terimini pek karşılamadı ..
60 yaşında ünlü ve karizmatik sair, çapkınlığı nam salmış şair .18 yaşında Lusyen .. Etkilenme ile başlayan sonra ailesinin kendisini istemediği kişi ile evlendirmemesi için Hamid'ın izdivaç teklifini kabul eden Lusyen ... Onunla bilinmeyene yolculuğu.. Lusyene tutkun Hamid ama gene de capkinliklarina devam eden Hamid!
Osmanlının son yılları ve o dönem yaşananlar kısıtlı devlet bütçesinde fuzuli yaşantılar göze çarpıyor.
Lusyenin yıllar sonra başkasını sevip onunla evlenmek istemesi üzerine Hamid onu kaybetmemek için kendi elleriyle evlendiriyor. Baba-kız aşkı gibi aşk deniyor. Ülkeler arası yıllar süren mektuplaşma trafiği ve birbirlerine özlemleri ,naz ve kaprisleri yer alıyor...
Lusyenin kendince biten evliliği sonra Hamide dönüşü ve Cumhuriyetin ilk yıllarına tanıklık.medeni kanuna göre nikahları.dönemin önemli kişilerinin yer aldığı ayrıntılar bu anlamda güzeldi.
Ama genel olarak kitap beklentimin altında kaldı..

hayatin_anlami hayatin_anlami erken konusmusum :oops:
Bitirdim kitabı(Sineklerin Tanrısı). Ve çok beğendim. Hiçbir kitapta bastaki ve sondaki fikirlerim arasında bu kadar uçurum olmamıştı.

Akıl, sağduyu, erdem,adalet ve güven içinde başlayan hayatların/hayallerin; sonrasında iktidar kavgalarına ve hirslarina yenilip nasıl canavarlastigini anlatiyor.
Yazar 2. Dünya Savaşı'nda insanların birbirlerine nasıl kiydiklarını gördükten sonra umutsuzluk içinde bu kitabı yazmış. İlk başlarda çok sıkılabilirsin ama kesinlikle okumalisin. Yalnız sonsozu kitap bitmeden okuma :)

Yeni kitabım "Dua Kader Değiştirir"
Dua etmeye, iç huzura, bazı şeyleri değiştirmeye, değiştiremesem de kabullenmeye ihtiyacım var. O yüzden biraz araştırma yapınca bu kitabı okumaya karar verdim. Umarım faydalı olur. Herkese sevgiler ve iyi geceler diliyorum:KK200:
Çok güzel yorumlamışsın, teşekkür ederim :KK200: çok faydalı oldu. Benden de sevgiler ve iyi geceler

Günaydın herkese
4 gündür kitap okuyamıyorum. Bu haftasonu da okuyamam galiba. Kızın doğumgünü bugün. Misafir ağırlayacağım akşama
Yeni yaşı sağlık ve mutluluk getirsin inşaAllah. Doğum günü kutlu olsun minik prensesin

Merhaba Lusyen bitti.

Kitabı okumayı düşünenler lütfen bu mesajı görmezden gelsin. Spoiler içerir :))

Hamid ve Lusyenin büyük aşkı deniyor ama benim adıma aşk terimini pek karşılamadı ..
60 yaşında ünlü ve karizmatik sair, çapkınlığı nam salmış şair .18 yaşında Lusyen .. Etkilenme ile başlayan sonra ailesinin kendisini istemediği kişi ile evlendirmemesi için Hamid'ın izdivaç teklifini kabul eden Lusyen ... Onunla bilinmeyene yolculuğu.. Lusyene tutkun Hamid ama gene de capkinliklarina devam eden Hamid!
Osmanlının son yılları ve o dönem yaşananlar kısıtlı devlet bütçesinde fuzuli yaşantılar göze çarpıyor.
Lusyenin yıllar sonra başkasını sevip onunla evlenmek istemesi üzerine Hamid onu kaybetmemek için kendi elleriyle evlendiriyor. Baba-kız aşkı gibi aşk deniyor. Ülkeler arası yıllar süren mektuplaşma trafiği ve birbirlerine özlemleri ,naz ve kaprisleri yer alıyor...
Lusyenin kendince biten evliliği sonra Hamide dönüşü ve Cumhuriyetin ilk yıllarına tanıklık.medeni kanuna göre nikahları.dönemin önemli kişilerinin yer aldığı ayrıntılar bu anlamda güzeldi.
Ama genel olarak kitap beklentimin altında kaldı..

Bir ortak okumada daha en geride kalmayı başardım :KK53: 204. sayfadayım. Ama anlattığın kadarı ile biraz daha hareketlenecek. Sabredeyim bari.

Simdi bi bakirkoy kitap aramaya gidiyom bu sicakta .dun 25 syfa okuyabildim bugun toparlarim .kocamda bi kitap için gidilirmi diyo diyom serim eksik serimmm ortadaki karaktere noldu bilmem lasim :KK73:
İnternetten baktım da kitabın epubı var. Telefona indirip play kitaplardan okuyabilirsin, tabi android için konuşuyorum. Telefondan biraz gözleri yoruyor ama en azından seri biter :) http://www.ekitaplar.xyz/2017/09/ejderin-buyusu-g-aiken-pdf-ve-epub-indir.html?m=1

Günaydınlar,
Göremedigimiz tüm ışıklar syf 261. kitabı begenmedim ya yazarın dili ya da çevirisi bilemiyorum okurken cümlelere gıcık oluyorum :) bu böyle mi anlatıılr falan diye eleştirirken buluyorum kendimi :)) ama konuyu ve birden fazla karakteri nasıl bağlayacak merak da ediyorum.
C Calcifer elenaferrante elenaferrante sağlıklı ve çok mutlu huzurlu bir ömür dilerim burçdaşlarım nice mutlu yıllara. :KK200::KK200::KK200::KK49::halay::spor::KK19::KK60::KK36::KK37::KK8:

Kızlar dün evde yaptıgım bulasık makinesi tableti ile bulasıkları yıkadım ve sonuctan cok memnun kaldım. Olumsuz yönlerini söyleyim 2 bardak tam temizlenmemiş biraz tortu vardı bir de su lekesi olmuş. 2.-3. yıkamalarda daha da parlak oluyomus diye duydum yıkayanlardan. Evde çok kolayca yapılabilecek 3-4 malzemelik bir tarif.

2019 nisan diye biliyorum ben :)
yuh ciddi misin hakkaten ben unuturum herşeyi.

Merhaba baykuşlar,

Nasılsınız? Bugün güzel bir gün çünkü yeni kitap siparişi verdim :KK200: 2 gün sonra Türkiye'de olacağım, ilk işim kitap siparişi vermek oldu :oops:

Bu arada Koridor yayınlarının bez ciltli klasikler serisini çok beğeniyorum, hiç bakma fırsatınız oldu mu? Genelde klasikleri iş bankası yayınlarından okuyorum ama koridor yayınlarının tercümeleri de güzel, iki kitap okudum şimdiye kadar ve çok beğendim. Dayanamadım yine o seriden de sipariş verdim :KK200:

Bildirimimi de yapayım, The Great Gatsby, sf. 15
yaa geliyo musun cok heyecanlı :)

Katılıyorum size, dizi izlemiyorum ve 3 saat katlanamam. Tabii ki izleyenlere saygı duyuyorum :))
aralarda sıkılıp sesi kısıp kitap okuyorum :))))

Back