• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Selam baykuşlar. nasılsınız.
seni sormali ?? ;)

Kesinlikle en sevdiğim, bende derin izler bırakan kitaplardan biridir. Her satırına katılıyorum yorumunun.
O zaman okumadıysan Yeraltı Demiryolu' nu da seversin gibime geldi.
Kesinlikle katılıyorum. Doğuluyuz biz ve çoğunluk malum esmer ama kumral ve sarışınlar da nispeten az da olsa var tabi. Esmerlerde kendi cilt renginden hoşlanmama, keşke beyaz olsam, şu pudra beyaz yapıyormuş gibi şeyleri ben de sıklıkla duyuyorum. Ben beyaz tenliyim, ohh ne güzel diyen çok oldu. Çok garip geliyor belki bize ama bu da farklı bir psikoloji.
güzellik algımızı açık tenli insanların konu olduğu reklamlar belirleyince bir yere kadar anlaşılır ama yine de ayrımcılığın eser miktardaki hali bu. :(

seni sormali ?? :KK66:

O zaman okumadıysan Yeraltı Demiryolu' nu da seversin gibime geldi.
güzellik algımızı açık tenli insanların konu olduğu reklamlar belirleyince bir yere kadar anlaşılır ama yine de ayrımcılığın eser miktardaki hali bu. :KK43:

iyim teşekkürler :KK200::KK200:

Herkese Merhaba...En Büyük TÜRKİYE
Yavuz Bahadıroğlu - Osmanlı Sarayları, Saray Hayatı ve Harem
sayfa...210
Bu ara hiç birşey beğenmiyormus gibi oldum ama o yazarın iki kitabı vardı bende bir tanesi Osmanlı nin büyüme sirlariydi onu okudum ve direk diğerini okumadan iki kitabı da yolda mini kütüphane var isteyen alabiliyor oraya koydum adamın mantığı kafa yapısı bence felaketti okuduğun kitap.nasil.bilmiyorum ama bende dört tane mimli yazar var bir yavuz bahadirogly, Sinan Akyüz , sİnan yagmur , Uğur koşar
Kalinka seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.
Kitap benim değil, ödünç aldım. Bitsin diye dört gözle bakıyorum. Fırsat bulup okuyup bitiremiyorum da... ama belki biliyorsun ki başladığım kitabı bitirmeden bırakamamak gibi amansız bir hastalığım var. Hiç hoşlanmadım. Fakat okuyorum.
Diğer söylediğin yazarlardan on sene kadar önce Sinan Akyüz'ün bir iki kitabını okumuştum. (bir daha kendisinin kitaplarını okuyacağımı sanmıyorum.) + Diğer iki yazarın hiçbir kitabını okumadım. Okumaya da niyetim yok.

El netice ; haklısın. ;)

Günaydın kızlar herkese mutluluk, huzur dolu bir hafta diliyorum.
Yeni kitabım daha evvel @elenaferrante ile ortak okudugumuz İskoçya Sokağı 44 Numara ' nın devamı Kahve Öyküleri.

bizde bile var beyazlık takıntısı internet reklamları giriyor görüyorum cilt tonu açıcı renk açıcı ürünler pazarlanıyor, ben çok açık tenliyim derken böbürlendiğini gördüğüm insanlar tanıyorum vs bizde bile böyleyse siyahiler, hintlilerde nasıl yüksek dozdadır bu kompleksler kimbilir. Zenci bebeklere hangi bebeğin daha güzel olduğunun soruldugu bir toplumsal deney ( di sanırım) vardı hepsi beyaz bebekleri seçiyordu çok üzücü :KK43:
Buna bende katılıyorum. Şöyle ki ben anneme benziyorum baya açık tenliyim süt diye nitelendirilenden :D ablamda saçlar kaşlar simsiyah teni buğday. Çocukluğumuzdan beri sürekli ablamın yanında beni güzel bulduklarını söylerlerdi niye çünkü sarışınım. Ablamda o kadar özgüven kırılması olmuştu ki kız evde bana baskı uygulardı ben senden güzelim diye. Tramvatik bir ergenlik geçirttiler bize sağolsunlar.

Buna bende katılıyorum. Şöyle ki ben anneme benziyorum baya açık tenliyim süt diye nitelendirilenden :KK70: ablamda saçlar kaşlar simsiyah teni buğday. Çocukluğumuzdan beri sürekli ablamın yanında beni güzel bulduklarını söylerlerdi niye çünkü sarışınım. Ablamda o kadar özgüven kırılması olmuştu ki kız evde bana baskı uygulardı ben senden güzelim diye. Tramvatik bir ergenlik geçirttiler bize sağolsunlar.
:))

Buna bende katılıyorum. Şöyle ki ben anneme benziyorum baya açık tenliyim süt diye nitelendirilenden :KK70: ablamda saçlar kaşlar simsiyah teni buğday. Çocukluğumuzdan beri sürekli ablamın yanında beni güzel bulduklarını söylerlerdi niye çünkü sarışınım. Ablamda o kadar özgüven kırılması olmuştu ki kız evde bana baskı uygulardı ben senden güzelim diye. Tramvatik bir ergenlik geçirttiler bize sağolsunlar.
oysa ne ayip birsey iki kardesten birine guzel demek ya :(

Back