- 19 Nisan 2009
- 23.601
- 17.909
- 498
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #24.721
Bu zorlu ve stresli süreçte Allah yar ve yardımcın olsun. InşaAllah herşey gönlünce olur.Merhaba kızlar bu hafta bebek için tedaviye başladık. Değişik duygular içerisindeyim, hem tutmazsa diye korkuyorum, hem de tutarsa artık ömür boyu sürecek bir sorumluluğa adım atmış oluyorum.O yüzden bu sıralar aklım meşgul, okuma hızım biraz düştü. Martin Eden okuyorum hala...
Çok çok sevmiştim kitabi benim de Nazan Bekiroğlu ndan okuduğum ilk kitapti
Teşekkür ederim canım :)Bu zorlu ve stresli süreçte Allah yar ve yardımcın olsun. InşaAllah herşey gönlünce olur.
bende de gar ama La' yi begenerek okumadigim icin erteleyip duruyorum. Yorumlarini bekliyorum canim iyi okumalar.Merhabalar,
Yeni kitabım Nar Ağacı - Nazan Bekiroğlu, sf.13
İlk defa Nazan Bekiroğlu okuyuşum. Kitabı çok duymuştum...
Cok tesekkur ederim guzel temennilerin icin. Dedigin gibi herseyin bir zamani var. Aslinda planlamasak ya da hazir hissetmesek de olmasi gereken seyler oluyor. Sevgiler sana ce guzel cocuklarinaBenim ikiz kızların hamileliği sürpriz bir hamilelikti. Ben daha ilk şoku atlatamadan , doktor ikiz deyince epey bir süre kendime gelememiştim.
Çocuk sahibi olmaya hiç hazır değildim . Allah nasip edip , yavrularımı kucağıma alıncaya kadar da hazır olmadım
Sen çok bilinçli bir kadınsın , eminim annelik sana çok yakışacak
Bazı şeyler zamanı gelmeden yaşanmıyor. En doğru zaman geldiğinde, bebeğini tüm kalbinle hazır hissederek kucağına almanı dilerim. Sevgiler
Gunaydin arkadaslar,
Herkese keyifli pazarlar dilerim. En Mavi Göz syf 168.
bende de gar ama La' yi begenerek okumadigim icin erteleyip duruyorum. Yorumlarini bekliyorum canim iyi okumalar.
Cok tesekkur ederim guzel temennilerin icin. Dedigin gibi herseyin bir zamani var. Aslinda planlamasak ya da hazir hissetmesek de olmasi gereken seyler oluyor. Sevgiler sana ce guzel cocuklarina
En Mavi Göz bitti. Ses getirdigi kadar var gercekten. Morrison' un anlatimini cok begeniyorum. Sert ama akici bir tarzi var bence. Mavi gozlere sahip olarak guzel ve gorunur olacagini dusunen zenci bir kiz cocugunun anlatildigi kitap karakterleri de ayri ayri anlatarak nisbeten dolambacli bir sekilde ilerliyor. Anlattigi her karakterin hikayesi yasadiklari, durumunu ve asagilanisini kabullenisi beni cok etkiledi. Anlamakta zorluk cekiyorum insan ned3n ten renginden dolayi malzeme veya asagi irk muamelesi gorur. Bu asagilanis ve lanet beyaz adamin bilincaltlarina islemis oldugu asagilik duygusuna ait duydugum ornekler canimi sıkıyor. Birusi anlatmisti Afrika' da otobuslerde ayakta duran beyaz birine yer veriyorlarmis. Bir arkadasim da is icin gittigi Afrika' da siyah irkin giremedigi kuluplerin oldugunu soylemisti. Bunlarin halen yasaniyor olmasi ve asagilanan bu guzelim insanlarin kimisinin itaati kimisinin nefreti beni uzuyor. Ayrimciligin olmadigi gunleri gormemiz dilegiyle.
Kitabi hepinize tavsiye ederim.
bizde bile var beyazlık takıntısı internet reklamları giriyor görüyorum cilt tonu açıcı renk açıcı ürünler pazarlanıyor, ben çok açık tenliyim derken böbürlendiğini gördüğüm insanlar tanıyorum vs bizde bile böyleyse siyahiler, hintlilerde nasıl yüksek dozdadır bu kompleksler kimbilir. Zenci bebeklere hangi bebeğin daha güzel olduğunun soruldugu bir toplumsal deney ( di sanırım) vardı hepsi beyaz bebekleri seçiyordu çok üzücüKitabı listeme ekledim, bu konu beni de çok üzüyorCicoretti ,
Mısır'da çok net olmasa da halk arasında hala bu ayrım var maalesef. Buraya gelince daha net gözlemledim. Burda her renkten insan var ve beyaz tenlilere paşa ailesi muamelesi yapılıyor az çok، eğer bir kız beyaz tenliyse daha çok değer görüyor, daha nazlı büyüyor resmen burada. Halbuki bunların çoktan aşılmış olması gerekirdi artık...
En Mavi Göz bitti. Ses getirdigi kadar var gercekten. Morrison' un anlatimini cok begeniyorum. Sert ama akici bir tarzi var bence. Mavi gozlere sahip olarak guzel ve gorunur olacagini dusunen zenci bir kiz cocugunun anlatildigi kitap karakterleri de ayri ayri anlatarak nisbeten dolambacli bir sekilde ilerliyor. Anlattigi her karakterin hikayesi yasadiklari, durumunu ve asagilanisini kabullenisi beni cok etkiledi. Anlamakta zorluk cekiyorum insan ned3n ten renginden dolayi malzeme veya asagi irk muamelesi gorur. Bu asagilanis ve lanet beyaz adamin bilincaltlarina islemis oldugu asagilik duygusuna ait duydugum ornekler canimi sıkıyor. Birusi anlatmisti Afrika' da otobuslerde ayakta duran beyaz birine yer veriyorlarmis. Bir arkadasim da is icin gittigi Afrika' da siyah irkin giremedigi kuluplerin oldugunu soylemisti. Bunlarin halen yasaniyor olmasi ve asagilanan bu guzelim insanlarin kimisinin itaati kimisinin nefreti beni uzuyor. Ayrimciligin olmadigi gunleri gormemiz dilegiyle.
Kitabi hepinize tavsiye ederim.
Kesinlikle katılıyorum. Doğuluyuz biz ve çoğunluk malum esmer ama kumral ve sarışınlar da nispeten az da olsa var tabi. Esmerlerde kendi cilt renginden hoşlanmama, keşke beyaz olsam, şu pudra beyaz yapıyormuş gibi şeyleri ben de sıklıkla duyuyorum. Ben beyaz tenliyim, ohh ne güzel diyen çok oldu. Çok garip geliyor belki bize ama bu da farklı bir psikoloji.Günaydın kızlar herkese mutluluk, huzur dolu bir hafta diliyorum.
Yeni kitabım daha evvelelenaferrante ile ortak okudugumuz İskoçya Sokağı 44 Numara ' nın devamı Kahve Öyküleri.
bizde bile var beyazlık takıntısı internet reklamları giriyor görüyorum cilt tonu açıcı renk açıcı ürünler pazarlanıyor, ben çok açık tenliyim derken böbürlendiğini gördüğüm insanlar tanıyorum vs bizde bile böyleyse siyahiler, hintlilerde nasıl yüksek dozdadır bu kompleksler kimbilir. Zenci bebeklere hangi bebeğin daha güzel olduğunun soruldugu bir toplumsal deney ( di sanırım) vardı hepsi beyaz bebekleri seçiyordu çok üzücü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?