Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Bu zorlu ve stresli süreçte Allah yar ve yardımcın olsun. InşaAllah herşey gönlünce olur.

Mutlu Pazarlar

Hava tam kitap okuma havası, yağmurlu ve serin, ben de kendime iki kitap seçtim. Uzun zamandır okuyayım diyorum ama erteliyorum tam da havaya yakışır Tezer Özlü'den Zaman Dışı Yaşam, biraz melankoli iyi gelir. Diğeri de; Perihan Mağden'in Herkes Seni Söylüyor-Sahi Mutsuz musun ? Bu kitap, kitaplığa ne zaman geldi, kim aldı, biri okudu da sevdi mi hiç bilgim yok açıkçası, geçen günlerde okumadıklarımı ayırdığımda bunu da kenara koymuştum, bakalım içinden nasıl bir dünya çıkacak ?
Biraz okuyup bu güzel kasvetli havada ders çalışıp keyifli pazarıma devam edeceğim.

Hepinize keyifli bir gün dilerim.

Gunaydin arkadaslar,
Herkese keyifli pazarlar dilerim. En Mavi Göz syf 168.

Merhabalar,

Yeni kitabım Nar Ağacı - Nazan Bekiroğlu, sf.13

İlk defa Nazan Bekiroğlu okuyuşum. Kitabı çok duymuştum...
bende de gar ama La' yi begenerek okumadigim icin erteleyip duruyorum. Yorumlarini bekliyorum canim iyi okumalar.

Cok tesekkur ederim guzel temennilerin icin. Dedigin gibi herseyin bir zamani var. Aslinda planlamasak ya da hazir hissetmesek de olmasi gereken seyler oluyor. Sevgiler sana ce guzel cocuklarina

Selamlar
Otuz Milyon Kelime 180 li sayfalardayım.
Kitap çok iyi. Harika çalışmalar var. Ben de kızımla daha çok konuşur oldum.

Bir taraftan da Şermin Yaşar- Kötü alışkanlıklara İyi Öneriler okuyorum. Espri bir dille kendi tecrübelerini anlatmış. Emziği bırakmayan, bezi bırakmayan, burnunu karıştıran çocuklarla ilgili nasıl sakin kalalım ı anlatıyor. Ben keyif alıyorum.

Herkese güzel pazarlar diliyorum

En Mavi Göz bitti. Ses getirdigi kadar var gercekten. Morrison' un anlatimini cok begeniyorum. Sert ama akici bir tarzi var bence. Mavi gozlere sahip olarak guzel ve gorunur olacagini dusunen zenci bir kiz cocugunun anlatildigi kitap karakterleri de ayri ayri anlatarak nisbeten dolambacli bir sekilde ilerliyor. Anlattigi her karakterin hikayesi yasadiklari, durumunu ve asagilanisini kabullenisi beni cok etkiledi. Anlamakta zorluk cekiyorum insan ned3n ten renginden dolayi malzeme veya asagi irk muamelesi gorur. Bu asagilanis ve lanet beyaz adamin bilincaltlarina islemis oldugu asagilik duygusuna ait duydugum ornekler canimi sıkıyor. Birusi anlatmisti Afrika' da otobuslerde ayakta duran beyaz birine yer veriyorlarmis. Bir arkadasim da is icin gittigi Afrika' da siyah irkin giremedigi kuluplerin oldugunu soylemisti. Bunlarin halen yasaniyor olmasi ve asagilanan bu guzelim insanlarin kimisinin itaati kimisinin nefreti beni uzuyor. Ayrimciligin olmadigi gunleri gormemiz dilegiyle.
Kitabi hepinize tavsiye ederim.

Biraz fikrim olmuşsun yorumlarım senin için canım

Kitabı listeme ekledim, bu konu beni de çok üzüyor Cicoretti ,
Mısır'da çok net olmasa da halk arasında hala bu ayrım var maalesef. Buraya gelince daha net gözlemledim. Burda her renkten insan var ve beyaz tenlilere paşa ailesi muamelesi yapılıyor az çok، eğer bir kız beyaz tenliyse daha çok değer görüyor, daha nazlı büyüyor resmen burada. Halbuki bunların çoktan aşılmış olması gerekirdi artık...

Günaydın kızlar herkese mutluluk, huzur dolu bir hafta diliyorum.
Yeni kitabım daha evvel elenaferrante ile ortak okudugumuz İskoçya Sokağı 44 Numara ' nın devamı Kahve Öyküleri.

bizde bile var beyazlık takıntısı internet reklamları giriyor görüyorum cilt tonu açıcı renk açıcı ürünler pazarlanıyor, ben çok açık tenliyim derken böbürlendiğini gördüğüm insanlar tanıyorum vs bizde bile böyleyse siyahiler, hintlilerde nasıl yüksek dozdadır bu kompleksler kimbilir. Zenci bebeklere hangi bebeğin daha güzel olduğunun soruldugu bir toplumsal deney ( di sanırım) vardı hepsi beyaz bebekleri seçiyordu çok üzücü

Kesinlikle en sevdiğim, bende derin izler bırakan kitaplardan biridir. Her satırına katılıyorum yorumunun.

Kesinlikle katılıyorum. Doğuluyuz biz ve çoğunluk malum esmer ama kumral ve sarışınlar da nispeten az da olsa var tabi. Esmerlerde kendi cilt renginden hoşlanmama, keşke beyaz olsam, şu pudra beyaz yapıyormuş gibi şeyleri ben de sıklıkla duyuyorum. Ben beyaz tenliyim, ohh ne güzel diyen çok oldu. Çok garip geliyor belki bize ama bu da farklı bir psikoloji.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…